3 x Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='malawaszka']Danusia a jak zrobiłaś taki link dziwny???? bo tego nie umiem :crazyeye: a ja się chyba przeziębiłam czytając na kibelku :errrr: kurde jednak nie wyszło mi na zdrowie :D Zgredek mi się wczoraj zlał w domu dwa razy :placz: a Bryza dostała biegunkę... bosz... zawsze coś! skracacz linków: http://tnij.org/ ja dzisiaj zwróciłam uwagę, że tez właśnie czytałam w kibleku li tylko na swoje usprawiedliwienei mogę napisac ze teraz mi się łazienka podoba i az przyjemnie się w niej siedzi ;) Quote
danyww Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='malawaszka']Danusia a jak zrobiłaś taki link dziwny???? bo tego nie umiem :crazyeye: a ja się chyba przeziębiłam czytając na kibelku :errrr: kurde jednak nie wyszło mi na zdrowie :D Zgredek mi się wczoraj zlał w domu dwa razy :placz: a Bryza dostała biegunkę... bosz... zawsze coś! Jest taka strona: http://tiny.pl/ Kopiujesz i wklejasz tam długi link i wyskakuje Ci skrót :diabloti: ..bo na kibelku się nie czyta!!! :nonono2: Słuchaj starszych :cool3: Ty na nudę nie możesz narzekać :shake: ..nie zauważyłam, że 3x już napisała ale ja mam chyba inną stronę. :lol: Quote
wilczy zew Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 czyta się czyta,nie znasz się :eviltong: też jestem wzrokowcem Quote
malawaszka Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 jak dzisiaj? Zgredek coś kiepsko... gubił mi się w domu, ja się źle czuję i więcej leżałam na kanapie niż przy kompie, a to dla niego nienaturalne i chodził i mnie szukał - ja na kanapie a on przed drzwiami łazienki na mnie czekał i czekał... Bryzową biegunkę opanowałam metronidazolem - nifuroksazyd nie dał rady wiec Pani Dr od Viki mi podpowiedziała metronidazol; jak biegunka będzie jej wracała to pojedziemy na badania, ale mam nadzieję, że będzie ok już bo Bryza nie jest zbyt chętna do jeżdżenia samochodem... a Viki mnie wczoraj ugryzła... nie ze złości czy coś - tylko kiedyś pisałam - ona czasem próbuje jeść moje palce... normalnie jakby nie czuła że to nie jest kurde mięso do jedzenia tylko że to jest żywe mięso... no i tak lizała mnie po palcach, lizała, próbowała podskubywać i ja ją wtedy palcami po nosie dotykałam, żeby pokumała że się ruszają i żyją... a ona nagle jak gnata wzięła mój palec między trzonowce i nadgryzła - niedużo bo małą dziurkę zrobiła, ale boli i podchodzi ropą :mdleje: niedługo zczarnieje i odpadnie jak ona ma tam beztlenowce... Quote
zerduszko Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Słodka kobita z Ciebie, to się Viki skusiła :lol: Dbaj o palucha, pewnie z prawej ręki, a przy kompie potrzebne wszystkie ;) Quote
WATACHA Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Tylko uważaj , bo podobno najpierw palec, a potem to już całą rękę ;) Quote
malawaszka Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 no wskazujący paluch w prawej ręce - ten od klikania myszką :cool3: , a mówiła Pani dr żeby się nie dać ugryźć bo przy beztlenowcach się źle goi... no to się nie dałam - sama wzięła :D śmialiśmy się z Jarkiem, że przy niej nie można zemdleć albo umrzeć bo zeżre... :shock: taki czarny humor bo cóż innego nam zostało :D Quote
zerduszko Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Buahaha, padłam :lol: Zeżrą psi matkę malawaszkę ;) Quote
ania0112 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 a wiesz co najlepiej odkaża? ślina psa:eviltong: mało tam ich masz? daj każdemu jak zrobią rundkę to zaraz będzie lepiej.. tylko nie dawaj viki bo jeszcze poprawi :evil_lol: Quote
malawaszka Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 ooo nie dziękuję - ja widzę co oni jedzą na dworze :niedowia: Quote
