Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Weri7 napisał(a):
Miałam trochę czasu na feriach więc:
Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma

I postanowiłam spróbować mangi

I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :)

Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O
W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek.

Mani2000 - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem).

vege* napisał(a):

patrząc na wasze prace, stwierdzam, że moje są do wywalenia :lol:

A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D

___
No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego...

Edited by borysova
Posted

borysova napisał(a):
Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O
W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek.

Mani2000 - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem).

A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D

___
No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego...

A jak z proporcjami człowieka? Czy twarz uchwycona jest w miarę dobrze?Dzięki za opinię ;)

Posted

Pierwszy człowiek ma za szeroką twarz, normalnie powinna być owalna, a nie okrągła ;) Drugi jest już dużo lepszy, chociaż też trochę bym wydłużyła twarz. Ogólnie głowa powinna być węższa i nieco dłuższa, bardziej pociągła.

Posted

pina_collie napisał(a):
cudo :) naprawde bardzo mi sie podoba az chce miec taka na koszulce :D :D:loveu:

dziękiuję :-)
Tak się składa, że maluję na koszulkach jak i na torbach ekologicznych :evil_lol:
Kamila_ napisał(a):
vege* - wyjątkowe na swój sposób! nikt nie napisze że realistyczne najlepsze, a na odwrót - To co wyobraźnia tworzy :)

dziękuję :loveu:
Ja nie mogę się doczekać twojego owczarka pastelowego, cudnie się zapowiada :loveu:

Posted

westie_justa napisał(a):
vege świetne ! :D b. mi sie podoba :) a kredkami to kolorowałas?

Tak, pastele pierwszy raz wzięłam do ręki, jakieś mega stare po siostrze znalazłam, mają chyba z 10 lat :evil_lol:

Posted

Illusion napisał(a):
vege*, bardzo mi się podobają Twoje prace :).

dziękuję :-)

może popytaj u siebie w mieście w sklepach gdzie robią zdjęcia, może będą wiedzieli :-)

Posted

Illusion napisał(a):
vege*, bardzo mi się podobają Twoje prace :).

Orientujecie się w jakim miejscu można zrobić taki większy druk (wys. ok. 1m) do oprawienia w antyramę?

W drukarni pytaj, albo w punktach poligraficznych. To już chyba będzie format A0

Posted

Illusion napisał(a):
A myślicie, że w takim Fotojokerze też by mi takie coś zrobili? Bo to chyba bez większego znaczenia, jeśli grafika będzie w takim samym formacie, jak zdjęcie? :hmmmm:

możliwe, idź i zapytaj ;-)

Posted

Illusion napisał(a):
A myślicie, że w takim Fotojokerze też by mi takie coś zrobili? Bo to chyba bez większego znaczenia, jeśli grafika będzie w takim samym formacie, jak zdjęcie? :hmmmm:

Raczej nie.
Niektóre fotolaby KODAKa mają możliwość większych odbitek na papierze fotograficznym, ale nie wiem czy A0 aż.
Możesz w necie spojrzeć i zamówić fotoboard.

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Raczej nie.
Niektóre fotolaby KODAKa mają możliwość większych odbitek na papierze fotograficznym, ale nie wiem czy A0 aż.
Możesz w necie spojrzeć i zamówić fotoboard.

Znalazłam coś takiego:
http://fotojokerxxl.pl/
Można by było zrobić to jako plakat na papierze matowym i dokupić antyramę :hmmmm:. Dzisiaj jeszcze do nich zadzwonię i dopytam.

Posted

Illusion napisał(a):
Znalazłam coś takiego:
http://fotojokerxxl.pl/
Można by było zrobić to jako plakat na papierze matowym i dokupić antyramę :hmmmm:. Dzisiaj jeszcze do nich zadzwonię i dopytam.

Może być, ale podpytaj w drukarniach, bo tutaj strasznie drogo.
No i nie wiem, czy się dodzwonisz dzisiaj, niedziela jest :)