Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po trzech falstartach :evil_lol:
i po odstąpieniu pięknego domu kaukazowi ze Swarzędza, który miał być uśpiony...
w końcu los wyrównał rachunki ;)

Nadejszła wiekopomna chwila :diabloti:

Fred grzeje swój tyłek w nowym domu :multi:
Zamieszkał z młodym małżeństwem z dwójka dzieci.
Tzn. na posesji a rodzina w domu ;)

Jak przystało na prawdziwego - muszę tego słowa użyć - chama :angryy:
zamiast dziękuję Ci Izuniu za opiekę ,odwrócił się do mnie odwłokiem...i czekał aż odjadę.

Fred od razu zmierzył pana z góry na dół i stwierdził, że on tu zostaje.
Zaczął się przymilać, podawać łapy, chodzić za panem, rozłożył się w kuchni na podłodze i udawał przede mną, że śpi...a jak chciałam wyjechać i trzeba było go złapać żeby otworzyć bramę standardowo udawał , że jest głuchy.
Głuchy na moje wołanie i ślepy na machanie rękami :mad:
Pan przez niechcenie powiedział Fred, no co ty i w tym momencie Fred z końca ogrodu padł mu do stóp robiąc ze mnie kompletne pośmiewisko.

Uprzedziłam Pana, zeby nie cieszył się za bardzo, bo jak czymś podpadnie to Fred z największą radością zrobi z nim to co ze mną.
A ja podpadłam bardzo, bo przez 4 godziny usiłowałam go zapakować do samochodu.
Przeoraliśmy cały teren dookoła domu, Fred ciągnął a ja jak kula jechałam na śniegu.
W końcu udało mi się go przypiąć do łańcuchów , które miałam założone na kołach i przez drugie drzwi wciągałam go do auta.

Przez te manewry jak dojechałam na miejsce to robiło sie ciemno.
Fred ze złości całą drogę leżał z odwróconą głową i udawał, że mnie nie zna ;)

Jego nowa okolica

Posted

Haaaaaaaa!!!!

Gosia, przepraszam, ze nie odpowiedziałam na smsa o fredzie (cudem akurat siedziałam :-)), ale skończyła mi sie karta w telefonie i nie miałam jak, na służbowym troche przegięłam ostatnio...

fred, słodki misio w samochodzie, zaciągniety przez sadystke wredną łańcuchami??? każdy by sie obraził... miejmy nadzieję, ze wet bedzie odwiedzał freda w nowym domu, bo on chyba na szczepienia z własnej woli nie pojedzie ;-).

to jest wiadomośc rewelacyjna, w rankingu njusów styczniowych pierwsze miejsce.

Biafra, jello, tfu, hello :-). miło cię znów widzieć.

a w ogóle to się wzruszyłam....

Posted

Ależ wiadomość :loveu::loveu::loveu::loveu:, kciuki ściskałam no i wyściskałam. Bardzo się cieszę. Teraz będę ściskać by nowy dom był tym jego ostatnim wymarzonym i kochającym :lol:

Posted

Obiecałam na wątku Dakoty, ale wklejam tutaj ;)
Pozdrowienia od Bacy.

Mina pierwsza: a idź kobieto z tym aparatem :evil_lol:
Na kolejnych zdjęciach już nie ma min, bo dostał z nerwów zadyszki :shake:

Posted

Iza pięknie, pięknie dziękuję za zdjęcia.
Czy Ty dodajesz psom jakowegoś preparatu odmładzającego ? :lol:
Porównuję zdjęcia Bacy z Boguszyc i te najnowsze , odmłodniał, przynajmniej wizualnie. Czytam, że jednak coś mu biedakowi dolega :-( .
Iza nie wierzymy w żadne czarne koty, plucie przez ramię , 13 w piątek itp. Siwa...tak może miała zapisane, przyszedł Jej czas ? A że wyglądała pięknie, to Twoja zasługa. Nam aż wstyd , ale jak wyczesać po tym cholernym błocie 459 psów ? A zaraz, zaraz jak Ci się podoba Frodo ? Mamy jeszcze dwie kakazowate, sunie wyjątkowej urody , wygląda na to ,że to matka ( staruszka z trudem sie porusza będzie miała robione badania krwi) i córka - to spadek po pani MK :angryy: Ta starsza daje się dotknąć, nawet pogłaskać a druga na widok ręki zmienia miejsce pobytu, wyraźnie sie odsuwa :shake:
Obie są pod specjalną opieką naszej pracownicy, ściągnęła je z pola (bo tam rezydowały) do pomieszczeń .Trochę to trwało.
Na Dakotę poczekamy, jak będzie okazja, na spokojnie.
Ewa

Posted

Patrząc na obecne zdjęcia chłopaków też mam wątpliwości :-) Czy ten piekny futrzak to wypłosz Fred ? Czy ten piaskowy to bure nieszczęście Baca ? Jak nic Iza podmienia psy :evil_lol: