Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior, kochanie dziekujemy za szczere checi, obrozke my mamy dla Dorci, moze bys tak DT zaproponowala, to dopiero Dorcia by Cie pokochala :lol: a obrozke z adresowka od dobrego duszka Taks w prezencie dolozymy. :evil_lol:

Posted

Ada-jeje, Asior daje palec, a pani od razu całą rękę chce zachachmęcić, co za pazerność:P A obroża i smycz Dorki się znalazła u pani w aucie może?

Posted

łańcuch jest hotelowy ;) wiec nie bój się Asiu , jak widzisz jest całkiem luźno a Dorcia nie nosi go dla ozdoby , a jelsi sunia będzie jeszce w hotelu na okazje dłuzszych spacerów to wole miec ja na szelkach Grotowych niż obrozy, bo dziewczyna lubi czasmn robic interesujące próby wysmyknięcia i powrotu na własną reke do kojca ;)

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Asior, kochanie dziekujemy za szczere checi, obrozke my mamy dla Dorci, moze bys tak DT zaproponowala, to dopiero Dorcia by Cie pokochala :lol: a obrozke z adresowka od dobrego duszka Taks w prezencie dolozymy. :evil_lol:

taaaa.. w moim 27 metrowym mieszkaniu, dwójka dorosłych dwójka dzieci i dwa psy, to akurat mam miejsce dla tej ślicznej olbrzymki :evil_lol:

Posted

Hanek jak najbardziej, przypomnialam sobie ze obrozke i smycz zabralam, a co do Asior ze ja zaraz cala reke chce to powinnas juz dawno wiedziec, przebywajac ze mna od dluzszego czasu. :evil_lol: Zreszta jak zapewne zauwazylas jak juz cos chce to zawsze dla naszych podpiecznych nigdy nie potrzebuje niczego dla siebie. :shake:

Posted

do diabła ten łancuch nie pasuje do tej owieczki...
To co ma jakąś obróżkę?
Dorci dajcie te przysmaczki ...niech sobie:lol: trochę podje..
Taka piękna olbrzymka !!1 Prześliczny psiaczek !:loveu:

Posted

Cioteczki proszę nie marudzić ;):evil_lol: tylko mi napisać czy szelki potrzebne czy nie i jeśli tak, to ile ta łowieczka ma mniej więcej w klacie.

Posted

[quote name='taks'] Cioteczki proszę nie marudzić ;-):evil_lol: tylko mi napisać czy szelki potrzebne czy nie i jeśli tak, to ile ta łowieczka ma mniej więcej w klacie.
jutro postaram się ją zmierzyć ,
tylko :oops: .. miałabym taką prośbę, żeby to nie były takie zapinane na raz na łopatkach ,
Grocik ma takie, jak moja Zołza : http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/laki_DSCN9020.jpg czyli osobno jakby obróżka a osobno za łapkami , smycz przypina sie na wysokości łopatek :modla:

przepraszam ze tak marudze :oops:, ale ona z takich zapinanych na raz na łopatkach zaraz wyskoczy /wywinie się . Ona jest wpbrew pozorom zwinna i jak chce to potrafi doiśc szybko sie ruszać ;)

Posted

No "guardy" zrobię oczywiście- inne uważam, że są fee :evil_lol:i ręki do tego nie przykładam;)
guardy czyli takie:

Posted

A kto to "świniak" bo nie kumam i nie umiem w związku z tym ocenić co znaczy "mocniejszych";)
Od razu mówię, że moje "szyciowe" doswiadczenie i mozliwości kończą się na kucykach( dosłownie) - konie juz poza moim zasiegiem:diabloti:

Posted

Leosio-Dorcia robi szybkie postępy- myślę , że to ogromna zasługa agamiki..

sunia jest bardzo kontaktowa.. na widok człowieka staje na siatce kojca na tylnych łapach i zaczyna merdać nieskoordynowanie całym własnym ciałem...jest to bardzo niezsynchronizowane i bardzo komiczne...wyobraźcie sobie , że kiedy huśta ogonem zaraz zaczyna wpadać w rytm salsy lewa tylna łapa a prawa jest conajmniej w fokstrocie, tłów to walc fale dunaju przednimi robi kaczuszki a łeb dyga jak w prl piesek w dużym fiacie....

uwielbia pieszczoty...smakołyczki wcina z ręki ( no miałam respekt za pierwszym razem) ..ma to główeczkę wielkości sporego arbuza a zęby jak średniej wielkości grabki:shake: sunia szybciutko nawiązuje kontakt z ludzmi ale Ada-je-je ma rację, dt w jej przypadku jast sprawą pierwszorzędną...

Posted

Kanna wnioskuje ze znow bylas w odwiedzinkach, w hoteliku, mozna bylo zauwazyc po pierwszej wizycie ze Dorcia szybko nabierza zaufania, i choc wdzieczne jestesmy agamice za opieke i pomoc w ponownej socjalizacji suni to jednak nadal jestem zdania ze im szybciej znajdzie DT tym szybciej pjdzie do adopcji, choc przyznaje rowniez ze jak wroci IKA z krotkiego urlopu damy niunie do Przelomu, a nuz znajdzie sie osoba hetna do adopcji i zarazem odpowiedzialna.

Posted

Chyba dzieki Ruth :loveu: zabraknie nam slupow ogloszeniowych w Chrzanowie, a moze by poprosic rowniez osoby z dogo do rozwieszania ogloszen nie tylko na naszym terenie.

Posted

Dorcia ma ok 70- 75 cm w kłębie obecnie

Ona jest taka słodka :loveu: taka, taka taka ... do zagłaskania na śmierć :oops: wyprzytulania wycałowania ..

Dziś juz troszke po łące pochodziła , co prawqda zaraz kładłasie opalac i łapa mnie zaczepiała ... "no coś Ty ogłupiała ? jakies eskapady po ogrodzie ? Ty drap tu ..." .. i tak patrzyła TYMI oczami , no i sie nia dało inaczej tylko trzeba było drapac :roll:
Dzis brzusio dała do wymasowania :) ale tak na luzie nie strachowo poddańczo :loveu: i łapki tylnie tez masujemy odrobinkę , zeby rozuszac te łapiszcza wielkieeee ;)

Tak w DT mysle ze szybciutko by z niej wyszło normalne psisko, ale wydaje mi się że warto też juz szukac DS bo :oops: ... to jest psina która bardzo przywąze sie do kogoś kogo będzie miec na stałe i wyjazd z DT może wtedy bardzo przeżyć .. a zawsze jest ułamek szansy ze ktoś kto kocha psy jak my się zgłosi , a poniewaz nie ma problemów z agresją, do ludzi jest otwarta , inne psy lubi i ideałem byłoby dla niej jakies psie towarzystwo to jej adopcja w obecnym stanie nie jest sprawą beznadziejną

Posted

agamika napisał(a):
Dorcia ma ok 70- 75 cm w kłębie obecnie

oj coś mi się wydaje, że więcej....mój tyfus ma 75 a jest przy niej jak ratlerek..
80 albo i trochę więcej...a właściwie to ją zmierzymy z tym ,że ty trzymasz ja mierzę:evil_lol: czy ktoś jeszcze do pomocy ?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Kanna wnioskuje ze znow bylas w odwiedzinkach, w hoteliku,

no bywa się czasem :evil_lol: astek jeszcze oszołomiony ...no ale kudłacz mnie rozbraja tymi kamieniami...przecież on normalne głazy nosi:shake: