Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam
dziś rano zrobiłam przelew dla Pirata (tylko 50 zł) ale zawsze to jakiś grosz który pomoże załatwić te najpilniejsze sprawy, choć wiem że teraz najważniejsze jest aby piesio nabrał ochoty do życia i przy pomocy wspaniałych ludzi którzy go otoczyli opieką powrócił do zdrowia...
trzymam kciuki aby wszystko się udało i Pirat mógł na nowo cieszyć się życiem
pozdrawiam

Guest Elżbieta481
Posted

Święty Rochu patronie wszystkich psów pochyl się nad Piratem i spraw by nie cierpiał,by chciał żyć!
waldi481

Posted

Jej psinko uwież w ludzi!!! szkoda, że nie możesz zobaczyć i nie rozumiesz, że tylu masz ich za sobą... u mnie postępy... na naszej klasie ożwyienie... powoli naplywa pomoc dla Pirata:multi:

Posted

I ja również dodałam Pirata na NK... obawiam się jednak, że moi znajomi po raz kolejny wykażą się zupełną znieczulicą na cierpienie zwierząt... Kiedy tym świat się zmieni? :placz:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ja zasponsoruje, podaj mi Asiorku nr konta to przeleje....tylko mam jedna uwage dopisz może, że psiak potrzebuje również na dzień dzisiejszy pomocy finansowej

Gosiaku nie pisałam, bo miało iść drugie allegro cegiełkowe, więc nie było sensu na dwóch prosić o pomoc...

Posted

na naszej klasie mam zdjecie Pirata i jego historie. stwierdziłam, że to mało i do kazdego z moich znajomych wysłałam taką wiadomość-

"Pomóż Piratowi, wpłacając na konto Fundacji dla Zwierząt Animalia 5zł.
Pirat to skatowany przez człowieka pies, któremu niestety trzeba było amputować tylną lewą łapę. Była ona zmiażdżona, miała porozrywane mięśnie i ścięgna.
Przebywa on teraz w hoteliku dla zwierząt, ponieważ nie było miejsca w żadnej klinice. Koszt pobytu to 20 zł/ dzień plus karma we własnym zakresie.
Proszę nie bądź obojętny/a! Pomóż!!!

Losy Pirata można śledzić na wątku http://www.dogomania.pl/forum/f1169/pirat-przezyl-horror-stracil-noge-blagam-o-pomoc-poznan-142670/
Fundacja dla Zwierząt Animalia
Ul. Polanka 35/11
61-131 Poznań

Konto bankowe:
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

Dziękuję w imieniu Pirata- Ola!
ps. jeśli możesz prześlij dalej ten apel...
--
Fundacja Dla Zwierząt Animalia "

po kilku dniach ciszy i znieczulicy dziś coś ruszyło...
jedna z koleżanek wysłała pieniążki oraz przesłała mi zdjęcia psiaków, które można wykorzystać jako cegiełki, kolejne 2 koleżanki kosmetolożki zdeklarowały się (no musiałam im troszke podpowiedzieć;P) do wystawienia na allegro iswoich usług. jedna paznokcie, a druga makijaż.
kolejna koleżanka- plastyczka ma namalować jakieś dzieło na bazarek... mam nadzieje, że jak najwięcej tych 5 wpłynie na konto:)

Posted

Bardzo Wam dziękuję.
Kolejne wieści.
Siusiak nie wypada, ale to raczej nie dziwne, bowiem otwor jest zaszyty. Dzisiaj otworzył sobie jeden szew na amputowanej łapie - mimo że prosiłam o zakładanie kołnierza. Będzie założony zaraz.

Niuniek niestety niechętnie wstaje - tzn. przemieszcza się, bo lezy czasem w innym miejscu, ale nikt tego jeszcze nie widział.
Za to ładnie je wszystko co dostanie.

Tyle że ...nie podniósł głowy. Nadal rezygnacja, smutek, beznadzieja.
Dostanie nowe fotki, zaraz wstawię i wyśle Asior do Ciebie.

Jak pomóc temu psu psychicznie - nie wiem.

Posted

supergoga napisał(a):

Niuniek niestety niechętnie wstaje - tzn. przemieszcza się, bo lezy czasem w innym miejscu, ale nikt tego jeszcze nie widział.
Za to ładnie je wszystko co dostanie.

Tyle że ...nie podniósł głowy. Nadal rezygnacja, smutek, beznadzieja.
Dostanie nowe fotki, zaraz wstawię i wyśle Asior do Ciebie.

Jak pomóc temu psu psychicznie - nie wiem.

Goga a jak z załatwianiem??
Od razu głowy nie podniesie musi upłynac sporo czasu, trzeba Go zabrać do Kogoś kto poswieci mu czas i serce;) szukam.......

Posted

Załatwia się w boksie, ale to dlatego że nie wychodzi i nikt go nie próbuje wyprowadzic. Robi kupcie i siusianko jest.
Ma podkłady, ale on nie siusia w sposób niekontrolowany. Tyle że nie ma gdzie i czasem kocyk jest mokry.
Dlaczego on nie chce żyć.

Mam kolejną osobe która przelała 120 zł dla niego. Wieczorem, jak wróce od bokserki - sprawdze konto i w pierwszym jego poście będę robiła zestawienie wpłat.

Tylko byle chciał żyć.

Posted

supergoga napisał(a):
Załatwia się w boksie, ale to dlatego że nie wychodzi i nikt go nie próbuje wyprowadzic. Robi kupcie i siusianko jest.
Ma podkłady, ale on nie siusia w sposób niekontrolowany. Tyle że nie ma gdzie i czasem kocyk jest mokry.
Dlaczego on nie chce żyć.

Mam kolejną osobe która przelała 120 zł dla niego. Wieczorem, jak wróce od bokserki - sprawdze konto i w pierwszym jego poście będę robiła zestawienie wpłat.

Tylko byle chciał żyć.

Taki zrezygnowany biedak :( jak mu pomóc :(

Posted

Na razie dobrze, że je.
Jeszcze się tak kompletnie nie poddał, nie przestał jeść :D
No i się rusza, trochę, ale zawsze.. :loveu:

Posted

Moja znajoma obiecała się wpłacić pieniążki na rzecz Pirata. Nie wiem jaka to będzie kwota, ale przecież każdy grosz się liczy. Jest to osoba, której psie losy nie są obojętne, więc zapewne przekaże informację dalej.

Piraciku tak wiele dobrych serc martwi się o Ciebie, więc pokaż nam, że chcesz żyć! Błagam!