borysova Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) Weri7 napisał(a):Miałam trochę czasu na feriach więc: Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma I postanowiłam spróbować mangi I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :) Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek. Mani2000 - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem). vege* napisał(a): patrząc na wasze prace, stwierdzam, że moje są do wywalenia :lol: A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D ___ No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego... Edited February 4, 2012 by borysova Quote
pina_collie Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Piękne rysunki, ja już nie mam pomysłów na rysunki.. wiec, czy ktos ma jakies zyczenie by narysować? :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 borysova napisał(a):Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek. Mani2000 - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem). A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D ___ No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego... A jak z proporcjami człowieka? Czy twarz uchwycona jest w miarę dobrze?Dzięki za opinię ;) Quote
borysova Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Pierwszy człowiek ma za szeroką twarz, normalnie powinna być owalna, a nie okrągła ;) Drugi jest już dużo lepszy, chociaż też trochę bym wydłużyła twarz. Ogólnie głowa powinna być węższa i nieco dłuższa, bardziej pociągła. Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 No i kolejny bazgrołek bez ust i nosa :evil_lol: Quote
pina_collie Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 cudo :) naprawde bardzo mi sie podoba az chce miec taka na koszulce :D :D:loveu: Quote
Kamila_ Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege* - wyjątkowe na swój sposób! nikt nie napisze że realistyczne najlepsze, a na odwrót - To co wyobraźnia tworzy :) Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 pina_collie napisał(a):cudo :) naprawde bardzo mi sie podoba az chce miec taka na koszulce :D :D:loveu: dziękiuję :-) Tak się składa, że maluję na koszulkach jak i na torbach ekologicznych :evil_lol: Kamila_ napisał(a):vege* - wyjątkowe na swój sposób! nikt nie napisze że realistyczne najlepsze, a na odwrót - To co wyobraźnia tworzy :) dziękuję :loveu: Ja nie mogę się doczekać twojego owczarka pastelowego, cudnie się zapowiada :loveu: Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege świetne ! :D b. mi sie podoba :) a kredkami to kolorowałas? Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 westie_justa napisał(a):vege świetne ! :D b. mi sie podoba :) a kredkami to kolorowałas? Tak, pastele pierwszy raz wzięłam do ręki, jakieś mega stare po siostrze znalazłam, mają chyba z 10 lat :evil_lol: Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Asia&Luna napisał(a):Bolsbokser, pies jak żywy:mdleje: Dzięki. Jeszcze trochę i skończę. Quote
Illusion Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 vege*, bardzo mi się podobają Twoje prace :). Orientujecie się w jakim miejscu można zrobić taki większy druk (wys. ok. 1m) do oprawienia w antyramę? Quote
vege* Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Illusion napisał(a):vege*, bardzo mi się podobają Twoje prace :). dziękuję :-) może popytaj u siebie w mieście w sklepach gdzie robią zdjęcia, może będą wiedzieli :-) Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Illusion napisał(a):vege*, bardzo mi się podobają Twoje prace :). Orientujecie się w jakim miejscu można zrobić taki większy druk (wys. ok. 1m) do oprawienia w antyramę? W drukarni pytaj, albo w punktach poligraficznych. To już chyba będzie format A0 Quote
Illusion Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 A myślicie, że w takim Fotojokerze też by mi takie coś zrobili? Bo to chyba bez większego znaczenia, jeśli grafika będzie w takim samym formacie, jak zdjęcie? :hmmmm: Quote
vege* Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Illusion napisał(a):A myślicie, że w takim Fotojokerze też by mi takie coś zrobili? Bo to chyba bez większego znaczenia, jeśli grafika będzie w takim samym formacie, jak zdjęcie? :hmmmm: możliwe, idź i zapytaj ;-) Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Illusion napisał(a):A myślicie, że w takim Fotojokerze też by mi takie coś zrobili? Bo to chyba bez większego znaczenia, jeśli grafika będzie w takim samym formacie, jak zdjęcie? :hmmmm: Raczej nie. Niektóre fotolaby KODAKa mają możliwość większych odbitek na papierze fotograficznym, ale nie wiem czy A0 aż. Możesz w necie spojrzeć i zamówić fotoboard. Quote
Illusion Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Bolsbokser napisał(a):Raczej nie. Niektóre fotolaby KODAKa mają możliwość większych odbitek na papierze fotograficznym, ale nie wiem czy A0 aż. Możesz w necie spojrzeć i zamówić fotoboard. Znalazłam coś takiego: http://fotojokerxxl.pl/ Można by było zrobić to jako plakat na papierze matowym i dokupić antyramę :hmmmm:. Dzisiaj jeszcze do nich zadzwonię i dopytam. Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Illusion napisał(a):Znalazłam coś takiego: http://fotojokerxxl.pl/ Można by było zrobić to jako plakat na papierze matowym i dokupić antyramę :hmmmm:. Dzisiaj jeszcze do nich zadzwonię i dopytam. Może być, ale podpytaj w drukarniach, bo tutaj strasznie drogo. No i nie wiem, czy się dodzwonisz dzisiaj, niedziela jest :) Quote
Asia&Kleo Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 I ja się w końcu zabrałam za rysowanie po długiej przerwie, ale... ...idzie baaardzo mozolnie:roll: Rysunek będzie w połowie w ołówku, w połowie kredkami:lol: Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Asia&Luna napisał(a):I ja się w końcu zabrałam za rysowanie po długiej przerwie, ale... http://images43.fotosik.pl/1349/96a32e6f66f96ad1med.jpg ...idzie baaardzo mozolnie:roll: Rysunek będzie w połowie w ołówku, w połowie kredkami:lol: Ciekawie się zapowiada. Czekam na efekty. Quote
pina_collie Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Bolsbokser napisał(a):Ciekawie się zapowiada. Czekam na efekty. Zgadzam się ;) ciekawie ,ciekawie Quote
Recommended Posts