Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gameta napisał(a):
a nie możesz zdjęcia wrzucić w fotoszopa i zrobić z niego grafiki? Czy chcesz bardziej ART ?

bardziej ART ;) jak to ładnie brzmi ;)
chodzi mi o mega uproszczony rys coś a'la logo
przerysowac to i ja bym se chyba umiała ale mi chodzi, żeby to było nie odrysowane a z tzn polotem czyli wg gamety art ;)

wiem, ze na kubek można dac dowolne zdjęcie ale własnie mi nie chodzi o zdjęcie tylko o taki szkic, kilka prostych kresek ale żeby było widac że to dokładnie ta chata a nie żadna inna

a do tego to chyba kogoś uzdolnionego tak sobie dumam ;)

inka33 napisał(a):
Ziutka, możesz też narysować z tego (może będzie łatwiej)...

https://py26sw.bn1303.livefilestore.com/y2p7o8nMmQzSNkJLwE9iWAvCZndNgeB7pxYxDv8YOhOJS9fLLlkpcra9OO1FsNs30g9FUn886WS3bT8RF2PExXQbimu-xxQ69ARtYgOXd_xu1w/3 x chata z'inko33'wana.JPG?psid=1 :diabloti:
:oops::oops::oops:

o kurde
komin wywiało ;)

Saththa napisał(a):
Kotecek fajnyyyy ;) Porządny taki ;)

Kurde ja to nie wiedziałam ze tak sie da ze zdjęcia w obrazek....

kotki wogole sa fajoskie ;)

a tak poza tym to wogóle mało co wiemy ;)
widac taka juz natura właścicieli tybciów ;)

Posted

3 x napisał(a):
o kurde
komin wywiało ;)

:obrazic:

Ziutka napisał(a):
Jak sie Gosi nie spodoba, to sie drugi zrobi i aż do skutku ;p jak zaakceptuje ;)

No to będziesz miała ciężki orzech do zgryzienia :shake: - u mnie tylko brak komina raczyła zauważyć... :(

Posted

inka33 napisał(a):
:obrazic:

No to będziesz miała ciężki orzech do zgryzienia :shake: - u mnie tylko brak komina raczyła zauważyć... :(

Ty się ciesz, że tak delikatnie :mad:

Majstry kończą łazienkę, wraca Gosia z pracy:
- Panie Sławku, a dlaczego ta lampka nie jest na środku?

No fakt... była przesunięta o pół centymetra :lmaa:

Posted

było gośke tez przesunąć o te pół i cześć ;-).

przeklejam swoją własną prośbe z innego wątku. a w sumie nie prośbe, lecz błaganie - o wsparcie w poszukiwaniu niewodomego dziadka z mojej sygnaturki.

wszystkich, którzy dysponują choc kroplą czasu w ten weekend, błagam o pomoc w poszukiwaniach Pietii. Jest nas mało, od początku było mało,jeden zryw wieloosobowy w tamtym tygodniu nie wystarczył :-(.

w zalinkowanym w sygnaturze wątku jest wydarzenie fb, gdzie można sie umawiać, ale można też jechać po prostu , spotykamy sie na łące przy stacji otrębusy, ok 9.30-10.00. ale pewnie więcej szczegółów będzie na fb.

bez nas pietia nie przeżyje, boi sie psów, ludzi, ruchu ulicznego, głośnych dźwięków i nie widzi. a jest nas na razie garstka. i to żadnych nas,bo okazało się, ze nie mogę jechać.

Posted

inka33 napisał(a):
To było ogłoszenie o oddaniu tybetana rodowodowego - już nie pamiętam "powodu"... :(

Wyjazd do RPA i pies by sobie nie poradził w tempereatura - takie było ogłoszenie.

Posted

Ziutka napisał(a):
Wyjazd do RPA i pies by sobie nie poradził w tempereatura - takie było ogłoszenie.

Ktoś mnie śledzi... :mad:

Ale masz rację - wyjazd do ciepłego kraju był, tylko czy RPA...? :hmmmm:

Posted

inka33 napisał(a):
Ktoś mnie śledzi... :mad:

Ale masz rację - wyjazd do ciepłego kraju był, tylko czy RPA...? :hmmmm:

Angi napisał(a):
a nie Arabia?

Kurka, nie pamietam...moze i Arabia, pamietam, że ciepło ;)

Posted

nie pierwsze i nie ostatnie ogłoszenie
co jakiś czas pojawia się ogłoszenie - oddam papierowego tybcia bo cośtam costam czytaj sobie z nim nie radzę
bo wiedzie to najdroższy pies świata więc trzema mieć takiego niekoniecznie mierząc siły na zamiary :shake:

a charakter mają silny
to fakt
wogole sa silne
np u nas przyleciała Dagmara narobiła szumu i drzwi chciała wywazyć balkonowe
na co Prodzik powiedział: hola hola i basta, nie i już!
ciałem własnym sie zaparł i nie popuścił (na szczęście już ztego wyrósł ;))

Posted

Tybetany to "ciężka" rasa i silne to one są , mamy suczkę niby nie pownna mieć jakiejś dużej siły a miała już okazję przelecieć pół osiedla za nią a moja teściowa nie raz przez nią leżała co już pisałam , a jak czasami w zabawie zderzy się z Neronem to Neron niezłe salto trzaśnie taki ma odrzut .... no i co najważniejsze to rasa terytorialna , i trzeba liczyć sie z tym że jak ktoś ma takiego psa na posesji to nie ma wchodzenia sobie kiedy chce i kto chce :shake: u nas np mogą wejśc tylko najbliżsi , kominiarz , czy listonosz itd nie ma szans żeby weszli .... każdy jak widzi tybcia to ma wizję spokojnego ospałego niedzwiadka , kupują takiego i pozniej zdziwienie dlaczego on szczeka , kopie doły itd ....

