Jump to content
Dogomania

Komornik juz sie zbliza,juz puka do Kseni drzwi...............

Recommended Posts

Posted

PACZEK napisał(a):
Dobre wieści!!!!Czekamy cierpliwie bo już ciut spokojniejsi jesteśmy!

A ja już długo z cierpliwością nie pociągnę - czekam z niecierpliwością :)

Posted

Marinka napisał(a):
A ja już długo z cierpliwością nie pociągnę - czekam z niecierpliwością :)

Wiesz jak jest w tygodniu to "Plebania" "Klan" M jak miłość" i różne takie horrory :lol:
A poza tym pewnie i dużo przemyśleń które trudno ubrać w słowa.
Ważne że Ksenia ma z kim biegać (bez żadnych erotycznych podtekstów proszę):evil_lol:
Bo dla niej wybiegać się to duża ulga.Niedługo pójdzie do"szkoły" to może spoważnieje.

Posted

PACZEK napisał(a):
Wiesz jak jest w tygodniu to "Plebania" "Klan" M jak miłość" i różne takie horrory :lol:
A poza tym pewnie i dużo przemyśleń które trudno ubrać w słowa.
Ważne że Ksenia ma z kim biegać (bez żadnych erotycznych podtekstów proszę):evil_lol:
Bo dla niej wybiegać się to duża ulga.Niedługo pójdzie do"szkoły" to może spoważnieje.

Żaden z tych tytułów nic mi nie mówi :evil_lol:...nie oglądam tego typu produkcji :evil_lol:

Posted

Marinka napisał(a):
Żaden z tych tytułów nic mi nie mówi :evil_lol:...nie oglądam tego typu produkcji :evil_lol:

No to jest nas dwoje a może horrory z serii "jak oni śpiewają","jak oni tańczą" itd.
Jeśli i tego nie oglądasz to uważaj bo nie mieścisz się w "normie" i niedługo będą nam chcieli stosy rozpalić.

Posted

Napisałam długi post ....poszłam do WC i moja córka zamknęła mi strone:angryy:
Nie jestem w stanie napisać od nowa ....Cholera tyle czasu mi to zajęło :angryy:
Wypiszę w punktach bo nie urodzę tego jeszcze raz nie da rady :shake:
Poczekajta chwile ....

Posted

PACZEK napisał(a):
No to jest nas dwoje a może horrory z serii "jak oni śpiewają","jak oni tańczą" itd.
Jeśli i tego nie oglądasz to uważaj bo nie mieścisz się w "normie" i niedługo będą nam chcieli stosy rozpalić.

Tego także nie oglądam....wolę sama tańczyć :) i śpiewać pod prysznicem, albo gotując...moja Saba śpiewa wówczas ze mną :)

Posted

funia napisał(a):
Nie jestem w stanie napisać od nowa ....Cholera tyle czasu mi to zajęło :angryy:
Poczekajta chwile ....

Znam ten ból....na drugi raz kopiuj sobie :)

Posted

funia napisał(a):
Poczekajta chwile ....
Zagoń córkę do pisania a Ty dyktuj:evil_lol:
Pamiętam jak po moim powrocie z innego pokoju klawiatura służyła do zabawy w "przeciąganie" Sabci i Niuni (moim owczarkom kochanym:loveu:) na szczęście była bez przewodowa to komp ostał się cały:diabloti:

Posted

Marinka napisał(a):
Tego także nie oglądam....wolę sama tańczyć :) i śpiewać pod prysznicem, albo gotując...moja Saba śpiewa wówczas ze mną :)
OK Dawaj foty i filmik z tych występów! Twoich i Saby!

Posted

PACZEK napisał(a):
OK Dawaj foty i filmik z tych występów! Twoich i Saby!

