Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
Ja się tak cicho przypominam :oops:

aaa ominęłam Twoj post? w każdym razie dziękuje :) ciesze sie że sie podoba :p
ehehe :eviltong: przecież ja wcale tak pięknie rysuję :P
Vectra prosze :P

A Nuka to jeszcze wieksze wyzwanie bo jest czarna :lol:

Posted

westie_justa napisał(a):
wiem, własnie tak chcialam zrobić, ale jakoś nie tak to wyglądało... ogólnie chyba musze zostać przy westikach :evil_lol:
z w wiekszym usmiechem :/ ? - http://img407.imageshack.us/img407/3205/franio.png

Wiesz co, poczekaj na opinię Vectry :)

Ja mam pewien pomysł, jak można przedstawić taką otwartą mordę, ale nie mam jak Ci pokazać :D Dla mnie grafika komp. to czarna magia...
Albo pójdź na łatwiznę i narysuj z zamkniętym pyskiem ;)

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Wiesz co, poczekaj na opinię Vectry :)

Ja mam pewien pomysł, jak można przedstawić taką otwartą mordę, ale nie mam jak Ci pokazać :D Dla mnie grafika komp. to czarna magia...
Albo pójdź na łatwiznę i narysuj z zamkniętym pyskiem ;)

ehh ehh trudny pies :eviltong: moze cos jeszcze pokombinuje później:>

Posted

westie_justa napisał(a):
emmm ee... :siara: kurde sorry ale westiki mi sie tak jakos same rysuję :diabloti: a do staffika muszę się trochę zebrać:P
http://img828.imageshack.us/img828/1307/liejy.png
Pinesko dziekuję :) mi się poczatek Twojego psa podoba, nie jest jakiś bardzo zły, poza tym lewym (naszym) okiem, a reszte dokończyć i nie powinno być źle, ale moze niech się wypowie ktoś bardziej "ołówkowy"

ale śliczneeeeee ! :D słodki westik :) mi możesz ewentualnie zrobić sznaucera, bo jak west prawie tylko czarne i duże :siara:

Posted

niby fajny ten franio-ale sorka-troche za malo wystarany nawet jak na rysunkowego psa. Westik i inne wilki dokladniej Ci wychodzily. Tu łapki troche nieproste i prawa część głowy byle jaka -za przeproszeniem. Wiem że stać Cie na lepiej.

Posted

Asia&Luna napisał(a):
borysova, niezły portret:loveu:! Trochę niewyraźnie jest po prawej stronie- bardziej podkreśl kształt twarzy pod goglami. Trudne zdjęcie wybrałaś, ale poradziłaś sobie na prawdę dobrze;) Jeśli można wiedzieć, zdradzisz nam kto to jest:lol: ?

To mój siostrzeniec - mały narciarz :loveu: Już nie mam możliwości poprawić, więc zostanie tak jak jest ;) Dziękuję :lol:

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
ale śliczneeeeee ! :D słodki westik :) mi możesz ewentualnie zrobić sznaucera, bo jak west prawie tylko czarne i duże :siara:

Ojeje bardzo dziekuję :) pomysle pomysle :P
betty_labrador napisał(a):
niby fajny ten franio-ale sorka-troche za malo wystarany nawet jak na rysunkowego psa. Westik i inne wilki dokladniej Ci wychodzily. Tu łapki troche nieproste i prawa część głowy byle jaka -za przeproszeniem. Wiem że stać Cie na lepiej.

spoko przeciez sie nie obraze;) Westik jakos mi tak od razu lepiej wychodzi, no i jest cały kudłaty nie widać łap, a tu łapy sa sierśc krótka, a mi łapy nie wychodza :/ Spróbuje moze cos jeszcze ogarnąć, ale chyba po prostu nie umiem :P

Posted

westie_justa napisał(a):
Ojeje bardzo dziekuję :) pomysle pomysle :P

spoko przeciez sie nie obraze;) Westik jakos mi tak od razu lepiej wychodzi, no i jest cały kudłaty nie widać łap, a tu łapy sa sierśc krótka, a mi łapy nie wychodza :/ Spróbuje moze cos jeszcze ogarnąć, ale chyba po prostu nie umiem :P

stac Cie, jedyne co musisz cwiczyc, rysować wolniej, nie na szybcika ;)
poza tym przeciez proste lapy i glowy wychodzily Ci kiedy rysowalas wilki :)

Posted

Dorzucę się do wątku, jak zwykle z doskoku :lol:

Efekt wczorajszej i dzisiejszej nocy Wam pokażę.
Perspektywa do rekonstrukcji Krzyżtoporu na zaliczenie Historii Arch. Powszechnej.
Ołówek i cienkopis, format B2 (50x70cm)

Podmalować to jeszcze akwarelą, jak myślicie?
A może kredkami?
Czy może zostać już takie?

Posted

makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :)
te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :)
te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol:

To bastiony :D
Starałam się je wykreślić jak najbardziej zbliżone do tego, jakie są w rzeczywistości, ale one są krzywe w rzucie, nie są symetryczne ani nic takiego, więc pewnie ich asymetria + nieuniknione błędy wykreślenia dały taki efekt.
Nie twierdzę, że zrobiłam je dobrze, ale czuję się trochę usprawiedliwiona ich naturalną krzywizną :D

Detalem już tego raczej nie będę nasycać bardziej, bo się zrobi za płaskie i zakryje konstrukcję, a nie chcę tego przerysować :)