agamika Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ja zmierzyłam dziś ją !!! :mad: ;)wyszło ok 75 , ale zawsze dobrze zeby był zapas :eviltong:to podałam widełki bo jej trzeba bardzo dokładnie dopasować ona docelowo powinna mieć więcej, to fakt , ale jest właśnie tak strasznie wychudzona :shake:, ta puchata sierść w góry ją "poszerza " optycznie a poza tym spytaj Karoliny , jak dotąd zawsze jak kupowałam szelki pasowały idealnie na psiaka :eviltong: ( ma się krawieckie oko :evil_lol: ) Quote
kanna Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 agamika napisał(a):Ja zmierzyłam dziś ją !!! :mad: ;)wyszło ok 75 , ale zawsze dobrze zeby był zapas :eviltong:to podałam widełki bo jej trzeba bardzo dokładnie dopasować ona docelowo powinna mieć więcej, to fakt , ale jest właśnie tak strasznie wychudzona :shake:, ta puchata sierść w góry ją "poszerza " optycznie a poza tym spytaj Karoliny , jak dotąd zawsze jak kupowałam szelki pasowały idealnie na psiaka :eviltong: ( ma się krawieckie oko :evil_lol: )sorki- widocznie mój pies się zmniejszył:eviltong: Quote
taks Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 75 cm to obwód w klatce czy wysokość suki w kłębie? Proszę napiszcie mi "jak chłop krowie w rowie" bo chyba mnie skleroza juz zjada ale za diabła nie rozumiem:oops: Do szelek potrzebuję (przybliżony chociaż) obwód w klatce czyli długośc tej tylnej obręczy- resztę juz sobie wyliczę Quote
agamika Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 tak, to jest właśnie obwód za tylnymi łapkami - obwód , a nie wysokość w kłębie :) edit : aaaa, no to juz wiem skąd zamieszanie hihi pisząc w kłebie chodziło mi o obwód właśnie w łopatkach , moje głupie przejęzyczenie , przepraszam za zamieszanie :oops: ale to z upału sorki- widocznie mój pies się zmniejszył:eviltong: w za gorącej wodzie musiałaś go prać :evil_lol: Dorcia ma łapska dwa razy tak grube jak moja Zołza (która do małych nie należy ) , a w klacie ... szczuplejsza o kilka cm :shake::-( .. jak ona odżyje, wróci do właściwych jej rozmiarów, to .. będzie kawał pieknego psa , a teraz jest uroczym przecineczkiem :loveu: Quote
taks Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='agamika']tak, to jest właśnie obwód za tylnymi łapkami - obwód , a nie wysokość w kłębie :) za przednimi chyba:eviltong: - pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja w ten upał...;) to jeszcze poproszę na PW adres gdzie te szele wysłać jak mi się jutro do reszty mózg nie ugotuje w pracy to może zdążę wieczorem wysłać Quote
2010 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ach , ta :loveu:Dorcia taki śliczny psiaczek! Jak jej futerko odrośnie to dopiero będzie mała powodzenie.. To tylko kwestia czasu..... Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Cioteczki, jak ja sie ciesze ze Dorcia wszystkim nam zawrocila w glowkach :lol: Quote
andzia69 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Na molosach dziewczyna chce przekazac torebki na bazarek i pyta gdzie moze je wysłać:p Quote
kanna Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 agamika napisał(a): w za gorącej wodzie musiałaś go prać :evil_lol: e tam w gorącej.....normalny tryb do kolorowych...na słońcu sie skurczył...przypiełam klamerkami doga a po wyschnięciu patrzę ...ratlerek tylko uszy jakies dziwnie długie...zawiązałam za głową jednak na supełek i teraz ujdzie:eviltong: a jak patrze na Leosię to ten kapelusik całkiem twarzowy:razz:.. Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Andziu moze wyslac na adres fundacji: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom ul. Żeromskiego 6 32-500 Chrzanów w naszym imienu podziekuj darczyncy. :loveu: Quote
taks Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 a szelki gdzie ? Cioteczki ujawnić się, która ubierze Owieczkę? ( a wcześniej da mi adres :eviltong:) Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Taks, mysle ze to wlasnie agamika ktora tak Cie meczyla skontaktuje sie z Toba :evil_lol: i odbierze szelki dla naszej Dorci. Chyba nie bedzie potrzeby wysylania :shake: szelek jak obydwie mieszkacie w Krk. Quote
kanna Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ada-jeje napisał(a):Taks, mysle ze to wlasnie agamika ktora tak Cie meczyla skontaktuje sie z Toba :evil_lol: i odbierze szelki dla naszej Dorci. Chyba nie bedzie potrzeby wysylania :shake: szelek jak obydwie mieszkacie w Krk.agamika jest chyba bezsamochodowa...jakby co służę pomocą. jak będą gotowe jadąc do hotelu moge zabrać z krakowa... Quote
