Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sylcia no i teraz chyba sama widzisz, że dużo lepiej ci idzie jeśli poświęcisz nawet 20 min więcej i dokładniej zaczniesz rysować, czyż nie? ;) no teraz ci super wyszedł, oby tak dalej, a będziesz rysować jak każdy na tym wątku ;)

Posted

[quote name='vege*']Sylcia no i teraz chyba sama widzisz, że dużo lepiej ci idzie jeśli poświęcisz nawet 20 min więcej i dokładniej zaczniesz rysować, czyż nie? ;) no teraz ci super wyszedł, oby tak dalej, a będziesz rysować jak każdy na tym wątku ;)

Dzięki, mam nadzieje że będę rysowała tak ładnie jak wy ^.^

Posted

Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś.
Sylcia: coraz lepiej Ci idzie, zwłaszcza w cieniowaniu, ale staraj się nie rysować tylko z innych rysunków a jedynie podpatrywać jak zostały narysowane pojedyncze elementy, bo teraz spotęgowałaś wszystkie moje błędy:oops:

Posted

[quote name='Aga3006']Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś.
Sylcia: coraz lepiej Ci idzie, zwłaszcza w cieniowaniu, ale staraj się nie rysować tylko z innych rysunków a jedynie podpatrywać jak zostały narysowane pojedyncze elementy, bo teraz spotęgowałaś wszystkie moje błędy:oops:[/QUOTE]

Czyli jakie błędy?

Posted

Widzę, że w głębinach Dogomanii czai się jeszcze wiele ciekawych tematów!
Przywitam się z rysunkowym towarzystwem, bo z pewnością będę tu częściej zaglądać :)
Pozdrawiam.

Posted

Sylcia mam taką małą sugestie, może byś dokupiła węgiel w ołówku i dodała kresek tam gdzie sa mocniejsze cienie, albo takie prawie czarne miejsca.

Posted

Setery boskie! :loveu:

[quote name='Aga3006']Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś.

Dziękuje :oops:.

Tym razem pyrka, starałam się, żeby oczy nie wyszły za duże, a jak wyszło, to oceńcie sami.

Posted

[quote name='Ela L&L']Sylcia mam taką małą sugestie, może byś dokupiła węgiel w ołówku i dodała kresek tam gdzie sa mocniejsze cienie, albo takie prawie czarne miejsca.
Ok, kupie, nigdy czymś takim nie rysowałam. Tym się rysuje jak zwykłym ołówkiem?

[quote name='betty_labrador']Ela ma poprostu wrodzony talent :D pokazywalas tu kotki?
ps. wiec to jednak seterki? ;>

Sylcia no normalnie padlam jak ujrzalam ostatnie Twoje dzielo. Bardzo ładnie i szybko sie rozwijasz (!!)

Dzięki :oops:

Posted

[quote name='Sylcia&Fux']Ok, kupie, nigdy czymś takim nie rysowałam. Tym się rysuje jak zwykłym ołówkiem?

Dzięki :oops:[/QUOTE]

z węglem jest tak jak z ołowkiem są bardzo podobne w użyciu i w technice rysowania, ja go używam razem z rożnymi ołowkami, żaden ołowek nie ma takiej głebi czerni jak wegiel, to napewno ożywi twoj rysunek :) ale podejrzewam ze znajdziesz taki węgiel w specjalnym sklepie plastycznym

Posted

[quote name='Agniecha93']Zaczęłam rysować suczkę koleżanki, ale utknęłam, nie umiem rysować psów z długą kufą :roll:
szkic:

co poprawić?

Bardzo ładne oczy :) ogólnie szkic fajnie wygląda, wydaje mi sie że powinnaś narysować oczy trochę dalej od siebie ,sa troszkę za blisko i to samo z uszami tez powinny być dalej od siebie. Na rysunku powinnaś jeszcze rozszerzyć nosek. Ja bym zostawiła prawe ucho w spokoju a zajęła sie przesuwaniem tego po lewej

Posted

[quote name='Ela L&L']z węglem jest tak jak z ołowkiem są bardzo podobne w użyciu i w technice rysowania, ja go używam razem z rożnymi ołowkami, żaden ołowek nie ma takiej głebi czerni jak wegiel, to napewno ożywi twoj rysunek :) ale podejrzewam ze znajdziesz taki węgiel w specjalnym sklepie plastycznym[/QUOTE]

No to w poniedziałek wybieram się do papierniczego ;)