Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulinnagd napisał(a):
rysuję ołówkami i czasami dodaję węgiel ;]

bardzo fajny efekt, lubię taką ciemną kreskę, a mi nie wychodzi za cholerę, a węglem nie potrafię :razz:

cd.

lecą rotki

Posted

paulinnagd napisał(a):
Matura to bzdura" spróbuj ołówkiem automatycznym jak dla mnie jest dokładniejszy ;]

dużo osób poleca automat, tylko ja jakoś nie przepadam za automatami, wolę zwykłe ołówki, ale chyba będę musiała się przekonać do nich, pewnie to kwestia przyzwyczajenia

Posted

Morelkaa napisał(a):
paulinagd-genialne rysunki. Niesamowicie podkreślasz oczy, przepięknie!:loveu:
Studiujesz malarstwo czy amatorsko[o ile twój poziom można tak nazwać ;) ]
Betty-piesio cudny, tym bardziej podoba mi się, że jest zrobiony pastelami :)
Tylko,nie chciałabym udawać znawce,coś mi nie pasuje prawa przednia łapka. Przepraszam, nie chcę się wymądrzać, sama ledwo naszkicuje cokolwiek, poprostu mówię co mi nie pasi.:oops:

dziekuje :)

nie szkodzi za uwage :) to jest ok. moim zdaniem nie trzeba dobrze cos robic zeby cos konstruktywnie skrytykować ;)

moja mama mowi ze mi za maly zad wyszedł u tego psa. Tylko ja tak mam ze wlasnie kto mi musi pokazac błędy w moim rysunku, bo trudno je zauważyć u siebie. Dopiero po jakims czasie zaczyna widziec sie to co inne bardziej obiektywne osoby.

to zdjecie do porownania:

Posted

betty_labrador napisał(a):

betty_labrador napisał(a):
dziekuje :)

nie szkodzi za uwage :) to jest ok. moim zdaniem nie trzeba dobrze cos robic zeby cos konstruktywnie skrytykować ;)

moja mama mowi ze mi za maly zad wyszedł u tego psa. Tylko ja tak mam ze wlasnie kto mi musi pokazac błędy w moim rysunku, bo trudno je zauważyć u siebie. Dopiero po jakims czasie zaczyna widziec sie to co inne bardziej obiektywne osoby.

to zdjecie do porownania:
http://img9.imageshack.us/img9/5153/2010002y.jpg

Zadek mógłby być trochę większy. Kufa za masywna i prawe oko źle umiejscowione - trochę w dół i bliżej ucha. Sierść zrobiłaś genialnie :loveu:

Posted

Dzięki, ja ten zadek tez juz widzę ze za mały :/

a posadzic prosto to dla mnie nie łatwo, poniewaz nie bardzo umiem interpretować po swojemu ;) ale Uszy pasuja według Was? bo to jak widać doróbka własna(na zyczenie klientki).

Guest papillonek
Posted

Masz oryginalny styl pidzej ,ale w pozytywnym znaczeniu :)

Posted

westie_justa fajny rysunek. Mało realistyczny ale zapewne taki był zamiar :)
Ja również nie radzę sobie w kolorach jedyny mój rysunek był wykonany kredkami i nie za bardzo mi się podoba .
Pastelami nie próbowałam wydają mi się strasznie trudną techniką
a tutaj wspomniany rysunek .
Może komuś uda się rozpoznac tego pana

Posted

Tak to miał być animowany piesek:D dzięki
bardzo fajny rysynek:D a jakimi to kredkami, ja jak rysuję kredkami ołówkowymi to zawsze jakoś tak sztucznie wygląda, ale mam dziadowe kredki jakieś z pudełeczka:evil_lol:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
pidzej!! to jest mistrzostwo świata:)

Betty, Martynie chodziło o wyprostowanie horyzontu, żeby psiak siedział prosto:) A ja się zastanawiam, czemu on lewituje? o.O

no wiem wiem Tobi ze o to..ale ja serio nie bardzo umiem improwizowac w tym względzie. Bo wtedy trzeba zmienic wszystko... myslalam nad dodaniem cieni pod łapami. To chyba wyjasniloby wiele. jak myslicie?

Posted

A ja w pracach mam tyle zaległości... Niestety brak czasu, nie wiem kiedy skończę, a po nocach zwyczajnie mi się nie chce:shake:
Przed chwilą skończyłam plakat formatu A2 do szkoły, suchymi pastelami

A ten rysunek dawno zaczęłam, format A4, zwykłe kredki ołówkowe (na zdjęciach kolory są przekłamane, w realu kolory są intensywne)

Wiem, moje prace w porównaniu do Waszych mogą się chować:roll: