Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tytus w przyszłym tygodniu pojedzie do dr Bałucińskiej na konsultację.
Dzięki Malibo57 Tytus będzie mógł skorzystać ze zniżki - dziękuję :)

Posted

Dzięki za rozliczenie :)

Czyli z 200 zł podarowanych przez Malibo57 zostało 27 zł.
Za kwiecień jakiś czas temu przelałam 150 zł (z czego 45 zł - na obrożę Kiltix).
Reasumując - Tytus ma u Ciebie aktualnie 132 zł (z tego część będzie na wizytę u dr Bałucińskiej, część za DT w kwietniu).

Tytus źle zareagował na Nux Vomica - o ile na ogół zdarza mu się jedna czystościowa wpadka dziennie, tak podczas przyjmowania leku było to kilka razy dziennie, pogorszyło mu się też ogólne samopoczucie.
Problem raczej nie tkwił w zmianie karmy - zmiana była przeprowadzona bardzo subtelnie.
Natychmiast po odstawieniu leku - nastąpiła wyraźna poprawa.
Grzebię właśnie w necie szukając informacji o tego typu reakcjach, ale ogólnie przeważa opinia, że Nux Vomica nie ma skutków ubocznych.

Posted

Ok, zadzwonię do niej w poniedziałek rano.

Bea100 - na razie sporo niepewności, zobaczymy, co doradzi dr Bałucińska. Podobno Tytus podczas badania przez zaufaną wetkę Astaroth, miał ograniczone odruchy w jednej z tylnych łap, czyli wygląda to dość poważnie.
Ale dobry humor mu dopisuje :) Jeśli zdarza się mu jakaś wpadka w kwestii czystości, po prostu opuszcza zabrudzone posłanie, kładzie się na czystym i jest zadowolony ;)
Spaceruje, bawi się w ogrodzie, psychicznie ma się bardzo dobrze :)

Posted

W poniedziałek Astaroth była z Tytusem u dr Bałucińskiej.
Dr Bałucińska doradzila wykonanie usg.
Jej zdaniem, na zdjęciu rtg widoczne są zwapnienia.
Tytus otrzymał porcję igiełek i był bardzo nieszczęśliwy, biedactwo.

Posted

Aaaa ... jeszcze finanse:

wizyta u dr Bałucińskiej - 50 zł
transport - 7,50 zł

Ze 132 zł u Astaroth zostaje 74,50 zł - czyli muszę przelać 225,50 zł, by opłacić DT do końca kwietnia.

Posted

Bardzo mi przykro, że doradziłam lecznicę Felis. Podobno to rtg Tytusa to nawet nie XX, ale XIX wiek...
Kurczę, życie weryfikuje opinie. Alfik był diagnozowany w Felis i leczony 2 miesiące na prawa łapę, a tak naprawdę chora jest lewa, a prawa tylko przeciążona. W prawej zdiagnozowano zerwanie więzadła - inne zdjęcia rtg tego nie potwierdziły. Zaniedbano wykonanie rtg obu kończyn miednicznych. W Felis...

Posted

malibo57 napisał(a):
Bardzo mi przykro, że doradziłam lecznicę Felis. Podobno to rtg Tytusa to nawet nie XX, ale XIX wiek...

Trudno, przynajmniej już wiemy, którą lecznicę należy omijać szerokim łukiem ;)
Astaroth też wspominała, że wetka trochę niezdarnie wykonywała te zdjęcia, udało się chyba dopiero za 3 razem ...
Dobrze, że Tytus jest tak anielsko cierpliwy ;)

Posted

Przelałam Astaroth 225,5 zł - to brakująca część za DT w kwietniu.
Wpłaciłam zaległe 100 zł swojej deklaracji za luty 2011.

Aktualnie Tytus ma na koncie 81,4 zł i nie ma żadnych długów :)

Gdy wpłacę zaległe deklaracje za marzec i kwiecień (razem 200 zł), uda się opłacić DT w maju.
A potem niestety znów zaczną się schodki ...
No i wciąż nie wiemy, co tak naprawdę dolega Tytusowi, ech.

Czy ktoś chciałby i mógłby poprowadzić bazarek dla Tytusa i kilku innych staruszków ?
Mam dvd, filmy, płyty, książki - mogę przesłać zdjęcia i opisy przedmiotów, ale nie jestem w stanie poprowadzić bazarku, bo nie mam stałego dostępu do netu :-/