Sylcia&Fux Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Postanowiłam że zacznę na nowo rysować tego boksera, rysowałam patrząc na zdjęcie i rysunek Agi I jak? Quote
vege* Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Sylcia no i teraz chyba sama widzisz, że dużo lepiej ci idzie jeśli poświęcisz nawet 20 min więcej i dokładniej zaczniesz rysować, czyż nie? ;) no teraz ci super wyszedł, oby tak dalej, a będziesz rysować jak każdy na tym wątku ;) Quote
Sylcia&Fux Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='vege*']Sylcia no i teraz chyba sama widzisz, że dużo lepiej ci idzie jeśli poświęcisz nawet 20 min więcej i dokładniej zaczniesz rysować, czyż nie? ;) no teraz ci super wyszedł, oby tak dalej, a będziesz rysować jak każdy na tym wątku ;) Dzięki, mam nadzieje że będę rysowała tak ładnie jak wy ^.^ Quote
Aga3006 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś. Sylcia: coraz lepiej Ci idzie, zwłaszcza w cieniowaniu, ale staraj się nie rysować tylko z innych rysunków a jedynie podpatrywać jak zostały narysowane pojedyncze elementy, bo teraz spotęgowałaś wszystkie moje błędy:oops: Quote
Sylcia&Fux Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Aga3006']Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś. Sylcia: coraz lepiej Ci idzie, zwłaszcza w cieniowaniu, ale staraj się nie rysować tylko z innych rysunków a jedynie podpatrywać jak zostały narysowane pojedyncze elementy, bo teraz spotęgowałaś wszystkie moje błędy:oops:[/QUOTE] Czyli jakie błędy? Quote
makot'a Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Widzę, że w głębinach Dogomanii czai się jeszcze wiele ciekawych tematów! Przywitam się z rysunkowym towarzystwem, bo z pewnością będę tu częściej zaglądać :) Pozdrawiam. Quote
Ela L&L Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Sylcia mam taką małą sugestie, może byś dokupiła węgiel w ołówku i dodała kresek tam gdzie sa mocniejsze cienie, albo takie prawie czarne miejsca. Quote
vege* Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Ela L&L'] seterki[/QUOTE] ojej, ojej, ojej :loveu::loveu::loveu: Quote
Yuveza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Boże!!!:-o to jest EXTRA !!! ja nie wiem jak rysować takie włosy pastelami i jeszcze cienie:D!!!! Quote
betty_labrador Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ela ma poprostu wrodzony talent :D pokazywalas tu kotki? ps. wiec to jednak seterki? ;> Sylcia no normalnie padlam jak ujrzalam ostatnie Twoje dzielo. Bardzo ładnie i szybko sie rozwijasz (!!) Quote
Illusion Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Setery boskie! :loveu: [quote name='Aga3006']Illusion: bardzo fajnie, zwłaszcza pierwsze. Oczy tylko zbyt duże rysujesz. Bardzo trudną technikę wybrałaś więc dodatkowe gratulacje, że dobrze sobie z nią poradziłaś. Dziękuje :oops:. Tym razem pyrka, starałam się, żeby oczy nie wyszły za duże, a jak wyszło, to oceńcie sami. Quote
Sylcia&Fux Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Ela L&L']Sylcia mam taką małą sugestie, może byś dokupiła węgiel w ołówku i dodała kresek tam gdzie sa mocniejsze cienie, albo takie prawie czarne miejsca. Ok, kupie, nigdy czymś takim nie rysowałam. Tym się rysuje jak zwykłym ołówkiem? [quote name='betty_labrador']Ela ma poprostu wrodzony talent :D pokazywalas tu kotki? ps. wiec to jednak seterki? ;> Sylcia no normalnie padlam jak ujrzalam ostatnie Twoje dzielo. Bardzo ładnie i szybko sie rozwijasz (!!) Dzięki :oops: Quote
Sylcia&Fux Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Ela L&L']A tu moj nowy rysunek pastelami :) seterki WoW! To jest prześliczne! Quote
Sylcia&Fux Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Aga3006']Całość jest wyciągnięta w pionie.[/QUOTE] ;( Mam jeszcze pytanie co d mojego rysunku, popełniłam jeszcze jakieś błędy? Quote
Agniecha93 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Zaczęłam rysować suczkę koleżanki, ale utknęłam, nie umiem rysować psów z długą kufą :roll: szkic: z tego zdjęcia: co poprawić? Quote
Qeeriefire Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Witam ;) Widząc Wasze rysunki wahałam się czy wstawić mój , ale może się dowiem co mam poprawić:oops: Quote
Ela L&L Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Sylcia&Fux']Ok, kupie, nigdy czymś takim nie rysowałam. Tym się rysuje jak zwykłym ołówkiem? Dzięki :oops:[/QUOTE] z węglem jest tak jak z ołowkiem są bardzo podobne w użyciu i w technice rysowania, ja go używam razem z rożnymi ołowkami, żaden ołowek nie ma takiej głebi czerni jak wegiel, to napewno ożywi twoj rysunek :) ale podejrzewam ze znajdziesz taki węgiel w specjalnym sklepie plastycznym Quote
wilczanda Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Collie, całkiem ,całkiem :kciuki: Brakuje mi tylko "bliku" w oku ;) I troszkę mało cieni na kufie ;) Ale poza tym, to rysunek świetny :) Quote
Qeeriefire Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Dziękuję , właśnie to oko , ale poprawy niewychodziły . Na kufie poprawie cienie ;) Quote
Ela L&L Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Agniecha93']Zaczęłam rysować suczkę koleżanki, ale utknęłam, nie umiem rysować psów z długą kufą :roll: szkic: co poprawić? Bardzo ładne oczy :) ogólnie szkic fajnie wygląda, wydaje mi sie że powinnaś narysować oczy trochę dalej od siebie ,sa troszkę za blisko i to samo z uszami tez powinny być dalej od siebie. Na rysunku powinnaś jeszcze rozszerzyć nosek. Ja bym zostawiła prawe ucho w spokoju a zajęła sie przesuwaniem tego po lewej Quote
Sylcia&Fux Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Ela L&L']z węglem jest tak jak z ołowkiem są bardzo podobne w użyciu i w technice rysowania, ja go używam razem z rożnymi ołowkami, żaden ołowek nie ma takiej głebi czerni jak wegiel, to napewno ożywi twoj rysunek :) ale podejrzewam ze znajdziesz taki węgiel w specjalnym sklepie plastycznym[/QUOTE] No to w poniedziałek wybieram się do papierniczego ;) Quote
Sylcia&Fux Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Mam pytanie co do mojego rysunku. Mam coś jeszcze poprawiać? Quote
Ela L&L Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Collie bardzo ładny szkic, gdybym zobaczyła zdjęcie z ktorego korzystasz to mogłabym napisać co bym poprawiła :) Quote
Recommended Posts