Asior Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 DZIEWCZYNY, mam jeden dom chętny na psiaka , myśle, zę sunia by mogła się im spodobać, jednak zanim im ją pokaże, chciała bym, zębyście się zapoznali z pytaniami, jakie mi zadali o inną sunie (tamta raczej nie sp[ełni ich oczekiwań, bo jest psem podwórkowym, nie uczonym niczego, uciekającym..) Witam serdecznie, sunia rzeczywiście jest przepiękna i jeżeli chodzi o wygląd odpowiada nam zupełnie (może tylko jest lekko za duża na nasze domowe warunki). Ale zanim zdecydujemy się na jej adopcję mam kilka istotnych pytań. 1. Czy sprawdzone jest jak pies reaguje na małe dzieci? (tak jak pisałam w domu będzie za dwa miesiące niemowle i często bywa roczna córeczka mojej siostry) 3. Czy pies mieszka w domu, czy na podwórku? (mieszkamy w mieszkaniu dwupokojowym, w niedalekiej przyszłości planujemy przeprowadzkę do domku. Szukamy psa domowego, nie podwórkowego. Jeżeli chodzi o przestrzeń, to mieszkamy właściwie w lesie, więc nie będzie problemu z wybieganiem się psa, ale nie może to być pies uciekający, nie słuchający poleceń, rzucający się na ludzi i inne psy) 4. Jak pies reaguje na obcych ludzi? (często odwiedzają nasz dom rodzina, przyjaciele, mamy tak zwany dom otwarty, pies nie może się bać obcych, albo być w stosunku do nich agresywny, wyjeżdżamy też często do rodziców męża i moich, obydwa domy są pełne ludzi i dzieci) 5. Czy pies umie chodzić na smyczy? 6. Czy spuszczony ze smyczy trzyma się blisko właściciela? (spacery po lesie) 7. Jak pies reaguje na inne psy? 8. Czy szczeka na inne psy, na ludzi, czy szczeka jak ktoś puka do drzwi? 9. Czy dotąd przejawiał jakąkolwiek agresję? 10. Czy pies był bity? 11. Czy pies jeździł samochodem, pociągiem, autobusem? (często podróżujemy) 12. Czy jest posłuszny i reaguje- wykonuje polecenia? 13. Czy pies zostawał sam w domu na kilka godzin? 14. Czy jak zostawał ewentualnie w domu czy niszczył rzeczy w domu? 15. Czy jak zostaje sam wyje? (nasz poprzedni piesek wył jak opętany i potrafił wyć przez cały dzień) Przepraszam, że zadaję takie szczegółowe pytania i tak dużo ich mam. Rozumiem, że nie na wszystkie zna pani odpowiedź. Ale to są bardzo ważne pytania, nie chciałabym wziąć psa a potem z wyżej wymienionych powodów być zmuszona go oddać. Wiem, że mam wysokie wymagania co do psa, ale próbujemy właśnie takiego znaleść. Pies nie musi być rasowy, ale musi nam się spodobać. Chcemy przygarnąć psa, który tego potrzebuje i szuka domu. Nie chcemy iśc na łatwiznę i go kupić po prostu. Chcemy jakiemuś psu pomóc i dać ciepły, przyjacielski dom. Mam nadzieję, że nam się uda i unikniemy zwykłej tranzakcji:( Pozdrawiam, Sylwia B jest szansa,że sunia spełni ich wymagania??? Wiem, ze ona jest wielką niewiadomą, ale moze większość odpowiedzi nasuwa się po poznaniu jej.... Quote
taks Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 no to musi być pies właściwie idealny:roll: -w dwupokojowym mieszkaniu pełnym obcych ludzi i dzieci -oaza spokoju ( pytanie tylko gdzie ten duzy pies ma się schować przed nadmiarem zwłaszcza wczesnodziecięcego zainteresowania:shake:) - gdy zostanie sam, ten super towarzyski pies powinien przejśc transformację na spokojnego sybarytę - nieustraszony ( podróże wszelkimi srodkami lokomocji- bez problemu, obce , pełne ludzi i dzieci domy - zero stresu) - bezgłośny ( szczekanie? -nic z tych rzeczy) - oczywiście już wyszkolony ( chodzenie na i bez smyczy, żadnego ulegania "leśnym" pokusom, bezbłędne i niezawodne wykonywanie poleceń...) - no i (co chyba oczywiste) odpowiedniej urody a wszystko z dobrego serca aby pomóc biedakowi( bo przecież bez problemu można takiego juz "gotowego" psa kupić) no i ładnie, że się upewniają i pytają zamiast po prostu brać na próbę i oddawać w ramach reklamacji. Pies zaszczeka, warknie nie mając gdzie uciec przed dzieckiem, oddali się w lesie puszczony luzem (:angryy:), puści pawia w aucie no i co? trzeba oddawać - kłopot i jednak przykrość A czy poza ofertą domku w przyszłości( bo na razie 2 pokoje mocno zaludniane), lasu za rogiem i chyba niezbyt dużej porcji czasu jaki mozna psu poświęcić ( niemowlak, pewno jakaś praca i bogate życie towarzyskie i podróże...) Państwo oferują jakieś doświadczenie i wiedzę na temat psów ( zwłaszcza tych jeszcze nie wyszkolonych w stopniu idealnym) Mamy tylko informację o poprzednim wyjącym nawet cały dzień psie - wyjątkowy "egzemplarz" czy dowód kompletnej bezradności wychowawczej?I co się z nim stało? przepraszam za sarkazm ale jak czytam takie pytania to jakoś nieodparcie rodzą się we mnie wątpliwości czy pytający zdaje sobie sprawę co to znaczy życie z psem i ile poza wymaganiami trzeba tez dać od siebie. nie polecałabym tym Państwu pieska takiego jak Dorcia - ona zbyt wiele wycierpiała i jeśli nawet z czasem okaże się psim prymusem to wspaniale ale teraz potrzebuje człowieka gotowego także dużo wybaczać i zrozumieć Quote
