zerduszko Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 lilo napisał(a): ( a to był strasznie brzydki pies i dla nas jako dla młodych podlotków był mega obciachem ) O matko, nie mów mi ani nawet, że taka byłaś :lol: Quote
jambi Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 zerduszko napisał(a):O matko, nie mów mi ani nawet, że taka byłaś :lol: wiesz jakie sa dzieci :roll: .... ja własnie waszce wyznanie walnęłam na boczku.... :oops: Quote
Tekla64 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 temat ucieczek czy "wychodzen "na jakis czas ... temat rzeka, sama stracilam tak na tej wsi 3 psy niestety i wiem jak to okropnie boli pewnie mozna bylo zapobiec , pewnie mozna bylo tysiace rzeczy zrobic ale sie nie zrobilo i sie stalo ale to sa ino gdybania co by bylo gdyby bylo ... i w zasadzie nic to nie wnosi wazne co jest teraz by nie bylo, no i wlasnie moje sznupy chodza na spacery na linkach bo jakos z tamtej strony to..... wolny teren i tam im jakos sie kojarzy ze mozna wolno i swobodnie se biegac i instynkt mysliwski sie po tamtej stronie uaktywnia , ale fakt przez brame w zasadzie nie wyjda , mogie se wjezdzac wyjezdzac, wnosci a beda staly na lini i zagladaly ale bez wielkiej ochoty na ganianie po wsi oczywiscie poza jamnikiem mimo ze i on na tej lini staje to jednak jego myslenie jest inne i on potrafi se pojsc deczko na wies no i oczywiscie plot plotem to jak chce to i tak wylizie i nie mam sposobu coby mu zabic wsie mozliwe wyjscia bo to jamnik wiejski i tyla ale pies to ino pies i ciekawosc zawsze jest ogromna wiec nie powiem w 100% ze jaky brama byla otwarta na stale to by po wsi nie lazily ale u mnie brama jest zamknieta normalnie i tak ma zostac a spacery na linkach bo juz wiecej nie chce szukac po lasach polach wsiach itd itp nikt nie ma mnonopolu na wiedze ani na doswiadczenie ale kazdy moze kochac i to tez moze byc na rozne sposoby ino wazne by to kochanie bylo w miare madre rozsadne i w zadnym wypadku krzywdzace. I zgadzam sie ze psom nie potrzebne metraze ino madry czlowiek co to poswieci im tyle czasu ile mu potrzeba ale po zyciu w miescie z psami i teraz zyjac na wsi tez z psami moj wniosek jest taki :ze latwiej jest jak jest teren do wylegiwania sie na powietrzu i do niekontrolowanego pobiegania [ogrodzony] ale nie jest niezbedny do psiego szczescia! Quote
weszka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Też czasem sobie myślę, że mnie to by chyba nikt psa nie dał, a ja się czepiam ludzi i już teraz na myśl o prześwietlaniu domów dla szczeniaków umieram z niepewności. Ale w pełni zgadzam się z tym że najważniejszy jest człowiek i jego podejście i poglądy, warunki oczywiście też mają znaczenie ale czasem dom ze złotymi klamkami jest gorszy od tego biedniejszego ale gdzie ludzie mają wielkie serca, chęci i są rozsądni i odpowiedzalni. Quote
AniaGucio Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Myślę, że każda z nas ma coś na sumieniu. Całe szczęście czasy się zmieniają, podejście do zwierząt też ... szkoda tylko, że tak wolno :(. Quote
wilczy zew Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Jest takie powiedzenie,że u dobrego pana to psu i mucha starczy. Quote
WATACHA Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 malawaszka napisał(a):buuahahah szalona :D oczywiście, że bym odebrała - Wam wszystkim bym wszystko odebrała bo ja zła kobieta jestem :diabloti: Raczej pazerna hi,hi,hi wszystkie by chciała mieć dla siebie :) Quote
malawaszka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 no to przedstawiam Wam moich nowych gości - oby szybko się rozjechali do nowych domków - komu kotka komu komu?????? kotka kocurek kotka kocurek kotka Quote
Tekla64 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 piekne wszystkie bez wyjatku ale rude i szyldkretowa to te moje ulubione cudne sa ale nie pakowac! Quote
zerduszko Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Wowo, wow :) Pewna jesteś, że to rude to kotka? A ja zakochana w czarnuchu :loveu: Przeboski :) A jak tak chcesz pakować, to wszyscy mogą się ubiegać, czy trzeba jakieś specjalne warunki spełnić? :lol: Quote
malawaszka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 pewna jestem, że rude to kotka :lol: to jaśniejsze trzeba spełnić szereg specjalnych warunków - m.in. bieg przez płotki na 780 m :grins: Quote
wilczy zew Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Kociaki śliczne ale nie umiem biegać przez płotki więc odpadam. Quote
lilo Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 zerduszko napisał(a):O matko, nie mów mi ani nawet, że taka byłaś :lol: no byłam byłam , cóż poradzic - człowiek z wiekiem do czegos dorasta. Wtedy kundel z przodozgryzem był skazą na moim starannie wystudiowanym wizerunku , teraz myślę że był uroczy :) Quote
zerduszko Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Waszka, dawaj czarnego więcej! Ale Ty robisz foty kociskom, mniam :) Quote
jambi Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 lilo, tak to juz jest że z wiekiem (czytaj doświadczeniem) starannie wystudiowany wizerunek upada... ja uważam, że w niektórych przypadkach na szczęście ;) waszka, z żalem musze powiedzieć że bieg przez płotki i to na 780 metrów w moim przypadku dyskwalifikuje mnie na wstępie ... Quote
Fides79 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 jakie super kociaczki - słodziaczki :loveu: a rudy cudny :p Quote
WATACHA Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='jambi']lilo, tak to juz jest że z wiekiem (czytaj doświadczeniem) starannie wystudiowany wizerunek upada... ja uważam, że w niektórych przypadkach na szczęście ;) waszka, z żalem musze powiedzieć że bieg przez płotki i to na 780 metrów w moim przypadku dyskwalifikuje mnie na wstępie ... [quote name='wilczy zew']Kociaki śliczne ale nie umiem biegać przez płotki więc odpadam. [quote name='malawaszka']pewna jestem, że rude to kotka :lol: to jaśniejsze trzeba spełnić szereg specjalnych warunków - m.in. bieg przez płotki na 780 m :grins: Dziewczyny za mało wiary w siebie!Nawet nie spróbujecie ;). Quote
Saththa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 http://img218.imageshack.us/img218/3227/dsc0009oz.jpg cudo :iloveyou: ahhh dla Takiego to ja bym pobiegła... Quote
malawaszka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 [quote name='zerduszko']Waszka, dawaj czarnego więcej! Ale Ty robisz foty kociskom, mniam :) będzie będzie, tylko póki co się biedak boi najbardziej więc najpierw się musimy oswoić :loveu: [quote name='jambi'] waszka, z żalem musze powiedzieć że bieg przez płotki i to na 780 metrów w moim przypadku dyskwalifikuje mnie na wstępie ... dla Ciebie zrobię wyjątek - nie musisz biec - zapakować???? :grins: [quote name='Fides79']jakie super kociaczki - słodziaczki :loveu: a rudy cudny :p zapakować??? :grins: [quote name='WATACHA'] Dziewczyny za mało wiary w siebie!Nawet nie spróbujecie ;). własnie właśnie :lol: [quote name='Saththa']http://img218.imageshack.us/img218/3227/dsc0009oz.jpg cudo :iloveyou: ahhh dla Takiego to ja bym pobiegła... ahhh dla Ciebie też zrobię wyjątek - nie musisz biec - zapakować??? :grins: Quote
wieso Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 czarny jest wyjatkowo piekny, hm ma cos z rasowiaka ale jakiego to nie wiem.... Quote
eria Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 http://img143.imageshack.us/img143/6484/dsc0089m.jpg Już kiedyś pisałam,że zaglądam tu zwłaszcza dla zdjęć kotów:diabloti::loveu::loveu: i nadal będę się tego trzymać. To powyższe jest mistrzowskie ! :loveu: Quote
Recommended Posts