Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ksenia ma się wspaniale ,!!!w dosłownyn tego słowa znaczeniu .Jest wolna ,biega sobie kiedy ma ochote ,Wychodzi na spacery dostaje porządnie jeść ma opiekunów którzy ja szanują i kochają .Tylko bardzo martwią się o jej przyszłośc .....
Nie wyglada ona rózowo .

Posted

[quote name='funia']Ksenia ma się wspaniale ,!!!w dosłownyn tego słowa znaczeniu .Jest wolna ,biega sobie kiedy ma ochote ,Wychodzi na spacery dostaje porządnie jeść ma opiekunów którzy ja szanują i kochają .Tylko bardzo martwią się o jej przyszłośc .....
Nie wyglada ona rózowo .[/QUOTE]

Wiem to....mam jednak nadzieję, że wprawne oko trenerki pomoże nam znaleźć sensowne rozwiązanie. I uda nam się pomóc Kseni.
Wiem, że pieniążki na szkoleniowca nie wpłynęły jeszcze na Twoje konto, ale czy istnieje szansa, że 1 lekcja odbędzie się w przyszłym tygodniu?
Wspomniałaś, że byłoby dobrze, gdyby odbyła się na neutralnym gruncie.
Dziękuję Ci Kasiu za opiekę nad Ksenią :)

Posted

[quote name='funia']Ksenia ma się wspaniale ,!!!w dosłownyn tego słowa znaczeniu .Jest wolna ,biega sobie kiedy ma ochote ,Wychodzi na spacery dostaje porządnie jeść ma opiekunów którzy ja szanują i kochają .Tylko bardzo martwią się o jej przyszłośc .....
.[/QUOTE]To jednak jest wspaniała informacja że wreszcie jest w miejscu gdzie ją kochają i szanują imartwią się o jej przyszłość.
To jest naprawdę mądra miłość.Funiu tak trzymaj!

Posted

[quote name='Ladymonia0610'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/216469-CEGIE%C5%81KOWY-BAZAREK-DLA-KSENI.-POTRZEBNE-NA-BEHAWIORYSTE.-DO-29.10.2011-godz.00.00?p=17853888#post17853888[/URL]

Proszę jest rozliczenie.

Na koncie jest 55zł a 3.11.2011r na konto Stowarzyszenia przelałam kwotę 56,42zł.[/QUOTE]

tylko tytuł wpłaty nie był wpisany, że to bazarek

Nie wyglada ona rózowo .[/QUOTE]

w tym zmartwieniu nie jesteś sama...
bardzo się ciesze, że Ksenia ma taką dobrą opiekę !

Posted

[B]Zapraszam gorąco na Bazarek m.in. dla Kseni na który fanty podarowała nasza niezawodna ranias :) :*[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/217265-Dla-DZIECI-PA%C5%83-I-PAN%C3%93W.-Dla-koneser%C3%B3w.-Dla-pi%C4%99ciu-psiak%C3%B3w%21-Zapraszamy%21-21.11.-g.21-0?p=17943937#post17943937"]http://www.dogomania.pl/threads/217265-Dla-DZIECI-PA%C5%83-I-PAN%C3%93W.-Dla-koneser%C3%B3w.-Dla-pi%C4%99ciu-psiak%C3%B3w!-Zapraszamy!-21.11.-g.21-0?p=17943937#post17943937[/URL]

Posted

A może udałoby się Ksenie zakwalifikować do programu organizowanego przez Wesołą Łapkę "Lira" który pomaga szkolić pieski ze schronisk? Ksenia jest po przejściach, przechodziła z rąk do rąk i praktycznie będzie jej bardzo trudno znaleźć dom ( a to ma na celu ten program) Może zgodziliby się? No nie wiem tak myśle już o wszystkim..

Posted

[quote name='PACZEK']To jednak jest wspaniała informacja że wreszcie jest w miejscu gdzie ją kochają i szanują imartwią się o jej przyszłość.
To jest naprawdę mądra miłość.Funiu tak trzymaj![/QUOTE]

Rozumiem,że wg Ciebie wcześniej nie miała nikogo,kto by ją kochał.Nikt jej nie szanował i nie martwił się o jej przyszłość. Fakt,nie codziennie miała długie spacery,choć często zabierałam tylko ją samą. Chodziłam z nią na szkolenie - behawiorystka z Fundacji 2plus4 bezpłatnie ćwiczyła ze mną i Ksenią.Kiedy podrosła,zaczął się konflikt z pozostałymi suniami,ale nikt nam nie pomógł.Nawet fundacja powiedziała,że Ksenia jest nieadopcyjna i żebym się pozbyła jakiejś innej suni jeżeli jest konflikt... Opiekowałabym się nią do dziś,gdyby nie to,że po powrocie z pracy zastałam zagryzioną przez Ksenię ukochaną bezbronną Nukę...nigdy nie dowiem się,co się stało.Sunie lubiły się i codziennie się bawiły.Nuka była najniżej w hierarchii i nie była żadnym przeciwnikiem dla Kseni.Wyzwaniem była Tania walcząca z nią o przywództwo i Ksenia po zabiciu Nuki atakowała ją ,można było się domyślić,że może być następna. Mimo mojej rozpaczy nie mam żalu do Kseni.To tylko zwierzę, odezwał się z niej instynkt. Winię siebie,że nie miałam przeczucia,że moja ukochana sunia może umrzeć.I tak gdyby nie mój TŻ,który mnie zabrał do siebie,a moje mieszkanie sprzątał przez tydzień (wyglądało jak po morderstwie), opiekował się suniami i z honorami pochował Nukę, oszalałabym z rozpaczy.Ksenia nie dostała nawet ochrzanu za to,co zrobiła...ja zamarłam,jak zobaczyłam to,co zobaczyłam,a TŻ zastał Ksenię chowającą się pod stołem i łypiącą na niego okiem. Przez kilka dni nie nie jadła,tak,jakby wiedziała,co zrobiła...Po przyjeździe do Funi była przerażona,ale Funia wie, także ode mnie,że ona taka już jest. I to,co się stało,na pewno miało na nią wpływ. Jak się Ksenia przez dwa lata u nas zmieniała, powie Wam Ulvhedin,która Ksenię dobrze zna. Tyle,że to wszystko nie było nic warte,bo i dt, i szkolenie było bezpłatne...

