Sprytna Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Świetne! :wow: Mam problem. Mam na konkurs zrobić rysunek pt. Marsowa mina (konkurs starożytny) i nie mam kompletnie pomysłu co narysować. Może podrzucicie mi jakiś pomysł? :) Quote
wilczanda Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jeśli dobrze zrozumiałam, to ma być o starożytności? Hmmm, widziałam kiedyś fajną ilustrację w książce, jak Pandora otwiera puszkę i wychodzą z niej choroby i nieszczęścia pod postacią takich fajnych "duchów". :cool3: Może coś takiego? Albo jak Ikar spada do oceanu? :cool3: Quote
betty_labrador Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 tylko marsowa mina to chyba nie mina przerażenia ale obojętności? Quote
wilczanda Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Hm, marsowa mina to chyba zła mina, Mars był bogiem wojny ;) Jak ktoś się marszczy to się mówi, że ma marsa na czole :evil_lol: Quote
Sprytna Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 To ma być np:marsowa mina,przełożona na 21 wiek. Zdecydowałam się na straszną twarz :evil_lol: Quote
Asia&Kleo Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Sprytna napisał(a):To ma być np:marsowa mina,przełożona na 21 wiek. Zdecydowałam się na straszną twarz :evil_lol: Jak narysujesz to się nam pochwal i pokaż zdjęcie;) Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 a ja wczoraj nabazgrałam takiego piesia;) ale nie wiem co z nim dalej zrobić..:roll: Quote
Asia&Kleo Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Westie_justa, bardzo fajnie wyszedł psiur, wystarczy, że go pokolorujesz:) Jedynie co bym zmieniła to ogon- wg mnie zupełnie nie pasuje na tym miejscu, mogłabyś go narysować niżej Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dzięki postaram się przerobić ogon, a pokolorowac, tylko czym? pastelami? bo kredki to ja mam jakieś zwyklaki ołówkowe i bambino;) Quote
Asia&Kleo Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 westie_justa napisał(a):Dzięki postaram się przerobić ogon, a pokolorowac, tylko czym? pastelami? bo kredki to ja mam jakieś zwyklaki ołówkowe i bambino;) Spróbuj pastelami (mam na myśli olejne) i dodaj jakieś tło:) A ja właśnie pastelami olejnymi skończyłam plakat do szkoły o transplantologii. Trochę palce poobcierałam ehh:roll: Edit: Zapommniałam dodać, że jak sięgniesz po pastele to pamiętaj, aby nie kolorować po konturach tam, gdzie ołówek. Strasznie brzydko to wygląda i może się rozmazać. Najlepiej kontury zrób mazakiem lub na końcu czarną pastelą Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 ok, dzięki za rady;) coś wykombinuje, a późnie może jeszcze jakiegoś psiura wymyślę, a Ty wstaw tu swoje dzieło:D a masz jakieś nowe animowane rysunki, te 'bajkowe' ? (może narysowałaś już moja Dotke:evil_lol:) Quote
Asia&Kleo Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dzisiaj wieczorem będę kontynuować rysunek T. Hanksa:loveu: Jak mi się uda, to wstawię zdjęcie. Ogółem to będzie mój pierwszy rysunek człowieka, nigdy wcześniej nie zabierałam się za rysowanie ludzi... A ten plakat to tak na prawdę nic ciekawego... Szczerze mówiąc nie chciało mi się go robić:roll: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7a2bb02a4bfee54.html Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 fajny pomysł:D to czekam na T. Hanksa:D ja też nie rysuje ludzi i raczej nie będę Quote
Asia&Kleo Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 westie_justa napisał(a):fajny pomysł:D to czekam na T. Hanksa:D ja też nie rysuje ludzi i raczej nie będę Dzięki bardzo:) Pomysł i hasło plakatu o tej tematyce są najważniejsze, trochę czasu mi zajęło jego wykonanie A Ty jak skończysz paiaka to też masz pokazać :P Quote
betty_labrador Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Asia&Luna napisał(a):Dzięki bardzo:) Pomysł i hasło plakatu o tej tematyce są najważniejsze, trochę czasu mi zajęło jego wykonanie A Ty jak skończysz paiaka to też masz pokazać :P a gdzie Tosia? Quote
Bolsbokser Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Agniecha93 napisał(a):Zaczęłam średnią sierść na głowie, ale nie wiem czy nie zepsułam... :roll: http://i54.tinypic.com/10r4lc9.jpg Bardzo szczegółowow się zapowiada, ale... rysunek jest płaski, musisz popracować nad cieniowaniem, bo w tej chwili jest prawie w jednej tonacji. Ja też z tym walczę :placz: Quote
Russellka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 A co sądzicie o tym whippecie? tutaj większy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b52aa60e5c46291.html Quote
betty_labrador Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 o jaki fajny whipecik, tylko cos chyba nie tak ze szczeka. Jakies mam takie wrazenie. Mozna prosic o fotke psa? Quote
Russellka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Oczywiście, tu jest fotka psa: http://lh6.ggpht.com/_u8FACWsnDko/SirDBaESPYI/AAAAAAAABmc/f9_Dp2ueWnY/s576/DSC_0070.JPG Quote
Russellka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ze szczęką faktycznie coś nie bardzo, z nią się męczyłam najdłużej... Tutaj już poprawiona, lepiej to wygląda? Tylko światło jakieś takie zielone wyszło :roll: większe: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf38e68d13082079.html Quote
Asia&Kleo Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Russellka, charcik pięknie Ci wyszedł:loveu: I wydaje mi się, że teraz jest dobrze z pyskiem A oto moja jeszcze nieskończona praca (zdjęcie z telefonu) jeszcze przed małymi poprawkami, muszę dorysować tułów. Dodam, że to mój drugi rysunek, ktrórego wykonuję za pomocą ołówka i pierwszy raz rysuję człowieka Muszę trochę poćwiczyć z ołówkiem, bo nie jestem zadowolona, oraz proporcje ludzkiego ciała, bo ciężko mi z tym idzie... Quote
betty_labrador Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Asia luna swietnie Ci to wyszlo :loveu: a gdzie Tosiaczek moj? :cool3: Charcik- to co ja zauważam to to ze według mnie kufa jest na rysunku Twym zbyt wąska, powinna być masywniejsza. a mozna zrobic to dodajac troszke kufy nad nosem, przez to ja powiększając i równoczesnie zmniejszy sie lekki stop który powstal u Ciebie na rysunku, a na zdjęciu jest o wiele bardziej prosty. Tzn sa to minimalne róznice ale jednak zmieniają całość. Druga sprawa -kącik warg u psa na zdjęciu jest u góry lekko opadający. U Ciebie tego nie ma-zrobiłas zaokraglenie. i podniosłas generalnie kącik ust-wtedy język na rysunku wchodzi głębiej niż powinien. ze szczęka juz lepiej. Quote
Aga3006 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Oj dawno mnie nie było a tu tyle nowości. Asia :modla: Mi coś rysowanie nie idzie od ostatniego razu boksera nie ruszyłam:flaming: Quote
emdziolek Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 to i ja wrzuce co nowego: Willow Smith Mój narzeczony i ja niedawno zaczęty chihuahua Quote
pidzej Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 kolejny kotek jest do kupienia na bazarku, dla biednego kudłaczka Bingo w potrzebie.... zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/205441-Kotek-Cegiełka-handmade-na-kudłaczka-Bingo.-do-10.04.-do-godz.-0.00 Quote
Recommended Posts