Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciapuś napisał(a):
No cóż z tego co ja się dowiadywałam jest inaczej ale sprzeczać sie nie będę bo nie jestem prawnikiem :evil_lol: ryzykować też nie mam zamiaru :evil_lol:

to nie prawników, ale księgowych albo podatkowców trzeba pytac- polecam ustawę o rachunkowości, PDOP,PDOF-tam jest wszystko

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no to fajnie. wiecej niz polowa sie juz zgodzila. podam wam konto na pw i sobie zapiszcie ;)
ja tez nie mam zaufania do fundacji...
a co do wyjazdow na wakacje i innych takich, to pisalam po to, zeby nie bylo watpliwosci. ja na wakacje nie wyjezdzam (teraz), a jak juz wyjade to bedzie komputer. w domu internet mam zawsze, nie straszne mi burze, wichury, powodzie ;), takze nie brakuje nam dostaw pradu.
ciesze sie, ze dogo jest juz na takim etapie, ze ufa osobom prywatnym. ja nieraz wplacalam na konto prywatne (wanda szostek, asiaf1, jola k, wszystkie te osoby to nie fundacje, a sa uczciwe). ja moze nie pomagam zwierzetom na taka skale, ale zawsze jakies tymczasy na glowie mam. uczciwa tez jestem, nie chwalac sie hehe.

zabieram sie do roboty, jak bedziecie wplacac to nie zapomnijcie o nicku z dogo i dopisku, ze to na baranka :) (2 najwazniejsze informacje), bo zbieram tez na inne cele, chociazby z bazarku na tymczasy moje ;)
(ewa doszla wplata za transport bonusa?)

Posted

O widzę że tu się zrobił wątek prawniczo-ekonimoczny ;).
A jak tam nasz Baranek się miewa, czy ktoś go odwiedzi w najbliższych dniach, jakieś foteczki porobi ?

Posted

bela51 napisał(a):
Dobrze irysku, dawaj to konto na PW, wpłace dzisiaj, bo jutro wyjeżdzam na tydzień.

Mnie tez Irysku.

Mnie tam jeszcze nikt nie oszukal wiec nie mam zadnych obiekcji, ciotki uczciwe...pomagam sporo i wplacam na konta prywatne..

Mialam scieme na Allegro, ale dzieki cioteczkom nie wplacilam bo aukcja zostala zdjeta przez pracownika Allegro.

Posted

Uważam, że z wielu względów pieniądze powinna zbierać Fundacja. To duże ułątwienie i duża pomoc. Owszem, na początku psy mają stałe deklaracje i duże nadwyżki, a z biegiem czasu lista się coraz bardziej kurczy i jest problem. Fundacja jest jakąś gwarancją. A które to fundacje na dogo okazały się nieuczciwe?

Posted

2 pw juz poszly, plus moja wplata, takze zblizamy sie do stówy :)
no no baran nie wiesz co tu ciotki dla ciebie szykuja.
caly czas probuje sciagnac myslami jakiegos sponsora, ktora podrzuci psiakowi grubsza kase....

Posted

agata51 napisał(a):
Uważam, że z wielu względów pieniądze powinna zbierać Fundacja. To duże ułątwienie i duża pomoc. Owszem, na początku psy mają stałe deklaracje i duże nadwyżki, a z biegiem czasu lista się coraz bardziej kurczy i jest problem. Fundacja jest jakąś gwarancją. A które to fundacje na dogo okazały się nieuczciwe?

dziewczyny (ewa i agata) czy wy umiecie czytac moje drogie? jest ustalone, ze na poczatku poki nie ma calej wkoty, zbieramy na konto prywatne, pozniej przejmie baranka jakas fundacja.

co z tego, ze z czasem deklaracje topnieja, a baranek bylby pod skrzydlami fundacji? ona by zakladala brakujaca kwote, jak sama pewnie ledwo przedzie? watpie. a bazarek moze zrobic kazdy, zeby psu pomoc i dozbierac brakujaca kwote.
jest pare fundacji, ktore daly ciala. ogolnie ja jestem fundacjom na nie! (nie bede tu wymieniac, ktore dokladnie, a jest ich kilka), ale dla niektorych stalo sie to sposobem na zycie, co jest przykre, ze sie czepire korzysci tam gdzie powinno sie pomagac.

Posted

Tylko że skoro pieniążki zbiera osoba prywatna to też osoba prywatna musi wyciągnąć psiaka na siebie ze schroniska, bo co z tego że pieniążki będą czekać na prywatnym koncie skoro psiak nadal będzie siedział w schronie.

Posted

a jest u was jakis problem z wyciaganiem psow do adopcji? u nas w schronie nie ma z tym problemu. wyciagamy kogo chcemy, nie placac nawet pieniedzy, tak jak podczas zwyklej adopcji.
z lodzi wyciagnieto ostatnio bonusa, slepka, a teraz przyszla kolej na baranka. jesli to jakis problem to jest masa ciotek na dogo, ktore beda mogly go wyciagnac, jak mniemam...

Posted

Bonusik i Ślepcio to były chyba pieski fundacyjne więc to fundacja psiaki wyciągała.

A prywatnie nie wiem jak to wygląda, i to chodzi raczej o to że ktoś musi go wyadoptować na siebie, czyli wziąść odpowiedzialność za psiaka również tę finansową.

Posted

Irysku przelałam juz swoja skladke i moja córka Monika tez przeleje dzisiaj, bo jutro wyjezdzamy.
Myśle, że odebranie psa ze schronu to zwykła formalnośc. Dzisiaj odbieralam Rokitka, pokazałam dowód, podpisałam pokwitowanie i i wzięłam psa. Jak będa pieniądze na hotel, to tylko kwestia uzgodnienia, kto Baranka wyciągnie na swoj dowód osobisty.
Prowadz prosze buchalterie na poczatku wątku, żeby było wiadomo na czym stoimy.:lol:

Posted

na poczatku to nie dam rady, bo nie ja zakladalam watek, ale po kazdym wplywie bede pisac na watku i zalozyciel pewnie bedzie przeklejal na pierwsza.

ja wyciagnelam od nas ze schronu majkela. jest na mnie i grosza nie place za niego, bo mialam go tylko wyciagnac i zawiezc.

osoba wyciagajaca psy, tylko go wyciagnie, a osoby, ktore sie zadeklarowaly moim zdaniem beda odpowiedzialne za utrzymanie psa w hotelu.

Posted

[quote name='irysek']na poczatku to nie dam rady, bo nie ja zakladalam watek, ale po kazdym wplywie bede pisac na watku i zalozyciel pewnie bedzie przeklejal na pierwsza.

ja wyciagnelam od nas ze schronu majkela. jest na mnie i grosza nie place za niego, bo mialam go tylko wyciagnac i zawiezc.

osoba wyciagajaca psy, tylko go wyciagnie, a osoby, ktore sie zadeklarowaly moim zdaniem beda odpowiedzialne za utrzymanie psa w hotelu.
Deklaruje 30PLN miesiecznie , mozliwosc zaplaty z gory za pare miesiecy.

U Jamora robi sie coraz ciekawiej.

http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/

Czy juz jest jakas cioteczka co wyciagnie Baranka ze schronu czy fundacja?

Posted

irysek napisał(a):
na poczatku to nie dam rady, bo nie ja zakladalam watek, ale po kazdym wplywie bede pisac na watku i zalozyciel pewnie bedzie przeklejal na pierwsza.

Oczywiście tak powinno być, ale przeglądałam różne wątki na dogomanii i zdarzały się sytuacje że osoba wyciągająca psa ze schroniska i dająca go do hotelu zostawała sama z niewielką pomocą. Ale oczywiście to są sytuacje krańcowe.

Posted

irysek napisał(a):
dziewczyny (ewa i agata) czy wy umiecie czytac moje drogie? jest ustalone, ze na poczatku poki nie ma calej wkoty, zbieramy na konto prywatne, pozniej przejmie baranka jakas fundacja.

co z tego, ze z czasem deklaracje topnieja, a baranek bylby pod skrzydlami fundacji? ona by zakladala brakujaca kwote, jak sama pewnie ledwo przedzie? watpie. a bazarek moze zrobic kazdy, zeby psu pomoc i dozbierac brakujaca kwote.
jest pare fundacji, ktore daly ciala. ogolnie ja jestem fundacjom na nie! (nie bede tu wymieniac, ktore dokladnie, a jest ich kilka), ale dla niektorych stalo sie to sposobem na zycie, co jest przykre, ze sie czepire korzysci tam gdzie powinno sie pomagac.

rozumiem że przejmujesz ster :razz:
potrafię czytać ze zrozumieniem i nie wiem w którym momencie Ty wyczytałas że cienko przędziemy ? Fundacja sobie radzi, adopcje ida powoli, ale staramy się mieć pod opieką tyle psów żeby mieć sytuację w miarę pod kontrolą, a branie pod opiekę kolejnego psa bez zabepieczenia finansowego jest bezmyslne i dlatego sie nie wychylamy tutaj

EDIT BĘDĘ ODNOSIŁA SIĘ DO WYPOWIEDZI OSOBY Z WROCŁAWIA KTÓRA NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA CO SIĘ DZIEJE W ŁODZI,A JUZ NA PEWNO W FUNDACJI,KTÓRĄ REPREZENTUJĘ

Posted

ewatonieja napisał(a):
rozumiem że przejmujesz ster :razz:
potrafię czytać ze zrozumieniem i nie wiem w którym momencie Ty wyczytałas że cienko przędziemy ? Fundacja sobie radzi, adopcje ida powoli, ale staramy się mieć pod opieką tyle psów żeby mieć sytuację w miarę pod kontrolą, a branie pod opiekę kolejnego psa bez zabepieczenia finansowego jest bezmyslne i dlatego sie nie wychylamy tutaj

ciotki, bez awantur i dogryzania sobie:mad: już widziałam wątek, który przez takie niesnaski został zbanowany.
Fundacje, tak jak ludzie, są różne i w żadnym wypadku nier można generalizowac.

Posted

odnos sie droga ewo do kogo chcesz. mi to rybka.
wiedzialam, ze z fundacjami sa zwasze zwady i klotnie, ale nigdy jeszcze nie doswiadczylam tego na wlasnej skorze. i nie mam zamiaru. nie naleze na szczescie do zadnej, wiec prosze mnie nie wciagac w klotnie fundacyjne. jestem osoba prywatna, pomagam psom charytatywnie.

Posted

Dziewczyny, odpuśćcie sobie te kłótnie. :mad: Zadecydowałysmy, że zbieramy same i jest OK. Gdyby zbierała Fundacja tez nie byłby pewnie źle.
Najważniejsze, żeby psiaka jak najszybciej wyciągnąć. !

Posted

proponuje a nie wyrywam sie, jest różnica i zrobiłam to na prosbę uzytkowników,która otrzymałam na pw
mam nadzieję ze oprócz osoby która udostępnia konto dla wpłat i osób wpłacających znajdzie sie osoba chętna zostać opiekunem-koordynatorem w sprawach dotyczących Baranka, który przecież jest w Łodzi z dala od ww.
plan na tą chwilę jest taki żeby uzbierac pieniądze a potem?
jest wiele propozycji hotelików ,tak sobie myślę ze warto podjąc decyzję w tej kwestii i sprawdzić gdzie i od kiedy jest wolne miejsce i jakie są koszta

Posted

ewatonieja napisał(a):

plan na tą chwilę jest taki żeby uzbierac pieniądze a potem?
jest wiele propozycji hotelików ,tak sobie myślę ze warto podjąc decyzję w tej kwestii i sprawdzić gdzie i od kiedy jest wolne miejsce i jakie są koszta

ja się za bardzo nie orientuję w specyfice działania hoteli, ale chyba trzeba mieć jakąś kasę na początku? nawet jeśli trzeba będzie poczekać, to przecież nikt tych pieniędzy nie zmalwersuje, nam wszystkim chodzi o dobro psów a nie własne kieszenie. Można zbierac i równocześnie się rozglądac za hotelem i to takim, który pozostaje w zasięgu naszych możliwości. Z tego, co widzę, to nie ma sensu brac pod uwagę miejsc, w których koszt pobytu wynosi powyżej 15 zł/ doba.
Odnosząc się jeszcze do propozycji hoteliku u jamniora: Jamnior wycenia opiekę nad psiakami pomiędzy 15 a 20 zł w zależnosci od wielkosci psa. Do której grupy kwalifikuje się Baranek?

Posted

ceny sa ustalane wg wielkości psa, Baranek jest psem, który w kłebie ma ok 50-55 cm tak na moje oko (zmierzyłam sobie odległośc od ziemi do kolana,bo tam mi siega) czy jest średniej wielkości?