emdziolek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Betty - o niebo lepiej ale za dużo białego :P Zrób coś z tą dużą ilością białego, za bardzo sie odznacza. I troche bardziej wycieniuj szyje za uchem zeby sie ono odznaczało. A tak to bomba :) Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 emdziolek napisał(a):Betty - o niebo lepiej ale za dużo białego :P Zrób coś z tą dużą ilością białego, za bardzo sie odznacza. I troche bardziej wycieniuj szyje za uchem zeby sie ono odznaczało. A tak to bomba :) tzn masz na mysli zeby biale nie bylo az tak biale , tak? zwłaszcza na pyszczku? ok za uchem poprawie. I glowa u gory-tez kolezanka zobaczyla- jest troche za wklęsła. Quote
zuzolina Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 mnie się również bardziej podoba drugi rysunek. Powiedzmy że jest bardziej lekki i chyba faktycznie swobodniej rysowany. oby tak dalej:) Quote
makot'a Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 betty_labrador napisał(a): Nie wiem-może o to w tym rysowaniu chodzi by nie przedobrzyć? nie wiem juz sama. Otóż to, o to właśnie chodzi :) Seter o niebo lepszy od poprzedniego :D Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='zuzolina']mnie się również bardziej podoba drugi rysunek. Powiedzmy że jest bardziej lekki i chyba faktycznie swobodniej rysowany. oby tak dalej:) makot'a;18477970 napisał(a):Otóż to, o to właśnie chodzi :) Seter o niebo lepszy od poprzedniego :D dzieki dziewczyny. Ja sie ciesze z tego ze takie opinie nawet negatywne mobilizuja mnie do rysunku, nie zniechęcają. dzięki! Quote
Mani2000 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='betty_labrador']eh, pewnie masz racje. Ale ja nie wiem czemu sie nic nie udaje ostatnio :/ nie wiem pina co z kredkami akwarelowymi, w kazdym razie nic nimi nie tworze ostatnio. dzieki za opinie. dzis nabazgralam settera. Jak mi wyszedl? szczerze. Całkiem fajne,ale coś mi na pysku to białe(odbicie światła) nie pasuje.. Quote
Vectra Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 kiedyś Betty , wstawiałaś ryskunki - krok po kroku , czyli rysunek w różnych fazach rozwoju to http://img850.imageshack.us/img850/4849/bettysetter.jpg nie jest skończone , nie ma efektu 3D , jest płaskie , kolory są sobie obce,Sierść się odcina , jak by była po kawałku z innego psa. To nie Ty nadal :) a nie możesz w ramach treningu , wziąć starej pracy , tych właśnie jednych z pierwszych i narysować taką jeszcze raz ? Może taka lekcja , powtórkowa , pozwoli Ci wychwycić , gdzie się zgubiłaś ;) Quote
Unbelievable Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 u ciebie kufa i czaska jest za długa, no i plamki nie wyglądają jak paski ;) rude jest przesiane białymi plamkami, szczególnie na grzbiecie pyska, ucho ma zdecydowanie jaśniejszy kolor i znowu nie wyodrębniłaś plamek tylko poleciałaś rudym po całości, na szyi też są plamki czego u ciebie nie ma, no i pies u ciebie patrzy w gorę a tak na prawdę patrzy na wprost dla mnie trzeba na tym rysunku zaznaczyć jeszcze strukturę sierści bo w ogóle to olałaś, "sierść" idzie w złych kierunkach, i tak jak napisała Vectra wygląda jak dopiero jakiśtam etap pracy chociaż i tak jest fajniejszy niż ten poprzedni pies :) Quote
pina_collie Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Pies ma lepsze proporcje niż moje pierwsze rysunki! ;) a tam w lewym oku (powiece oka) nie jest za żółto? trenuj ,trenuj jesteś coraz bliżej :) a tak w ogóle też mi się podoba. :) Quote
