Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pina_collie']Witam ,witam! ja pamiętam ,bo przeglądałam strony od 1 :)
jak na początek to bardzo dobrze!! ale ucz się cieniować i żeby te włosy nie wyglądały sztucznie! :)
ale przepraszam.. ale ty masz chyba nowe konto co? bo te swoje pierwsze Gazowana założyłaś wcześniej.. czy się myle?[/QUOTE]

Gazowana to było pierwsze :) drugie iGumee ^^
A co do włosów to wiem .. ^^ Nie koniecznie za ładnie rysuję ale da się chyba przeżyć . Włosy to najgorsza rzecz w rysowaniu dla mnie :D robię jeszcze cztery portrety :D

Posted (edited)

[QUOTE=makot'a;18497739]

Co do czerni - święta prawda. [/QUOTE]
Przenajświętsza;)

[quote name='Soko']Ja właśnie rysowałam swoje pierwsze pseudo-cudo akrylami i olejnymi i dostałam jakiegoś uczulenia :D[/QUOTE]
Może masz alergię na metale, np. chrom czy kobalt... Farby to chemia, różne związki chemiczne, tlenki metali itp, niektóre uczulają, niektóre są trujące, trzeba o tym pamiętać;)

Edited by LeCoyotte
Posted

Gazowana napisał(a):
Gazowana to było pierwsze :) drugie iGumee ^^
A co do włosów to wiem .. ^^ Nie koniecznie za ładnie rysuję ale da się chyba przeżyć . Włosy to najgorsza rzecz w rysowaniu dla mnie :D robię jeszcze cztery portrety :D

Hehe, zapamiętaj że trening czyni mistrza :) ale pędzisz z rysunkami :D i co do twojego powrotu..
ciekawa jestem czy wróci saba98 chyba jej już lepiej idzie :)

Posted

betty_labrador napisał(a):
hej. dokończyłam seterka- jak teraz efekt?

(...)

oko jest ok
nosek trochę mu spłaszczyłaś , sam koniuszek, kufa nie ma wgłebienia przy nosie , ale to szczegół
popatrz na plamki na kufie
one nie są prostokątne , mają nierówne boki i też się tam na nich coś dzieje ze swiatłem
spróbuj zróżnicować ich kształt i kolor i będzie perfekt :)

Posted

Aga3006 napisał(a):
seterek to jest to! Piękny.
dog też zapowiada się bardzo dobrze

emdziolek napisał(a):
Wraca nasza dawna Betty !!!:multi::multi:

Boskie:multi:

dziękuję za uznanie :)

rodzice napisał(a):
mnie nie pasuja paski na pysku seterka

Unbelievable napisał(a):
dla mnie też seter jest bardziej pręgowany niż dropiaty ;)

kurcze aż tak to widać? chyba tak.. narazie nie skupiałam się na tych dropiatościach - wczoraj głównie na uchu i górze głowy. Ale może i je "podziubie".

LeCoyotte napisał(a):
Jeżeli chodzi Ci o szkic to ja widzę;)

aa terz na moim lapie tez widze- tylko może komp wczoraj mi prześwietlił skan albo ja bylam juz zmęczona. :)

lilk_a napisał(a):

oko jest ok
nosek trochę mu spłaszczyłaś , sam koniuszek, kufa nie ma wgłebienia przy nosie , ale to szczegół
popatrz na plamki na kufie
one nie są prostokątne , mają nierówne boki i też się tam na nich coś dzieje ze swiatłem
spróbuj zróżnicować ich kształt i kolor i będzie perfekt :)

ok zwrócę uwagę i spróbuję poprawić :)

LeCoyotte napisał(a):
Betty, czemu on taki wydłużony? To wina zdjęcia?

to wina tylko moja -bo przy szkicu jakoś nie dostrzegłam że za długa kufa, i za płaski stop narysowałam. Później było za późno.

pina_collie napisał(a):
Betty! piękne! to już jesteś ty :D nie moge się doczekać aż skończysz doga i mój psiak
:D

dzieki, ja tez nie moge sie doczekać.

A niebawem zaczynam zlecenie Yorki dla pani ołówkiem :)

Posted

witam również szanowną panią :D
a dlaczegóż to? :cool3:

dlatego że czasem warto zacząć wsio od nowa ... a będziesz się nad nim skupiać , myśleć i knuć i tak nie wyjdzie.
Rysuj jak dawna Ty , lubię na to patrzeć :)

Posted

Vectra napisał(a):
dlatego że czasem warto zacząć wsio od nowa ... a będziesz się nad nim skupiać , myśleć i knuć i tak nie wyjdzie.
Rysuj jak dawna Ty , lubię na to patrzeć :)

ale podsumowując- to podoba Ci sie ten sweter? :P
dzieki :)

Posted

ale podsumowując- to podoba Ci sie ten sweter? :P
dzieki :)

Nowy najbardziej :) poprzedni ma mankamenty , bo za bardzo chciałaś ;)
dawaj nowe , jak kiedyś

Posted

Kamila i Heksa napisał(a):
Piękne pracę! :loveu: Ale się naoglądałam, szkoda że dogomania tak mi muli :roll:

Wracam jako kompletny laik' Nie potrafię farbami :roll:

i łołówkowe :evil_lol:

Komilko, jest ekstra:) Ja w farbach jestem beznadziejna :cool3: Ostatnio malowałam owczarka niemieckiego w farbach i wyszedł jak belgijski.
Bardzo fajnie Ci wychodzi.