Alicja Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ada-jeje napisał(a):Oj Alicjo kiepsko czytasz watek, jest juz napisane ze dzis jedzie do hotelu. IKA nie wiem gdzie Dorcia zamieszka czasowo, napisalam ze mam kilka pomyslow ale musze je omowic z osobami ktore chce namowic zeby daly Dorci DT, mysle ze z trzech choc jedna sie zgodzi. [FONT=Arial] akurat mam cienko z netem a wątków dużo ....przepraszam za pytanie [/FONT] Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Alicjo nie masz za co przepraszac, :shake: z mojej strony to tez nie byl przytyk tylko zart. :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Zawozac asta Oskara, sprobowalysmy wyciagnac Dorke z kojca. I udalo sie, :loveu: jak opuscila kojec to od razu przylgnela znow do ziemi, kucnelam przy niej i zaczelam glaskac, mowic do niej po czym slodzuitka wstala i ruszyla do przodu. Jak doszlysmy do laczki gdzie odbylo sie spotkanie z Zywiolem, nasza Dorka wyraznie sie nim zainteresowala, ale koles nie bardzo :shake: wolal kamien niz kolezanke. :mad: Hanek utrwalila Dorke na fotkach i napewno nam pokaze jej oblicze. Jestem juz pewna ze Dorcia szybko znow sie odnajdzie, jak tylko u jej boku stanie odpowiedzialny czlowiek. Quote
agamika Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 bidulka straszna, ale o ile pierwszego dnia nieśmiało merdała ogonkiem jak widziała kogoś zbliżającego sie do kojca to wczoraj i dziś rano juz staje słupkiem opierając się o siatkę i ogonem żwawo rusza. Dziś tez ją na chwilę z boksu wyciągłam . Między kojcami tak troszke musiałam ja wynieśc tzn po prostu trzymac zadek u góry ;), na zewnatrz była trosze wylękniona i chwile posiedzałysmy na trawie, porozmawiałyśmy i wróćiła do boksu juz sama na wyprostowanych całkiem łapach i uszczęsliwiona odkryła ze tam pełna micha na nią czeka. Obrózke sciągłam jej podczas jedzenia , nie warkła na mnie ani nic takiego :) Astek o wiele lepiej się odnalazł w nowej sytuacji :) jak pojechałyscie to dałam mu miche suchego . Ciekwsko przygląda się z kojca wszytkim i wszystkiemu . Na spacer chętnie idzie . Quote
Ada-jeje Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Agamiko dziekujemy Ci z calego serca za opieke nad naszymi psiurami, tylko pamietaj prosze o obrozce bo to nasz drogocenny prezent od Taks dla naszych podopiecznych. :loveu: Quote
2010 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 wreszcie znalazłam ten wątek... co za biedaki...:-(całe szczęście,że już odebrane ... Quote
agamika Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='Ada-jeje'] tylko pamietaj prosze o obrozce bo to nasz drogocenny prezent od Taks dla naszych podopiecznych. :loveu:[/quote] hmm, ale o jakiej obróżce ? bo ja sunie brałam na łańcuszkowej hotelowej , ona jak ja pierwszy raz widziałam już była bez obroży Ascik tez nie ma żadnej obroży na sobie Quote
Ada-jeje Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Ascika zostawilysmy bez obrozy, a leosie chyba z obrozka, moze hanek jak wejdzie na dogo to napisze, bo ja juz jestem solidnie zakrecona i moze cos namieszalam. Quote
Lintie Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Poszedł przelew dla sunieczki. Przehandlowałam koleżankom trochę kolczyków... ;) Quote
hanek Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Dziękujemy, Lintie! Ja też nie pamiętam co się stało z obrożą. Na pewno przywiozłyśmy Dorcię w obroży i smyczce taksowej, ja nie zabierałam ich z powrotem. Znajdą się! Quote
Lintie Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Nie dziękuj, tylko dawaj zdjęcia Ślicznoty! :cool3: Quote
taks Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 jeszcze jeden malutki bazarek;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/gentle-leader-na-proanimalsy-do-11-07-a-141114/ Quote
hanek Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 A ja mam dla Was fotki w końcu. Tak jak pisały dziewczyny - Żywiołek woli zabawki (tu akurat kamyczek mu się napatoczył) niż towarzystwo damy: Quote
2010 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 :lol:Sliczne fotki ? Jak to dobrze, że psiaki w dobrych rękach A ta :loveu:Dorcia jak taki potulny baranek ... Quote
Weronikaa Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Zaznaczam wątek. Dobrze, że powoli wszystko zaczyna się układać jakoś... :) Psiaki wyglądają już naprawdę lepiej ! Quote
agamika Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Oskar wygląda całkiem nieźle , a psychicznie o niebo lepiej z nim jak z Dorcia . Na spacerze na razie ja z nim nie byłam, bo akurat jak docieramy do hotelu to on już po albo w trakcie .Ale z tego co udało mi sie zaobserwować do tej pory to on jest otwarty do ludzi i domaga sie wręcz uwagi z kojca :lol:.. potrafi dosyć głośno sie domagać spojrzenia, spaceru, michy :) DOrcia dzis wyszła żwawo z boksu ku mojemu zdzwieniu , żwawo ruszyła do wyjścia z terenu boksów i dopietro przed samiutkimi drzwiami ( tymi drewnianymi juz na zewnatrz całkiem ) zrobiła mały strajk . Ale na trawie w pwnymmomencie całkiem sie wyluzowała :loveu: , jak tylko przestawałam ja drapac to zaczepiałamnie łapą ze jeszcze chce . Powylegiwała sie troche na słoneczku . Dla niej byłby idealny DT/DS z drugim psem , który byłby dla niej najlpeszym nauczycielem i przełamywaczem lęków . I czy ja dobrze kojarze ze Dora ma podobno 5 lat ? czy cos pomyliłam ? Pytam bo ona ma bardzo ładne zęby - dzis jej w paszczę troche zaglądałam i nawet te z tyłu ma pozbawione kamienia . Quote
hanek Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 agamika napisał(a): I czy ja dobrze kojarze ze Dora ma podobno 5 lat ? czy cos pomyliłam ? Pytam bo ona ma bardzo ładne zęby - dzis jej w paszczę troche zaglądałam i nawet te z tyłu ma pozbawione kamienia . Tak, 4-5. Czyli 4;) Tak mówił "właściciel" i tak oceniła dr Lucynka. Quote
2010 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 tak to nawet na fotkach widać tę różnicę... :loveu:Oskarek odważny i otwarty na kontakt z ludzmi, a :loveu:Dorcia ...śliczny psiaczek Allegro na te psiaki: http://allegro.pl/show_item.php?item=673328031 Quote
coronaaj Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 magda222 napisał(a):Zapisuję się na wątek... Zapisuje, zaznaczam i podnosze. Juz kupilam Allegro... A tutaj popatrzcie madra akcja... http://www.dogomania.pl/forum/f99/zalapkuj-samochod-pomoz-przywrocic-nadzieje-dixonowi-do-30-07-a-141115/#post12548972 Quote
agamika Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Dorunia jest baardzo smutnym pieskiem ? takie smutne oczka ma ? a guzik :evil_lol: , tylko o smaczki żebrała o takie Dorcia oczka ma widać ze przebywanie na słoneczku, trawie sprawia jej przyjemność :) Quote
Recommended Posts