Saththa Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Chciałabym zauwazyć ze Prodziak strasznie chudy jest... http://imageshack.com/a/img853/3692/qm98.jpg normalnie 1/3 Freda... Ile on z tych 12,79 kilo zje?? 3,1975 kg? a Reszta Fred?? Trzeba troszku podtuczyć Prodziaka :) Swoja droga 12 kilo na raz kto to niósł ?:) Quote
3 x Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 [quote name='Saththa']Chciałabym zauwazyć ze Prodziak strasznie chudy jest... http://imageshack.com/a/img853/3692/qm98.jpg normalnie 1/3 Freda... Ile on z tych 12,79 kilo zje?? 3,1975 kg? a Reszta Fred?? Trzeba troszku podtuczyć Prodziaka :) ano trzeba ale jakos mu się nie udaje przytyć Prodzik je jakąś jedną trzecią mniej jak Fred z własnego wyboru uznajmy zatem, że ma mniej puchate futro wszak to podrostek jeszcze ;) [quote name='Saththa']Swoja droga 12 kilo na raz kto to niósł ?:) przecież wiadomo kto ja :oops: Quote
Saththa Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='3 x'] Zamieszczone przez Saththa Swoja droga 12 kilo na raz kto to niósł ?:smile: przecież wiadomo kto ja :oops: No durnas no... http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/13/18/01/3613180106 Zakup raz a sami sobie będa nosic :) Quote
3 x Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 [quote name='Saththa']No durnas no... http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/13/18/01/3613180106 Zakup raz a sami sobie będa nosic :) mamy takie coś :) Bronuś w górach sobie wodę nosił - klik tyle, ze od pawilony 13 do mieszkania mamy jakies 10 km conajmniej ;) Quote
Saththa Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='3 x']mamy takie coś :) Bronuś w górach sobie wodę nosił - klik tyle, ze od pawilony 13 do mieszkania mamy jakies 10 km conajmniej ;) Hmmm a nie za małe będzie? Oh 10 km powiadasz? To nie bez sensu chyba, ze w zimie bo w lecie zanim byście wrócili do domu to by się mięso zepsuło :lol: Quote
inka33 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='3 x']ale pizga dobrze, że rano miałam 110 kg obciązenie na smyczach bo by mnie w kosmos wywiało chyba ;-) i co ciekawe żadnego pokurcza nie widzialam, chyba wywiało wsie pokurcze w kosmos albo nie wiem gdzie ten wiatr wywiewa ;-) fakt faktem, zero pokurczy, onek tylko był i dwa labki[/QUOTE] Śmichy-chichy... :mad: Nasz znajomy psi staruszek Kacperek (wlk małego jamnika) został z pół metra wichrem przesunięty, biedaczek... :( A i bez wichrów łapki mu się już nieraz plątają... "zaczepiają" o podłoże... [quote name='3 x']Fred ma brzuchol po usg wygolony niczym Dawid klatę :evil_lol:[/QUOTE] A ja pytam: czy Fred wymyślił ludziom nowy zawód - golibrzuch...? [quote name='3 x']tez jestem zdania, że żaden pokurcz się już tam nie zmięści co innego jakbysmy mieli rozważać molosa jakiegoś ;-) ale o tym już było smycze nam się w rączki (moje) nie mieszą Apsa - cicho ![/QUOTE] APSA Wam załatwia pokurczowy komplecik do wielkopieseczków...? :hmmmm: Quote
gameta Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Saththa']Swoja droga 12 kilo na raz kto to niósł ?:)[/QUOTE] Ale po co nosić? Wzieli "na miejscu" ;) Quote
3 x Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 [quote name='Saththa']Hmmm a nie za małe będzie? Oh 10 km powiadasz? To nie bez sensu chyba, ze w zimie bo w lecie zanim byście wrócili do domu to by się mięso zepsuło :lol: tja istnieje nawet duże prawdopodobieństwo, że z Fredem moglibysmy nie wrócić ;) [quote name='inka33']Śmichy-chichy... :mad: Nasz znajomy psi staruszek Kacperek (wlk małego jamnika) został z pół metra wichrem przesunięty, biedaczek... :( A i bez wichrów łapki mu się już nieraz plątają... "zaczepiają" o podłoże... dlatego pokurczom mówimy stanowcze nie oczywista do momentu kiedy przez przypadek nie zostaniemy posiadaczami jakiegoś wtedy ten nasz będzie naj naj naj i och i ach ;) no chyba, ze głupol jak Prodzik będzie ;) [quote name='inka33']A ja pytam: czy Fred wymyślił ludziom nowy zawód - golibrzuch...? pasibrzuch raczej ;) ta 1/4 karmy Prodzinki której on sam nie zjada to wiadomo gdzie znika ;) [quote name='inka33']APSA Wam załatwia pokurczowy komplecik do wielkopieseczków...? :hmmmm: a my jej w zamian bęcki ;) :mad: :mad: :mad: :mad: [quote name='gameta']Ale po co nosić? Wzieli "na miejscu" ;) :evil_lol: wiecie co? ksawery narozrabiał :placz: zajumał stajnię jedną całą a drugą przestawił :( nie jest dobrze stajnie co prawda były ubezpieczone ale to wszystko trwa konie które straciły dach nad głową Iza rozwiozła po pensjonatach a tam znów trzeb abulić kasę do dupy taka robota jeśli możecie dołączcie do wydarzenia na fb, udostepnijcie i wogole zróbcie to co sie robi z wydarzeniami na fb a czego ja nie ogarniam https://www.facebook.com/events/495172270590117/?ref_newsfeed_story_type=regular edit. nie umiem zgrać zdjęc z fb Quote
Saththa Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Widziałam... dobrze, ze konie w lesie były w tym czasie. ja na FB juz dołacZyłam do wydarzenia i udostepniłam... :shake: więcej nie mgoe :( Przeklejam z FB [FONT=lucida grande]Oderwana stajnia i druga obok niej uderzona[/FONT] :mdleje: Masakra jakaś... Quote
3 x Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 mamy dylemat 100% czy 50% las wracamy ze spaceru w miarę jeszcze widno przy wyjsciu z lasu spotykamy pana z piesem (pokurczem of koz ;) ) bla bla bla i pada pytanie na które nijak nie byliśmy przygotowani i żadna ze standardowych odpowiedzi nie pasowała wskazując ogólnie na psy nasze, pan się zapytał: "czy to owczarek tybetański?" :crazyeye: :evil_lol: Quote
Saththa Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 macie coś do pokurczów... :niedowia: Pan był bliżej niż myślał ;) Quote
APSA Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Mogę już się odezwać, mam nadzieję? ;) Pan prawie trafił! Mnie jakiś czas temu zagadnęła dziewczyna, której nie rozpoznałam (bez psa była ;) ), a ona mnie tak - zapamiętała mnie, bo jestem jedyną osobą, która rozpoznała rasę jej psa :evil_lol: Zdecydowanie znajomość rzadkich ras popłaca, miny właścicieli, jak się trafi są czasem rewelacyjne :lol: Quote
Saththa Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 U Mnie Tazza mylą tylko z CTRem :) Młodego biora za sznupa... a ja im, ze to kundel :evil_lol: tylko po fryzjerze ;) Quote
3 x Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='APSA'] Mnie jakiś czas temu zagadnęła dziewczyna, której nie rozpoznałam (bez psa była ;) ), a ona mnie tak - zapamiętała mnie, bo jestem jedyną osobą, która rozpoznała rasę jej psa :evil_lol: Zdecydowanie znajomość rzadkich ras popłaca, miny właścicieli, jak się trafi są czasem rewelacyjne :lol: no my za każdym razem jak ktos trafi w Prodziaka mamy takie własnie miny ;) [quote name='Saththa']macie coś do pokurczów... :niedowia: Pan był bliżej niż myślał ;) no własnie, pan się nie pomylił ale tez nie trafil w 100 % ale 100% poprawności miał ;) Saththa my abosolutnie nic a nic nie mamy do pokurczów i nie zamierzamy mieć ;) pokurcza też nie ;) tam we lasku ze 20 m jest od wejścia do polonki i z tym panem spotkaliśmy się przy polance wychodzac z lasu (my wychodziliśmy pan wchodził ) spotkalizmy znów tego pana, już by po spacerze no na boga to Prodziak wiecej po domu chodzi niźli ten facet wyspacerował swojego pieska bo co? bo mały to nie potrzebuje duzo ruchu bo jak wiemy (bo nieraz zostaliśmy uświadomieni) tylko duże psy potrzebują duzo ruchu ;) [quote name='APSA']Mogę już się odezwać, mam nadzieję? ;) Pan prawie trafił! no właśnie prawie robi różnice ;) np. Quote
Sabina02 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 (edited) Przepraszam za offa, ale bardzo Was proszę o pomoc dla suni Balbinki, która całe swoje zycie mieszka w schronisku w Józefowie. :modla: Balbinka nigdy nawet nie była na spacerze. :-( Sprawmy aby poznała inne zycie. Szukamy dla niej przede wszystkim domu stałego, ale o to trudno, gdyz ona boi sie wszystkiego. :-( Sunia ma zarezerwowany domowy hotelik, bo potrzebuje socjalizacji, ale brakuje deklaracji. :-( Bardzo prosimy o wsparcie na hotelik, każda, nawet najmniejsza kwota się liczy. Bardzo prosimy... :modla: http://www.dogomania.pl/forum/thread...y-betonowy-box-( Edited December 17, 2013 by Sabina02 Quote
