Asior Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 dziołszki... przydała by się dla niej obróżka inna, nie?? Bo ten łańcuch wygląda okropnie... jak trzeba to odstąpie jedną z moich.... Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Asior, kochanie dziekujemy za szczere checi, obrozke my mamy dla Dorci, moze bys tak DT zaproponowala, to dopiero Dorcia by Cie pokochala :lol: a obrozke z adresowka od dobrego duszka Taks w prezencie dolozymy. :evil_lol: Quote
hanek Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Ada-jeje, Asior daje palec, a pani od razu całą rękę chce zachachmęcić, co za pazerność:P A obroża i smycz Dorki się znalazła u pani w aucie może? Quote
agamika Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 łańcuch jest hotelowy ;) wiec nie bój się Asiu , jak widzisz jest całkiem luźno a Dorcia nie nosi go dla ozdoby , a jelsi sunia będzie jeszce w hotelu na okazje dłuzszych spacerów to wole miec ja na szelkach Grotowych niż obrozy, bo dziewczyna lubi czasmn robic interesujące próby wysmyknięcia i powrotu na własną reke do kojca ;) Quote
Asior Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ada-jeje napisał(a):Asior, kochanie dziekujemy za szczere checi, obrozke my mamy dla Dorci, moze bys tak DT zaproponowala, to dopiero Dorcia by Cie pokochala :lol: a obrozke z adresowka od dobrego duszka Taks w prezencie dolozymy. :evil_lol: taaaa.. w moim 27 metrowym mieszkaniu, dwójka dorosłych dwójka dzieci i dwa psy, to akurat mam miejsce dla tej ślicznej olbrzymki :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Hanek jak najbardziej, przypomnialam sobie ze obrozke i smycz zabralam, a co do Asior ze ja zaraz cala reke chce to powinnas juz dawno wiedziec, przebywajac ze mna od dluzszego czasu. :evil_lol: Zreszta jak zapewne zauwazylas jak juz cos chce to zawsze dla naszych podpiecznych nigdy nie potrzebuje niczego dla siebie. :shake: Quote
2010 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 do diabła ten łancuch nie pasuje do tej owieczki... To co ma jakąś obróżkę? Dorci dajcie te przysmaczki ...niech sobie:lol: trochę podje.. Taka piękna olbrzymka !!1 Prześliczny psiaczek !:loveu: Quote
taks Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Cioteczki proszę nie marudzić ;):evil_lol: tylko mi napisać czy szelki potrzebne czy nie i jeśli tak, to ile ta łowieczka ma mniej więcej w klacie. Quote
2010 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 to dobry pomysł dla tej :loveu:owieczki jakieś fajne szelki ...:lol: Quote
agamika Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='taks'] Cioteczki proszę nie marudzić ;-):evil_lol: tylko mi napisać czy szelki potrzebne czy nie i jeśli tak, to ile ta łowieczka ma mniej więcej w klacie. jutro postaram się ją zmierzyć , tylko :oops: .. miałabym taką prośbę, żeby to nie były takie zapinane na raz na łopatkach , Grocik ma takie, jak moja Zołza : http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/laki_DSCN9020.jpg czyli osobno jakby obróżka a osobno za łapkami , smycz przypina sie na wysokości łopatek :modla: przepraszam ze tak marudze :oops:, ale ona z takich zapinanych na raz na łopatkach zaraz wyskoczy /wywinie się . Ona jest wpbrew pozorom zwinna i jak chce to potrafi doiśc szybko sie ruszać ;) Quote
taks Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 No "guardy" zrobię oczywiście- inne uważam, że są fee :evil_lol:i ręki do tego nie przykładam;) guardy czyli takie: Quote
2010 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 No proszę jak ta :loveu:cioteczka Agamica dba o psiczki ...:lol: Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ciotka agamika ma wymagania, :evil_lol: a cioteczka Taks, spelnia zyczenia dla owieczki:lol: Quote
Kacha3D Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Taks a będziesz w posiadaniu takich mocniejszych dla świniaka?:) Quote