Posted

dOgLoV napisał(a):
Tybetany to "ciężka" rasa i silne to one są , mamy suczkę niby nie pownna mieć jakiejś dużej siły a miała już okazję przelecieć pół osiedla za nią a moja teściowa nie raz przez nią leżała co już pisałam , a jak czasami w zabawie zderzy się z Neronem to Neron niezłe salto trzaśnie taki ma odrzut .... no i co najważniejsze to rasa terytorialna , i trzeba liczyć sie z tym że jak ktoś ma takiego psa na posesji to nie ma wchodzenia sobie kiedy chce i kto chce :shake: u nas np mogą wejśc tylko najbliżsi , kominiarz , czy listonosz itd nie ma szans żeby weszli .... każdy jak widzi tybcia to ma wizję spokojnego ospałego niedzwiadka , kupują takiego i pozniej zdziwienie dlaczego on szczeka , kopie doły itd ....

ja już u ciebie czytałam co ona Neronowi w tej zabawie zrobiła :diabloti:

zapomniałas dodać, że są jeszcze majestatyczne i inteligentne ;)
a do tego wredne - przynajmniej co niektóry egzemplarz się taki trafi ;)
dla wybranych :evil_lol:

ostatnio stwierdziłam, że to nie jest pies dla ludzi o słabej psychice
ja *******ę
to jego spojrzenie:
"czy ty mnie masz za idiotę" i "chyba Ty" :evil_lol:
niejednego mogłyby wpędzić w depresję ;)

a poza tym sa przeurocze i mega kochane :loveu:
ale o tym za często pisac nie moge bow wiecie : image ;)

Posted

http://imageshack.com/a/img585/2862/rov5.jpg a tylne nogi oczywiście muszą być o coś oparte :loveu:

A no tak pindol :splat:hahahaha ale już ma się dobrze ;) poza tym Neron jest "inny" tak delikatnego i panikującego psa nigdy nie miałam , a symulowac potrafi jak mało który pies ....

Mnie najbardziej u Tybetanów wqurw...a to że są uparte !!!! jeju jaka Qwenda jest uparta to czasami z nerwów bym ją rozniosła , jak sie uprze na śmietniczek koło Sebastiana biurka to oszaleć idzie , tak będzie obłaziła i kombinowała az wyciągnie z niego jakąś chusteczkę do wszamania :angryy: człowiek 1000 razy powie Qwendi fee 1000 razy ją odciągnie od tego śmietniczka a ona i tak wychwyci moment i coś zje :mad:

Posted

dOgLoV napisał(a):
http://imageshack.com/a/img585/2862/rov5.jpg a tylne nogi oczywiście muszą być o coś oparte :loveu:

A no tak pindol :splat:hahahaha ale już ma się dobrze ;) poza tym Neron jest "inny" tak delikatnego i panikującego psa nigdy nie miałam , a symulowac potrafi jak mało który pies ....

Mnie najbardziej u Tybetanów wqurw...a to że są uparte !!!! jeju jaka Qwenda jest uparta to czasami z nerwów bym ją rozniosła , jak sie uprze na śmietniczek koło Sebastiana biurka to oszaleć idzie , tak będzie obłaziła i kombinowała az wyciągnie z niego jakąś chusteczkę do wszamania :angryy: człowiek 1000 razy powie Qwendi fee 1000 razy ją odciągnie od tego śmietniczka a ona i tak wychwyci moment i coś zje :mad:

Oj tam, zaraz uparte :D
Zwyczajnie, są to psy, które mają własne zdanie, własny rozum i potrafią samodzielnie myśleć.

No bo to człowieka trzeba pilnować, co by mu się krzywda nie stała, trzeba sprawdzić wszystko, czy aby człowiekowi nie zaszkodzi...
Weźmy takiego ONka - zapatrzony w człowieka jak w obrazek, gotowy na każde skinienie, gotowy wykonać każde, nawet najdurniejsze polecenie.
A tybek? Tybek przemyśli, przeanalizuje i... oleje polecenie :D :D :D

(no dobra, tak to sobie tłumaczę :megagrin: )

Posted

Dlatego cały czas mówię, że Arni jest głupi. Bo jest niezdolny do samodzielnego myślenia :D
A tybki są mądre, czasem mądrzejsze od swojego właściciela :diabloti:
Ale ja tam nie mam jakiś wielkich problemów z uporem i nieposłuszeństwem. Było gorzej, gdy był młodszy, teraz jest super :loveu: