Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiaki jak zywe - coś pięknego ! Powiedz Ty malujesz na ciemnym papierze czy tło sama malujesz ?
Jeżeli sama , to zabezpieczasz portret zeby go nie upaćkać przy malowaniu tła ?

Posted (edited)

[quote name='rodzice']Psiaki jak zywe - coś pięknego ! Powiedz Ty malujesz na ciemnym papierze czy tło sama malujesz ?
Jeżeli sama , to zabezpieczasz portret zeby go nie upaćkać przy malowaniu tła ?tło maluję pierwsze , póżniej psiaka , tak mnie nauczyli ;)

[quote name='Asia&Luna']Mnie afgan powalił na kolana:crazyeye:
charty afgańskie to moja niespełniona miłość , są piekne i bardzo wdzęczne do malowana ,kocham ich niesforne fryzury :)

i jeszcze jeden ;)

Edited by lilk_a
Posted

Portrety jak żywe, fenomenalne...:loveu:
Jesteś "samouk" czy po jakiś kursach lub ukończeniu szkoły plastycznej?

Jak masz więcej prac, to daj nacieszyć jeszcze oczy:loveu: [SIZE="1"]Zwłaszcza afganami albo jakbyś miała jakiegoś dalmata

Posted

[quote name='Asia&Luna']Portrety jak żywe, fenomenalne...:loveu:
Jesteś "samouk" czy po jakiś kursach lub ukończeniu szkoły plastycznej?

Jak masz więcej prac, to daj nacieszyć jeszcze oczy:loveu: Zwłaszcza afganami albo jakbyś miała jakiegoś dalmata
maluję w zasadzie od zawsze :) tak się kręci to po naszej rodzinie ;) "talent" choć to za dużo powiedziane i szkoły plastyczne , studia plastycznie niestety niedokończone

dalmatyńczyka nie mam , z podobnych ras to chyba tylko pointer najbliżej

i jeszcze taki afganik

a tu owczarek niemiecki

Posted

i z chartów jeszcze tyko wilczarz irlandzki

i whippet

i jeszcze mopsik ( ilość w pojedynczych włosków odtworzona chyba w 100 % :lol: jest naprawdę "wyczesany" )

no i już koniec :)) bo zaśmiecam Wam wątek :)

Posted

lilk_a świetne prace, masz wprawioną rękę... ;)

...ale czy mając taki potencjał nie wolałabyś zająć się czymś bardziej twórczym, niż fotorealistyczne portrety psów, ewentualnie martwe natury z kwiatami? :razz:
Pomyśl nad dodaniem im odrobiny oddechu - z Twoim talentem mogą wyjść z tego naprawdę piękne rzeczy ;)

Posted

Czekaj bo teraz to mi musisz wytłumaczyć lilk_a , ja niekształcona jestem :lol: Ty malujesz suchymi pastelami tak ? Malujesz najpierw tło tak ? To jakim sposobem na to ciemne tło dajesz radę nałozyć jasny pastel ? Przeciez to się bedzie mazało . Wytłumacz laikowi , bo ja pastele uwielbiam ale wprawy w malowaniu brak :oops:
Chcialam się pochwalić moimi cmentarnymi kopertami bo juz wydrukowane ale przy tobie wymięklam totalnie i wam nie pokażę bo wstyd :eviltong:

Posted

Niesamowite prace Lilk_a!!
Afgany fantastyczne! choć jeden ma coś z oczami, ten biegnący (nota bene doskonale obrazujący rozwiany w galopie włos :mdleje::loveu:)

boskie, boskie

Rodzice, poka! Mnie szalenie zaintrygowało jak to wygląda, od początku jak o tym wspomniałaś :)

Posted

Jest inne niz sie spodziewałam , ja bym zrobiła w matowym czarnym a oni wydrukowali w lakierkowym czarnym . Jutro pstryknę fotki przy dziennym swietle bo teraz z lampą nic nie byłoby widać .

Posted

Ale się nazbierało jak mnie nie było.

lilk_a przepiękne:crazyeye:, wspaniale malujesz sierść

Dobra, aż mi teraz głupio z takim mało twórczym czymś przychodzić, ale trudno.
Z powodu mojego załamania nerwowego nadchodzącą maturą, której nie zdam, takie oto dziwadło:diabloti: bo ja zawsze dziwadła rysuję jak jestem zestresowana:oops::diabloti:.

