chucas Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Ja również dziękuję, ze udało się Panią namówić na zalogowanie się na dogomanii, teraz przynajmniej będą wiadomosci z pierwszej ręki...Pozdarwiam Pania i jej cudowną Zuzannę :)) Quote
Gdusia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Super wiesci :) Zdjecia sa super az lezki do oka naszly :):) Jak sie ciesze ze Rudzia-Zuzia ma taki wspanialy dom :) Jak dobrze ze zdarzylam sie z psinka pozegnac :D:D Trzmam kciuki i zycze powodzeni :) Quote
supergoga Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Witamy na dogomanii. Bardzo dziekujemy, że zechciała Pani do nas dołączyć. Jesteśmy w jakiś sposób zżyci z naszymi psami i każda wieść o ich dalszych losach, każde fotki szcześliwego, bezpiecznego psa są bezcenne. Głaski dla Rudej- Zuzanny. Pozdrawiamy Quote
supergoga Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 A nasza kochana Chucas nadal szuka domu: dla Rudej i dla Miłki - w banerkach. Oj, oj - prosimy o zmianę banerków - inne psiaki czekają na domki, chocby smutna Baba-Pola, Murzyn i t.d. Może Ci sie uda wymienic banerek na tym cudownie działąjącym forum. Quote
chucas Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Wstyd się przyznać, ale zapomniałam jak się wstawia w sygnaturkę aktywne zdjęcie psiaka... może ktoś mógłby mi pomóc??? Quote
PaulinaT Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę i bardzo serdecznie witam Panią :) Quote
RUDA ZUZIA Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Kochani! Jeszcze raz serdecznie dziękuję wszystkim za opiekę nad Zuzią.Tutaj chciałam wkleić fajnego gifa ale niestety nie udaje się.Z resztą zdjęć też nie wkleiłabym gdyby nie pomoc syna , który zrobił to w innym programie.Dla wszystkich WIELKI LIZ od Zuzi. Dziękuję i pozdrawiam. Quote
chucas Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Co tam słychać u kochanego Rudzielca? Nie mogę się nacieszyc faktem, że Zuzinka grzeje już dupkę na cieplej kanapie, prawdziwa szczęściara ;) Czy jest szansa na jakieś zdjecie? Pozdrowienia dla rodzinki Zuzki Quote
RUDA ZUZIA Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam serdecznie;) Zuzanna ma się świetnie.Apetycik jej dopisuje ,jednak twierdzi,że kurczak z ryżem i jarzynkami jest najlepszy przy czym bardzo zgrabnie wypluwa marchewkę.Jeśli marchewki nie poduszę na miazgę to nie ma siły aby ją zjadła.Klopsiki są niejadalne a ziemniaczki są "fe".Taka jest mała Zuzia.W domu jest już pewna siebie a na spacerkach bywa "Agresywną Zuzanną".Gdy zobaczy kotka jeży się cała i szczeka strasznie.Tak samo na niektóre psy i ludzi.Często muszę ją brać na ręce aby się uspokoiła.Zaprzyjażnione pieski wita radośnie i zaznajamia ich coraz więcej.Myślę , że to całe szczekanie wynika ze strachu i że z czasem dojdziemy do porozumienia ,że nie można się tak awanturować.Tylko mam wątpliwości co do kotków....Tak żywiołowo na nie reaguje.... Czy tu kiedyś dojdziemy do porozumienia? Ale ogólnie jest słodka i przylepka.Wklejam zdjęcie przez fotosik .Zobaczymy czy mi się uda. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8f2df96ba95aabf.html Quote
RUDA ZUZIA Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Zuzia czeka na spacerek Bardzo nie lubi zakraplania oczek Quote
PaulinaT Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Cieszę się z dobrych wieści. Ale, jeśli mogę cos doradzic - branie psa na ręce i uspokajanie to nie jest dobre wyjście w momencie gdy ten oszczekuje inne psy/ludzi/koty. Trzeba Rudziaszkowi dac jasno do zrozumienia że takie zachowanie jest niemile widziane i zdecydowanie krzyknęć "fe" lub "nie wolno". Branie na ręce i głaskanie (najgorsze!) to jest dla psa nagroda i daje sie mu wtedy do zrozumienia, że jego zachowanie jest dobre. W ten sposób problem będzie się tylko pogłębiał. Quote
