Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zajace fajowe :loveu: u mnie przestalo by w koncu padac, bo paszczaki zgnija w chalupce. Biedne chlopaki pobiegac nie moga a ja lubie jak one biegaja :lol:

Posted

Zdjęcia jak zwykle fanfastyczne! Oh furcia jest śmieszna. Kenzo, Bryza do domku! Monik a co z furiatką? bo ona już p zabiegach, sterylce a ogłoszen na fb jakoś od dawna nie widziałam.. ja wiem ze na ma charakterek... parszywy :p ale są ludzi którym by moze nie przeszkadzało to az tak, jakby ktoś miał psa to moze nie chciał by jej tulic.... ori znalazł domek i inne wasze podgryzające tez to moze i furcia..?

Posted

[quote name='ania0112']Zdjęcia jak zwykle fanfastyczne! Oh furcia jest śmieszna. Kenzo, Bryza do domku! Monik a co z furiatką? bo ona już p zabiegach, sterylce a ogłoszen na fb jakoś od dawna nie widziałam.. ja wiem ze na ma charakterek... parszywy :p ale są ludzi którym by moze nie przeszkadzało to az tak, jakby ktoś miał psa to moze nie chciał by jej tulic.... ori znalazł domek i inne wasze podgryzające tez to moze i furcia..?[/QUOTE]

Aniu szczerze mówiąc to nie wiem co robić... ludzie dzwonią o nią ale albo daleko i oczekują transportu, a tak to ja jej nie wyślę bo warunek mam taki, że musi ktoś poprzyjeżdzać i ją przekonać do siebie, albo się zniechęcają tym jej gryzieniem, a teraz jeszcze te ataki padaczki - mimo, że póki co nie przyjmuje leków to muszę o tym informować bo nie wiem jak będzie dalej, czy ataki będą częstsze czy teraz będzie znowu spokój jakiś czas, nawet wczoraj dzwoniła pani o nią, ale nie zdecydowała się, a mój Jarek, jak skończyłam z tą panią rozmawiać powiedział, że chyba jestem nienormalna, że nadal myślę o oddaniu jej po tak długim czasie u nas i po tym jak się zryczałam jak miała ostatni atak tak szybko po poprzednim... trochę beznadziejna sytuacja... dla mnie i trudna

Posted

Nie zazdroszczę Ci tej sytuacji i z Furią i z Viką. A na dodatek jesień idzie, po niej zima, a duże też bez "brania". Hrabciowi znów domem nie wypalił. Załamka.

Żeby zmienić temat napiszę, że wczoraj przez oczka w siatce mojej (5 cm na 7,5) weszły do nas 3 maluteńkie kotki, bo zobaczyły Hondę i postanowiły, że zostanie ich mamą. Byliśmy w wielkim strachu, bo Tajga też byłą na zewnątrz i Grace. Honda bardzo chciała sie z nimi zaprzyjaźnić, ale my już widzieliśmy je w zębach Tajgi. Szybko zamnkęliśmy psy zanim się zorientowały, Honda była bardzo zawiedziona.
No i konsternacja. Przy Tajdze nie byłoby możliwe dopilnowanie towarzystwa. My do pracy. Dom zaniedbany, komin przecieka i mamy wodę w łazience. Zupełnie nie wchodzi w rachubę teraz nic, dopóki się nie ogarniemy. Na szczęście sąsiadka je zabrała i dziś zawiozła do UG, (dowiedziała się, że kociaki będą pod dobrą opieką, a inne w podobnych sytuacjach znajdowały domy u nas w gminie). Uff.

Posted

No najbardziej mi w tej chwili zależy na domach dla Bryzy i Kenzo, ale ani pół telefonu... przygotowujemy się do zimy, czekam na wycenę zimowego domku dla dużych bo nie wyobrażam sobie ich w budach :shake:

a kotki na pewno weszły same a nie ktoś podrzucił? skąd by się wzięły? straszny teraz jest wysyp małych kotów wszędzie - schroniska pękają w szwach :(

Posted

[quote name='malawaszka']Urząd Gminy...
a zimowy domek co to jest? no cieplejsze niż buda schronienie na zimę[/QUOTE]

O kurde i tak kociaki do Urzedu Gminy zawieźć nie wiedziałam ze "tak mozna" stad nie skojarzyłamz e to urzad gminy :lol:

Aaaaa no mnie sie widzi jako no nie wiem taki osobny pokoik??

Posted

[quote name='Saththa']O kurde i tak kociaki do Urzedu Gminy zawieźć nie wiedziałam ze "tak mozna" stad nie skojarzyłamz e to urzad gminy :lol:

no bo zasadniczo to obowiązek Gminy - zajmowanie się bezdomnymi zwierzakami, ale ja nie mam za grosz zaufania...