betty_labrador Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 super Asiu :) dawaj dalej :cool3: Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 betty_labrador napisał(a):super Asiu :) dawaj dalej :cool3: daję, daję. W rzeczywistości to zdecydowanie lepiej wygląda. Quote
pina_collie Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Illusion napisał(a):Znowu border :hmmmm: http://img4.imageshack.us/img4/7599/zolczak.png piękny!! robisz takie na zamowienia? :D Quote
Illusion Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 pina_collie napisał(a):piękny!! robisz takie na zamowienia? :D Nie, po prostu niektórzy wyrażają chęć zobaczenia swojego kudłacza w takiej wersji i jak mam jakąś koncepcję, to rysuję :). Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) tu troszkę lepiej widać Zastanawiam się, czy ten etap mogę zabezpieczyć fiksatywą ??? Kto podpowie ??? Jeszcze troszkę pozaznaczam cieni i ogólnych konturów, ale zastanawiam się, czy mogę wtedy taki wstępny zarys zabepieczyć fiksatywą i na to nanosić szczegóły ? Edited February 4, 2012 by Bolsbokser Quote
Soko Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 dino i roki - rysuję ołówkami jakie mam w piórniku, nie biorę wszystkich do szkoły, bo niestety mi się pogubią i wtedy byłaby katastrofa na rangę jednoosobową (czyli moją :P) Kontur miałam z obrazka ale potem go gdzieś zgubiłam, więc robię to trochę w ciemno ;) faktycznie flesz wiele zepsuł, ale bez flesza jest chyba jeszcze gorzej (zdjęcie robiłam dawno więc nie pamiętam, ale tak mi się wydaje), bo widać tam pełno szczegółów i niedopracowań, które żywym okiem są niewidoczne ;/ jak Wy fotografujecie? Ustawiacie jakoś specjalnie aparat? Bolsbokser jak ja kupowałam fiksatywę sprzedawca mówił że można coś zmieniać już po spryskaniu ale raczej się nie powinno. Jeśli nie będziesz nic mazać i słabo spryskać to chyba ok, nie wiem co by było jakbyś chciała coś zmazać, wtedy może się nie zetrzeć. Quote
Weronika6 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ja jak robię zdjęcia rysunków, to ustawiam aparat odpowiednio do światła, np. słoneczny dzień, pochmurny itd. Najlepiej właśnie wychodzi przy świetle naturalnym. Quote
Mani2000 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Przedstawiam moje rysunki. Oto ptaszek rysowany w wigilię. To piesek,mnie się podoba. Od nie dawna próbuję też rysować ludzi:loveu: Kiepsko idzie:evil_lol: Tutaj staruszka: I ostatni rysunek. Szczeniak,jeszcze nie skończony.: Nie patrzcie na te plamki z boku ciemne na każdym rysunku,to przez skaner. Zapraszam do komentowania. Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Taki prosty rysunek zrobiony z nudów przed chwilą :lol: patrząc na wasze prace, stwierdzam, że moje są do wywalenia :lol: Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege dałabym jeszcze buzie tej pani i bedzie gites :grins: i nie gadaj bo do wywalenia nie sa :mad: Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 westie_justa napisał(a):vege dałabym jeszcze buzie tej pani i bedzie gites :grins: i nie gadaj bo do wywalenia nie sa :mad: No właśnie ona specjalnie jest bez ust :lol: dzięki :* Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege* napisał(a):No właśnie ona specjalnie jest bez ust :lol: dzięki :* I bez nosa ? Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege* napisał(a):No właśnie ona specjalnie jest bez ust :lol: dzięki :* no domyslam sie, ale na pierwszy rzut oka to ten lewy policzek (nasz lewy) wydawał mi sie na usta:P ale w sumie tak jest ciekawie;) mnie aż naszło na maźnięcie czegos cienkopisem... :lol: a moze photoshop :evil_lol: Illusion po swoich borderowych pracach zawsze motywuje mnie do rysunku tego typu, ale jeszcze zanim otworze ps'a już wiem że ic z tego nie bedzie :evil_lol: Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Bolsbokser napisał(a):I bez nosa ? No naszło mnie na takie bez ustowe i bez nosowe postacie :-) westie_justa napisał(a):no domyslam sie, ale na pierwszy rzut oka to ten lewy policzek (nasz lewy) wydawał mi sie na usta:P ale w sumie tak jest ciekawie;) mnie aż naszło na maźnięcie czegos cienkopisem... :lol: to bierz cienkopis w rękę i jedziesz :evil_lol: ja akurat robiłam żelowym długopisem ;-) Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege* napisał(a): ja akurat robiłam żelowym długopisem ;-) Pojechałam, całą kartke mam w czyms dziwnym:evil_lol:musze wymyslic cos konkretnego... Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 westie_justa napisał(a):Pojechałam, całą kartke mam w czyms dziwnym:evil_lol:musze wymyslic cos konkretnego... no to myśl, myśl! :-) Quote
Mani2000 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Błagam nie ignorujcie:) vege*-fajna,taka tajemnicza,nieźle :) Quote
betty_labrador Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mani2000 napisał(a):Błagam nie ignorujcie:) vege*-fajna,taka tajemnicza,nieźle :) rysunki fajne, te zwierzątka zwłaszcza. Cwicz sporo a bedzie naprawdę fajnie :) mi sie podoba ptaszek (pastele?) i piesek ten beagle. I wstawiaj proszę rysunki odwrocone tak by mozna je normalnie ogladać ;) vege ekstra rysuneczek :) Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ech ... dawno mnie nie było, więc nadrabiam Quote
betty_labrador Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 wow, juz zakonczyłaś? widze ze sie rozpędzasz :) super! tylko wiesz co.. troche mało kontrastowo jakoś -zwłaszcza szyja. Może spróbuj z lekka zaszaleć :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Miałam trochę czasu na feriach więc: Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma http://imageshack.us/photo/my-images/826/img5717r.jpg/ I postanowiłam spróbować mangi http://imageshack.us/photo/my-images/848/img5720d.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/851/img5722l.jpg/ I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mani2000 Przy człowieku powinnaś popracować nad proporcjami i robić gęstsze włosy.Przy psach spróbuj zrobić sierść metodą kresek ,a nie rozmazywania palcem ,co prawda zajmie to wiele więcej czasu ,ale za to jakie efekty.Szczeniak jest ładnie zaczęty ale psy nie mają takiego kształtu oczu jak człowiek i rób kreskami sierść Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) betty_labrador napisał(a):wow, juz zakonczyłaś? widze ze sie rozpędzasz :) super! tylko wiesz co.. troche mało kontrastowo jakoś -zwłaszcza szyja. Może spróbuj z lekka zaszaleć :) Betty, nie,nie. W żadnym wypadku ten portret nie jest zakończony. Jutro będę szczegóły wypracowywać i powinnam już jutro skończyć. I fafle do poprawy i tułów, klatka piersiowa, może ucho troszkę poprawię ... Ale blisko końca. I tak zaszalałam, bo pierwszy raz mi taki kontrastowy rysunek wyszedł :) A jakoś spodobał mi się ołówek B5 HOLLAND i H2 HOLLAND Edited February 4, 2012 by Bolsbokser Quote
Recommended Posts