Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ratujmy tego psa ,bo nikt mu nie pomoze jeśli my tego nie zrobimy .
Pieska tego odkryłam jak jeszcze było mi dane być wolontariuszką w zamojskim schronisku .
Przyznam ,ze będąc rok w schronie dopiero odkryłam go po jakimś czasie .
Ten pies nie ma żadnej szansy na adopcję ,on w ogóle nie opuszcza budy ,tylko wtedy gdy je i to zaraz wchodzi do niej .Jego buda jest za mała leży w niej poskręcany .
Nikt go nigdy nie widział i nie zobaczy ,bo on nawet nie stara sie pokazać światu .Nie wychodzi na wybieg,nie widzi słoneczka ,nie widzi ludzi ,deszczu .....On ma straszną depresję ,on sie poddał i czeka chyba na TM.

Raz poprosiłam pracownika aby ,zamknął reszte psów na wybiegu i spędziłam z nim 20 minut podczas których ten piękny pies dał się całkowicie przekonać ,ze człowiek nie jest czymś strasznym.Głaskałam go i bardzo mu sie to podobało ,dawał mi łapkę i bardzo bardzo był zadowolony z takiego zainteresowania jego osobą .
Gdy musiałam odejśc ,znowu wszedł do budy i tkwi w niej do tej pory bez przerwy .

Proszę pomóżmy mu ,moze hotelik albo jakiś DT on zgaśnie tam w tym schronie zapomniany przez cały świat....:-(

według mnie ma ok 5 lat i jest wielkości bernardyna

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny wysyłajcie info o nowych wątkach na pw, bo ja przez przypadek szukając linka do onka ze stacji tu trafiłam:roll:

Dla samca dużego nic nie wymyślę:shake:
Wydaje mi sięjednak, że jemu nie trzeba szukać Dt tylko DS
Skoro z toba Funiu spędził czas i się otworzył po chwili, to będzie jak z Muszką. Totalne wycofanie w schronie, a poza nim radość.
Trzeba go zgłosić do fundacji:cool3:

Posted

kto umie robić ogłoszenia?? napewno by się przydały:crazyeye:Jeśli on nie chce wyjść z budy i się pokazać ,to my musimy to zrobić. Poproszę isadorkę o banerek. Jest identycznie jak z Bazylem:shake:

Posted

funia napisał(a):
Proszę zaglądajcie do niego ,wygonili mnie z wolontariatu i tylko w ten sposób moge mu pomóc:placz:

Funia,kto tam jeszcze został na wolontariacie?Czy jest ktoś,kto może też zrobić to co Ty- wyciągnąć psiaka z tej budy choć na moment i porobić mu fotki?...ktoś kto bedzie ew. na bieżąco mógł informować co u niego?...kto zbierze informacje o jego zdrowiu?...kto nawiąże z nim kontakt?

Samo żalenie się nic nie da,trzeba szybko dowiedzieć się o nim jak najwięcej, zrobić fotki do ogłoszeń,zacząć ogłaszać,ale też rozglądać się za innym miejscem,gdzie psiak dojdzie do siebie,pokaże jaki jest...

Posted

Jak widzę zuzliczku znowu na wątku wielkopsa się spotykamy....
Ja mam tymczas zajęty,inaczej bym go wzięła.Ale do mnie przyjeżdża Kudłaty,nawet ma budę już zakupioną.
Jak on pójdzie do domu to dopiero wtedy mogłabym go wziąść na DT.

Jak on ma na imię???

Posted

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie :loveu:

Odpowiadając na pytanie ,niestety nie ma nikogo takiego w schronie kto mógłby takie info mi przekazac o nim i porobić zdjecia :shake:

Jest tylko pani ,ktora zowie sie wolontariuszką i jest po stronie kierownika .Więc totalna przepaść między nami jest.....