3 x Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='wilczy zew']Możesz podać jakiś dobry i darmowy czytnik Papierowa książka to jest to :loveu:[/QUOTE] [quote name='malawaszka']no darmowych to chyba nie ma[/QUOTE] [quote name='ulana']Tylko papierowe. :) Po całym dniu przy kompie nie daję rady czytać inaczej niż w tradycyjnym druku.[/QUOTE] darmowych chyba nie ma ja swój 2 lata temu dostalam na urodziny :) tez kocham papierowe no ale kindelka tez kocham i to nie jest tak, ze się oczy jak przy kompie męczą bo czytnik nie jest podświetlany jak monitor teraz wyszły nowsze i można sobie samemu ustawić podświetlenie i chyba musze sprawdzić ile kosztuje i ile będe na niego zbierać, żeby móc czytac wieczorem własnie używając minimalnego podświetlenia bo z moim to np jak wracam po poźnicy jak się zasiedzę w robocie i w autobusie akurat nade mną padnie swiatło to sobie nie poczytam w czytniku jak sie ma ksiazki w dedykowanym doń formacie to mozna zmieniac wielkość czcionki wiec można ustawić sobie taką jak nam pasuje mozna tez wczytac ksiązki w formacie pdf ale wtedy juz czcionki nie zmienie ale zapach ksiązki papierowj ech to jest to ! Quote
malawaszka Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 [quote name='AnkaG']I czytanie w wannie :)[/QUOTE] och weź przez to mi najbardziej brak wanny!!!!:placz: Quote
3 x Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 o masz a ja w wannie nie czytam ale na kiblu to i owszem ;) Quote
wilczy zew Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='3 x']o masz a ja w wannie nie czytam ale na kiblu to i owszem ;)[/QUOTE] mam tak samo :lol: Quote
malawaszka Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 noo kibelek to podstawa :evil_lol: ale teraz robi się już nieprzyjemnie... jak zimno na dworze to bardzo ciągnie więc... byle do wiosny :errrr: Quote
marako Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='wilczy zew']mam tak samo :lol:[/QUOTE] Ja bym nie zdążyła na kibelku nawet tytułu przeczytać (a tempo czytania mam nienajgorsze...). Quote
3 x Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='malawaszka']noo kibelek to podstawa :evil_lol: ale teraz robi się już nieprzyjemnie... jak zimno na dworze to bardzo ciągnie więc... byle do wiosny :errrr:[/QUOTE] u mnie jedyny grzejnik który jest 'odkręcony;' to w łazience pewnie temu ze nie ma na nim ciepłomierza ;) Quote
malawaszka Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 och ja nie mam grzejników... a sezonu grzewczego jeszcze nie rozpoczynamy - tylko wieczorami kominek u rodziców i idzie trochę ciepła w podłogi, ale wczesna jesień to niefajny czas w domu... zimno jest i niefajnie... aaa byle do wiosny!!! Quote
Fides79 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 ha, się towarzystwo rozcztało :) [quote name='3 x']o masz a ja w wannie nie czytam ale na kiblu to i owszem ;)[/QUOTE] ja w wannie to i czasem owszem, ale raczej prasę niż książki a tej drugiej opcji jakoś nie rozumiem, do kibelka tudzież na kibelek i de w konkretnym celu, 3-5 min i po sprawie, nie widzę potrzeby 'aromatyzowania' się :roll: a ostatnio najczęściej czytam przed snem Quote
zerduszko Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Tez się zastanawiam jak można czytać na kibelku, mało czasu ;) Quote
AnkaG Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Ja grzeję niestety bo mam mamę która ma 82 lata na stanie, coby burki nie siedziały same... Ja jestem maniak książkowy ale za to prawie w ogóle nie oglądam TV. Dziewczyny pewnie ha ha mają zatwardzenia. :) Quote
malawaszka Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 jak ktoś nie lubi/nie wie jak to przymusu ni ma :lol: w szczegóły może się nie będę wdawać na forum hahaha Quote
