Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o żesz ty :-(.
Baca - pies symbol. Biafra, moje kondolencje.

baca nie żyje, ale myślę, że większość osób, które są związane z boguszycami - nigdy go nie zapomni.

Niedawno dostałam z DS informację o śmierci mojego byłego tymczasowicza kajka. umarli chyba tak samo, tzn kajko też umarł w nocy, nie obudził się. nie wiadomo, co się stało, żadnych objawów.

dla mnie te śmierci są przedwczesne.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
o żesz ty :-(.
Baca - pies symbol. Biafra, moje kondolencje.

baca nie żyje, ale myślę, że większość osób, które są związane z boguszycami - nigdy go nie zapomni.

Niedawno dostałam z DS informację o śmierci mojego byłego tymczasowicza kajka. umarli chyba tak samo, tzn kajko też umarł w nocy, nie obudził się. nie wiadomo, co się stało, żadnych objawów.

dla mnie te śmierci są przedwczesne.

pamietam Kajko :)

chciałabym żeby wszystkie psy umierały we śnie

Posted

Już normalnie nie daję rady :placz::placz::placz:

Zaczęło się od zimy jak moja Granda oślepła, a potem albo choroby albo śmierć.
Straszny rok dla starych wielkopsów :-(

Posted

Biafra napisał(a):
Już normalnie nie daję rady :placz::placz::placz:

Zaczęło się od zimy jak moja Granda oślepła, a potem albo choroby albo śmierć.
Straszny rok dla starych wielkopsów :-(

Trzymaj się Biafro, wiem,że nie jest Tobie łatwo ale pamiętaj,że zrobiłaś dla Bacy wiele. Dzięki Tobie miał dom, dzięki Tobie był kochany. I dobrze ,że odszedł we śnie. Nie cierpiał, zasnął i teraz biega za TM i spogląda na Ciebie i macha do Ciebie ogonkiem. Wiem,że to żadne pocieszenie ale .....
Baca, Kochany Piesku
  • Posted

Czekałam długo na jakieś wieści o Bacy, zdjęcia a tu nagle przegladając wątki widzę nowe wpisy :placz: Psy niestety, żyją znacznie krócej. :-(:placz:
    Izo, Pan Józef mówił ,że Baca byl jednym z najłagodniejszych, spokojnych psów, ale jak większośc boguszków znał przez kilka lat tylko opiekunów. On nie wiedzial, że był aż czy tylko 2 lata, pewnie dla niego była to wieczność i Ty Jego ukochana Pani. Jeżeli masz z jego ostatniego okresu zdjęcia -poprosimy do naszego albumu. Baca dostał ostatnią szansę. Nienawidzę usypiania, boję się . Baca umarł we śnie spokojnie. To jedyne pocieszenie.
    Izo bardzo, bardzo Ci dziękujemy za wszystkie boguszki.
    I muszę to napisać; mamy Willego i Felicjana przywiezione z Inowłodza w ub.r . duże psy ok ,6-7 letnie. Glównie opiekuje sie nimi p.Józef . Niestety Willy wpadł w oko i rzekomo stał się ulubieńcem pewnej Pani BW . Jak onegdaj Dingo. Mając w pamięci m.in Bace , Siwa , Dakotę dopóki nam sił starczy ,póki zycia starczy, żaden pies nie stanie się własnościa tej kobiety, nie oddamy go pod Jej "opieke ". Dzisiaj usiłowała wmówić mi,że Willy to... staruszek, ledwo wstaje :crazyeye: a razem z innymi psami biega co na własne oczy w miniona sobotę widziałam. I dlaczego On jedzie gdzieś tam do nowego domu, jemu jest tu w Boguszycach tak dobrze :crazyeye::angryy: Jak Bacy, Dakocie, Siwej, Ajaksowi i wielu wielu innym ?! Ewa

Posted

czarna seria w tym roku, cholera jasna.

Biafra, wiesz, mnie wielu moich znajomych pyta, jak fundacja sobie radzi po tamtorocznej powodzi. po tej mega akcji popowodziowej wiele osób pamięta o was i dopytuje sie, jak sytuacja się unormowała, jak długoterminowe skutki, czy ziemia się usadziła, czy gmina sensownie ogarnęła sytuację.. i co najważniejsze, czy tegoroczne deszcze nie osłabiły jeszcze bardziej gruntu i domów?

przyznam, że ta pamięć mi jakoś ciepło na sercu robi.

Posted

Bardzo współczuję - złapałaś z nim świetny kontakt, dobrze Wam było razem, idealna sytuacja dla Bacy .
    Dwa tygodnie temu musiałam uśpić moją ukochaną Rivusię, nie dane jej było odejść we śnie :(
    Trzymaj się Biafro i dzięki za te 2 lata !

• 3 weeks later...
    • 2 weeks later...
    Posted

[quote name='sleepingbyday']już dawno zagłosowałam. moja deklaracja na biafrowe kaukazy poszła jak co miesiąc.

jak nobiles?

deklaracje schodza :)
    dziękujemy :)

nie ma Nobilesa :(
    odszedł 14 sierpnia :(

Nobiles - klik