RUDA ZUZIA Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Bardzo dziękuję za rady dotyczące Zuzanny.Tak się złożyło, że przez dwa dni wychodziłam z nią sama. Widocznie Zuzia uznała ,że mnie trzeba bronić przed całym światem a moje" nie wolno" ma głęboko w nosku. Wczoraj wrócił mąż i z nim jest stanowczo grzeczniejsza.Ustaliliśmy, że trzeba z nią wychodzić częściej no i w męskim towarzystwie. Na moje usprawiedliwienie dodam, że moja poprzednia sunia była uosobieniem dobroci i łagodności.Wychowałam ją od maleństwa i nigdy nie musiałam podnosić na nią głosu.Jakoś tak sama wiedziała co wolno a co nie. Quote
chucas Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Super, dziękujemy za zdjęcia Zuzki i relacje z pobytu u Państwa w domku. Zuzka lepiej trafić nie mogła :lol: Quote
Lilmo Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Niesamowitą radość sprawia oglądanie takich zdjęć... Zuzia prosto ze schroniskowej budy trafiła na podusię i pod kocyk :) Chciałabym, żeby wszystkie psiaki doczekały się takich szczęśliwych zakończeń :) Pozdrawiam serdecznie Zuzię oraz jej wspaniałą rodzinkę :) Quote
RUDA ZUZIA Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [IMG]http://i46.tinypic.com/uov8k.jpg[/IMG] Podjadam troszeczkę. Quote
Lilmo Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Widzę, że Zuzia ma nie tylko swój kocyk, ale i miejsce przy stole :) :) :) Zuziu i jak Ci smakował pasztecik? :) Quote
RUDA ZUZIA Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Okazało się , że Zuzanna lubi jeść różne rzeczy .Z początku widocznie z nieśmiałości lub może strachu jadła bardzo mało. Bała się też wchodzić do kuchni.Być może wcześniej nie było jej wolno. Ale teraz wchodzi już śmielej, tylko tylne nóżki tak śmiesznie trzyma z tyłu daleko.Ale i to opanujemy.:lol: No i wydało się , że jest strasznym łasuchem.Gdy usłyszy szelest papierka od chałwy to biegnie z drugiego końca mieszkania:lol: [IMG]http://i45.tinypic.com/33e2xxw.jpg[/IMG] Quote
chucas Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Moi Drodzy chciałabym Wam wszystkim życzyć Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i wyjątkowo rodzinnej atmosfery. Dużo głasków dla waszych czworonożnych przyjaciół, a przede wszystkim ogromniasta ilość głasków dla mojej ulubienicy Zuzki :loveu: Quote
RUDA ZUZIA Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Zdrowych , spokojnych, wesołych świąt życzy wszystkim zuzinka z rodziną Quote
Lilmo Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Zuziu! :loveu::loveu::loveu: Ja wraz z moją Nokulą życzymy Zuzince oraz jej wspaniałej rodzinie radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz dużo szczęścia w Nowym Roku!!! Quote
Onaa Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Przepraszam za offa, ale pomocy potrzebuje starszy miły psiaczek z wykręconą głową, nieługo ma iść na boksy ogólne, a tam ma marne szanse !: http://www.dogomania.pl/threads/176179-Staruszek-ze-skrAE-conAE-gA-owAE-moA-e-nie-przeA-yAE-do-Nowego-Roku-PomA-A-my-Mu?p=13752823 Quote
chucas Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Witam co tam słychać u Zuzi, bo wielka cisza tu nastała ;) Może jest szansa na jakieś zdjęcie suni??? Pozdrawiam Quote
Lilmo Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ooo ja także bardzo chętnie pooglądałabym nowe zdjęcia Zuzinki :) Pozdrowienia dla niej i jej rodziny! :) Quote
Recommended Posts