agaga21 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 ja kocham czytać ale już od paru miesięcy nie przeczytałam ani jednej książki. w dzień nie mam kiedy a wieczorem w łóżku natychmiast zasypiam. jakiś taki głupi czas :shake: Quote
3 x Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='Fides79'] ja w wannie to i czasem owszem, ale raczej prasę niż książki a tej drugiej opcji jakoś nie rozumiem, do kibelka tudzież na kibelek i de w konkretnym celu, 3-5 min i po sprawie, nie widzę potrzeby 'aromatyzowania' się :roll: a ostatnio najczęściej czytam przed snem[/QUOTE] my ostatnio wyremontowaliśmy łazienkę to i przyjemnie się siedzi ;) ale fakt, że w łazience głównie gazety czytamy ksiązki z rzadka ale tez mi sie zdarza zabrać kindelka nawet na siku ;) siku robię ja - nie kindelek ;) Quote
Saththa Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 jak lektura wciągająca to i siku sie z nia idzie;) Quote
ulana Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Może jakbym mogła tak spróbować na czyimś kindelku jak to jest, to może bym sie przekonała... Albo nie. ;) Ale tak mam dość kompa jak nigdy w życiu chyba jeszcze i odprężam się bez ekranu ze światełkiem, chociażby najmniejszym. A zapach prawdziwej książki... Kocham biblioteki. :loveu: Quote
Pink Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Ja juz dluzszy czas ksiazek nie czytam fizycznie - tylko slucham, bo jak mam czas, to siedze przy kompie a jak cos robie czy ide z chlopakami na spacer, to slucham ksiazki z I-Pada. Ale jak dorwe Jakis ciekawy artykul w gazecie, to tez zabieram nawet na siku do kibelka hihi jakies dwa zdania sie przeczyta przy okazji. Quote
malawaszka Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 o niee z wysłuchanej książki to ja już całkiem bym nic nie wiedziała - mam z tym problem - ze skupieniem się na tym co leci w tle - mogę mieć tv cały dzień włączony i nic nie wiem co było Quote
marako Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='malawaszka']o niee z wysłuchanej książki to ja już całkiem bym nic nie wiedziała - mam z tym problem - ze skupieniem się na tym co leci w tle - mogę mieć tv cały dzień włączony i nic nie wiem co było[/QUOTE] Mam tak samo. Nawet jak się na początku staram słuchać, to zaraz mnie coś zaprzątnie i już nic nie wiem, odbieram tylko drugi plan zakłócający. Quote
3 x Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 i ja i ja w życiu nei przesłuchałam zadnej ksiazki szczerze powiem, ze nie wiem nawet jak to się robi ;) Quote
Pink Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Pracowo jezdzilam bardzo duzo autem a ze z czasem "radyjo" mi sie znudzilo, bo ciagle to samo grali, to zaczelam sluchac na jednym programie sluchowisk radiowych :lol: tyle, ze wpienialo mnie, ze nieraz juz sie dojechalo na miejsce a sluchowisko sie jeszcze nie skonczylo i pozniej w nastepnym odcinku nie wiedzialam o co chodzi :evil_lol: I tak zaczelam sluchac sluchowisk radiowych na CD-kach, pozniej opowiadan na MP3-kach a jak weszly przenosniki z duza pojemnoscia, to juz w ogole czad i mozna bylo bez Problemu sciagac ksiazki. Ja jakos sie przyzwyczailam i mnie nie przeszkadza sluchanie i robienie czegos dodatkowo. Quote
danyww Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Zapraszam wszystkich na bazarek dla sznupków od Malawaszki :smile: http://tiny.pl/qhv15 Mój pierwszy raz :oops: Quote
malawaszka Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 Danusia a jak zrobiłaś taki link dziwny???? bo tego nie umiem :crazyeye: a ja się chyba przeziębiłam czytając na kibelku :errrr: kurde jednak nie wyszło mi na zdrowie :D Zgredek mi się wczoraj zlał w domu dwa razy :placz: a Bryza dostała biegunkę... bosz... zawsze coś! Quote
Recommended Posts