Posted

makot'a;18491464 napisał(a):
lilk_a świetne prace, masz wprawioną rękę... ;)

...ale czy mając taki potencjał nie wolałabyś zająć się czymś bardziej twórczym, niż fotorealistyczne portrety psów, ewentualnie martwe natury z kwiatami? :razz:
Pomyśl nad dodaniem im odrobiny oddechu - z Twoim talentem mogą wyjść z tego naprawdę piękne rzeczy ;)

już nie te lata i nie te okoliczności , niestety mój rozmach rozwiał się po drodze , życie osadziło mnie mocno na pupie ;)

[quote name='rodzice']Czekaj bo teraz to mi musisz wytłumaczyć lilk_a , ja niekształcona jestem :lol: Ty malujesz suchymi pastelami tak ? Malujesz najpierw tło tak ? To jakim sposobem na to ciemne tło dajesz radę nałozyć jasny pastel ? Przeciez to się bedzie mazało . Wytłumacz laikowi , bo ja pastele uwielbiam ale wprawy w malowaniu brak :oops:
Chcialam się pochwalić moimi cmentarnymi kopertami bo juz wydrukowane ale przy tobie wymięklam totalnie i wam nie pokażę bo wstyd :eviltong: nie maluję pastelami , dla mnie pastele to koszmar , nie pasuje mi w nich to że nie dają dokładności , niestery mam skrzywienie w kierunku realizmu :) te moje prace to akryl
pokaż swoje prace koniecznie

Posted

Do wymazania ciemnego tła paseli - przynajmniej przy suchych - wystarczy zwykła gumka ;) trzeba też kombinować z rozjaśnianiem ciemnych kolorów (rozmazywanie, zmazywanie, nakładanie jaśniejszych itp.), ale podstawową zasadą jest gruba warstwa wierzchnia, żeby kartka nie przebijała.

Ja mam do Was pytanie.. przykładowo biorąc coś takiego: http://cataclysm-x.deviantart.com/art/Tutorial-Drawing-Progress-71010734?q=boost%3Apopular%20drawing%20tutorial&qo=12
Kartka jest zupełnie gładka mimo małej szarości, ja się wkurzyłam i rysuję na odwrotnej stronie tych fakturowanych papierów (ona jest ciut mniej, ale też nie jest zupełnie gładka). Zastanawiam się czy np. owy artysta robi podobnie, czy to jakiś magiczny sposób na zlikwidowanie juz przy pierwszych machnięciach tych chropowatości i przebijających się białych kropek? :D

Posted

[quote name='Aga3006']Ale się nazbierało jak mnie nie było.

lilk_a przepiękne:crazyeye:, wspaniale malujesz sierść

Dobra, aż mi teraz głupio z takim mało twórczym czymś przychodzić, ale trudno.
Z powodu mojego załamania nerwowego nadchodzącą maturą, której nie zdam, takie oto dziwadło:diabloti: bo ja zawsze dziwadła rysuję jak jestem zestresowana:oops::diabloti:.

http://img94.imageshack.us/img94/8457/p1272212.jpg

Oo, jak mi się miło zrobiło na widok Twojego rysunku, bo przypomniał mi staaare dooobre czaaaasy :D
Kilka ładnych lat temu miałam "fazę" na właśnie taką technikę cieniowania tła :) (prace z około 2006 roku)
->

Posted

Aga3006, dziwadło jest świetne, dopracowane, ale swobodne.
lilk_a, :modla: padam na twarz, cudo psiaki, mogę powiedzieć, że jesteś moim kolejnym guru (sporo ich, ale za to wszyscy bardzo dobrzy :D).

makot'a;18494173 napisał(a):
Oo, jak mi się miło zrobiło na widok Twojego rysunku, bo przypomniał mi staaare dooobre czaaaasy :D
Kilka ładnych lat temu miałam "fazę" na właśnie taką technikę cieniowania tła :)

Mi właśnie się skojarzyło właśnie z Twoimi pracami. :)

Posted

Trafiłem tu w odpowiednim czasie, bo rzadko trafiaja się tu takie dobre prace, jak autorstwa lilk_a :)

[quote name='lilk_a']
nie maluję pastelami , dla mnie pastele to koszmar , nie pasuje mi w nich to że nie dają dokładności ,
Co masz na myśli, że nie dają dokładności?
Ja za to akryli już nie lubię;) Za szybko schną i już nic nie zmienisz, nie to co olej albo suchy pastel.

Posted

[quote name='LeCoyotte']Trafiłem tu w odpowiednim czasie, bo rzadko trafiaja się tu takie dobre prace, jak autorstwa lilk_a :)

Co masz na myśli, że nie dają dokładności?
Ja za to akryli już nie lubię;) Za szybko schną i już nic nie zmienisz, nie to co olej albo suchy pastel.

Ja właśnie to lubię w akrylu - wymusza dynamikę ;)