No, ale my się z tym nie lansujemy...i z reguły jesteśmy wówczas same w domu :evil_lol:
A uwierz mi...śpiewać kompletnie nie umiem, ale lubię :eviltong:
Nawet w szkole byłam zwolniona ze śpiewania na muzyce...zamiast tego miałam wyrecytować tekst piosenki :)
Obawiam się, że taki filmik mógłby źle wpłynąć na psychikę forumowiczów :evil_lol:

Posted

1/Ksenia nie wykazuje agresji do obcych .( oszczekała Sylwię tylko ,ale to pewnie ze strachu i nie pewności )
2/Kontakt z człowiekiem na tym etapie jest dla niej tak jakby mniej ważny ( a to trzeba zmienić i nad tym juz pracujemy od popołudnia )
3/Ksenia pomimo spacerów i ogromnego wybiegu jest sunią sfrustrowaną ,znerwicowaną i nadpobudliwą
4/Ksenia wysyła mnóstwo sygnałów skierowanych do ludzi mową swojego ciała .(
5/Po wypuszczeniu na wybieg z Argo została oceniona jako ,,zabawa na prawidłowym poziomie bez zadnych negatywnych wachnięć czy reakcji .( w całym toku szkolenia Argo bedzie ogniwem pomocnym gdyz bedzie czesto się z nia konfrontował .
6/Chodzenie na smyczy porazka .......Ciągnie jak parowóz .Dostałam wytyczne do skorygowania tego .( fajny i prosty sposób ,wymaga cholernie duzo czasu i konsekwencji ,ale Ksenia zadziwia swoją inteligencją).ALE o tym potem .Aga ma pytanie .Czy jak ja wyprowadzałas też tak ciagnęła ?
7/Widac w Kseni braki w socjalizacji z człowiekiem .Gdzieś była luka kiedy kształtował się jej charakter i współzycie z nim ...Takich luk czasami nie da sie nadrobić .Ale sadzac po niej jest duża szansa ,ze nam si e to uda .
8/ Zero zabaw inicjowanych przez Ksenię
9/Karmienie tylko poza boksem i z ręki .Bez kompromisu ,( skupi w ten sposób całkowicie uwagę na człowieku i zacieśni to więż miedzy nami lub tym z kim bedzie przebywać )
10/inicjowanie przez Ksenię zabaw ma być ignorowane .
11/Pies tylko i wyłącznie do domu z olbrzymim terenem i do kojca z którego bedzie mieć mozliwośc wchodzenie i wychodzenia kiedy zechce .( małe pomieszcenie i brak ruchu to destrukcja dla niej )
12/ od dzis pracuję z nią przy pomocy gwizdka .( mam dwa etapy tego zadnia ,więcej kiedy indziej .Kupiłam dzisiaj i powiem szczerze,ze jestem zaskoczona tym jak pieknie idzie na to .Mamy dwa tyg na tę pracę .Po dwóch tyg .kolejne spotkanie i następny etap.Przydałaby sie linka co najmniej 50 metrowa aby potem cwiczyc na otwartej przestrzeni na swobodnej lince i z dużym zapasem bezpieczeństwa w razie chęci ucieczki .Moze uda się zrobić z Kseni super odwoływalnego psa .?
Patrzyłąm dzisiaj,metr takiej kosztuje około 3zł lub więcej .Niestety to kwota ponad 120 zł .....Nie stac mnie na takie koszty .A moja linka hotelikowa jest dla niej za krótka .
13/Zjadła wieczorem z reki swoja kolację .Miski pochowane ,stoi tylko ta z wodą .
14/Nie głaszczemy Kseni po głowie ....Wzbudza to w niej niepokój .Głąskamy cale ciało poniżej .
15 /głosne słowne nagradzanie .
16 /Aha ...Przy gwizdku musi byc nagroda ,dzisiaj Ksenia złupiła prawie drugą kolację tymi smaczkami ,Kupiłam jej rewelka tylko 40 zł za kg:evil_lol:
Samej mi smakowało :eviltong:
17 / aha jeszcze będą do kupienia witaminy i jeden środek ,ale nie znam nazwy .Pani Sylwia mi poda .
18 /W ciągu dnia mam podac węglowodany.

Posted

funia napisał(a):
REasumując Kseni trzeba poświęcić duzo czasu ,uwagi ,serca i konsekwencji .I oddać do domu ustawionego pod jej charakter .

Miejmy nadzieję zatem, że uda się naprawić to, co zostało zaniedbane we wczesnym szczenięctwie Kseni. Fajnie, że Ksenia ma Argo do treningów.

Posted

:lol:Funiu jeśli poświęcisz tyle pracy i czasu Kseni to nie wiem czy ją oddasz do adopcji:lol:
Bo gdzie my znajdziemy później dom godny Kseni?
No szczęka mi opadła pełen profesjonalizm.:multi:

Posted

PACZEK napisał(a):
:lol:Funiu jeśli poświęcisz tyle pracy i czasu Kseni to nie wiem czy ją oddasz do adopcji:lol:

Prawda :). Szkoda tylko, że nie było okazji zrobić tego w lecie :(
Funi byłoby cieplej i miałaby więcej czasu

Posted

funia napisał(a):

6/Chodzenie na smyczy porazka .......Ciągnie jak parowóz .Dostałam wytyczne do skorygowania tego .( fajny i prosty sposób ,wymaga cholernie duzo czasu i konsekwencji ,ale Ksenia zadziwia swoją inteligencją).ALE o tym potem .Aga ma pytanie .Czy jak ja wyprowadzałas też tak ciagnęła ?

Oczywiście hehe;)

Posted

PACZEK napisał(a):

Funiu - jestem wręcz zachwycona Twoim zaangażowaniem w pracę z Ksenią - jesteś super!!!!!
kup Kseni to, co trzeba, weź fakturkę - dostaniesz zwrot tych kosztów - Argusiowi też kup coś dobrego w nagrodę za pomoc ;)

Posted

Ksenia dostała dzisiaj cieczki .....
Dzisiejszy spacer trwał ponad godzinę .Niestety jeszcze ppozostawia wiele do zyczenia ,ale małe postępy są .Bo Ksenia bardzo posłuszna jest i widac ,ze cieszą ją ogromnie te nasze ,,spacery''.
Na gwizdek reaguje rewelacyjnie i za każdym razem jest obok jak gwizdne i odbiera należny smakołyk z nieukrywaną radoscią .Zjada z ręki rano od męza a wieczorem ode mnie .Dzisisiaj przycinał gałęzie u Kseni na wybiegu a ona stała i machała do niego ogonem bez przerwy ....BEz uciekania i kulenia .Widzę ,ze mu zaufała .
Ksenia lekko przytyła ,dzieki bogu bo aż strach taka sucha była ....

Posted

funia napisał(a):
Ksenia dostała dzisiaj cieczki .....
Dzisiejszy spacer trwał ponad godzinę .Niestety jeszcze ppozostawia wiele do zyczenia ,ale małe postępy są .Bo Ksenia bardzo posłuszna jest i widac ,ze cieszą ją ogromnie te nasze ,,spacery''.
Na gwizdek reaguje rewelacyjnie i za każdym razem jest obok jak gwizdne i odbiera należny smakołyk z nieukrywaną radoscią .Zjada z ręki rano od męza a wieczorem ode mnie .Dzisisiaj przycinał gałęzie u Kseni na wybiegu a ona stała i machała do niego ogonem bez przerwy ....BEz uciekania i kulenia .Widzę ,ze mu zaufała .
Ksenia lekko przytyła ,dzieki bogu bo aż strach taka sucha była ....

wieści rewelacyjne, bo Ty jesteś rewelacyjna!!!

a na Ksenię mamy wpłaty:

200,- Mazow. Centrum Budowlane, Warszawa
100,- Ewa F. Sierpc - deklaracja stała za 5 m-cy

Posted

[quote name='Marinka']Jeszcze raz przypominam aktualne saldo Kseni

[quote name='Marinka'] DołączyłMar 2009Mieszka wLublinPostów6,724

No to żeby było łatwiej z rozliczeniem skopiuję do tego posta rozliczeniowe posty mari23 :smile:

Wydatki:

dotychczas opłacone koszty za hotelowanie: ( z konta Stowarzyszenia Help Animals)
120,- za lipiec ( 8 dni) zapłacone
465,- za sierpień - zapłacone
450,- za wrzesień - zapłacone
razem za hotel 1.035,-zł

Behawiorysta - 50,-- w listopadzie

zapłacone koszty "medyczne"
18,- odrobaczenie
129,60 badania i tabletka
17,60 Hydroxyzyna ( 2 x 8,80)
18,- odrobaczanie
razem "medyczne" 183,20 zł

suma zapłaconych rachunków: 1.268,20

Wpływy:

10,- Magdalena Anna B., Bytom - 02.08.
45,- Anna M.W., Kłecko – 02.08.
20,- Aleksandra F., Świętochłowice- 02.08.
10,- Anna Maria Sz., Rzeszów – 02.08.
35,- Magdalena W., Wrocław – 03.08.
50,- Agata L., Oleśnica – 03.08.
30,- Przemysław Cz., Ostrów Maz. – 03.08.
30,- Beata W., Wrocław – 03.08.
20,- Grzegorz B., Gliwice – 04.08.
15,- Natalia T., Wrocław – 04.08.
50,- Paweł Piotr W., Wrocław – 05.08.
10,- Marcin K. ( od Moniki T.) 05.08.
20,- Domonika R., Gdańsk- 10.08.
10,- Magdalena Anna B., Bytom – 11.08.
100,- Ilona O.-M., Zabrze – 24.08.
50,- Ewa K., Wrocław – 26.08.
7,- Paulina H., Poznań – 26.08.
50,- Beata W., Warszawa – 29.08.
100,- Ilona O.-M., Zabrze – 31.08.
100,- Jolanta G.K. ( Ksenia i gdzie jeszcze potrzeba) – 08.09.
50,- Beata W., Warszawa – 27.09.
200,- Paweł Piotr W., Wrocław – 03.10.
5,- Paulina H., Poznań – 20.10.
50,- Beata W., Warszawa
6,- Magdalena M.S., Szamotuły
56,42,- Monika - LADYMONIA0610 (03.11.) - bazarek na behawiorystę
50,- Joanna J.Brzeziny (03.11.)
1.179,42,- Razem wpłaty dla Kseni

Wpłaty na bazarek dla Kseni i Hektora – zostały ujęte na wątku Hektora( jeszcze to sprawdzę)

10,- Angelika M. – 05.09.
2,50,- Paulina H. – 07.09.
5,- Beata W. – 31.08.

Razem: 1196,92 ,-

Saldo: 1268,20 - 1196,92 = -71,28,-

Do opłacenia hotelik za październik - 440,-

zmiany salda Kseni:
wydatki:
50,- szkolenie
wpływy:
200,- Maz.Cent.Bud.
100,- Ewa F.

saldo: + 178,72

Do opłacenia hotelik za październik

Posted

Faktura która wysłałam za pażdziernik jest na kwotę 465 zł.( 31 dni )
W nastepnym rozliczeniu bedę liczyć tak jak obiecałam Marince tylko za 30 dni nawet gdy bedzie to miesiąc 31 dniowy .
Odlicze następnym razem 9 zł za hydroksyzynę ,króra była policzona dwa razy .
Moje 10 zł ,które zadeklarowałam na szkolenie po prostu pomniejszycie na trzecią wizyte .Przelejecie nie 50 zł a 40 zł
Idziemy w pole i do lasu na razie .Ksenia już czeka .