Tekla64 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 tez jestem za tym by jak najszybciej sadzic bo czekanie na efekty troche trwa a tak szybciej beda piekne roslinki a i posesja na pewno wiele skorzysta, poza tym dzis juz tez budowlancy maja deczko inne podejscie i jak im sie zapowie ze maja uwazac i oszczedzac bo beda zwracac koszt to jakos sie udaje w ogole teraz deczko inaczej sie buduje estetyczniej jakos posprzatne i poukladane wsio na budowach , wiec moze jednak zaryzykujesz??? co do kwiatow no wlasnie ja na poczatku tyz chciam ino krzewy iglaki i trawe ale jednak bez kolorow bez kwiatow pusto i smutno jest wiec se znajduje takie malo wymagajace mojej inetensywnej opieki a dajacych barwe i radoche patrzenia namawiam serdecznie do zabawy w ogrodnika jesli nie ma presji to radocha spora naprawde Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 aaa my tu sobie gadu gadu a ja z Sagą jadę dziś na 10 na sterylkę i usuwanie guzów - trzymajcie kciuki!!!! Quote
Tekla64 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no pewnie ze bedziemy trzymac kciuki a pogadac se zawsze mozna bo to przynajmniej jaki dystans daje hihihi Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 żegnaj spokojny wiejski zakątku - to będzie się działo koło nas - na bunkrach: najbardziej przeraza mnie, że to PIERWSZY - znaczy będzie ich więcej :mdleje: Quote
wilczy zew Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 :glaszcze: musicie przetrzymać,ciekawe dlaczego tam Quote
Saththa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Oooo ale fajnie;) tj dla Was nie fajnie ale to tylko 3 dni... dacie rade ;) Quote
jambi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 malawaszka napisał(a):żegnaj spokojny wiejski zakątku - to będzie się działo koło nas - na bunkrach: najbardziej przeraza mnie, że to PIERWSZY - znaczy będzie ich więcej :mdleje: ło matko! cywilizacja do Was dotarła! :evil_lol: ale spoko! że pierwszy wcale nie znaczy, że będzie więcej, może im nie wyjdzie... a może nie będzie zainteresowania... a może następnym razem zmienią miejsce... Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 wilczy zew napisał(a)::glaszcze: musicie przetrzymać,ciekawe dlaczego tam bo są poniemieckie bunkry Quote
wilczy zew Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 malawaszka napisał(a):bo są poniemieckie bunkry też bym obejrzała Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 wilczy zew napisał(a):też bym obejrzała zapraszam :) Quote
jambi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 malawaszka napisał(a):zapraszam :) no wiesz?! a mi to nie pokazałaś ichże :obrazic: Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 jambi napisał(a):no wiesz?! a mi to nie pokazałaś ichże :obrazic: bo ja sama tam nie łaziłam - był w nich syf i się bałam :D że jakiegoś trupa znajdę tam :errrr: teraz dopiero podobno tam wysprzątali Quote
Tekla64 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no miejmy nadzieje ze az do was nie dotrze przetrwasz , u nas juz od lat jest "ownickie lato" i pare innych imprez co prawda sa one naszczescie ino jednodniowe a jakby co to zawsze se mozemy zorganizowac pieski pikniki ze wsiem i wtedy zoaczymy co bedzie wazneijsze hihihi aaa wlasnie jest pare ras bardzo glosnych no nie???? hihihi jak tam rekonwalescentka? Quote
wilczy zew Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 malawaszka napisał(a):bo ja sama tam nie łaziłam - był w nich syf i się bałam :D że jakiegoś trupa znajdę tam :errrr: to dopiero byłaby atrakcja :lol: Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Tekla64 napisał(a):no miejmy nadzieje ze az do was nie dotrze przetrwasz , u nas juz od lat jest "ownickie lato" i pare innych imprez co prawda sa one naszczescie ino jednodniowe a jakby co to zawsze se mozemy zorganizowac pieski pikniki ze wsiem i wtedy zoaczymy co bedzie wazneijsze hihihi aaa wlasnie jest pare ras bardzo glosnych no nie???? hihihi jak tam rekonwalescentka? nooo taki piknik sznupkowy mógłby być głośniejszy niż ten z armatami :evil_lol: rekonwalescentka bardzo dobrze tfu tfu - wsio na jej wątku piszę a ubranko ma takie :lol: już oprzytomniała całkiem, byłyśmy teraz na spacerku, było siku i qpa :lol: poczłapałyśmy trochę, trochę polezałyśmy na trawce i z powrotem - wymodziłam ubranko z bluzki, doszyłam tasiemki i są wiązane do obroży - zobaczymy czy się to sprawdzi - ładnie się wpasowało z tyłu i zasłania to co trzeba Quote
lilo Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ahahah ubranko wyglada ja z przescieradła :) super to wymyśliłas:) Quote
AnkaG Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 A potwierdzam - jak się wyżalałam Wasi przez telefon to słyszałam głośne zbiorowe hau hau. Mogą armaty zagłuszyć :) Quote
AnkaG Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 AnkaG napisał(a):A potwierdzam - jak się wyżalałam Wasi przez telefon to słyszałam głośne zbiorowe hau hau. Mogą armaty zagłuszyć :) A w kwestii Wasiu tej rozmowy to w piątek został adoptowany z naszego schronu 3 letni kundello mieszanka chyba labradora, doga i jeszcze czegoś. Przesłodki miziak. czarny z bialymi dodatkami. Dzisiaj oglądałam foty w pracy :) Quote
malawaszka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 aaaa ratunku - dopiero zaczynam i już problemy :cry: irgę jedzą mszyce :mdleje: Quote
Tekla64 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 sa proste i bardzo skuteczne srodki " Karat" lub cala masa innych lacznie z bilogicznymi wiec nic ino do skepu ogrodniczego tam ci doradza co bedzie najlepsze i pryskac nie w sloncu, nie w deszczu i nie na duzym wietrze a bedzie dobrze Quote
Saththa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 malawaszka napisał(a):aaaa ratunku - dopiero zaczynam i już problemy :cry: irgę jedzą mszyce :mdleje: Matko Boska... a ja się zastanawiałam który to sznupek irga... miałam zawał :mdleje: Quote
Margi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Nie wiem czy akurat ten środek dostaniesz,bo UNIA wycofała nasze środki i wprowadziła swoje na nasz rynek. Dobrze Tekla radzi trzeba do sklepu ogrodniczego i napewno coś dadzą. Swoja drogą to ciekawe bo jakoś do tej pory nie miałam mszyc na irdze. Quote
Recommended Posts