anetta Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Vege, świetne rysunki!! Mają w sobie coś. I muszę powiedzieć że nawet nie zwróciłam uwagi że nie ma nosa ani ust, dopiero jak dziewczyny napisały o tym, to ja się cofnęłam i kurcze, faktycznie! :-D Quote
vege* Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 anetta napisał(a):Vege, świetne rysunki!! Mają w sobie coś. I muszę powiedzieć że nawet nie zwróciłam uwagi że nie ma nosa ani ust, dopiero jak dziewczyny napisały o tym, to ja się cofnęłam i kurcze, faktycznie! :-D dziękuję :-) właśnie tworzę następny rysunek, jakaś dobra wena mnie złapała :lol: Quote
Yuveza Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 vege misie to strasznie podoba, tez bym chciała miec taki pomysł na cos swojego, wgl mam takiego westika a'la francuskie :P ale męcze fotel i nie moge go jakos narysowac :roll: Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 nogi tancerki teraz dobrze wygladają :) poprawki sie przydały :) asia i luna wazne ze w ogóle rysujesz dalej :) czekamy na efekty. ja zaraz pokaże Wam doga bo jeden ostatni fafel kończę :) Quote
vege* Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 westie_justa napisał(a):vege misie to strasznie podoba, tez bym chciała miec taki pomysł na cos swojego, wgl mam takiego westika a'la francuskie :P ale męcze fotel i nie moge go jakos narysowac :roll: dziękuję raz jeszcze :-) no i kolejny Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Prawie prawie ... miałam skończyć dzisiaj, ale mnie głowa boli i mozolnie mi idzie rysowanie, jak z resztą i wszystkie inne czynności Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 kurcze Asia-teraz za bardzo jednolity mi sie przynajmniej-wydaje. Używasz różnych miękkości ołówków? czy jednego? mój dog.. nie wiem co z tłem kombinować. Zły skan bo rozjaśniło mi miejsca gdzie jest lekko pocieniowane. Jak wróće do Wawy zeskanuje raz jeszcze-może sie poprawi. Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 betty_labrador napisał(a):kurcze Asia-teraz za bardzo jednolity mi sie przynajmniej-wydaje. Używasz różnych miękkości ołówków? czy jednego? Betty, on nie jest skończony jeszcze, błagam, wstrzymaj się. Poza tym, rysuję ze zdjęcia z komórki - porażka jakaś. Na razie sierść zarysowuję, potem będę jeszcze kontrastować. Jestem psychicznie zmęczona rysowaniem czegoś z niczego, a nie potrafię byle maznąć, tu rozmazać, tam przyciemnić ... Muszę przyznać, że ten dog http://img37.imageshack.us/img37/6313/dogniem.jpg jest wg mnie najlepszą Twoją ołówkową pracą. Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Bolsbokser napisał(a):Betty, on nie jest skończony jeszcze, błagam, wstrzymaj się. Poza tym, rysuję ze zdjęcia z komórki - porażka jakaś. oj sorka w takim razie :) a co powiesz o moim? co poprawic? Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 betty_labrador napisał(a):oj sorka w takim razie :) a co powiesz o moim? co poprawic? Bolsbokser napisał(a): Muszę przyznać, że ten dog http://img37.imageshack.us/img37/6313/dogniem.jpg jest wg mnie najlepszą Twoją ołówkową pracą. Zdecydowanie najlepiej Tobie sierść tutaj wyszła. Quote
Vectra Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 http://img37.imageshack.us/img37/6313/dogniem.jpg :klacz: :klacz: Quote
dino i roki Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Soko napisał(a):dino i roki - rysuję ołówkami jakie mam w piórniku, nie biorę wszystkich do szkoły, bo niestety mi się pogubią i wtedy byłaby katastrofa na rangę jednoosobową (czyli moją :P) Kontur miałam z obrazka ale potem go gdzieś zgubiłam, więc robię to trochę w ciemno ;) faktycznie flesz wiele zepsuł, ale bez flesza jest chyba jeszcze gorzej (zdjęcie robiłam dawno więc nie pamiętam, ale tak mi się wydaje), bo widać tam pełno szczegółów i niedopracowań, które żywym okiem są niewidoczne ;/ jak Wy fotografujecie? Ustawiacie jakoś specjalnie aparat? Bolsbokser jak ja kupowałam fiksatywę sprzedawca mówił że można coś zmieniać już po spryskaniu ale raczej się nie powinno. Jeśli nie będziesz nic mazać i słabo spryskać to chyba ok, nie wiem co by było jakbyś chciała coś zmazać, wtedy może się nie zetrzeć. Soko, konik piękny naprawdę, zazdroszczę, ja nie umiem koników.:) Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Vectra napisał(a):http://img37.imageshack.us/img37/6313/dogniem.jpg :klacz: :klacz: A mój się nie pooooodooooobaaaa :-(:-(:-( To ja się załamię :-( A wrzucam po to, żebyście mnie zmobilizowały, bo mnie krew zalewa na samą myśl, że mam z tak dennego zdjęcia rysować. Wyobraźnia wyobraźnią, ale psychicznie jestem zmęczona i z obrzydzeniem zabieram się za rysowanie ... No co, muszę ponarzekać :eviltong: Quote
