Dada M Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Tytus w przyszłym tygodniu pojedzie do dr Bałucińskiej na konsultację. Dzięki Malibo57 Tytus będzie mógł skorzystać ze zniżki - dziękuję :) Quote
bobroska. Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Przepraszam za offa: Pomóżcie małym tygryskom. :( Szczeniaki mix westa i kundelka, maleńkie, albo dom albo bardzo bliska śmierć, okolice Krosna na podkarpaciu... Pomóżcie, błagam Was. :( http://www.dogomania.pl/threads/206073-Szczeniaki-mix-westa-do-adopcji-pilne-pom%C3%B3%C5%BCcie!!!!!! Quote
bea100 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Na "mojej" znowu wyróżnionej gratce dla Tytusa mam 98 wejść...i nie widać domku! DadaM- oby tylko nic poważnego- czekam na wieści. Quote
Astaroth Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 rozliczenie Tytusa: 60zł badania krwii 55zł prześwietlenie 33zł nux vomica 25zł transport Quote
Dada M Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Dzięki za rozliczenie :) Czyli z 200 zł podarowanych przez Malibo57 zostało 27 zł. Za kwiecień jakiś czas temu przelałam 150 zł (z czego 45 zł - na obrożę Kiltix). Reasumując - Tytus ma u Ciebie aktualnie 132 zł (z tego część będzie na wizytę u dr Bałucińskiej, część za DT w kwietniu). Tytus źle zareagował na Nux Vomica - o ile na ogół zdarza mu się jedna czystościowa wpadka dziennie, tak podczas przyjmowania leku było to kilka razy dziennie, pogorszyło mu się też ogólne samopoczucie. Problem raczej nie tkwił w zmianie karmy - zmiana była przeprowadzona bardzo subtelnie. Natychmiast po odstawieniu leku - nastąpiła wyraźna poprawa. Grzebię właśnie w necie szukając informacji o tego typu reakcjach, ale ogólnie przeważa opinia, że Nux Vomica nie ma skutków ubocznych. Quote
malibo57 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Zadzwoń do dr Bałucińskiej i przekaż to info - może być istotne. Faktycznie, jeszcze nie słyszałam o pogorszeniu. Quote
Dada M Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Ok, zadzwonię do niej w poniedziałek rano. Bea100 - na razie sporo niepewności, zobaczymy, co doradzi dr Bałucińska. Podobno Tytus podczas badania przez zaufaną wetkę Astaroth, miał ograniczone odruchy w jednej z tylnych łap, czyli wygląda to dość poważnie. Ale dobry humor mu dopisuje :) Jeśli zdarza się mu jakaś wpadka w kwestii czystości, po prostu opuszcza zabrudzone posłanie, kładzie się na czystym i jest zadowolony ;) Spaceruje, bawi się w ogrodzie, psychicznie ma się bardzo dobrze :) Quote
Dada M Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 W poniedziałek Astaroth była z Tytusem u dr Bałucińskiej. Dr Bałucińska doradzila wykonanie usg. Jej zdaniem, na zdjęciu rtg widoczne są zwapnienia. Tytus otrzymał porcję igiełek i był bardzo nieszczęśliwy, biedactwo. Quote
Dada M Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Aaaa ... jeszcze finanse: wizyta u dr Bałucińskiej - 50 zł transport - 7,50 zł Ze 132 zł u Astaroth zostaje 74,50 zł - czyli muszę przelać 225,50 zł, by opłacić DT do końca kwietnia. Quote
malibo57 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Bardzo mi przykro, że doradziłam lecznicę Felis. Podobno to rtg Tytusa to nawet nie XX, ale XIX wiek... Kurczę, życie weryfikuje opinie. Alfik był diagnozowany w Felis i leczony 2 miesiące na prawa łapę, a tak naprawdę chora jest lewa, a prawa tylko przeciążona. W prawej zdiagnozowano zerwanie więzadła - inne zdjęcia rtg tego nie potwierdziły. Zaniedbano wykonanie rtg obu kończyn miednicznych. W Felis... Quote
obraczus87 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 DADA przeslałam CI na maila zdjecia Tytusa :) Dzisiaj bylam u Natalii. :) Quote
obraczus87 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 To tak dla nacieszenia oczu kilka fotek wstawiam :) zebyscie nie musieli czekac na Dadę :) Quote
Dada M Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Obraczus - dzięki za zdjęcia :) Dopiero dziś mam w miarę dobry dostęp do internetu, wreszcie mogę obejrzeć fotki i podzielić się nimi: Quote
Dada M Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 malibo57 napisał(a):Bardzo mi przykro, że doradziłam lecznicę Felis. Podobno to rtg Tytusa to nawet nie XX, ale XIX wiek... Trudno, przynajmniej już wiemy, którą lecznicę należy omijać szerokim łukiem ;) Astaroth też wspominała, że wetka trochę niezdarnie wykonywała te zdjęcia, udało się chyba dopiero za 3 razem ... Dobrze, że Tytus jest tak anielsko cierpliwy ;) Quote
bea100 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Fajne zdjęcia. Wygląda super :) Porywam jedno i lecę z nim na gratkę Tytusa (mamy tam 126 wejść) Quote
obraczus87 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 TYTUS w gore !!!!!!! Dada jak stoimy finansowo?? Ile brakuje do oplacenia kwietnia i maja?? Quote
Dada M Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Przelałam Astaroth 225,5 zł - to brakująca część za DT w kwietniu. Wpłaciłam zaległe 100 zł swojej deklaracji za luty 2011. Aktualnie Tytus ma na koncie 81,4 zł i nie ma żadnych długów :) Gdy wpłacę zaległe deklaracje za marzec i kwiecień (razem 200 zł), uda się opłacić DT w maju. A potem niestety znów zaczną się schodki ... No i wciąż nie wiemy, co tak naprawdę dolega Tytusowi, ech. Czy ktoś chciałby i mógłby poprowadzić bazarek dla Tytusa i kilku innych staruszków ? Mam dvd, filmy, płyty, książki - mogę przesłać zdjęcia i opisy przedmiotów, ale nie jestem w stanie poprowadzić bazarku, bo nie mam stałego dostępu do netu :-/ Quote
obraczus87 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ja bede dopiero w nastepnym tygodniu wiedziala czy dam rade poprowadzic bazarek :) Quote
Recommended Posts