Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pina_collie napisał(a):
piękny!! robisz takie na zamowienia? :D

Nie, po prostu niektórzy wyrażają chęć zobaczenia swojego kudłacza w takiej wersji i jak mam jakąś koncepcję, to rysuję :).

Posted (edited)

tu troszkę lepiej widać

Zastanawiam się, czy ten etap mogę zabezpieczyć fiksatywą ??? Kto podpowie ???
Jeszcze troszkę pozaznaczam cieni i ogólnych konturów, ale zastanawiam się, czy mogę wtedy taki wstępny zarys zabepieczyć fiksatywą i na to nanosić szczegóły ?

Edited by Bolsbokser
Posted

dino i roki - rysuję ołówkami jakie mam w piórniku, nie biorę wszystkich do szkoły, bo niestety mi się pogubią i wtedy byłaby katastrofa na rangę jednoosobową (czyli moją :P)

Kontur miałam z obrazka ale potem go gdzieś zgubiłam, więc robię to trochę w ciemno ;) faktycznie flesz wiele zepsuł, ale bez flesza jest chyba jeszcze gorzej (zdjęcie robiłam dawno więc nie pamiętam, ale tak mi się wydaje), bo widać tam pełno szczegółów i niedopracowań, które żywym okiem są niewidoczne ;/ jak Wy fotografujecie? Ustawiacie jakoś specjalnie aparat?

Bolsbokser jak ja kupowałam fiksatywę sprzedawca mówił że można coś zmieniać już po spryskaniu ale raczej się nie powinno. Jeśli nie będziesz nic mazać i słabo spryskać to chyba ok, nie wiem co by było jakbyś chciała coś zmazać, wtedy może się nie zetrzeć.

Posted

Przedstawiam moje rysunki.
Oto ptaszek rysowany w wigilię.

To piesek,mnie się podoba.

Od nie dawna próbuję też rysować ludzi:loveu:
Kiepsko idzie:evil_lol:

Tutaj staruszka:

I ostatni rysunek.
Szczeniak,jeszcze nie skończony.:

Nie patrzcie na te plamki z boku ciemne na każdym rysunku,to przez skaner.

Zapraszam do komentowania.

Posted

westie_justa napisał(a):
vege dałabym jeszcze buzie tej pani i bedzie gites :grins:

i nie gadaj bo do wywalenia nie sa :mad:

No właśnie ona specjalnie jest bez ust :lol:
dzięki :*

Posted

vege* napisał(a):
No właśnie ona specjalnie jest bez ust :lol:
dzięki :*

no domyslam sie, ale na pierwszy rzut oka to ten lewy policzek (nasz lewy) wydawał mi sie na usta:P ale w sumie tak jest ciekawie;)
mnie aż naszło na maźnięcie czegos cienkopisem... :lol: a moze photoshop :evil_lol: Illusion po swoich borderowych pracach zawsze motywuje mnie do rysunku tego typu, ale jeszcze zanim otworze ps'a już wiem że ic z tego nie bedzie :evil_lol:

Posted

Bolsbokser napisał(a):
I bez nosa ?

No naszło mnie na takie bez ustowe i bez nosowe postacie :-)

westie_justa napisał(a):
no domyslam sie, ale na pierwszy rzut oka to ten lewy policzek (nasz lewy) wydawał mi sie na usta:P ale w sumie tak jest ciekawie;)
mnie aż naszło na maźnięcie czegos cienkopisem... :lol:

to bierz cienkopis w rękę i jedziesz :evil_lol:
ja akurat robiłam żelowym długopisem ;-)

Posted

Mani2000 napisał(a):
Błagam nie ignorujcie:)

vege*-fajna,taka tajemnicza,nieźle :)

rysunki fajne, te zwierzątka zwłaszcza. Cwicz sporo a bedzie naprawdę fajnie :) mi sie podoba ptaszek (pastele?) i piesek ten beagle. I wstawiaj proszę rysunki odwrocone tak by mozna je normalnie ogladać ;)

vege ekstra rysuneczek :)

Posted

Miałam trochę czasu na feriach więc:
Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma
http://imageshack.us/photo/my-images/826/img5717r.jpg/
I postanowiłam spróbować mangi
http://imageshack.us/photo/my-images/848/img5720d.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/851/img5722l.jpg/
I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :)

Posted

Mani2000 Przy człowieku powinnaś popracować nad proporcjami i robić gęstsze włosy.Przy psach spróbuj zrobić sierść metodą kresek ,a nie rozmazywania palcem ,co prawda zajmie to wiele więcej czasu ,ale za to jakie efekty.Szczeniak jest ładnie zaczęty ale psy nie mają takiego kształtu oczu jak człowiek i rób kreskami sierść

Posted (edited)

betty_labrador napisał(a):
wow, juz zakonczyłaś? widze ze sie rozpędzasz :) super! tylko wiesz co.. troche mało kontrastowo jakoś -zwłaszcza szyja. Może spróbuj z lekka zaszaleć :)

Betty, nie,nie. W żadnym wypadku ten portret nie jest zakończony. Jutro będę szczegóły wypracowywać i powinnam już jutro skończyć.
I fafle do poprawy i tułów, klatka piersiowa, może ucho troszkę poprawię ...
Ale blisko końca.
I tak zaszalałam, bo pierwszy raz mi taki kontrastowy rysunek wyszedł :)
A jakoś spodobał mi się ołówek B5 HOLLAND i H2 HOLLAND

Edited by Bolsbokser