Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Buty trekkingowe może i wygodne ale jednak później gorzej je domyć po błotnych spacerach, a zwłaszcza traktorową podeszwę ;) a kaloszka pod prysznic i cyk gotowe jak nowy! Ja mam takie trekkingowe co je kocham i chodzę od lat ale jednak na lato dla mnie za ciepłe i za ciężkie, one są super na zimę i nigdy mnie nie zawiodły.
Te z linka rzeczywiście cenę mają przystępną. Może się skuszę na drugą parę do kolekcji :)

Posted

Waszko, jeśli chodzi o kalosze, to swego czasu miałam takie rozkosznie-różowo-kolorowe i po 2 tygodniach po 8h dziennie w oborze wylądowały w śmietniku, także nie polecam.
A teraz mam takie prawdziwe gumiaki za 20zł i sprawują się doskonale :diabloti: Corpawda do miasta w takich to nie bardzo :diabloti:

Grunt, żeby ta guma nie była zbyt wiotka, miękka, bo wydaje się, że wygodne będą i owszem, ale raz dwa popękają na zgięciach i po zabawie.

A tak pozatym jestem zachwycona Gają :loveu: (nie, nie zapakować :p)

Posted

malawaszka napisał(a):
:hmmmm: Gajka to jużdawno ma dom - a teraz może Sagą jesteś zachwycona? :evil_lol:

Otototo tą olbrzymką co u Ciebie teraz jest !
Wybacz, ale sesję mam :mdleje:

Posted

moje od wrzesnia sa w codziennym uzytku spacerowopolnoroboczym, wiotkie nie sa , sa napewno wrazliwe na przebicia czyms twardym ale jakos do tej pory mimo lazenia wszedzie nic im sie nie stalo, a sa cieple , bo same w sobie nie sa zimne jak guma ,bo to pianka, cala przeszla zime w nich latalam i nie zamarzlam ani nawet nie przemarzlam w nogi a to u mnie ewenement a teraz latam bez wkladki i nogi mi sie nie poca i co dla mnie decydujace prawie nic nie waza!!!

ale do kopania[ mysle tu o szpadlu i dolkach czy przekopywaniu ogrodka] sie nie nadaja i tego nie polecam robic

Posted

ostatnio natchnęłyście mnie ogrodniczo :loveu: od Margi dostałam irgę i to był zaczątek mojego nowego bzika :D irga już posadzona, a dziś kupiłam berberysa i perukowca iiii nie wiem gdzie je posadzić :evil_lol:

Posted

weszka napisał(a):
Pokaaaa swoją twórczość ogrodniczą!!!

łee co Ty nie ma co oglądać jeszcze - jak posadzę, jak urośnie to będę się chwalić, teraz to jest kiszka bo podwórko jest nieładne i tylko sobie robimy kątek przy wejściu

jambi napisał(a):
Wasia.... widzę Cię w tym :loveu:

noo ja też - twarzowy zielony i ten krój idelny żeby ukryć te kilka fałdek tu i tam :D

Posted

malawaszka napisał(a):
ostatnio natchnęłyście mnie ogrodniczo :loveu: od Margi dostałam irgę i to był zaczątek mojego nowego bzika :D irga już posadzona, a dziś kupiłam berberysa i perukowca iiii nie wiem gdzie je posadzić :evil_lol:

Proponuję jeszcze bardzo dekoracyjnego derenia.Ma bordowe łodygi i listki zielone z białymi brzegami.

https://picasaweb.google.com/108238945320999276552/KrzewyOzdobne#5613188463660316930

Posted

Pierwsze zdjęcie to wierzba japońska taka na kiju.Zaraz poszukam bardziej przyzwoitego zdjęcia,bo moja mama to troche wydziwia zdjęciowo.

Drugie zdjęcie to tawuła.Ma złote listki.

Posted

to jest taki gatunek floksa .

Wcale nie ma dużo roboty.My kwiaty w większości wieloletnie mamy dość gęsto posadzone,bo wtedy chwasty mają mniejszą szansę ma rośnięcie.
Wieloma roślinami mogę się podzielić,tylko dopiero na jesieni.Może znowu trafi się nam transport,albo zapraszam do mnie.

Posted

no własnie chcę zacząć sadzić - mam już trzy łącznie z Twoją irgą :D zawsze to więcej niż nic :D tzn moja mama coś tam ma już posadzone, ale tak kurcze bez pomyślunku tylko byle wsadzić :roll: jest mały pigwowiec, ten taki zółto kwitnący wiosną popularny krzew - tylko póki co to problem w tym, że nie bardzo mam jak zaplanować i sadzić bo chłopcy szaleją tu traktorem, jeszcze będzie budowany garaż i trochę prac "ziemnych" - więc póki co sadzić mogę tylko przy samym domu bo mi zniszczą

Posted

Ten na zółto to pewnie forsycja.

W tym układzie wsadź gdzie możesz,a na jesień,ewnt. na nastepną wiosnę przesadzisz z większą bryłą ziemi na właściwe miejsce.Małe krzaczki dobrze się przesadza i powinno sie udać.