łamAga Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='3 x']mamy dylemat 100% czy 50% las wracamy ze spaceru w miarę jeszcze widno przy wyjsciu z lasu spotykamy pana z piesem (pokurczem of koz ;) ) bla bla bla i pada pytanie na które nijak nie byliśmy przygotowani i żadna ze standardowych odpowiedzi nie pasowała wskazując ogólnie na psy nasze, pan się zapytał: "czy to owczarek tybetański?" :crazyeye: :evil_lol: :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: biorąc Freda i Prodziaka jako jedność to miał Pan w 100% racje :diabloti: Quote
Gremlin Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Szanowni "podglądacze" i "czytacze" wątku Fredowego, mam małą prośbę do Was - o odpowiedź (krótką bądź dłuższą) na trzy pytanka. Chodzi mi poznanie Waszych zdań. Odpowiedź może być tutaj, może być na priv. Z góry dziękuję :) 1) Jak widzisz sposób rozwiązania problemu bezdomności zwierząt? 2) Przyczyny agresji u zwierząt. 3) Jak widzisz ośrodek przeznaczony do terapii przy użyciu zwierząt? Quote
3 x Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 [quote name='dOgLoV']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: biorąc Freda i Prodziaka jako jedność to miał Pan w 100% racje :diabloti: 100 % racji a jednak 50 % ;) dzisiaj mieliśmy takie niebo spacwrowe :) no dobra, posspacerowe ;) a teraz ciii bo Fredzio śpi ;) [quote name='Gremlin']Szanowni "podglądacze" i "czytacze" wątku Fredowego, mam małą prośbę do Was - o odpowiedź (krótką bądź dłuższą) na trzy pytanka. Chodzi mi poznanie Waszych zdań. Odpowiedź może być tutaj, może być na priv. Z góry dziękuję :) 1) Jak widzisz sposób rozwiązania problemu bezdomności zwierząt? 2) Przyczyny agresji u zwierząt. 3) Jak widzisz ośrodek przeznaczony do terapii przy użyciu zwierząt? piszcie mu na pw ;) bo potem sie nię odnajdę na wątku :evil_lol: Quote
inka33 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='Gremlin']Szanowni "podglądacze" i "czytacze" wątku Fredowego, mam małą prośbę do Was - o odpowiedź (krótką bądź dłuższą) na trzy pytanka. Chodzi mi poznanie Waszych zdań. Odpowiedź może być tutaj, może być na priv. Z góry dziękuję :) 1) Jak widzisz sposób rozwiązania problemu bezdomności zwierząt? 2) Przyczyny agresji u zwierząt. 3) Jak widzisz ośrodek przeznaczony do terapii przy użyciu zwierząt? Proponuje założyć osobny wątek... :hmmmm: (to NIE jest odpowiedź na żadne z pytań) :p Quote
Ziutka Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='3 x'] a teraz ciii bo Fredzio śpi ;) JejQ, ja ta psina sie meczy w tym posłaniu :( od poczatku mówiła, że za małe :mad: Quote
inka33 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='Ziutka']JejQ, ja ta psina sie meczy w tym posłaniu :( od poczatku mówiła, że za małe :mad:[/QUOTE] Marudzisz, Ziuta! :mad: Jak by się męczył, to by chyba nie korzystał, nie...? :roll: Quote
3 x Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 [quote name='Ziutka']JejQ, ja ta psina sie meczy w tym posłaniu :( od poczatku mówiła, że za małe :mad:[/QUOTE] no własnie , marudzisz a ja sie łudziałam, że się ucieszysz, że mu służy :) rzadko Fredu śpi na posłaniu, nie dlatego że za małe bo maja też drugie duże (kawałek ludzkiej kanapy :evil_lol:) i Fredzio rzadko korzysta, czasami lezy tak po psiemu czyli łapki z przodu i pychol na nich a czasami właśnie tak się wykokosi :) i .... chrapie :evil_lol: Quote
3 x Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 wczoraj miałam kiepski samopoczuciowo dzień znaczy spałam na stojąco siedząca leżąco idąco itd ;) no i dzisiaj Fred zadbał o podniesienie mojego ciśnienia wracamy ze spaceru już pod blokiem mamy taki malutki metalowy płotek w pewnym momencie się odwracam a tam Fred, z nienaturalnie przekrzywionym ciałem i głową prawieże na poziomie gleby opatry o płotek z nienaturalnymi konwulsjami ciała głównie głowy nie pytajcie mnie co sobie wyobraziłam :placz: zgadujcie za to co robił Fred ;) * w lesie tak nie robił wogole jeszcze nigdy tak nie zrobił w lesie spacerują tak *) oczywiście przewidzielismy tradycyjną nagrodę tydzień opieki nad Fredem i Prodziakiem w terminie dla nas dogodnym :evil_lol: Quote
Gremlin Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 A ja wiem! A ja wiem! Ale nie ma nic za darmo - będzie odpowiedź na moje pytania - będzie podpowiedź do odpowiedzi :razz: Quote
Saththa Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 jak na moje to sie drapał biedak :lol: Quote
Recommended Posts