taks Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 A kto to "świniak" bo nie kumam i nie umiem w związku z tym ocenić co znaczy "mocniejszych";) Od razu mówię, że moje "szyciowe" doswiadczenie i mozliwości kończą się na kucykach( dosłownie) - konie juz poza moim zasiegiem:diabloti: Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Taks mysle ze chodzi jej o astke ktora jest w awatarku, :evil_lol: ale napeno sama do Ciebie napisze. Quote
kanna Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Leosio-Dorcia robi szybkie postępy- myślę , że to ogromna zasługa agamiki.. sunia jest bardzo kontaktowa.. na widok człowieka staje na siatce kojca na tylnych łapach i zaczyna merdać nieskoordynowanie całym własnym ciałem...jest to bardzo niezsynchronizowane i bardzo komiczne...wyobraźcie sobie , że kiedy huśta ogonem zaraz zaczyna wpadać w rytm salsy lewa tylna łapa a prawa jest conajmniej w fokstrocie, tłów to walc fale dunaju przednimi robi kaczuszki a łeb dyga jak w prl piesek w dużym fiacie.... uwielbia pieszczoty...smakołyczki wcina z ręki ( no miałam respekt za pierwszym razem) ..ma to główeczkę wielkości sporego arbuza a zęby jak średniej wielkości grabki:shake: sunia szybciutko nawiązuje kontakt z ludzmi ale Ada-je-je ma rację, dt w jej przypadku jast sprawą pierwszorzędną... Quote
hanek Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Plakacik Dorki: http://proanimals.org/posters/poster_237.pdf Plakacik Oskara: http://proanimals.org/posters/poster_239.pdf Bardzo prosimy o wieszanie i dziękujemy Ruth za plakaty! Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Kanna wnioskuje ze znow bylas w odwiedzinkach, w hoteliku, mozna bylo zauwazyc po pierwszej wizycie ze Dorcia szybko nabierza zaufania, i choc wdzieczne jestesmy agamice za opieke i pomoc w ponownej socjalizacji suni to jednak nadal jestem zdania ze im szybciej znajdzie DT tym szybciej pjdzie do adopcji, choc przyznaje rowniez ze jak wroci IKA z krotkiego urlopu damy niunie do Przelomu, a nuz znajdzie sie osoba hetna do adopcji i zarazem odpowiedzialna. Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Chyba dzieki Ruth :loveu: zabraknie nam slupow ogloszeniowych w Chrzanowie, a moze by poprosic rowniez osoby z dogo do rozwieszania ogloszen nie tylko na naszym terenie. Quote
agamika Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dorcia ma ok 70- 75 cm w kłębie obecnie Ona jest taka słodka :loveu: taka, taka taka ... do zagłaskania na śmierć :oops: wyprzytulania wycałowania .. Dziś juz troszke po łące pochodziła , co prawqda zaraz kładłasie opalac i łapa mnie zaczepiała ... "no coś Ty ogłupiała ? jakies eskapady po ogrodzie ? Ty drap tu ..." .. i tak patrzyła TYMI oczami , no i sie nia dało inaczej tylko trzeba było drapac :roll: Dzis brzusio dała do wymasowania :) ale tak na luzie nie strachowo poddańczo :loveu: i łapki tylnie tez masujemy odrobinkę , zeby rozuszac te łapiszcza wielkieeee ;) Tak w DT mysle ze szybciutko by z niej wyszło normalne psisko, ale wydaje mi się że warto też juz szukac DS bo :oops: ... to jest psina która bardzo przywąze sie do kogoś kogo będzie miec na stałe i wyjazd z DT może wtedy bardzo przeżyć .. a zawsze jest ułamek szansy ze ktoś kto kocha psy jak my się zgłosi , a poniewaz nie ma problemów z agresją, do ludzi jest otwarta , inne psy lubi i ideałem byłoby dla niej jakies psie towarzystwo to jej adopcja w obecnym stanie nie jest sprawą beznadziejną Quote
kanna Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 agamika napisał(a):Dorcia ma ok 70- 75 cm w kłębie obecnie oj coś mi się wydaje, że więcej....mój tyfus ma 75 a jest przy niej jak ratlerek.. 80 albo i trochę więcej...a właściwie to ją zmierzymy z tym ,że ty trzymasz ja mierzę:evil_lol: czy ktoś jeszcze do pomocy ? Quote
kanna Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ada-jeje napisał(a):Kanna wnioskuje ze znow bylas w odwiedzinkach, w hoteliku, no bywa się czasem :evil_lol: astek jeszcze oszołomiony ...no ale kudłacz mnie rozbraja tymi kamieniami...przecież on normalne głazy nosi:shake: Quote
Recommended Posts