Asior Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Task, moze wyjaśnię... Oni te pytania zadawali apropo innej suni, która przebywa w swoim domku stałym.... Dlatego takie szczegółowe pytania... w zasadzie sama po przeanalizowaniu stwierdzam, że sunia ta nie nadaje się, skoro całe zycie mieszkała na zewnątrz, a z tego co wiem, leonbergery raczej wolą mieszkać na polu niz w mieszkaniu... Państwo owszem wymagania maja kosmiczne, a nigdy nie zagwarantuje się pozytywnych odpowiedzi, jesli idzie o psiaka ze schroniska.... w zasadzie to mój błąd.. mogłam najpierw przeanalizować dokłądniej zanim wkleiłam, ale ja zazwyczaj działam impulsywnie i jak dostałamj maila, to zanim pokazałam państwu jakiegokolwiek innego psa, to wolałam zapytać na wątku.... sorki, pytanie uważajcie za niebyłe.... Ale takie idealne psy istnieją.. Moja Majka wzięta w styczniu ze schroniska wszystkie pytania przechodzi na plus ;) Quote
2010 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Chciałaś dobrze Astor i pytasz otwarcie . To trzeba usznować.:loveu: Leonbergii mają wspaniałe charktery ale Dorcia potrzebuje chycba trochę spokoju i drugiego psiaka. To tylko takie moje osobiste refleksje. Quote
taks Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Asior - pewnie że chciałaś dobrze a kto pyta nie błądzi więc nic absolutnie nie mam do Twojego postu:lol: rzuciłaś temat do rozważań czy proponować Dorcie tym ludziom- więc mim zdaniem nie a reszta to tylko moje uczulenie na takich ludzi którzy oczekują, że psa po przejściach dostaną ( oczywiście za darmo)z dożywotnią gwarancją niezawodności , w najwyższym standarcie użyteczności i już dotartego i bezobsługowego- a takich rzeczy to nawet w salonie samochodowym nie oferują:diabloti: Quote
Ada-jeje Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Asior dziekujemy za szczere checi :lol: ale odpowiedz juz padla, nawet dwukrotnie, Dorcia nie spelnia wymagan panstwa absolutnie. :shake: Ja osobiscie nie oddalabym tym ludziom zadnego psa, ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie. Dorcia przyjezdza jutro na DT do Ulaa. Quote
agamika Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Dorcia przyjezdza jutro na DT doUlaa. ooooo :) no to Leosia szybko skrzydełka rozwinie :loveu:.. tylko ostrzeżcie Ulee ze sunia rozmiekcza serducha na amen:evil_lol: i moze nie chciec jej później oddac :lol:... (PS. A kiedy będziecie w hotelu ? ) Quote
Ada-jeje Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Agamika bedziemy na 17.00, czy znow sie spotkamy :crazyeye: Quote
taks Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 kolejny bazarek;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolorowe-obrozki-dla-maluchow-na-proanimalsy-do-17-07-a-141400/#post12567278 bardzo dziękuję za pomoc przy podtrzymywaniu dotychczasowych i naturalnie proszę o dalsze wspieranie;) Quote
agamika Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='Ada-jeje']Agamika bedziemy na 17.00, czy znow sie spotkamy :crazyeye: oj, niestety tym razem nie, byłyśmy rano w hotelu . a drugi raz na dzien piechty pod górke 30 min to za duzo jak na mnie w takie upały :evil_lol: Powiedziałam tej słodyczy ze dziś zmienia lokum i ze ma być odważna i grzeczna , ale ona na to tylko łapą mnie zaczepiła żebym dalej głaskała :roll: ona zbyt wiele wycierpiała i jeśli nawet z czasem okaże się psim prymusem to wspaniale ale teraz potrzebuje człowieka gotowego także dużo wybaczać i zrozumieć ale to co otrzyma w zamian ... ehhh ... już zazdroszczę temu komuś :oops:..ona to chyba kolejna czarownica hotelowa, co wzrokiem hipnotyzuje :shake: i kaze myslec o sobie cały czas i tak z innej beczki , łańcuszek zawsze jej ściągałam jak juz jadła i nie warkła , nie próbowała mnie straszyć, tylko pochłaniała :-( jedzenie jak najszybciej .. Quote
Marzenuś Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Cholera, gdyby nie mój Faflun i moja Dorka to ta Dora miała by już DS. Zakochałam się w niej. I moja mama też. Quote
Recommended Posts