Lilmo Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ranking został zaktualizowany. Tylko 18 głosów na Buk , 97 miejsce :-( Quote
Lilmo Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Chucas, a porobiłaś może podczas odwiedzin jakieś nowe zdjęcia Rudzince? Quote
chucas Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Oczywiście nie...:shake: wzięłam aparat, ale oczywiście, żeby było pod górkę, baterie były rozładowane, nie sprawdziłam w domu, a może Gdusia mogłaby zrobic parę zdjeć? Quote
Lilmo Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 :mad::mad::mad::evil_lol: Gdusiu w takim razie ja także zwracam się do Ciebie z prośbą o zdjęcia :) Quote
Gdusia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Wyslalam pare zdjec Supergodze psiakow ze schrona ale musi byc zajeta bo jeszcze nie wstawila... Lilmo podaj meila wysle je tobie :) Quote
supergoga Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 :mad: Nie popędzać, bo przyjadę...:cool1: Już wstawiam. Wstawiłam najpierw dwa zdjecia Rudej na allegro bo tam jest zawsze taka większa szansa na dom - my tu na maksa zapsieni. I jeszcze z córeczką Nie rozumiem, tyle ładnych małych psiaków mamy i taka cisza. Quote
Lilmo Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ja też tego zupełnie nie rozumiem, ona jest taka piękna i maleńka :shake: Przecież na zdjęciach ze szczeniakami nawet widać, że jest tylko troszkę większa od nich. A ten pyszczek ma taki kochany, że jak patrzę na te zdjęcia to mam wielką ochotę go wycałować :loveu: Supergoga bardzo dziękuję za zdjęcia. Quote
chucas Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ona jest bardzo piękna i kochana i taka malutka, ech szkoda, że nikt sie nia nawet nie interesuje...:-( Quote
supergoga Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Musimy zrobić jej taka porządną typową sesję foto, żeby ją wypromować. Taką smyczkowo spacerkową. Hmmmm Chucas, nie wiesz, kto to się tak chował za tą zasłonką... I jeszcze Ruda z kolega - i to samo pytanie Quote
Lilmo Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 O matko, ale się uśmiałam z tego drugiego zdjęcia :lol::lol::lol: Quote
chucas Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Zdjecia faktycznie uhahane :evil_lol: a sesja bedzie na pewno, tylko nie mogę zapomniec o aparcie lub o bateriach :evil_lol: będę w Buku ale jeszcze nie wiem dokładnie kiedy... A tak przy okazji czy ktos w ogole interesuje się kochanym rudym pysiem? Myslalam, ze Rudka szybciej znajdzie kochający domek... a tu nic...nieznośna cisza... Quote
PaulinaT Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Zasłona dymna?? :lol: Kolega to nie Ori-Gigant przypadkiem?? Śliczna z niej dziewczynka, cudna do kochania tak sunieczka! Quote
Lilmo Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 No gdzie ten dom dla Rudej ? :angryy: Dlaczego pozwalacie jej tyle czekać ? :angryy: Quote
Gdusia Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Podnosimy :) Rudzia jak sie uda to za tydzien na spacerek pojdzie :) Quote
adam Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Suczka bardzo ładna, ma mądre oczy, mam pytanie czy została już wysterylizowana? Quote
Lilmo Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Z tego co mi wiadomo Ruda zostanie wysterylizowana przed pójściem do swojego domu, aby wracać do formy po operacji już w bezpiecznym i ciepłym miejscu :) Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam i Supergoga potwierdzi moje słowa :oops: Quote
supergoga Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Niestety nie mamy na dzisiaj dla niej tymczasu, gdzie mogłaby iść po zabiegu, a nie sposób zostawić jej w budzie i kojcu samą. Jesli znajdzie dom lub tymczas, od razu ma sterylkę i prosto pojedzie z gabinetu. TYlko...gdzie poszukać tego domu., W Buku jest stan alarmowy, jeszcze tak nie było. Totalne przepełnienie. A to jeszcze nie wszystko - Paweł ma do zabrania 1 psa jeszcze i do odłowienia dalmatyńczyka błąkającego się. Nie wiem co będzie, muszą choć 2 psiaki iść do domów lub na tymczas - a tu kanał. A takie super małe psiny są - pomarznie nam Ruda zimą. Quote
snuszak Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 co to się teraz wyprawia :oops: domki gdzie jesteście, a właściwie gdzie Ci ludzie co psy wyrzucają to byśmy ich od razu wymordowali, by było głupków troche mniej to moze i mniej nieszczesc psich tez :angryy: Quote
chucas Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 No własnie gdzie jestes domku, Rudzielec już tak długo czeka, a teraz robi się coraz zimniej i wietrzniej...:-( Czy nikt nie chce takiego malego przytulaska? :placz: Quote
adam Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 a ile dobrze zrozumiałem, suczka przebywa z psem w kojcu i nie jest wysterylizowana? W wielu schroniskach pieski sa steryzliwane i wracaja do kojca. Tak było w przypadku moich dwoch suczek, rana zagoila sie. Wyglada na to ze Ruda jeszcze posiedzi w schronisku, aco bedzie jak w tym czasie dostanie ropomacicza, albo zajdzie w ciaze, bedzie sterylizacja aborcyjna, usypianie szczeniat czy kolejne bezdomne pieski? Brak sterylizacji utrudnia tez jej adopcję, bo wiele osob szuka suczki juz wysterylizowanej. Nie rozumiem jak można trzymać w schronisku niesterylizowane suczki. Quote
PaulinaT Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Niestety takie postępowanie - sterylka i bach do kojca - często się dla suk źle kończy: zapalenia, zakażenia itp. itd. Trochę duże to ryzyko. Poza tym Buk to małe gminne schronisko, dofinansowywane z bardzo skromnych zasobów (o ile wiem, gmina nie finansuje sterylek??) fundacji. Każda suka która trafia do nowego domu jest sterylizowana a pies w typie rasowego - kastrowany. To naprawdę dużo. Ty Adamie nie rozumiesz jak można trzymać niesterylizowane suki - ja nie rozumiem, jak to możliwe że psów przybywa i przybywa i nigdy się to nie kończy. To nie jest kilka-kilkanaście psów. To są ilości liczone w setkach, które się przez takie małe schroniska przewijają. Jeśli masz chęć i ochotę - pomóż. Przechowaj suczkę kilka dni po operacji, dołóż się do finansów - pisać o nie rozumieniu będąc w bezpiecznym zaciszu mieszkanka jest łatwo. Quote
adam Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 a skad Ty mozesz wiedziec czym ja się zajmuje? Quote
supergoga Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Uspokoje, że nie zdarzyło się w tym akurat miejscu krycie psiaków. W końcu Paweł pilnuje suk. Tyle, że nie można wpakować do kojca i budy - bez nadzoru, tam gdzie w sumie siedzą np. 3 psy - suki po operacji. Ja takiego ryzyka nie podejmę. A niestety jest pełno. Nie obawiaj się, Ruda w ciążę nie zajdzie - w razie cieczki Paweł ją po prostu przesadzi. Albo oddzieli. Nie pierwszy rok mamy opieke nad tym miejscem. Oby wszędzie tak było jak w Buku. Quote
Recommended Posts