Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przelałam dziś Astaroth 350 zł.

Troszkę uporządkuję rozliczenie:

DT luty - 280 zł - opłacony (przelew ode mnie - 200 zł, przelew od APSY - 50 zł, przelew od Aldrumki - 30 zł ze 130 zł dopełnia opłatę za luty)

DT marzec - 300 zł - opłacony (przelew od Aldrumki - 100 zł ze 130 zł, przelew ode mnie - 200 zł z 350 zł)

Na koncie Astaroth zostaje 150 zł (z czego 45 zł będzie na obrożę Kiltix, 105 zł - I rata za DT w kwietniu)

Na koncie Tytusa u mnie jest 125 zł.

Podliczyłam też swoje osobiste długi - niestety w kwietniu i w maju jestem zmuszona obniżyć deklarację dla Tytusa do 50 zł miesięcznie :shake: W czerwcu - mam nadzieję - wszystko wróci do normy.
Oczywiście postaram nadrobić braki bazarkami i sprzedażą rękodzieła.

Gdyby ktoś chciał zamówić filcowe broszki lub naszyjnki - tu można obejrzeć niektóre moje prace:

http://www.dogomania.pl/threads/194757-NASZYJNIK-na-zamówienie-kwiat-technika-filcowania-na-mokro-na-staruszki-do-27.10

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś mógłby polecić lecznicę wet., w której mają przyzwoity sprzęt RTG i która znajduje się w miarę blisko hoteliku Astaroth (Brzeziny, droga na Mińsk Mazowiecki) ?
Jeszcze nie wiem, w której lecznicy Tytus będzie miał przeprowadzone badania krwi, jutro zadzwonię do Astaroth.
Być może będzie to WetMarysin na Marysinie Wawerskim, czy ktoś się orientuje, czy kupili nowy aparat RGT ?

Posted

malibo57 napisał(a):
Spotkałam się z Astaroth, przekazałam karmę i suplement - Astaroth kupiła Nux Vomica. Próbujemy i czekamy na badania. I myślimy...

gorki330 napisał(a):
Allegro poprawione , jest wystawione na 14 dni - powodzenia

Dziękuję za pomoc :)

Posted

Dada M napisał(a):

Być może będzie to WetMarysin na Marysinie Wawerskim, czy ktoś się orientuje, czy kupili nowy aparat RGT ?

Na to nie ma co liczyć, ale może chociaż kupili dodatkowe kasety - bo pod koniec roku mieli jedną...

Posted

Problemu nie ma, ale pies musi siedzieć na stole, aż wywołają jedno zdjęcie i przylecą z kaseta, żeby robić następne. Dla psów z problemami ortopedycznymi jest to trudne.

Posted

Dada M napisał(a):
Czy ktoś mógłby polecić lecznicę wet., w której mają przyzwoity sprzęt RTG i która znajduje się w miarę blisko hoteliku Astaroth (Brzeziny, droga na Mińsk Mazowiecki) ?
Jeszcze nie wiem, w której lecznicy Tytus będzie miał przeprowadzone badania krwi, jutro zadzwonię do Astaroth.

a co mam mu prześwietlać? bo myślałam że tylko badania krwii. To może zapytam moją wetkę gdzie koło niej jest lecznica z RTG.

Posted

[quote name='malibo57']Gosiu, Felis na Osowskiej, na Panny Wodnej w Radości.

Dzięki :)

[FONT=Tahoma]Lecznica w Radości:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]www.weterynariaradosc.waw.pl[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]ul. Panny Wodnej 47
04-862 Warszawa - Radość
tel./faks: (0-22) 615 79 03
tel. kom. 0 693 53 19 19
[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Poniedziałek - sobota 9.00- 22.00
Niedziela i święta 10.00- 12.00
[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Lecznica Felis:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
http://www.felis.waw.pl/lekarze.html
[FONT=Tahoma][/FONT]
Znajdujemy się na warszawskiej Pradze przy ulicy Osowskiej 84b

Zapraszamy w:

Pn - Pt 8:30 - 20:30
So 9:00 - 15:00
Niedzela 9:00 - 13:00

Telefon: 0-22-610-51-72

Posted

Tytus wstępnie jest umówiony na dziś o 18.30 w lecznicy Felis.
Jeśli nie dziś, najpóżniej jutro będą przeprowadzone badania krwi i zostanie wykonane prześwietlenie.
Trzymajcie kciuki za pozytywne wyniki badań !

Posted

No, wyniki badań krwi są bardzo przyzwoite :)

Zdjęcie rtg już mniej - trzeba będzie je pokazać kilku wetom, żeby ocenili to, co na nim widać.
Póki co - mamy dowód na to, że kiedyś ktoś potraktował Tytusa jako tarczę strzelniczą, są zmiany, które mogą powodować ucisk; pojawiła się też niestety opcja nowotworowa.
Więcej napisze Astaroth.
Myślę, że dobrze byłoby pokazać to zdjęcie dr Monice Żak - ostatnio jako pierwsza rozpoznała zmiany nowotworowe u APSowej Rudzi.

Posted

Więc tak zdjęcie oglądały 3 wetki, każda niezależnie, pierwsza wersja to uszkodzenie nerwów po postrzale z wiatrówki, druga dziwny zrost koło miednicy który może powodować ucisk, trzecia ten zrost to może być nowotwór, czwarta osłabiona perystaltyka jelit, to były propozycje dwóch wetek natomiast trzecia jeszcze dodatkowo "obmacała" dokładnie Tytusa i według niej:
-początek spondylozy L2
- stan zapalny kości krzyżowej
- osłabienie odruchów w tylnych kończynach
- to nie nowotwór bo struktura nie taka
Oprócz nie trzymania kału doszło jeszcze "przeciekanie" tzn Tytus zostawia kropelki moczu. Wetka doradza podawanie niesterydowych przeciwzapalne i nivalin.