Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia jakieś takie zamglone ,nie wiem dlaczego :oops:Chciałam szybko bo juz go psy obszczekiwały i on sie bał ,chciał wracać do budy .Miał pętlę na szyi ,gdyby nie ta to nawet zdjęć by nie było .
Pracownik mówi o nim ''ten stary '' moim zdaniem tak nie jest ....

Posted

Spróbuje ten tekst do allegro .Ale tak sobie myślę ,ze w razie co jakby ktoś z allegro sie odezwał to jak go dać prosto ze schronu .Takiego jeszcze nie zresocjalizowanego .
-------------------------------------------------------------------------------------------
Atos tak ma na imie pies ,który ma miejsce w moim sercu od długiego czasu .
Byłam kiedyś wolontariuszką w zamojskim schronisku ,niestety zostałam z tego miejsca wyrzucona tak jak wyrzuca się psy z samochodów .Po prostu ot tak ,bo są niewygodne i nie potrzebne .Atos to duży kilkuletni pies w typie podhalana ,zobaczyłam go przypadkiem bo nie do wszystkich psów wchodziłam .Całe życie tego psa to mała schroniskowa buda ,Atos nie wychodzi z niej nigdy jest jego całym światem .Ma dwie pozycje ,leży i głowa wisi mu poza buda i druga siedzącą ,gdy zdjęty jest dach .
Przeraza mnie stan w jakim się znajduje ,gdyż nie potrzeba mu niczego słońca ,deszczu dotyku i widoku człowieka czy nawet po prostu wyjścia na betonowy wybieg gdzie inne psy sobie chodzą .
Atos zrezygnował z tego ,myslę ze poddał się całkowicie moze kiedyś kochał bardzo mocno i ktoś go oddał ...........nie wiem tego i nigdy sie nie dowiem .
Ale kiedyś poprosiłam pracownika aby zamknął inne psy i zostawił mnie z nim sam na sam ,miałam stracha nie powiem ale to co pokazał mi ten pies kilkanaście minut póżniej rozwaliło mnie na łopatki .

Psina bardzo się bała i dopiero po kilku dobrych minutach wyszła do mnie i zaczeła się przytulać ,głaskaniom i przytulaniom nie było końca .Dawał nawet obydwie łapy .Pomyślałam ,piesku jesteś cudowny juz teraz regularnie będe z toba pracowąć ,ale nietety tydzień póżniej zabroniono mi przychodzić na wolontariat .
Tak więc Atos otworzył się i znów załamał i do tej pory leży w tej swojej budzie schroniskowej z której wychodzi tylko za potrzebą /
Proszę pomózmy nu uwierzyć w człowieka :placz:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Dziewczyny,ogłoszenia ogłoszeniami,ale jak znalazłyby się pieniądze macie hotelik dla Atosa?...na już???

Najwyższy czas zbierać deklaracje i rezerwować miejsce

Posted

Jak wstawić baner?:cool3: Już komuś to na jednym z wątków podrzuciłam i pomogło:lol:
Ja to robię tak: znajduję podlinkowany baner u kogoś, już wstawiony w sygnaturze, najeżdżam na niego i klikam-sprawdzam czy działa i czy wątek się otwiera. Jeśli jest ok, najeżdżam na ten właśnie baner myszką i lewym przyciskiem zaznaczam go, tak zwyczajnie, jak tekst w Wordzie, wtedy gdy zostanie zaznaczony, podświetla się na niebiesko. Potem na tym podświetlonym już banerze klikam prawym przyciskiem myszy opcję "Kopiuj"(sama komenda "Kopiuj", a nie np. "Kopiuj obrazek"). Następnie w panelu użytkownika wchodzę w Szybkie Menu, otwieram opcję "Edytuj sygnaturę" i w białe pole, takie jak do napisania posta, wjeżdżam myszą, prawy przycisk i komenda "Wklej". Powinien tam się pojawić banerek i u góry, w podglądzie sygnatury, także.
Pod oknem z banerem jest do kliknięcia komenda "Wgraj", a potem "Zapisz sygnaturę". I powinien się wtedy baner u Ciebie w podpisie pojawić;-)

Gdy kopiujesz od kogoś baner, zaznaczając go tak, jak tekst w Wordzie, może się zdarzyć, że oprócz jednego banera, który chciałaś skopiować, "uparcie" kopiuje się razem z nim baner wklejony obok niego, lub nawet dwa lub trzy banery po sąsiedzku. Wtedy nic się nie przejmuj, tylko skopiuj obydwa lub więcej i wklej je do sygnatury, tak jak to wyżej opisałam. Potem w sygnaturze, najedź na baner, którego nie chcesz mieć w podpisie, kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Usuń". Zostanie tylko baner, który był Ci potrzebny. Pamiętaj o zapisaniu go.
To chyba wszystko, życzę powodzenia;)

o Atosa - biedaczek z niego na prawdę:-(
Mogę zasponsorować mu allegro wyróżnione, tylko ciotka zuzlikowa musiała by je mu zrobić i wystawić - jak zwykle ją wkręcam:evil_lol: Pozostaje jeszcze "tylko" kwestia, czy te fotki, które tu są, do allegro się nadadzą, by allegro było widoczne i skuteczne:roll:
Zuzliku, co o tym myślisz?...

Posted

hOTELK u mURKI TO BYŁOBY MARZENIE ,JUTRO ZADZWONIĘ .tYMCZASEM ZBIERAMY DEKLARACJE
J==============================================

fUNIA- 10ZL

Posted

bico napisał(a):
Jak wstawić baner?:cool3: Już komuś to na jednym z wątków podrzuciłam i pomogło:lol:
Ja to robię tak: znajduję podlinkowany baner u kogoś, już wstawiony w sygnaturze, najeżdżam na niego i klikam-sprawdzam czy działa i czy wątek się otwiera. Jeśli jest ok, najeżdżam na ten właśnie baner myszką i lewym przyciskiem zaznaczam go, tak zwyczajnie, jak tekst w Wordzie, wtedy gdy zostanie zaznaczony, podświetla się na niebiesko. Potem na tym podświetlonym już banerze klikam prawym przyciskiem myszy opcję "Kopiuj"(sama komenda "Kopiuj", a nie np. "Kopiuj obrazek"). Następnie w panelu użytkownika wchodzę w Szybkie Menu, otwieram opcję "Edytuj sygnaturę" i w białe pole, takie jak do napisania posta, wjeżdżam myszą, prawy przycisk i komenda "Wklej". Powinien tam się pojawić banerek i u góry, w podglądzie sygnatury, także.
Pod oknem z banerem jest do kliknięcia komenda "Wgraj", a potem "Zapisz sygnaturę". I powinien się wtedy baner u Ciebie w podpisie pojawić;-)

Gdy kopiujesz od kogoś baner, zaznaczając go tak, jak tekst w Wordzie, może się zdarzyć, że oprócz jednego banera, który chciałaś skopiować, "uparcie" kopiuje się razem z nim baner wklejony obok niego, lub nawet dwa lub trzy banery po sąsiedzku. Wtedy nic się nie przejmuj, tylko skopiuj obydwa lub więcej i wklej je do sygnatury, tak jak to wyżej opisałam. Potem w sygnaturze, najedź na baner, którego nie chcesz mieć w podpisie, kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Usuń". Zostanie tylko baner, który był Ci potrzebny. Pamiętaj o zapisaniu go.
To chyba wszystko, życzę powodzenia;)

o Atosa - biedaczek z niego na prawdę:-(
Mogę zasponsorować mu allegro wyróżnione, tylko ciotka zuzlikowa musiała by je mu zrobić i wystawić - jak zwykle ją wkręcam:evil_lol: Pozostaje jeszcze "tylko" kwestia, czy te fotki, które tu są, do allegro się nadadzą, by allegro było widoczne i skuteczne:roll:
Zuzliku, co o tym myślisz?...

Allegro,jak najbardziej,ale chyba troszeczkę później.Teraz trzeba chłopaka zabrać,szybko sprawdzić na ile socjalizacja ruszy do przodu i...robić akcję z ogłaszaniem.Teraz za mało wiemy o chłopaku. Wszystko może pójść bardzo szybko, na co wskazują doswiadczenia funi,ale...może być różnie.
Zabierzmy chłopaka ze schronu,dajmy mu uwierzyć w nowe życie...a on może bardzo pozytywnie zareagować.
No,że już nie wspomnę o tym,że to dość spory psiak z traumą...ogłaszanie go teraz trochę ryzykowne-bo co możemy napisać,ze trzeba zabrać go ze schronu bo się boi,bo jest biedny,wycofany? Ludzie poczytają i ...przejdą do następnego ogłoszenia.
Nie,zdecydowanie trzeba Atosa zabrać i pozwolić pokazać jaki jest.Ukazać całe piękno zachowania,wyglądu,charakteru.

A fotki będzie można dodać...niejako jako dodatkowe,ale będzie trzeba zrobić takie,które pokażą go wyraźniej.
No,allegro będzie wypasione skoro bico mnie znowu wkręca:cool3:.
...ale poczekajmy z tym jeszcze moment.Teraz wyciągajmy chłopaka.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Allegro,jak najbardziej,ale chyba troszeczkę później.Teraz trzeba chłopaka zabrać,szybko sprawdzić na ile socjalizacja ruszy do przodu i...robić akcję z ogłaszaniem.Teraz za mało wiemy o chłopaku. Wszystko może pójść bardzo szybko, na co wskazują doswiadczenia funi,ale...może być różnie.
Zabierzmy chłopaka ze schronu,dajmy mu uwierzyć w nowe życie...a on może bardzo pozytywnie zareagować.
No,że już nie wspomnę o tym,że to dość spory psiak z traumą...ogłaszanie go teraz trochę ryzykowne-bo co możemy napisać,ze trzeba zabrać go ze schronu bo się boi,bo jest biedny,wycofany? Ludzie poczytają i ...przejdą do następnego ogłoszenia.
Nie,zdecydowanie trzeba Atosa zabrać i pozwolić pokazać jaki jest.Ukazać całe piękno zachowania,wyglądu,charakteru.

A fotki będzie można dodać...niejako jako dodatkowe,ale będzie trzeba zrobić takie,które pokażą go wyraźniej.
No,allegro będzie wypasione skoro bico mnie znowu wkręca:cool3:.
...ale poczekajmy z tym jeszcze moment.Teraz wyciągajmy chłopaka.

Racja! Najpierw trzeba Atosa lepiej poznać, by potem z domkiem dobrze trafić. Trzeba też chłopaka zsocjalizować troszkę:cool3:
Więc poczekajmy z tym allegro, ja stawiam, wkręcona zuzlikowa je zrobi i potem szukamy mu domku.

Czy po zebraniu kasy, Atos ma w jakimś hotelu lub DT, miejsce na już, czy musi czekać w kolejce? Gdzie on ma jechać?

Posted

Bazylkowe 10zł przeznaczam na Atosa!

Zebrałam dotychczasowe deklaracje z całego wątku...warto je mieć w pierwszym poście...łatwiej tak rozeznać potrzeby.:lol:

Deklaracje stałe...co miesięczne:
_funia...10zł
_Leyla...50zł
_zuzlikowa...10zł
---------------------
razem...70zł

Deklaracje jednorazowe:
_Pani Sisi.......-?

Atos dziękuje.:loveu:

(Pani Sisi...nie byłam pewna,czy jednorazowo,czy co miesiąc,wpisuję więc na razie do jednorazowych:lol:)

Posted

Atosik prosi o szansę na lepsze życie:-( innym się udało, może i do niego los się uśmiechnie...Tylko my możemy mu pomóc i już nikt więcej..:shake:

Posted

Haaaaloooo!! jak nasz Atosik się miewa? Taka piękna pogoda a psiunio smutny w budzie siedzi i marzy...:shake: Pewnie nie raz mu sie śniło ,że biegał ze swoim Panem po łące...i trzebabyło się obudzić...:-( Tak mi go żal.. w kupie nasza siła ciotki!! Chodźcie do Atosika:roll: