Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']Hello ;)

Jak tam u was zima wygląda ? ;)[/QUOTE]

zimnoooo
dzisiaj Grem mówił, że jak wyszedł na spacer z psiurami po południu to spradzał czy portki założył bo jakoś tak mu zimno po d.. nogach było ;)

ale jutro wybieramy sie do lasu na wybieganie Prodzinki Wredzinki :)

Posted

[quote name='3 x']zimnoooo
dzisiaj Grem mówił, że jak wyszedł na spacer z psiurami po południu to spradzał czy portki założył bo jakoś tak mu zimno po d.. nogach było ;)

ale jutro wybieramy sie do lasu na wybieganie Prodzinki Wredzinki :)[/QUOTE]

hehehehehe i co ? miał spodnie ? :eviltong:

My sie pewnie wybierzemy w niedziele .... ale na samą myśl mi zimno :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']hehehehehe i co ? miał spodnie ? :eviltong:

My sie pewnie wybierzemy w niedziele .... ale na samą myśl mi zimno :roll:[/QUOTE]

mówi, że miał ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']telewizja hmmmm a co to telewizja? haha kupiłam telewizor przed świetami .... włączyłam go 2 razy :diabloti:[/QUOTE]

i dobrze
bo to coś, co kłamie ;)

byliśmy na spacerze
ponad półtorej godziny
że też im fujarki nie poodmarzały
ale czego się nie robi żeby się pieseczek wybiegał pod lasem :diabloti:
ale to nie na moje nerwy
zamiast biegać w kółko w strusze światła to one (te psy wszystkie znaczy)
pod samiuteńkim lasem
za krzaczastym drzewam
na obrzeżach lasu (w lesie)
:mdleje:
tak mi ciśnienie podnosiły
ża marznąc zaczełam dopiero jak zapieliśmy Prodziaka na smycz
i udaliśmy się w droge powrotną :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Dzisiaj to się zamarza juz po otwarciu drzwi :diabloti:

nieprawda
byliśmy w lesie półtorej godziny
gałki oczne nam nie zamarzły więc wnioskuję iż było tylko minus 59 :diabloti:

Prodziak i funfle

takie tance hulanki i swawole były :)

[video=youtube;WG-ZF3PfGjc]http://www.youtube.com/watch?v=WG-ZF3PfGjc&feature=youtu.be[/video]

a co na to Fred?
ano nic
Fred spoglądał egzystencjalnie w dal

Posted

skoro nikt zimowych zdjęc nie podziwia to będzie filmik domowy ;)

który wczesniej zobrazuję sytuacją z porannego spaceru:
Panfan: z 80 to waży?
ja, se myśle hę? i z nadzieją że nie o mnie mówi a do mnie pytam: który ?
Panfan: większy
ja: 70 kg
Panfan nieustaje: a wiele jedzą?
ja: jedna miskę ;)
Panfan: a to niedużo

:evil_lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

chyba skłamałam :diabloti:

[video=youtube;N-CdXAVZDds]http://www.youtube.com/watch?v=N-CdXAVZDds&feature=youtu.be[/video]

Posted

[quote name='Gremlin']Tak się na miski rzuciły, że omal mnie nie stratowały :D[/QUOTE]

Właśnie zauważyłam :diabloti: u nas jak tylko micha brzdęknie tak muszę niezłe slalomy i wygibasy robić żeby donieść im miski na wyznaczony cel .... macie zdecydowanie lepiej ....

Posted (edited)

o masz zdublowało mi się ;)

dOgLoV
ja wiem czy lepiej?
na spacer to tylko jak mają sraczkę to się wyrywają
z jedzeniem tak samo
ale nie nadąztysz za nimi
zwłaszcza za prodziakiem
przez 3 dni stroi fochy a potem brzęczy michą 3 min po wpierdzieleniu żarcia jakby z 2 tyg nie jadł ;)

Edited by 3 x
Posted

[quote name='3 x']skoro nikt zimowych zdjęc nie podziwia to będzie filmik domowy ;)

który wczesniej zobrazuję sytuacją z porannego spaceru:
Panfan: z 80 to waży?
ja, se myśle hę? i z nadzieją że nie o mnie mówi a do mnie pytam: który ?
Panfan: większy
ja: 70 kg
Panfan nieustaje: a wiele jedzą?
ja: jedna miskę ;)
Panfan: a to niedużo

:evil_lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

chyba skłamałam :diabloti:

Na godzinę?:)

Filmik zobaczę w domku ;)

Posted

o matko! hahah to ja mam pokurcze a robią straszne zamieszanie przy jedzeniu.. Brokat 10 lat staje na 2 łapach by mieć miskę szybciej. a to wiadro pośrodku to zgrabna miseczka na wodę jak sądzę? a prodziak to chyba wam często leży tak oparty o coś z łapami do góry? wietrzy brzuchol i jajca? ;)

Posted

[quote name='ania0112']o matko! hahah to ja mam pokurcze a robią straszne zamieszanie przy jedzeniu.. Brokat 10 lat staje na 2 łapach by mieć miskę szybciej. a to wiadro pośrodku to zgrabna miseczka na wodę jak sądzę? a prodziak to chyba wam często leży tak oparty o coś z łapami do góry? wietrzy brzuchol i jajca? ;)[/QUOTE]
tak, wiadro to miseczka na wodę
ale wolałam tego panfanowi na spacerze nie mówic, ze wypijają wiadro wody dziennie
a że zalane mniej niz do połowy to juz inna inszośc ;)

co do prodziaka i jego pozy to faktycznie przyjmuje ja bardzo czesto
ja mam teorie, ze poprawia sobie krązenie
w kończynach tylnych dlatego na spacerach jest taki PędziProdziak ;)

Posted

To, co zobaczyłam na filmidle to obrazek zupełnie mi obcy ;). Już sama nie wiem co lepsze - czy awantury o miskę czy brak nią zainteresowania, który powodować może obawę czy aby pies chory nie jest, skoro żarcie konsekwentnie olewa ;).

Posted

[quote name='maciaszek']To, co zobaczyłam na filmidle to obrazek zupełnie mi obcy ;). Już sama nie wiem co lepsze - czy awantury o miskę czy brak nią zainteresowania, który powodować może obawę czy aby pies chory nie jest, skoro żarcie konsekwentnie olewa ;).[/QUOTE]

To nie tak, że konsekwentnie olewa żarcie :D
Im się zwyczajnie nie chce tyłków ruszyć

Posted

cuda foty na dworze :lol:,ale zeby anglik ,zima takie harce na sniegu :crazyeye:.....moje bulwy( w ubrankach )tylko na sioo i kooo i zwrot do domu ,astunia tak samo :diabloti:;filmik -super psiaki ,nie placza sie pod nogami w czasie przygotowywania zarcia jak moje ..:cool3:;co do pozycji przy spaniu -moje spia bardzo podobnie :eviltong:

Posted

Film z michowymi bestiami the best! :klacz:

[quote name='lula2010']cuda foty na dworze :lol:,ale zeby anglik ,zima takie harce na sniegu :crazyeye:.....moje bulwy( w ubrankach )tylko na sioo i kooo i zwrot do domu ,astunia tak samo :diabloti:;filmik -super psiaki ,nie placza sie pod nogami w czasie przygotowywania zarcia jak moje ..:cool3:;co do pozycji przy spaniu -moje spia bardzo podobnie :eviltong:
Może jakbyś ich nie ubierała, to by biegały dla rozgrzewki...? :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='lula2010']pokazywalam mezowi filmik z psiurami jak na dworkach,w sniegu biegaja ,a on na to ,ze to boksiolek a nie anglik.....i juz sama nie wiem....:diabloti: :evil_lol:[/QUOTE]

No... z bokserem to Prodzinek też się bawi... a to jest ewidentnie angielska bulwa :D