Posted

Sorry, ja z prośbą; 6 grudnia, druga odsłona procesu oprawcy, który potraktował psa siekierą i szpadlem. Proszę, podpiszcie petycję !!!
[url]http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html[/url]

Posted

[quote name='havanka']sorry, ja z prośbą; 6 grudnia, druga odsłona procesu oprawcy, który potraktował psa siekierą i szpadlem. Proszę, podpiszcie petycję !!!
[url]http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html[/url][/quote]

podpisane!

Posted

Jutro o godz 11 jesteśmy umówione na spotkanie ze szkoleniowcem .Bardzo duzo sobie obiecuje po tej wizycie i mam nadzieję kolejnych .P.Sylwia jest dobra .Zasięgnęłam języka w temacie .
Ksenia dzisiaj wariowała z Argo do tego stopnia ,ze po zabawie razem zgodnie wypili z jednego poidła około 4 litrów wody na raz !!!!
Ksenia lubi dużych chłopców a Argo chyba lubi duże dominujące kobiety:evil_lol:

Posted

[quote name='funia']Jutro o godz 11 jesteśmy umówione na spotkanie ze szkoleniowcem .Bardzo duzo sobie obiecuje po tej wizycie i mam nadzieję kolejnych .P.Sylwia jest dobra .Zasięgnęłam języka w temacie .
Ksenia dzisiaj wariowała z Argo do tego stopnia ,ze po zabawie razem zgodnie wypili z jednego poidła około 4 litrów wody na raz !!!!
Ksenia lubi dużych chłopców a Argo chyba lubi duże dominujące kobiety:evil_lol:[/QUOTE]

AHA TYLKO TRZEBA PAMIĘTAĆ ZE KSENIA NIE JEST WYSTERYLIZOWANA :D HAHAH I ZEBY POZNIEJ SZCZENIAKÓW NIE BYło...OCZYWIŚCIE ZARTUJE. PO SZKOLENIACH TRZEBA BĘDZIE PAMIETAC O STERYLIZACJI KSENI....ALE TO JUŻ TEMAT CHYBA NA POZNIEJ>

Posted

[quote name='Ladymonia0610']AHA TYLKO TRZEBA PAMIĘTAĆ ZE KSENIA NIE JEST WYSTERYLIZOWANA :D HAHAH I ZEBY POZNIEJ SZCZENIAKÓW NIE BYło...OCZYWIŚCIE ZARTUJE. PO SZKOLENIACH TRZEBA BĘDZIE PAMIETAC O STERYLIZACJI KSENI....ALE TO JUŻ TEMAT CHYBA NA POZNIEJ>[/QUOTE]

oj, Monisiu, to już się suczka z pieskiem pobawić nie może, bo Tobie zaraz "kudłate" myśli przychodzą ;):diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='mari23']oj, Monisiu, to już się suczka z pieskiem pobawić nie może, bo Tobie zaraz "kudłate" myśli przychodzą ;):diabloti::evil_lol:[/QUOTE]

Argo jest wykastrowany...więc nie ma żadnego problemu :)

Funiu i jak ze szkoleniem...co mówi Pani Sylwia?

Posted

Jest dużo do opowiadania .A trzeba to ubrać w słowa .Teraz nie mam jak .Napiszę wieczorem ,a swoją opinie napisze Sylwia a ja wstawię na wątek .
Nie jest żle z naszą dziewczynką !!!

Posted

[quote name='funia']Jest dużo do opowiadania .A trzeba to ubrać w słowa .Teraz nie mam jak .Napiszę wieczorem ,a swoją opinie napisze Sylwia a ja wstawię na wątek .
[B]Nie jest żle z naszą dziewczynką !![/B]![/QUOTE]

Ufff....kamień z serca :)
Spokojnie więc poczekam do wieczora :)

Posted

[quote name='funia']Jest dużo do opowiadania .A trzeba to ubrać w słowa .Teraz nie mam jak .Napiszę wieczorem ,a swoją opinie napisze Sylwia a ja wstawię na wątek .
Nie jest żle z naszą dziewczynką !!![/QUOTE]

[quote name='Marinka']Ufff....kamień z serca :)
Spokojnie więc poczekam do wieczora :)[/QUOTE]

i ja powtórzę: uffff.....

Posted

Nie jest żle z naszą dziewczynką !!![/QUOTE]
Dobre wieści!!!!Czekamy cierpliwie bo już ciut spokojniejsi jesteśmy!

Posted

Deklaracje przesłać na konto stowarzyszenia help animals podany wcześniej jak i na wydarzeniu Kseni na facebooku, tak? Jak dobrze, że są dobrze rokujące wieści :):)
Tak jak pisałam wysyłam pieniążki za listopad i grudzień.