Bolsbokser Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='iwcza']Nie pomyliło Ci się, ja wstawiałam (; Miałam tego boksera już dawno skończyć, ale ledwo dałam radę zrobić szkic między zajęciami :\ Na razie wygląda tak; http://img402.imageshack.us/img402/9496/1004459.jpg ale chyba narysuję go od nowa, tym razem na a4, bo na większej kartce cały czas coś mi w proporcjach nie pasuje... No.no...Horusek nam się wyłania :loveu: Pamiętaj tylko o bliku w oku,żeby czarne nie wyszło. Sama teraz się męczę nad tym, znaczy nad okiem. Jak coś wyjdzie, to pokażę. Quote
makot'a Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 westie_justa rysujesz na tablecie, czy myszką? :) Odgrzebałam jakieś "psie" rysunki. Znalazłam między innymi dwa berneńczyki, narysowane suchymi pastelami na kartonie, z 2006 roku. Pozdrawiam :) Quote
Yuveza Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 na tablecie:D myszką było by gorzej... Świetne te berneńczyki:D nigdy nie rysowałam suchymi pastelami, ale chyba trudno się nimi rysuję? Quote
makot'a Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 No tak, myszką gorzej ;) A jakie masz cudo (w sensie tablet)? :) A co do suchych pasteli - nie są takie trudne. Zależy co się chce osiągnąć nimi. Podstawą do suchych pasteli jest dobry papier, niestety. Pewnie, że jak ktoś umie, to narysuje wszystkim i na wszystkim fajną rzecz, ale rysowanie pastelami po nieprzystosowanym do tego papierze jest takie...denerwujące :P Także jeśli chcesz spróbować to pierwsz co Ci polecę, to kupić sobie jakiś papier o wysokiej gramaturze, żeby się na początek nie zniechęcać po tym, jak się pastele zsypują ze zwykłej kartki. No i raczej nie należy rysować po białym papierze - pastele na ciemniejszych kartonach są bardziej efektowne ;) Także nie zastanawiaj się czy trudno, tylko zabieraj się do dzieła! :D Pozdrawiam. Quote
betty_labrador Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Pastele suche nie sa trudne w użyciu, wymagaja tylko obycia ;) ja wlasnie koncze jednego psiaka na zielonym fakturowanym papierze :) Quote
Yuveza Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Mam tablet Genius;) hmmm no to może się zabiorę tylko musze kupić sobie ten papier i dobre pastele:D Quote
Sylcia&Fux Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Śliczne te berneńczyki, ja chyba zostanę przy technice ołówkowej ;) Quote
Pinesk@ Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Moje ostatnie próby bazgrołkowa, rysiu, troszkę niedokończony ale nie wiem jak się dalej za niego zabrać: Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Bardzo ładny rysiu:D pięknie oczy narysowałaś;) Quote
Bolsbokser Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='Pinesk@']Moje ostatnie próby bazgrołkowa, rysiu, troszkę niedokończony ale nie wiem jak się dalej za niego zabrać: http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/bazgrolkowo/img150.jpg A z czym dokładnie masz problem ? Quote
Luzia Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Przepraszam za offa ale sprawa bardzo pilna. Udało się w końcu złapać sunię z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/204237-Cudowna-maleńka-sunia-na-ulicy-!!-Pilnie-DT-prosimy-o-pomoc-!-( I nie ma co z nią zrobić w miejscu w którym jest teraz zostać nie może bo jest w nim kot który nie lubi towarzystwa. Mamy możliwość DT ale na łańcuch, a suńka maleńka z 7 kg max :( DT pilnie potrzebne. Quote
makot'a Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='betty_labrador']makot'a jakiej firmy masz pastele? Z tego co pamiętam to chyba takie zwykłe Pentel'e dostępne w każdym papierniczym. Quote
betty_labrador Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 makot'a;16532412 napisał(a):Z tego co pamiętam to chyba takie zwykłe Pentel'e dostępne w każdym papierniczym. czyli jednak olejnymi malujesz? Quote
makot'a Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 betty_labrador napisał(a):czyli jednak olejnymi malujesz? Olejnymi też, ale ostatni bazgroł jaki wstawiłam to suche ;) Ale ogólnie rzecz biorąc po pastele w ogóle rzadko sięgam, głównie posługuję się ołówkiem, piórkiem, ewentualnie akrylem, rzadziej olejnymi oraz pastelami/kredkami wszelkiej maści. Quote
betty_labrador Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 makot'a;16533209 napisał(a):Olejnymi też, ale ostatni bazgroł jaki wstawiłam to suche ;) Ale ogólnie rzecz biorąc po pastele w ogóle rzadko sięgam, głównie posługuję się ołówkiem, piórkiem, ewentualnie akrylem, rzadziej olejnymi oraz pastelami/kredkami wszelkiej maści. ah rozumiem. ale bernenczyki olejnymi, prawda? pokazesz prace nie tylko w tematyce zwierzecej? Quote
makot'a Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='betty_labrador']ah rozumiem. ale bernenczyki olejnymi, prawda? pokazesz prace nie tylko w tematyce zwierzecej? Berneńczyki suchymi akurat ;) Praca o tematyce nie zwierzęcej, pewnie - cała masa ich czeka. Pytanie czy Wy chcecie oglądać takie maszyny :P Ołówek na kartonie 50x70cm, 2008r. Pozdrawiam ;) Quote
betty_labrador Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 no pewnie ze chcemy :) przynajmniej ja :D piekne autko ;) Quote
Bolsbokser Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 makot'a;16534209 napisał(a):Berneńczyki suchymi akurat ;) Praca o tematyce nie zwierzęcej, pewnie - cała masa ich czeka. Pytanie czy Wy chcecie oglądać takie maszyny :P Ołówek na kartonie 50x70cm, 2008r. Pozdrawiam ;) Jasne, że chcę oglądać. A masz narysowaną Audicę ? Quote
Aga3006 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 makot'a podoba mi się, chociaż to zupełnie nie moje klimaty (dla mnie istnieją tylko: ciężarówka, zwykły samochód i autobus) Wczoraj wieczorem przy jednej lampce rysowałam i dzisiaj patrzę, że nieco skopałam ten rysunek ale da się odratować. Quote
makot'a Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Bolsbokser - nie, nie mam żadnego Audi, ale jak będę mieć czas to mogę machnąć :P Aga3006 - ja też nie jestem znawcą, nie wyobrażaj sobie! :P Ale, że designem się ogólnie interesuję, to i samochody są dla mnie ciekawe i czasem narysuję ;) A Twój bokser śliczny, jesteś z rysunkiem związana jakoś "bliżej"? :> Quote
Aga3006 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dzięki, poza tym, że rysuję sobie od czasu do czasu to nie. Kurczę, teraz widzę, że oczy będą musiały pójść do gruntownej poprawki:mad: Quote
Avaloth Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Mój post zaginął w akcji a ja nie potrafię ruszyć z miejsca. Coś z proporcjami jest wg mnie nie tak ale nie potrafię ustawić tak żeby było dobrze. Pomożecie ? co tu mogę poprzesuwać, pozmniejszac etc ? [quote name='Avaloth']Chyba nigdy się tu nie wypowiadałam, ale ostatnio pod wpływem tego wątku, po ponad roku przyszła mi ochota na rysowania. Półtorej roku temu rysowała pierwszy raz cokolwiek tak na serio, ale to były dosłownie 3-4 rysunki i koniec. Teraz pierwszy raz od tamtego czasu. Rysuję zwykłym ołówkiem HB, innego w domu aktualnie nie posiadam. Jeśli ochota na rysowanie mi nie przejdzie równie szybko jak przyszła to może zainwestuję w coś lepszego. Coś co miało być terrierem szkockim, na razie jest tylko cześć, bo coś mi nie pasuje w proporcjach reszty. Dlatego najpierw wolę się Was poradzić zanim będę kontynuować. Tu zdjęcie z którego rysuję (acz kilka rzeczy sobie pozmieniałam bo nie potrafiłam tak jak jest na zdj) http://img819.imageshack.us/img819/3519/img2282xq.jpg a tu mój 'rysunek', bo nie wiem czy to można tak nazwać: tu zbliżenie: http://img814.imageshack.us/i/img2281tl.jpg/ Byłabym wdzięczna za wszystkie rady i apropoo tego konkretnego rysunku (czy coś zmienić, przesunąć, zmniejszyć etc.) i ogólnie. Szczególnie prosiłabym o jakieś rady w kwestii rysowania nosa bo próbowałam już trzy razy i za cholerę mi wyjśc nie chce. A na rysunkach z tamtego roku też są beznadziejne. Quote
faith35 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 próbowałam dzisiaj szkicować sznaucera miniaturowego... szczerze mówiąc trochę się zniechęciłam, ponieważ nie umiem rysować psów z długą sierścią, a bardzo chcę podreślić brodę sznaucera, ponieważ jest to portret. Nie jest on na zamówienie czy coś, na razie rysuję dla własnej przyjemności ;) no i nie wiem jak te kreski robić, by sierśc wyglądała na prawdziwą, a oczy żeby nie były takie "nie mające życia", chyba wiecie o co chodzi? mam nadzieję, że ten tysunek jest jakoś do odratowania...:( na tym rusynku chciałam się wzorować, tylko ta grzywka spadająca psu na oczy mi nie pasowała, więc "zaczesałam" ją do góry i kijowo to wygląda.. czekam na opinię :) Quote
Qeeriefire Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 faith bardzo dobry szkic , tylko oczy wydają się dziwne ;) Skończyłam oko :oops: oraz Quote
Recommended Posts