Vectra Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Bolsbokser napisał(a):A mój się nie pooooodooooobaaaa :-(:-(:-( To ja się załamię :-( A wrzucam po to, żebyście mnie zmobilizowały, bo mnie krew zalewa na samą myśl, że mam z tak dennego zdjęcia rysować. Wyobraźnia wyobraźnią, ale psychicznie jestem zmęczona i z obrzydzeniem zabieram się za rysowanie ... No co, muszę ponarzekać :eviltong: Podoba mi się też ... ja tu specjalnie prześladuje Betty , bo popsuła się chwilowo , ale widzę , że odpowiedni doping ją nam tu przywraca w starym rysunkowym wydaniu. Twoje prace lubię ,ale widzę , że co do boksiów - to taki masz jeden styl rysowania i każdy boksio na Twoim rysunku jest do siebie bardzo podobny. Ja wiem , że boksery sa podobne do siebie z racji rasy. Ja nie muszę patrzeć na autora rysunku , spojrzę i wiem kiedy Ty to Ty :) Szczególnie charakterystyczne robisz oczy - są takie Twoje nie do podrobienia :) http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401062_314922111887607_100001094638496_824521_583039734_n.jpg fajne , tylko chyba troszkę ciut kufa płaska jest .. ale to tylko moje zdanie ... ucieka w dół wizualnie ten ryjek ;) Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 dzięki, miło że sie podoba mój rysunek. Choc skan taki sobie. Bolsbokser mi sie podoba bardzo Twoj boksiu, czekamy tylko na efekt końcowy :) Wow super ten pastelkowy psiak. Zrobiłaś go jak ołówkiem-kreseczka po kreseczce :) Co teraz bedziesz malować na kolorowo? :razz: Vectra dzięki :) no-chyba doping mi potrzebny czasem. jakos teraz bardziej chce mi sie rysować-rozkręciłam się po sweterku ;) Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Vectra napisał(a):Podoba mi się też ... ja tu specjalnie prześladuje Betty , bo popsuła się chwilowo , ale widzę , że odpowiedni doping ją nam tu przywraca w starym rysunkowym wydaniu. Twoje prace lubię ,ale widzę , że co do boksiów - to taki masz jeden styl rysowania i każdy boksio na Twoim rysunku jest do siebie bardzo podobny. Ja wiem , że boksery sa podobne do siebie z racji rasy. Ja nie muszę patrzeć na autora rysunku , spojrzę i wiem kiedy Ty to Ty :) Szczególnie charakterystyczne robisz oczy - są takie Twoje nie do podrobienia :) Wg mnie to zaleta mieć własny styl. Tak samo z zamkniętymi oczami rozpoznam prace Kamili, czy rysowane ołówkiem, czy kredkami - wiem, że to Kamili dzieło. Swoją drogą ostatnio rysuję same ciemne pręgowane, więc powinny nawet podobnie wyglądać. Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 betty_labrador napisał(a): Wow super ten pastelkowy psiak. Zrobiłaś go jak ołówkiem-kreseczka po kreseczce :) Co teraz bedziesz malować na kolorowo? :razz: Ja wie, ja wiem - bokselka :) Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Bolsbokser napisał(a):Wg mnie to zaleta mieć własny styl. Tak samo z zamkniętymi oczami rozpoznam prace Kamili, czy rysowane ołówkiem, czy kredkami - wiem, że to Kamili dzieło. Swoją drogą ostatnio rysuję same ciemne pręgowane, więc powinny nawet podobnie wyglądać. no pewnie że dobrze, nikt nie mówi ze niedobrze mieć swój styl :) Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 betty_labrador napisał(a):no pewnie że dobrze, nikt nie mówi ze niedobrze mieć swój styl :) Aaaa, przepraszam, Betty, Twoje też wszędzie i zawsze rozpoznam :) Quote
Kamila_ Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 jak mi natłukli kiedyś do głowy że kreska przy kresce, tak teraz inaczej nie potrafie :roflt: światła mało, łapy pozjadałam.. jeszcze dużo pracy..... ołówkiem jest łatwiej :fadein: kufa? hm.... jedna z lepszych, patrząc z przodu jaka mi wyszła do tej pory ale pewnie masz racje :glaszcze: ale próbować na kolorowo bede dalej :) Quote
Sasni Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Sesja zaliczona, dwa tygodnie wolnego i naszło mnie na narysowanie czegoś innego niż perspektywy domów, bryły itd... :P po raz pierwszy od... hmm.... chyba roku narysowałam psiaka patrząc na rysunki niektórych wiem, że idealnie nie jest ;) niestety nie mam cierpliwości do rysowania włosek po włosku, choć próbowałam :roll: no i z nosem średnio, bo strasznie ciemny był na zdjęciu i kiepsko było szczegoły widać Quote
betty_labrador Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 rhodesianek super jak po takiej przerwie :) rozrysujesz sie jeszcze :) gratuluję sesji :) ja tez nie mam zazwyczaj rysowania włos po włosku-ale czasem mi sie zachce :lol: Quote
Recommended Posts