funia Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ratujmy tego psa ,bo nikt mu nie pomoze jeśli my tego nie zrobimy . Pieska tego odkryłam jak jeszcze było mi dane być wolontariuszką w zamojskim schronisku . Przyznam ,ze będąc rok w schronie dopiero odkryłam go po jakimś czasie . Ten pies nie ma żadnej szansy na adopcję ,on w ogóle nie opuszcza budy ,tylko wtedy gdy je i to zaraz wchodzi do niej .Jego buda jest za mała leży w niej poskręcany . Nikt go nigdy nie widział i nie zobaczy ,bo on nawet nie stara sie pokazać światu .Nie wychodzi na wybieg,nie widzi słoneczka ,nie widzi ludzi ,deszczu .....On ma straszną depresję ,on sie poddał i czeka chyba na TM. Raz poprosiłam pracownika aby ,zamknął reszte psów na wybiegu i spędziłam z nim 20 minut podczas których ten piękny pies dał się całkowicie przekonać ,ze człowiek nie jest czymś strasznym.Głaskałam go i bardzo mu sie to podobało ,dawał mi łapkę i bardzo bardzo był zadowolony z takiego zainteresowania jego osobą . Gdy musiałam odejśc ,znowu wszedł do budy i tkwi w niej do tej pory bez przerwy . Proszę pomóżmy mu ,moze hotelik albo jakiś DT on zgaśnie tam w tym schronie zapomniany przez cały świat....:-( według mnie ma ok 5 lat i jest wielkości bernardyna Quote
funia Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 zaraz Tola wstawi zdjęcia;) deklaracje wplat -------------------------------- Funia 10zł Leyla 50zł--- Zuzlikowa 10zł agata51 - 10zł Quote
Tola Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Kolejny biedak; w schronie bez szans na adopcję:-( Quote
funia Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Proszę zaglądajcie do niego ,wygonili mnie z wolontariatu i tylko w ten sposób moge mu pomóc:placz: Quote
funia Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Nikt do niego nie zagląda ,tak jak w schronie .Czy on naprawde jest bez szans:-( Quote
jogi Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 dziewczyny wysyłajcie info o nowych wątkach na pw, bo ja przez przypadek szukając linka do onka ze stacji tu trafiłam:roll: Dla samca dużego nic nie wymyślę:shake: Wydaje mi sięjednak, że jemu nie trzeba szukać Dt tylko DS Skoro z toba Funiu spędził czas i się otworzył po chwili, to będzie jak z Muszką. Totalne wycofanie w schronie, a poza nim radość. Trzeba go zgłosić do fundacji:cool3: Quote
*Gajowa* Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Wkleiłam piesia na wątek "Owczarki kaukazkie i rasy pokrewne" Quote
Leyla Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 kto umie robić ogłoszenia?? napewno by się przydały:crazyeye:Jeśli on nie chce wyjść z budy i się pokazać ,to my musimy to zrobić. Poproszę isadorkę o banerek. Jest identycznie jak z Bazylem:shake: Quote
Leyla Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dogo07 napisał(a):Widzę Leyla że pomyślałyśmy o tym samym. No właśnie!! a Bazylowi tyle osób pomaga!!! Quote
Onaa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Zaznaczam. Ten psiak przypomina mi innego, który już jest u mosii: Quote
ANETTTA Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 on taki jakby w typie landsera .. nie adopcyjny !!!1mlody ok 5 lat pies on potrzebuje pomocy na juz !!!!i sio do domu a nie do budy !! Quote
zuzlikowa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 funia napisał(a):Proszę zaglądajcie do niego ,wygonili mnie z wolontariatu i tylko w ten sposób moge mu pomóc:placz: Funia,kto tam jeszcze został na wolontariacie?Czy jest ktoś,kto może też zrobić to co Ty- wyciągnąć psiaka z tej budy choć na moment i porobić mu fotki?...ktoś kto bedzie ew. na bieżąco mógł informować co u niego?...kto zbierze informacje o jego zdrowiu?...kto nawiąże z nim kontakt? Samo żalenie się nic nie da,trzeba szybko dowiedzieć się o nim jak najwięcej, zrobić fotki do ogłoszeń,zacząć ogłaszać,ale też rozglądać się za innym miejscem,gdzie psiak dojdzie do siebie,pokaże jaki jest... Quote
lunarmermaid Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jak widzę zuzliczku znowu na wątku wielkopsa się spotykamy.... Ja mam tymczas zajęty,inaczej bym go wzięła.Ale do mnie przyjeżdża Kudłaty,nawet ma budę już zakupioną. Jak on pójdzie do domu to dopiero wtedy mogłabym go wziąść na DT. Jak on ma na imię??? Quote
funia Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Dzięki dziewczyny za zainteresowanie :loveu: Odpowiadając na pytanie ,niestety nie ma nikogo takiego w schronie kto mógłby takie info mi przekazac o nim i porobić zdjecia :shake: Jest tylko pani ,ktora zowie sie wolontariuszką i jest po stronie kierownika .Więc totalna przepaść między nami jest..... Quote
funia Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 [quote name='*Gajowa*']Wkleiłam piesia na wątek "Owczarki kaukazkie i rasy pokrewne"[/quot DZieki gajowo ;) Quote
funia Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 [quote name='Dogo07']Zaznaczam. Ten psiak przypomina mi innego, który już jest u mosii: faktycznie jest podobny:-o Quote
Recommended Posts