Weronika6 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zuzolina, świetne, oryginalne, bardzo mi sięocie prace podobają. Betty, pierwszy rysunek mi się niezbyt spodobał. Kiedy spojrzałam na drugi pomyślałam, że jest dużo lepiej i kiedy skończysz będzie świetnie. Brakuje mi tu tła, pies się zlewa. Ale widać, że jest lepiej. To może w końcu pokażę coś swojego. :) Nie jestem pewna, czy już tego jelonka nie pokazywałam. To był pierwszy rysunek jaki wykonałam nowymi pastelami. Format B4 Rysowałam go w czerwcu 2011, teraz już go u mnie nie ma, więc nic nie poprawię, ale prosiłabym o krytykę, żeby moje prace na przyszłość były lepsze. Akwarelki, format A5, lipiec 2011. Przedobrzyłam ze śniegiem i tło nie pasuje mi do foczki. Ogólnie zwierzaka mi się bardzo przyjemnie malowało i z samej foki jestem dumna, ale jak widać, nie do końca dobrze mi to wszystko wyszło. Prosiłabym o jakieś małe wskazówki, bo sama zbytnio tego nie ogarniam. ;) Quote
zuzolina Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 "Gdy na mokrym papierze każdy dotyk pędzla rozlewa się barwną plamą można spanikować. Akwarela nie wybacza błędów, nie da się korygować. Liczą się tylko szybkie i trafne decyzje." moim zdaniem foka wyszła całkiem całkiem:) ale tło faktycznie nieciekawe. Powinnaś bardziej rozwadniać farby, lepszy efekt sie uzyskuje:) Quote
pina_collie Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='Weronika6']Zuzolina, świetne, oryginalne, bardzo mi sięocie prace podobają. Betty, pierwszy rysunek mi się niezbyt spodobał. Kiedy spojrzałam na drugi pomyślałam, że jest dużo lepiej i kiedy skończysz będzie świetnie. Brakuje mi tu tła, pies się zlewa. Ale widać, że jest lepiej. To może w końcu pokażę coś swojego. :) http://desmond.imageshack.us/Himg718/scaled.php?server=718&filename=img5967l.jpg&res=medium Nie jestem pewna, czy już tego jelonka nie pokazywałam. To był pierwszy rysunek jaki wykonałam nowymi pastelami. Format B4 Rysowałam go w czerwcu 2011, teraz już go u mnie nie ma, więc nic nie poprawię, ale prosiłabym o krytykę, żeby moje prace na przyszłość były lepsze. http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=fokaaa.jpg&res=medium Akwarelki, format A5, lipiec 2011. Przedobrzyłam ze śniegiem i tło nie pasuje mi do foczki. Ogólnie zwierzaka mi się bardzo przyjemnie malowało i z samej foki jestem dumna, ale jak widać, nie do końca dobrze mi to wszystko wyszło. Prosiłabym o jakieś małe wskazówki, bo sama zbytnio tego nie ogarniam. ;) Jelonek mi się podoba, ale te oczy.. nie wyglądają naturalnie. :) Foczka jak na akwarelką jest ładna ,ale za szeroka i głowa mała.. ;) Kiedyś chyba rysowałaś lepiej, ale podoba mi się! Quote
Weronika6 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zuzolina, dziękuję za wskazówki. :) pina_collie, foka ma dobre proporcje, jeszcze kilka razy sprawdzałam porównując ze zdjęciem, ale dzięki za opinię. :) Jelonek był pierwszy pastelami twardymi, foczka moją drugą akwarelką. To było w wakacje, a moje prace, które może kojarzysz są trochę nowsze kiedy już z lekka oswoiłam się z pastelami i ołówkiem. Np: http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=cejlon.jpg&res=medium Cejlona rysowałam w czerwcu, osobiście kiedy patrzę na to, co ostatnio rysowałam ołówkiem wydaje mi się, że jest lepiej. ://desmond.imageshack.us/Himg851/scaled.php?server=851&filename=kiciai.jpg&res=medium A tego kotka rysowałam jakieś dwa-trzy tygodnie po jelonku. :) Mam do pokazania kilka rysunków, np. portret tygrysa i sporo innych. Tylko jak patrzę na skaner lub aparat, to mi się odechciewa wszystkiego. :/ Quote
betty_labrador Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Jelonek calkiem fajny ale te cienie na glowie niezbyt pasuja. Foka super, poza tlem. Ale ja np w ogole nie potrafie uzywac akwareli, nie rozumiem ich i nawet tak namalowac nie potrafilabym jak Ty :) a ja dzis troche poprawialam seterka dla porównania wczorajszy rysunek Quote
pina_collie Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) Betty, o wiele ,wiele lepiej! :) późno piszę bo się uczyłam.. ,ale zapomniałaś o najważniejszym szczególe :D blask w oku ;) A Betty, miałabyś czas by narysować mojego owczarka? (jak byś mogła tak za darmo ,chcę tylko zobaczyć jak wyjdzie) podeśle ci zdjęcie na PW jak się zgodzisz :) Edited January 27, 2012 by pina_collie Quote
lilk_a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 betty_labrador wybrałąś sobie trudną technikę , pastele to nie jest to co ja lubię ;) pies jest trudnym modelem , szczególnie pies o lśniącej sierści namalowany przeze mnie seter wygląda tak : szczególnie trudno uchwycić grę światła żeby nie wygąda na sztuczną :) za to w momencie kiedy swiatła już tak dużo nie ma to jż łatwiej trzeba też bardzo dużą uwagę poswięcić oczom , muszą być żywe Quote
lilk_a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) dłuższą sierść też trudniej uchwycić łatwiej z gładkowłosymi psami i też trudno wydobyć głębię z psa białego , trzeba dołożyć jakiś kolor , byleby nie czarny :) to tak na szybko :) byłam tu kiedyś i znów trafiłam przypadkiem :) oglądałam twoją galerię betty ... jedno co na pewno wysuwa się na pierwszy plan to błąd w rysowaniu oczu , to nie jest czarna dziura z gałką oczną , tam dzieją się różne rzeczy , jest światło , jest i cień są błyski na mokrych powierzchniach Edited January 27, 2012 by lilk_a Quote
lilk_a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 betty Twój chow chow jest świetny :) , trochę nos płaski , ale to minimalny błąd , bardzo ładny rysunek nie zniechęcaj się , nie bój się rozmachu , może rysuj na większym formacie , spróbuj nie trzymać się kurczowo konturów , ja widzę w Tobie potencjał :) a to mój chow chowek :) i nowofunland pełen światła zdjecia pozostawiają dużo do życzenia , niestety robione nie takim aparatem jakby sobie mozna życzyć ;) Quote
pina_collie Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Przepiękne!! ale u chow-chow proporcje się zlały! :) Quote
lilk_a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 pina_collie napisał(a):Przepiękne!! ale u chow-chow proporcje się zlały! :) proporcje są ok, może troche plany nie wyszły , ale myślę że to też wina zdjęcia bo światło odbijało się od obrazka Quote
emdziolek Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Lilk_a - przeeeepiękne !! Ile bierzesz za portrecik? :P Quote
betty_labrador Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 lilk_a nie chwalilas sie ze rysujesz? :> fajne prace. Ja za pastele sie wzięlam juz dawno bo od dziecka. Wiem ze to trudna sztuka, kiedys rysowanie szło mi lepiej. Nie wiem teraz jakis przestoj ze sie pogorszylo. Ale ćwiczyc bede nadal. Quote
lilk_a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 emdziolek napisał(a):Lilk_a - przeeeepiękne !! Ile bierzesz za portrecik? :P kliknij w konika na banerku , mam aukcję allegro ;) betty_labrador napisał(a):lilk_a nie chwalilas sie ze rysujesz? :> fajne prace. Ja za pastele sie wzięlam juz dawno bo od dziecka. Wiem ze to trudna sztuka, kiedys rysowanie szło mi lepiej. Nie wiem teraz jakis przestoj ze sie pogorszylo. Ale ćwiczyc bede nadal. podziwiam Cię za opanowanie pasteli :) ja nie mam tyle samozaparcia wolę akryl :) a nie chwaliłam się bo dla mnie to normalna umiejętność,dla mnie coś nie do przejścia to kierowanie samochodem , nigdy się tego nie nauczę i nawet nie próbuję , bo wiem że nie dam rady wykonywać tyle czynności na raz , pilnować żeby samochód jechał tam gdzie ja chcę , zmieniać biegi , patrzeć czy nie ma zagrożenia z zewnątrz , pilnować pedałów , znaków drogowych , lusterek , czy ktoś mi pod samochód nie wchodzi .... masakra :) Quote
Recommended Posts