Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama o tym myślałam, ale nie bardzo wiem, jak się zabrać. mam nawet zdjęcia zwierzaków - psów, kotów, które mogłabym wysyłac na taką aukcje - np. po 5 zł.
Ale nie bardzo jakoś wiem jak zacząć i jak zrobić.
Jaby ktoś mógł pomóc - byłoby super.
Nie wiem teraz w co wsadzić łapska.
Cały czas myślę o Piraciku.
A próbuję też wstawić na allegro szczeniaki i Rudą.

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie trzeba koniecznie znaleźć jaką ciotkę z wielkim sercem i chwilką wolnego czasu, która mogłaby pomóc z cegiełkami. Czy osoby zaglądające tutaj wiedzą może kogo byłoby można prosić o pomoc w tej kwesti? Jeżeli będę znała nicki to chętnie zajmę się wysłaniem PW do takowych osób.

Supergoga, proszę nie martw się,nie zostawimy Cię samej z tym wszystkim! Ja przyznajmniej pomogę na tyle ile będę mogła, a wierzę w to, że nie ja jedna.

Posted

Kurcze, Piraciku, nie poddawaj się!
tyle dobrego cię w życiu jeszcze może spotkać, mimo tego co wycierpiałeś..
Jak człowiek może być zdolny do CZEGOS TAKIEGO?! Mam ochotę przepraszać za ludzi..
jedna dziewczyna zdeklarowała się, że po 3 sierpnia wpłaci 50 zł, ale to jeszcze trochę czasu, a trzeba coś zrobić.. :lookarou:

Supergogo, dostałaś ode mnie PM z rzeczami na Bazarek? te figurki piesków?

Co do allegra cegiełkowego to od tego idzie prowizja, ale są od niej zwolnione organizacje pożytku publicznego..

Lilmo, co do tych, którzy robią allegra cegielkowe to z tego co się orientuję to robi: Bjuta, iwop, SARA.dierra

Posted

Zgadza się zawsze jest prowizja. Z tego co słyszałam to osoby, które wystawiają takowe aukcje otrzymują spowrotem kowtę prowizji z zebranej sumy. Jest to jakiś niewielki procent, więc zawsze na tle zebranej kwoty warto wydać te kilkadziesiąt zł. Czyli jeżeli taka aukcja zostałaby wystawiona z konta fundacyjnego nie byłoby takowej prowizji? Przepraszam, że mi trzeba tak czarno na białym :oops:

netheter napisał(a):
Lilmo, co do tych, którzy robią allegra cegielkowe to z tego co się orientuję to robi: Bjuta, iwop, SARA.dierra

Dziękuję! W takim razie zaraz postaram się napisać do tych osób z prośbą o pomoc.

Posted

Ja mogłabym taką aukcję wystawić, ale wiem, że muszą być jakieś wymogi spełnione, żeby nie naruszyć regulaminu bo mogą zawiesić konto. Dla nas to byłaby klęska. Tam sa nasze psiaki i koty.

I nie mam nawet głowy żeby napisać jakiś super tekst.
Napiszę do Halbiny, kiedys pomagała mi z tekstem.

Posted

supergoga napisał(a):
Ja mogłabym taką aukcję wystawić, ale wiem, że muszą być jakieś wymogi spełnione, żeby nie naruszyć regulaminu bo mogą zawiesić konto. Dla nas to byłaby klęska. Tam sa nasze psiaki i koty.

Supergoga w takim razie ja polecam napisanie wiadomości do Isadory7, gdyż byłam kiedyś świadkiem na jakimś wątku jak dawała ona pewnej osobie rady właśnie w tych kwestiach. Ja odrobinkę zapamiętałam, ale jak zwykle mogę namieszać. Wiem tylko, że podstawą jest, żeby było wyraźnie zaznaczone co jest sprzedawane na aukcji np. zdjęcie psiaka, na którego zbierane są pieniądze bądź dyplom z podziękowaniem za pomoc. W związku z tym musi być podana opłata wysyłkowa, najlepiej 2 zł za zwykły list ekonomiczny. Po zakończeniu aukcji chyba trzeba się kontaktować z osobami, które zakupiły cegiełki czy życzą sobie takiego dyplomu. Pewnie jeszcze kilka takich wskazówek jest, ale najlepiej skontaktować się z kimś zorientowanym w tych sprawach.

Czyli mam nie wysyłać PW do wymienionych wyżej osób z prośbą o pomoc?

Posted

Nie tylko OPP, mogą też być Fundacje nie posioadające statusu, ale wykazujące, że cały dochód przeznaczają na działąlność statutową.
Wiem, bo nasza Fundacja ma takie aukcje. I tam mamy wszystkie psy, koty - często nie tylko nasze zwierzaki wystawiamy.
Wystawiamy też własne wyroby - właśnie mam kuchnię całą zawalona, bo robię pudełka i podkładki z psami i kotami.

Konto nasze animalia8

Tyle że aukcje cegiełkowe to nie zupełnie to samo co charytatywne.
Tam nie można popełnić błędu - raz taką wystawiałam i dostaliśmy upomnienie, bo cos było nie tak. Dlatego już teraz nie wiem jak je zrobić.

Posted

Witam,
moją siostrę i mnie bardzo poruszyła historia Piracika. Dlaczego ta bidulka musi tak cierpieć:-(
Czy w tym hoteliku ma dobrze?
Przelałyśmy 500 zł na konto Maluszka.

Serdecznie pozdrawiamy
Kasia i Asia

Posted

A ja siedzę i teraz znów beczę (ot beksa jestem) - dzięki, że jesteście z Piratem.
To pies, który musiał zaznać w życiu ogromnej krzywdy, bo nie chciał podejśc nawet do człowieka który od kilku dni go dokarmiał.
Strach w oczach wielki.

Nie wiem kto mu to zrobił ale wiem, jak potworny ból musiał znosić.
I jeszcze to nie koniec.
Jeśli prącie się nie schowa, aby ratowac jego życie czeka go amputacja prącia. Za dużo na jedno chude stworzenie.

Ale obiecuję Wam jedno - będziemy z dr Kasią walczyć o niego do końca - musi poczuć, że nam na nim zalezy.

Co do hoteliku, to myślę, że dbają o psiaka jak mogą. Ale to hotel, sporo psów bo sezon. To nie to samo, co dom i włąsny człowiek.
Ale na pewno lepsze niż schronisko. Nawet takie dobre. Bo Pirat potrzebuje częstej opieki, odwiedzin.

Próbuję zrobić bazarki, może do jutra zdążę.

DZIĘKI W IMIENIU PIRATA!

Posted

supergoga napisał(a):

I nie mam nawet głowy żeby napisać jakiś super tekst.
Napiszę do Halbiny, kiedys pomagała mi z tekstem.

przepiękne teksty pisze Majqa i marysia55

Ja mogę zrobić allegro szukające domu... za cegiełkowe nie chce się brać, bo to zawsze kupa problemów z rozliczeniami i pilnowaniem przelewów, sprawdzaniem czy doszły...
ALE TO DRUGIE ALLEGRO JAK NAJBARDZIEJ ZROBIE :)
już pisze do dziewczyn o tekst :)
halbina niech też pisze :) będzie różnorodniej :)
KONIECZNIE potrzeba mi tych zdjęć w normalnym formacie, znaczyw iększym niż na wątku...
DA SIE ZROBIC????

Posted

zaznaczam wątek, to niesamowite jakie pokłady okrucieństwa drzemią w człowieku i jak łatwo przekładają się na te stworzenia, które same nie są w stanie wykrzyczeć tego całemu światu.

Posted

Dzięki, że zaglądnęłaś do Pirata. To czego mu najbardziej potrzeba, to wsparcia nas wszystkich. Żeby zrozumiał.
Pojadę do niego w poniedziałek. Mam nadzieję, że panowie w hotelu nie będą mieli mnie dość.

Posted

supergoga napisał(a):
Mam zdjęcia duże, podaj mi meil to wyslę Ci. Mam też robione dzisiaj, ale wyślę jutro, musze je wgrac przez kompa TZ-a a to nie takie proste.

mój mail:
[email protected]

Maryś.. mozna liczyć na tekścik??? :cool3:

Posted

jestem... jak tylko przestanę płakać nad swoją bezsilnością wobec niezmierzonego okrucieństwa naszego gatunku, spróbuję napisać tekst na allegro cegiełkowe... chociaż znam w tej kwestii lepiej utalentowanych, np. Majgę.

Posted

Asior napisał(a):
boze.. kobieto.. ozłocić Cię to mało :loveu:

wstrzymaj sie z tym ozłacaniem, zauważ że juz mamy dzisiaj (a ja sie chwilę muszę przespać) i to dzisiaj będzie trwało do 24,oo . Na razie robię ściągę z wątku :cool3:

Posted

Wielkie dzięki za bazarki, za teksty. Postaram się też porobić jakieś cegiełkowe allegro.
Sprawdzam ile mam zdjęć psiaków - resztę dorobię.

Zaczynam wierzyć, że nam sie uda. Byle Pirat uwierzył.

Zrobilam na razie 2 małe bazarki

http://www.dogomania.pl/forum/f99/mega-gra-pc-dvd-rom-kocham-konie-dla-pirata-do-2-08-a-142770/#post12679206

http://www.dogomania.pl/forum/f99/filmy-dvd-vcd-dla-okaleczonego-pirata-do-2-08-a-142774/#post12679283

Posted

halbina napisał(a):
jestem... jak tylko przestanę płakać nad swoją bezsilnością wobec niezmierzonego okrucieństwa naszego gatunku, spróbuję napisać tekst na allegro cegiełkowe...

halbina, w takim razie zrobimy tak, że Ty napiszesz tekst do allegra cegiełkowego , a ja napiszę do takiego zwykłego allegra. Im więcej tekstów tym wieksza szansa dla Pirata.