Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

plina napisał(a):
W takim razie czekamy na Astaroth. A na bazarku się powodzi Tytuskowi :D Dada M, jestem zmuszona znowu prosić Cię o nr konta dla niego, ostatnie PW zniknęło ;)

Juz Ci wysylam numer Dady ;) zapisalam sobie w koncu :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tytus jest spokojny, napewno nie zachowa się agresywnie wobec dziecka, może ewentualnie straszyć tak jak mnie przy czyszczeniu mu uszu. Obawiam się tylko czy ta pani zdaje sobie sprawę co to jest opieka nad starszym psem. Tytus ma już 10lat, jak mówiłam DadaM od niedawna ma większe problemy z utrzymaniem kału, przedtem to były sporadyczne przypadki teraz co najmniej raz dziennie. Nie jest to kłopotliwe ale świadczy o tym że Tytus ma już swoje lata i zaczynają się różne starcze problemy. Pewnie jeszcze nie w tym roku, może nie w następnym ale zaczną się kłopoty z poruszaniem, tu już łatwo nie jest, będą dni kiedy nie wstanie, będzie się załatwiał pod siebie, trzeba bedzie go wynosić na dwór, albo odsikiwać. Pani musi wiedzieć że opieka nad tak dużym, starym psem nie jest łatwa i czy będzie umiała i miała przedewszystkim czas się nim zajmować, bo chore dziecko jest już przecież sporym obciażeniem. To jest moim zdaniem najważniejsze pytanie.

Posted

Mam pytanie - dlaczego Tytus nie trzyma kału? On jest za młody, a by przyczyną był tylko wiek. Wydaje mi się, że trzeba to zbadać, lekarz powinien zbadać jego zwieracz.

Posted

Na pewno nie zaszkodzi, aby lekarz go obejrzał ...
Tytus ma ok. 10-12 lat, moje owczarki (Rufus i Lord) będąc m.w. w tym wieku miały identyczny problem, po Grubciu mającym ok. 11 lat już od dłuższego czasu trzeba sprzątać.

Póki co nie jestem w stanie przekazać pieniędzy na badania - tak fatalnej sytuacji finansowej jeszcze nigdy nie miałam, zobaczymy, czy uda nam się pozbierać.
Trzeba poczekać na zakończenie bazarków Obraczus87 i Pliny (nawiasem mówiąc - bardzo Wam dziękuję za pomoc :)).

Posted

W takim razie nie wiem, czy zaprezentować Tytusa Państwu. Jaka jest ostateczna decyzja? Myślę, że Pani miała świadomość odpowiedzialności i trudów związanych z psem kalekim, chorym czy starszym, inaczej nie wymieniałaby ich. Państwo długo rozważali za i przeciw, wg mojej Mamy za długo ;) Można by pokazać Tytusa szczególnie uwzględniając jego problem, tak, żeby wszystko było czarno na białym.

Posted

jola_li napisał(a):
Poproszę o numer konta, dorzucę grosiki ;-).

Dziękuję bardzo :)

Plina - oczywiście pokaż Państwu Tytusa. Przekaż informacje o jego stanie zdrowia, niech wszystko rozważą na spokojnie.

Posted

Też myślę, że ten wiek Tytusa a zwłaszcza Grubcia jest po prostu zaniżony. Mój Moris ma 12-13 lat i jest sprawnym, dziarskim psem; większość paluchowców, które oceniamy na 10-12 lat są sprawne.

Posted

Z tym wiekiem różnie bywa ...
Są dość młode psy tak zniszczone życiem w złych warunkach, że w wieku 10 lat będą mieć już ogromne problemy zdrowotne - są psy, które całe życie przeżyły na wiejskim łańcuchu albo w schronisku i w wieku 10 lat mają się świetnie (faktycznie takich przypadków mamy w schronie dużo).

Tytus może mieć więcej lat, ciężko stwierdzić ... Problemy ze stawami ma od połowy 2009 roku.
Poza tym nic mu nie dolegało, wyniki badań były w porządku.

Dotarła wpłata od Joli_Li - 20 zł. Dziękuję :)

Posted

I jeszcze jedna ważna informacja - Astaroth obniżyła kwotę do zapłaty za DT Tytusa w lutym (10 zł za dobę zamiast 13 zł), czyli za luty trzeba zapłacić tylko 280 zł. Dziękuję pięknie :)

Posted

[quote name='Dada M']I jeszcze jedna ważna informacja - Astaroth obniżyła kwotę do zapłaty za DT Tytusa w lutym (10 zł za dobę zamiast 13 zł), czyli za luty trzeba zapłacić tylko 280 zł. Dziękuję pięknie :)[/QUOTE]
O! Super! :) A 13 zł razem z karmą??

Tripti, Pani dostała do wyboru również Tytusa, zaznaczyłam jakie ma problemy. Niestety zostały wytypowane trzy inne psiaki, z których niedługo będzie wybrany ten jedyny.

Posted

Aldrumka - pięknie dziękuję za bazarek dla Tytka :) Zaraz wyślę pw z nr konta (podam od razu nr konta Astaroth).

Do Astaroth dotarła wpłata od APSY dla Tytusa - 50 zł - dziękuję ! :)
Przelałam 200 zł za luty (brakuje jeszcze 30 zł, ale korzystałam z nie swojego konta, więc nie mogłam kaprysić ;)).

Tytus dostał od Astaroth zniżkę na stałe :) 10 zł za dobę - dziękuję pięknie :)

Z mojego bazarku Tytus dostanie 90 zł:

http://www.dogomania.pl/threads/201044-MIKSERY-UBRANIA-kontenerek-książki-filmy-na-staruszki-ROZLICZAMY

Posted

[quote name='obraczus87']TYTUS ma zrobione nowe ogloszenia. Czekam az mi kolezanka podesle linki :)[/QUOTE]
Ano, ano, widziałam jak ogłaszałam na psiamania :) Niech się uda, choćby za tysięczynym ogłaszaniem...