Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IKA & SONIA, mysle ze za wczesnie robic Dorci Allegro, choc z drugiej strony gdyby sie znalazla osoba ktora potrafi pracowac z sunka, zna potrzeby psow to dla Dorci bylo by korzystniej. Moze zaryzykujmy ale trzeby wszystko dokladnie opisac jakiej osoby szukamy.

Posted

a wiecie co .. ja myślę po dzisiejszej wizycie w hotelu ze nie będzie tak źle z sunią . Dajcie jej tydzień oddechu, niech sie zadomowi troszkę, zobaczy ze jej krzywdy nikt zrobić nie chce .

Myślałam z tego co mówiła Ada- jeje ze zastanę ją schowaną w budzie , a tu .. psina czekała w rogu kojca niesmiało merdając ogonem jak podchodziłam z Samantą . Przygłada główkę do krat zeby ja głaskac .
A to jest bardzo wazne, ze sama dązy do konaktu z człowiekiem :) nie ucieka , nie chowa się przed ludzmi .

cały czs jak byłysmy w tych górnych boksach sunia nas obserwowała a jak sie zwrócilo na nia uwage to ogonek delikatnie chodził, albo niesmiało łapke podnosiła .

Mysle ze w sb bede w hotelu , to spróbuje ją na spacer zabrac , pozycze od Grocika szelki ;)

Bywały w hotelu dzikawe psiaki ( jak dotąd tylko Chojrak stoi oporem przed socjalizacją (tzn postepy są ale to bardzo malutkie krovczki ) , ale to jest niestety pies który przez wariata był trzymany całe zycie w ciemnej komórce ! nie znał ani ludzi, ani smyczy .. a jak juz poznał to lasso :shake: i niezbyt "fajny"hotel w którym spedził3 miesiące zanim trafił do Wieliczki ... Wypracwałam z nim to ze jak mu ubieram luzno smycz to nie mam dziur w ręce :evil_lol:.. akle na spacery "chodzi" na rekach tylko ) i wychodziły na prostą , więc spokojnie , nie martwcie się .. wiadomo że DT jest lepszy , ale myśle ze jesli sie nie znajdzie to sunia wyjdzie i tak na prosta , tlyko moze odrobine dłuzej to zajac . W kazdym razie, jej dzisiejsza reakcja na ludzi jest bardzo obiecująca :)

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Też tak uważam. Proszę o więcej wskazówek na temat zachowania Dorci żebym mogła jakiś tekst sklecić.

Kasiu, Ada-jeje na wątku, a ja na podstronie dorki, już napisałyśmy chyba wszystko co na razie możemy o niej powiedzieć.

Posted

Tak, Dorcia nie wykazuje lęku przed ludźmi a oszołomienie i zadziwienie otwartą przestrzenią i światem. Dlatego z kojca merdała do nas i podchodziła do krat, a po wyjściu z niego jest troche bezradna i czuje się mało bezpiecznie. Ale jestem pewna, że to szybko minie, w rękach agamiki tym bardziej!

Byłyśmy dzisiaj u Astka. W kojcu dalej kupska się walają! On się wymiguje, że nie ma czasu, jego żona siedzi cały dzień z dzieckiem w domu i też nie potrafi wyleźć i sprzątnąć, to się nie mieści w głowie. W garnku był chleb i makaron, może jakieś mięso też wcześniej było, nie wiem. W każdym razie jak wszystko dobrze pójdzie to Astusia też jutro zgarniemy.

Posted

Hanek nie jak dobrze pojdzie, tylko jutro go zabieramy o godzinie 15,15 musimy tam byc, zeby do Wieliczki zdazyc na 17.00. Dzwonil do mnie dzisiaj po przyjsciu z pracy zeby mu asta nie zabierac, on jutro posprzata. Moja odp. brzmiala: asta jutro zabieramy a jak bedzie mial porzadny kojec i pokaze mi kupione karme dla psa to wtedy bede z nim rozmawiac. Wezwanie na Policje on juz tez dostal. Tym razem sprawa leci blyskawicznie, bo to Policja sama wszczela postepowanie od reki.

Posted

Ada-jeje czy leosia ma założony watek na molosach? może oni znajdą jakis dt dla niej i będą ją opłacać - zawsze to by było jednego piesia mniej do utrzymania...ona jest w Wieliczce?

Posted

Andziu, Leosia Dorka nie ma jeszcze zadnego ogloszenia, jest juz bezpieczna w Wieliczce ale ona potrzebuje kontaktu z osoba ktora zna potrzeby psow z skrzywiona psychika. Bardzo Cie prosze wrzuc ja na molosy, z gory dziekuje.

Posted

IKA nie dawaj jeszcze do przelomu Dorki, ja tez wyjezdzam na kilka dni i jak wroce to mam kilka pomyslow gdzie przeniesc Dorke na DT, obawiam sie ze z Przelomu nie zglosi sie zadna konkretna osoba, a ja chce jeszcze Dorke troche poobserwowac i dlatego przeniose ja na nasz teren.

Posted

[FONT=Arial]podrzuciłam linka dadze od leosiów , może zajrzy

nie doczytałam czy Ewa Derek [ kurcze chyba znów przekręciłam nazwisko :roll: ] wie o suni ??

a co z astusiem ??
[/FONT]

Posted

Oj Alicjo kiepsko czytasz watek, jest juz napisane ze dzis jedzie do hotelu. IKA nie wiem gdzie Dorcia zamieszka czasowo, napisalam ze mam kilka pomyslow ale musze je omowic z osobami ktore chce namowic zeby daly Dorci DT, mysle ze z trzech choc jedna sie zgodzi.