Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
O matko, nie mów mi ani nawet, że taka byłaś :lol:

wiesz jakie sa dzieci :roll: .... ja własnie waszce wyznanie walnęłam na boczku.... :oops:

Posted

temat ucieczek czy "wychodzen "na jakis czas ... temat rzeka, sama stracilam tak na tej wsi 3 psy niestety i wiem jak to okropnie boli
pewnie mozna bylo zapobiec , pewnie mozna bylo tysiace rzeczy zrobic ale sie nie zrobilo i sie stalo
ale to sa ino gdybania co by bylo gdyby bylo ... i w zasadzie nic to nie wnosi
wazne co jest teraz by nie bylo, no i wlasnie moje sznupy chodza na spacery na linkach bo jakos z tamtej strony to..... wolny teren i tam im jakos sie kojarzy ze mozna wolno i swobodnie se biegac i instynkt mysliwski sie po tamtej stronie uaktywnia , ale fakt przez brame w zasadzie nie wyjda , mogie se wjezdzac wyjezdzac, wnosci a beda staly na lini i zagladaly ale bez wielkiej ochoty na ganianie po wsi oczywiscie poza jamnikiem mimo ze i on na tej lini staje to jednak jego myslenie jest inne i on potrafi se pojsc deczko na wies no i oczywiscie plot plotem to jak chce to i tak wylizie i nie mam sposobu coby mu zabic wsie mozliwe wyjscia bo to jamnik wiejski i tyla
ale pies to ino pies i ciekawosc zawsze jest ogromna wiec nie powiem w 100% ze jaky brama byla otwarta na stale to by po wsi nie lazily ale u mnie brama jest zamknieta normalnie i tak ma zostac a spacery na linkach bo juz wiecej nie chce szukac po lasach polach wsiach itd itp
nikt nie ma mnonopolu na wiedze ani na doswiadczenie ale kazdy moze kochac i to tez moze byc na rozne sposoby ino wazne by to kochanie bylo w miare madre rozsadne i w zadnym wypadku krzywdzace.
I zgadzam sie ze psom nie potrzebne metraze ino madry czlowiek co to poswieci im tyle czasu ile mu potrzeba
ale po zyciu w miescie z psami i teraz zyjac na wsi tez z psami moj wniosek jest taki :ze latwiej jest jak jest teren do wylegiwania sie na powietrzu i do niekontrolowanego pobiegania [ogrodzony] ale nie jest niezbedny do psiego szczescia!

Posted

Też czasem sobie myślę, że mnie to by chyba nikt psa nie dał, a ja się czepiam ludzi i już teraz na myśl o prześwietlaniu domów dla szczeniaków umieram z niepewności. Ale w pełni zgadzam się z tym że najważniejszy jest człowiek i jego podejście i poglądy, warunki oczywiście też mają znaczenie ale czasem dom ze złotymi klamkami jest gorszy od tego biedniejszego ale gdzie ludzie mają wielkie serca, chęci i są rozsądni i odpowiedzalni.

Posted

malawaszka napisał(a):
buuahahah szalona :D oczywiście, że bym odebrała - Wam wszystkim bym wszystko odebrała bo ja zła kobieta jestem :diabloti:

Raczej pazerna hi,hi,hi wszystkie by chciała mieć dla siebie :)

Posted

Wowo, wow :) Pewna jesteś, że to rude to kotka? A ja zakochana w czarnuchu :loveu: Przeboski :)

A jak tak chcesz pakować, to wszyscy mogą się ubiegać, czy trzeba jakieś specjalne warunki spełnić? :lol:

Posted

zerduszko napisał(a):
O matko, nie mów mi ani nawet, że taka byłaś :lol:

no byłam byłam , cóż poradzic - człowiek z wiekiem do czegos dorasta. Wtedy kundel z przodozgryzem był skazą na moim starannie wystudiowanym wizerunku , teraz myślę że był uroczy :)

Posted

lilo, tak to juz jest że z wiekiem (czytaj doświadczeniem) starannie wystudiowany wizerunek upada... ja uważam, że w niektórych przypadkach na szczęście ;)

waszka, z żalem musze powiedzieć że bieg przez płotki i to na 780 metrów w moim przypadku dyskwalifikuje mnie na wstępie ...

Posted

[quote name='jambi']lilo, tak to juz jest że z wiekiem (czytaj doświadczeniem) starannie wystudiowany wizerunek upada... ja uważam, że w niektórych przypadkach na szczęście ;)

waszka, z żalem musze powiedzieć że bieg przez płotki i to na 780 metrów w moim przypadku dyskwalifikuje mnie na wstępie ...

[quote name='wilczy zew']Kociaki śliczne ale nie umiem biegać przez płotki więc odpadam.

[quote name='malawaszka']pewna jestem, że rude to kotka :lol: to jaśniejsze

trzeba spełnić szereg specjalnych warunków - m.in. bieg przez płotki na 780 m :grins:

Dziewczyny za mało wiary w siebie!Nawet nie spróbujecie ;).

Posted

[quote name='zerduszko']Waszka, dawaj czarnego więcej! Ale Ty robisz foty kociskom, mniam :)

będzie będzie, tylko póki co się biedak boi najbardziej więc najpierw się musimy oswoić :loveu:

[quote name='jambi']

dla Ciebie zrobię wyjątek - nie musisz biec - zapakować???? :grins:

[quote name='Fides79']jakie super kociaczki - słodziaczki :loveu:
a rudy cudny :p

zapakować??? :grins:

[quote name='WATACHA']

Dziewczyny za mało wiary w siebie!Nawet nie spróbujecie ;).

własnie właśnie :lol:

[quote name='Saththa']http://img218.imageshack.us/img218/3227/dsc0009oz.jpg cudo :iloveyou: ahhh dla Takiego to ja bym pobiegła...

ahhh dla Ciebie też zrobię wyjątek - nie musisz biec - zapakować??? :grins: