Marinka Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Poprawiam więc Marysiu. Rozliczenie Kseni wygląda następująco [quote name='Marinka'] [quote name='Marinka'] DołączyłMar 2009Mieszka wLublinPostów6,724 No to żeby było łatwiej z rozliczeniem skopiuję do tego posta rozliczeniowe posty mari23 :smile: Wydatki: dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals) 120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone 465,- za sierpień - zapłacone 450,- za wrzesień - zapłacone razem za hotel 1.035,-zł Behawiorysta - 50,-- w listopadzie zapłacone koszty "medyczne" 18,- odrobaczenie 129,60 badania i tabletka 17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80) 18,- odrobaczanie razem "medyczne" 183,20 zł suma zapłaconych rachunków: 1.268,20 Wpływy: 10,- Magdalena Anna B., Bytom - 02.08. 45,- Anna M.W., Kłecko – 02.08. 20,- Aleksandra F., Świętochłowice- 02.08. 10,- Anna Maria Sz., Rzeszów – 02.08. 35,- Magdalena W., Wrocław – 03.08. 50,- Agata L., Oleśnica – 03.08. 30,- Przemysław Cz., Ostrów Maz. – 03.08. 30,- Beata W., Wrocław – 03.08. 20,- Grzegorz B., Gliwice – 04.08. 15,- Natalia T., Wrocław – 04.08. 50,- Paweł Piotr W., Wrocław – 05.08. 10,- Marcin K. ( od Moniki T.) 05.08. 20,- Domonika R., Gdańsk- 10.08. 10,- Magdalena Anna B., Bytom – 11.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 24.08. 50,- Ewa K., Wrocław – 26.08. 7,- Paulina H., Poznań – 26.08. 50,- Beata W., Warszawa – 29.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 31.08. 100,- Jolanta G.K. ( Ksenia i gdzie jeszcze potrzeba) – 08.09. 50,- Beata W., Warszawa – 27.09. 200,- Paweł Piotr W., Wrocław – 03.10. 5,- Paulina H., Poznań – 20.10. 50,- Beata W., Warszawa 6,- Magdalena M.S., Szamotuły 56,42,- Monika - LADYMONIA0610 (03.11.) - bazarek na behawiorystę 50,- Joanna J.Brzeziny (03.11.) 200,- Maz.Cent.Bud. 100,- Ewa F. 1.479,42,- Razem wpłaty dla Kseni Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę) 10,- Angelika M. – 05.09. 2,50,- Paulina H. – 07.09. 5,- Beata W. – 31.08. Razem: 1496,92 ,- Saldo: 1496,92 - 1268,20 = 228,72,- Do opłacenia hotelik za październik - 465,- Uwzględniając brak wpłaty za hotelik za miesiąc październik saldo Kseni wygląda następująco: 228,72 -465,00 = -236,28 Quote
Marinka Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 funia napisał(a):Ksenia dostała dzisiaj cieczki ..... Dzisiejszy spacer trwał ponad godzinę .Niestety jeszcze ppozostawia wiele do zyczenia ,ale małe postępy są .Bo Ksenia bardzo posłuszna jest i widac ,ze cieszą ją ogromnie te nasze ,,spacery''. Na gwizdek reaguje rewelacyjnie i za każdym razem jest obok jak gwizdne i odbiera należny smakołyk z nieukrywaną radoscią .Zjada z ręki rano od męza a wieczorem ode mnie .Dzisisiaj przycinał gałęzie u Kseni na wybiegu a ona stała i machała do niego ogonem bez przerwy ....BEz uciekania i kulenia .Widzę ,ze mu zaufała . Ksenia lekko przytyła ,dzieki bogu bo aż strach taka sucha była .... Funiu, cudowne wieści :) Cieszę się, ze Twój mąż zdobył zaufanie Kseni i już się go nie boi:). Myślę, że i ze spacerem na smyczy też będzie dobrze....nauczy się :) Wygląda na bystrą dziewczynkę :) Quote
funia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 LAdymonia trzeba zakupić Kseni ubranko .Uważam ,ze na spacery i nawet bieganie na wybiegu już niedługo bedzie jej za zimno .Nie ma gęstej sierści .Dobrze by było coś wielkośi na ON .Ciepłego i miłego . Nie chce by znowu traciła energię i chudła.Dodatkowe zabezpieczenie jest jej potrzebne . Pięknie sie przystosowała bo przeszła zmianę pór roku stopniowo ale wiem jak mrożna możę być zima a Ksenia dopiero troszkę przytyła. Proszę potraktować to priorytetowo . Quote
Ladymonia0610 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 funia napisał(a):LAdymonia trzeba zakupić Kseni ubranko .Uważam ,ze na spacery i nawet bieganie na wybiegu już niedługo bedzie jej za zimno .Nie ma gęstej sierści .Dobrze by było coś wielkośi na ON .Ciepłego i miłego . Nie chce by znowu traciła energię i chudła.Dodatkowe zabezpieczenie jest jej potrzebne . Pięknie sie przystosowała bo przeszła zmianę pór roku stopniowo ale wiem jak mrożna możę być zima a Ksenia dopiero troszkę przytyła. Proszę potraktować to priorytetowo . A powiedz mi jakie to ma być ubranko? Ile kosztują?Np. na allegro można kupić czy w zoologicznym? Quote
funia Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 wklejam opis od Pani Sylwii. Wywiad: Historia: mieszkała w bloku z innymi psami. Zagryzła jednego z nich. Obecnie: wykazuje zachowania agresywne do psów i ludzi, będąc w kojcu. Obserwacje podczas spotkania dnia 8.11.2011r. : Spotkałyśmy się poza jej terenem, była w kagańcu, który jej ewidentnie przeszkadzał. Przywitała mnie szczeknięciem (naturalne), po kilku (2-3) minutach podeszła się przywitać. Podchodziła nie pewnie, na przykurczonych nogach, z podwiniętym ogonem, skulonymi uszami. Wysyłała sygnały uspokajające, co świadczyło o jej dużym stresie, a jednocześnie o braku złych zamiarów wobec mnie. Po zdjęciu kagańca interesowała się głównie wąchaniem podłoża i jedzeniem trawy. Reagowała nerwowo na każdy dźwięk podnosząc głowę i kierując nos w kierunku z którego pochodził. Smycz sprawia jej duży dyskomfort. Ciągnęła cały czas i zawieszała się na niej. Można by odnieść wrażenie, że nigdy na niej nie chodziła. Na każdy ruch ręki w jej stronę reaguje dużą frustracją. Kuli się i wysyła sygnały uspokajające. Tak samo, przy dotyku. Nie wykazując przy tym absolutnie żadnych zachowań agresywnych. Przez cały czas mnie praktycznie ignorowała, czasami podchodząc na chwilę, aby powąchać. Po wejściu na podwórko, gdzie znajdowały się za siatką inne szczekające, znane jej psy wykazywała duże zainteresowanie nimi, bez szczekania, jednak przy dużym stresie (miotanie się na smyczy, szarpnięcia w kierunku psów). Pozostawiona na chwilkę przy siatce również nie wykazała zachowań agresywnych. Podczas całego spotkania: nie chciała podejmować pokarmu, co może świadczyć o wysokim poziomie stresu, bardzo słaby kontakt z człowiekiem, może to świadczyć o brakach socjalizacyjnych w wieku szczenięcym, silne zainteresowanie środowiskiem wykazywała silne pobudzenie ZALECENIA: Moim zdaniem, główny nacisk należy położyć na budowanie więzi i zaufania do człowieka tzn. 1. wspólnie spędzany czas na zabawie (spokojnej) i ćwiczeniach. W pierwszym etapie należy wyćwiczyć przywołanie (ponieważ psu brakuje wybiegania się i należałoby ją puszczać bez smyczy). 2. Ćwiczyć zabiegi pielęgnacyjne (dotykać spokojnie wszystkich części ciała tak, aby sprawiało jej to przyjemność) 3. Wszystko dobre powinno spotykać ją poza kojcem (jedzenie, głaskanie piłeczka), aby zniwelować obronę kojca. 4. nauka nie ciągnięcia na smyczy Poza tym urozmaicenie diety: dodać więcej samych węglowodanów (ryż, makaron, tłuczone ziemniaki), stosować karmę niskobiałkową. W celu wytworzenia przez organizm większej ilości serotoniny, dodać witaminę B-compleks lub naturalne ( Witaminy B zawarte są głównie w kaszy jęczmiennej i gryczanej, podrobach, mięsie, migdałach, orzechach nasionach, jajach, kalafiorach, kapuście, selerze, brukselce, brokułach, szpinaku, fasoli, grochu). Ponadto wprowadziłabym jej większą ilość surowych zmielonych warzyw, ze względu na ilość zjadanej trawy i przebadanie kału w kierunku pasożytów. Wnioski: Na dzień dzisiejszy, suka nie nadaje się do adopcji do bloku. W zamkniętym kojcu może stać się psem wykazującym zachowania agresywne. Przez wysoki poziom stresu i frustracji. Stałe szkolenie można rozpocząć po obniżeniu adrenaliny chociaż na tyle, że będzie w stanie przyjmować pokarm poza kojcem. Wszelkie działania awersyjne wobec niej mogą skutkować agresją lękową. Sylwia Gajewska Trener psów Quote
funia Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Zalecenia stosujemy i juz po kilku takich wskazaniach widać zmianę . Niestety dopiero zakup linki i nauka przywoływania pozwoli jej w pełni cieszyć się wolnością ,jeśli bedzie odwoływalna .Ale na taki efekt trzeba pracować . Jak na razie na gwizdek wraca. Na 10 gwiznięć Ksenia podchodzi 10 razy !!!! Quote
mari23 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 funia napisał(a):Zalecenia stosujemy i juz po kilku takich wskazaniach widać zmianę . Niestety dopiero zakup linki i nauka przywoływania pozwoli jej w pełni cieszyć się wolnością ,jeśli bedzie odwoływalna .Ale na taki efekt trzeba pracować . Jak na razie na gwizdek wraca. Na 10 gwiznięć Ksenia podchodzi 10 razy !!!! jaka grzeczna dziewczynka z Kseni - będzie dobrze, już widać pierwsze efekty Twojej pracy, funiu ! myslę, że wszyscy, którym na sercu leży dobro Kseni są Ci bardzo wdzięczni, tak jak ja !!!!! dotarła wpłata dla Kseni: 20,- Magdalena S. z Szamotuł za listopad i grudzień - DZIĘKUJEMY !:loveu: Quote
funia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=3OQhSGOzacM Quote
funia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ksenia na wybiegu .Biegnąc do mnie biegnie po uzyciu gwizdka ,Nie wiem dlaczego nie nagrywa si e dzwięk .... http://www.youtube.com/watch?v=t8Ag4bg1Guc Quote
mari23 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='funia']http://www.youtube.com/watch?v=3OQhSGOzacM ona jest piękna! a jak wraca po głaski co chwilkę :) idzie, spogląda przed siebie.... i z powrotem do swojej pani! Quote
funia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Tak Marysiu bo w momencie kiedy ciagnie ja staje i jej dobra reakcją jest to ,ze odwraca się do przewodnika i ,,bada reakcję '' .Po chwili pada komenda ,,idziemy ,,I tak w kólko ..... Za jakieś 1,5 godz.Wychodzimy na spacer . Quote
mari23 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 funia napisał(a):Tak Marysiu bo w momencie kiedy ciagnie ja staje i jej dobra reakcją jest to ,ze odwraca się do przewodnika i ,,bada reakcję '' .Po chwili pada komenda ,,idziemy ,,I tak w kólko ..... Za jakieś 1,5 godz.Wychodzimy na spacer . szkoda, że mam 600km do Ciebie.... poszłabym z Wami.... bardzo się cieszę, że Ksenia jest tak otwarta na kontakt i tak szybko się uczy tego, co dobre - to Twoja OGROMNA zasługa !!!!! Quote
funia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=yOfMNXbnoMc Quote
funia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Mam jednak opory co do dzieci .....Chciałbym aby mogła do nich podejśc lub z nimi przebywac ,ale nie jestem chyba tego pewna. Jak bedzie linka .Spróbuje . Quote
mari23 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='funia']http://www.youtube.com/watch?v=yOfMNXbnoMc [quote name='funia']Mam jednak opory co do dzieci .....Chciałbym aby mogła do nich podejśc lub z nimi przebywac ,ale nie jestem chyba tego pewna. Jak bedzie linka .Spróbuje . słodka ona.... jak patrzy na Ciecie! czym Ty ją tak przekupujesz? ;) ( nagradzasz, znaczy :cool3: ) do dzieci - jak i do wszystkiego - trzeba ją przyzwyczajać ostrożnie i powoli, choć ona chyba dzieci się nie boi moja Diana bała się dzieci bardzo, ale już jest wszystko dobrze - jeszcze będąc u mnie przestała szczekać na małą Kasię, a teraz - na szkoleniu - bawi sie z dziećmi każdego dnia, tylko to starsze dzieciaki, niż moja Kasieńka Quote
Ladymonia0610 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Właśnie zrobiłam przelew na konto Stowarzyszenia (kwota 114zł) OD Kundelkowej Skarbonki 100zł i 15złod Osoby która zakupiła cegiełki na bazarku dla Kseni. Wysłałam 114 ponieważ bank mi zjadł 1zł...A w następny piątek wyśle na konto Stowarzyszenia jakiś grosz i oddam tą złotówkę. Quote
Marinka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Wydatki: dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals) 120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone 465,- za sierpień - zapłacone 450,- za wrzesień - zapłacone razem za hotel 1.035,-zł Behawiorysta - 50,-- w listopadzie zapłacone koszty "medyczne" 18,- odrobaczenie 129,60 badania i tabletka 17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80) 18,- odrobaczanie razem "medyczne" 183,20 zł suma zapłaconych rachunków: 1.268,20 Wpływy: 10,- Magdalena Anna B., Bytom - 02.08. 45,- Anna M.W., Kłecko – 02.08. 20,- Aleksandra F., Świętochłowice- 02.08. 10,- Anna Maria Sz., Rzeszów – 02.08. 35,- Magdalena W., Wrocław – 03.08. 50,- Agata L., Oleśnica – 03.08. 30,- Przemysław Cz., Ostrów Maz. – 03.08. 30,- Beata W., Wrocław – 03.08. 20,- Grzegorz B., Gliwice – 04.08. 15,- Natalia T., Wrocław – 04.08. 50,- Paweł Piotr W., Wrocław – 05.08. 10,- Marcin K. ( od Moniki T.) 05.08. 20,- Domonika R., Gdańsk- 10.08. 10,- Magdalena Anna B., Bytom – 11.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 24.08. 50,- Ewa K., Wrocław – 26.08. 7,- Paulina H., Poznań – 26.08. 50,- Beata W., Warszawa – 29.08. 100,- Ilona O.-M., Zabrze – 31.08. 100,- Jolanta G.K. ( Ksenia i gdzie jeszcze potrzeba) – 08.09. 50,- Beata W., Warszawa – 27.09. 200,- Paweł Piotr W., Wrocław – 03.10. 5,- Paulina H., Poznań – 20.10. 50,- Beata W., Warszawa 6,- Magdalena M.S., Szamotuły 56,42,- Monika - LADYMONIA0610 (03.11.) - bazarek na behawiorystę 50,- Joanna J.Brzeziny (03.11.) 200,- Maz.Cent.Bud. 100,- Ewa F. 20,- Magdalena S. z Szamotuł za listopad i grudzień 1.499,42,- Razem wpłaty dla Kseni Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę) 10,- Angelika M. – 05.09. 2,50,- Paulina H. – 07.09. 5,- Beata W. – 31.08. Razem: 1516,92 ,- Saldo: 1516,92 - 1268,20 = 248,72,- Do opłacenia hotelik za październik - 465,- Uwzględniając brak wpłaty za hotelik za miesiąc październik saldo Kseni wygląda następująco: 248,72 -465,00 = -216,28 Quote
Ladymonia0610 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Behawiorysta w listopadzie 100zł tak jest zaznaczone... A na hotelik się uzbierało w tym miesiącu . Quote
Marinka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Ladymonia0610 napisał(a):Behawiorysta w listopadzie 100zł tak jest zaznaczone... Nie , bo 50 złotych było wyłożone od darczyńcy i nie jest ujęte we wpływach Quote
Ladymonia0610 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Marinka napisał(a):Nie , bo 50 złotych było wyłożone od darczyńcy i nie jest ujęte we wpływach To mam 50zł odliczyć ?Np. Od p.Joanny ?Looknij na pierwsza stronkę jak to zrobiłam. Quote
Ewanka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Kseniula wybacz :) .... zaproszę do babulki pudliszonki, umiera w schronie, zerknijcie do niej, proszę ................. http://www.dogomania.pl/threads/217629-2-kg-strachu-pudelek-toy-czeka-....-( Quote
PACZEK Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 mari23 napisał(a):ona jest piękna! a jak wraca po głaski co chwilkę :) idzie, spogląda przed siebie.... i z powrotem do swojej pani! Mari23 mam nadzieję że trafnie przewidujesz przyszłość bo słowa SWOJEJ PANI bardzo mi się podobają:loveu::loveu::loveu: Funiu czapki z głów tak mało czasu a Ty już tyle osiągnęłaś Ksenia wpatrzona w Ciebie ..... no no. A o dzieci tak bardzo bym się nie martwił nie każdy pies musi je lubić starczy że będzie je tolerować.Ale ja kocham psy z "charakterem" więc wcale nie muszę mieć racji:evil_lol: Quote
Ewanka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 haha , trzeba przyznać, że charakter to Ksenia ma :) Quote
mari23 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Marinka napisał(a):Nie , bo 50 złotych było wyłożone od darczyńcy i nie jest ujęte we wpływach albo dopisz 50 zł ode mnie ( miałam na koncie SHA nie odebrane koszty wysyłki porcelany - 53 zł) i wpisz też w wydatki, albo ani we wpływach, ani w wydatkach nie ujmuj - wszystko jedno jak- "bilans musi wyjść na zero" ;) PACZEK napisał(a):Mari23 mam nadzieję że trafnie przewidujesz przyszłość bo słowa SWOJEJ PANI bardzo mi się podobają:loveu::loveu::loveu: Funiu czapki z głów tak mało czasu a Ty już tyle osiągnęłaś Ksenia wpatrzona w Ciebie ..... no no. A o dzieci tak bardzo bym się nie martwił nie każdy pies musi je lubić starczy że będzie je tolerować.Ale ja kocham psy z "charakterem" więc wcale nie muszę mieć racji:evil_lol: ja też mam nadzieję, że trafnie..... Ksenia już pokochała funie, pokocha i dzieci - tylko musi je poznać i zobaczyć, że nie trzeba ich się bać Ksenia nigdy nie będzie psem radośnie się bawiącym - lęk i niepewność długo "siedzi" w psich uczuciach, wiem to - Tiara ponad rok jest u mnie, wprawdzie już nie sika ze strachu na widok człowieka, a nawet już coraz częściej zdarzają jej się radosne podskoki, udział w zabawach innych psiaków.... są to na razie tylko sekundy, po których jakby przestraszona znów "poważnieje" może to też skutek poważnej choroby - nie wiem, ale z pewnością i Ksenia potrzebuje dużo czasu, żeby zaufać temu światu, zaufać ludziom, dzieciom, psom... funi już zaufała - to widać w jej oczach! Quote
Javena Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [SIZE="4"]SPECJALNE ZAMÓWIENIE Z DOGO KWIACIARNI DLA FUNI , OD MARI23. [SIZE="5"]FUNIU, DZIEKUJĘ CI ZA WSZYSTKO CO ZROBIŁAŚ I WCIĄŻ ROBISZ DLA KSENI I NIE TYLKO.... [SIZE="4"]DZIEKUJE! Quote
Recommended Posts