ania0112 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 a no... to inna bajka :shake: ja z brokatem mam taki problem, znajduje wszystko i z pyska mu musze wyciągać ( a musze na 100% bo słaba trzustka)... bułki, kości, mięcho... jedynie co sam wypluwa jak bardzo krzycze to jabłka i gruszki... chociazu nas w parku są takie malenkie jabłuszka.. rajskie jabłuszka sie na to mówi czy jakos tak to i inka i brokat próbują ciągle mi je zjeść... Quote
wilczy zew Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 nie ważne co jedzą,ślina i tak jest odkażająca 3x-co jest na skrócie do tego czytnika którego urzywasz? Quote
AnkaG Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 [quote name='malawaszka']ooo nie dziękuję - ja widzę co oni jedzą na dworze :niedowia:[/QUOTE] Oj tam parę cukiereczków :) Quote
3 x Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='wilczy zew'] 3x-co jest na skrócie do tego czytnika którego urzywasz?[/QUOTE] o format książek Ci chodzi? mobi ale to nie ma znaczenia jest darmowy (polecany) program (Calibre) do przerabiania na wszelkie formaty z wszelkich formatów Quote
wilczy zew Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='3 x']o format książek Ci chodzi? mobi ale to nie ma znaczenia jest darmowy (polecany) program (Calibre) do przerabiania na wszelkie formaty z wszelkich formatów[/QUOTE] co jest na ikonce Nie wiedziałam,że można zmienić format,dzięki! Quote
3 x Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='wilczy zew']co jest na ikonce Nie wiedziałam,że można zmienić format,dzięki![/QUOTE] nie wiem czy dobrze zrozumiałam znowu pytasz o typ czytnika? czytnik mam kindle (4) z tego progarmu korzystam jak trafi mi się ksiązka w pdf ale przerabia na rózne inne formaty tez btw. ikonki nie ma żadnej w sensie jak np 'makintosz' ma symbol jabłko Quote
Saththa Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Hmmmm slina psa jest odkażająca owszem ale dla psa... :watpliwy: Chociaż gorzej jak ugryzie człowiek więcej bakterii ma... ale przy tych beztlenowcach bym się nie upierała :) Quote
malawaszka Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 spoko - pooczyszczałam i się zagoiło już prawie :) wymarzły mi wszystkie malutkie sasanki :placz: chyba nie będzie mi dane nacieszyć się nimi na tej naszej Syberii :placz: Quote
marako Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='malawaszka']spoko - pooczyszczałam i się zagoiło już prawie :) wymarzły mi wszystkie malutkie sasanki :placz: chyba nie będzie mi dane nacieszyć się nimi na tej naszej Syberii :placz:[/QUOTE] My też Syberię mamy - winorośl, dalie, kosmos, kanny i wiele innych roślinek - wszystko ścięte, zbrązowiałe po tych 2 najgorszych nocach. A w ubiegłych latach cieszyły oczy do połowy listopada zachwycając kolorami. Quote
danyww Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 A ja się pytam: kto jeszcze nie był na bazarku dla sznupków! No kto!!! :mad: Tutaj link: http://tiny.pl/qhv15 Quote
malawaszka Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Zgredek mi się starzeje kurde... (ale nowość co?) znowu więcej sika, a robiłam mu niedawno badania i były ok, nerki ok, więc ten cholerny cushing się wzmaga... zwiększyłam dawkę vetorylu i czekam na efekt, którego na razie nie widać :placz: no dziś nad ranem wstał i wysikał się w przedpokoju, a zawsze mnie budzi jak mu się chce - dziś po prostu poszedł i się wysikał w domu... załamka; chyba że nie slyszałam jak mnie budził bo koło 3 Viki miała atak i potem z godzinę z nią siedziałam i próbowałam uspokoić żeby usnęła, ale latała po pokoju jak mały samochodzik :shake: no wyżaliłam się, a poza tym to mamy dziś piękny słoneczny i ciepły dzień! Quote
Saththa Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 u mnie szaro buro.... Biednysie Wy :calus: Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Saththa']u mnie szaro buro.... Biednysie Wy :calus: u mnie wyjatkowo nie ! :multi: Quote
Recommended Posts