Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Russelka - bardzo ładny ten charcik, ma trochę niedociągnięć anatomicznych, ale ja bym się w poprawianie tego na Twoim miejscu już nie bawiła.

Ania&Luna - Proporcjonalna twarz, a to się chwali. Tylko cień pod żuchwą jest bardzo ostry.
A czym rysowałaś do tej pory?

emdziolek - rysujesz to węglem, grafitem sypkim, czy tak ołówek rozcierasz? :razz:

A widzę, że się na wątku "ludzko" zrobiło, więc i ja się niedługo jakimiś człowiekami dorzucę....a można wrzucać akty, czy tu cenzura obowiązuje? :razz::diabloti:

A na dziś coś totalnie nie na temat ode mnie:

Taki bazgroł z ostatnich zajęć, zdjęcie telefonem na szybko robione, stąd ta kiepska jakość.

Tematem było zinterpretowanie zadanej rzeźby i przekształcenie jej za pomocą stopniowych deformacji do formy mogącej być architekturą (liczyło się również ujęcie monumentalizmu).

Brystol 50x70cm, cienkopis 0.1mm

Posted

Do tej pory rysowałam pastelami lub zwykłymi kredkami. Ołówek to dla mnie czarna magia:P
Cień pod żuchwą tak wyszedł ostro na zdjęciu, które robiłam telefonem. Jak skończę to zrobię aparatem
emdziolek, Willow narysowałaś cudownie!!

Posted

Aga3006 napisał(a):
makota, super! Poproszę więcej takich rysunków z zajęć.

Dzięki, cieszę się że się podoba :)
Postaram się wrzucić coś jeszcze z takich dziwactw ;)

Agniecha93 napisał(a):
Makota, coś pięknego! Studiujesz architekturę?

Dziękuję :lol:
Tak, studiuję architekturę.

Guest papillonek
Posted

Pastelami ogólnie się łatwiej maluje przynajmniej mi ,bo nie zlewają się jak.akwarele ;)
Jednak nie ma to jak ołówek i węgiel,kolorowym też jest fajny efekt :)

Posted

paulinagd-genialne rysunki. Niesamowicie podkreślasz oczy, przepięknie!:loveu:
Studiujesz malarstwo czy amatorsko[o ile twój poziom można tak nazwać ;) ]
Betty-piesio cudny, tym bardziej podoba mi się, że jest zrobiony pastelami :)
Tylko,nie chciałabym udawać znawce,coś mi nie pasuje prawa przednia łapka. Przepraszam, nie chcę się wymądrzać, sama ledwo naszkicuje cokolwiek, poprostu mówię co mi nie pasi.:oops: