Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tez jestem za tym by jak najszybciej sadzic bo czekanie na efekty troche trwa a tak szybciej beda piekne roslinki a i posesja na pewno wiele skorzysta, poza tym dzis juz tez budowlancy maja deczko inne podejscie i jak im sie zapowie ze maja uwazac i oszczedzac bo beda zwracac koszt to jakos sie udaje w ogole teraz deczko inaczej sie buduje estetyczniej jakos posprzatne i poukladane wsio na budowach , wiec moze jednak zaryzykujesz???

co do kwiatow no wlasnie ja na poczatku tyz chciam ino krzewy iglaki i trawe ale jednak bez kolorow bez kwiatow pusto i smutno jest wiec se znajduje takie malo wymagajace mojej inetensywnej opieki a dajacych barwe i radoche patrzenia

namawiam serdecznie do zabawy w ogrodnika jesli nie ma presji to radocha spora naprawde

Posted

malawaszka napisał(a):
żegnaj spokojny wiejski zakątku - to będzie się działo koło nas - na bunkrach:

najbardziej przeraza mnie, że to PIERWSZY - znaczy będzie ich więcej :mdleje:

ło matko! cywilizacja do Was dotarła! :evil_lol:

ale spoko! że pierwszy wcale nie znaczy, że będzie więcej, może im nie wyjdzie... a może nie będzie zainteresowania... a może następnym razem zmienią miejsce...

Posted

jambi napisał(a):
no wiesz?! a mi to nie pokazałaś ichże :obrazic:

bo ja sama tam nie łaziłam - był w nich syf i się bałam :D że jakiegoś trupa znajdę tam :errrr: teraz dopiero podobno tam wysprzątali

Posted

no miejmy nadzieje ze az do was nie dotrze
przetrwasz , u nas juz od lat jest "ownickie lato" i pare innych imprez co prawda sa one naszczescie ino jednodniowe

a jakby co to zawsze se mozemy zorganizowac pieski pikniki ze wsiem i wtedy zoaczymy co bedzie wazneijsze hihihi
aaa wlasnie jest pare ras bardzo glosnych no nie???? hihihi

jak tam rekonwalescentka?

Posted

Tekla64 napisał(a):
no miejmy nadzieje ze az do was nie dotrze
przetrwasz , u nas juz od lat jest "ownickie lato" i pare innych imprez co prawda sa one naszczescie ino jednodniowe

a jakby co to zawsze se mozemy zorganizowac pieski pikniki ze wsiem i wtedy zoaczymy co bedzie wazneijsze hihihi
aaa wlasnie jest pare ras bardzo glosnych no nie???? hihihi

jak tam rekonwalescentka?

nooo taki piknik sznupkowy mógłby być głośniejszy niż ten z armatami :evil_lol:

rekonwalescentka bardzo dobrze tfu tfu - wsio na jej wątku piszę

a ubranko ma takie :lol:

już oprzytomniała całkiem, byłyśmy teraz na spacerku, było siku i qpa :lol: poczłapałyśmy trochę, trochę polezałyśmy na trawce i z powrotem - wymodziłam ubranko z bluzki, doszyłam tasiemki i są wiązane do obroży - zobaczymy czy się to sprawdzi - ładnie się wpasowało z tyłu i zasłania to co trzeba

Posted

AnkaG napisał(a):
A potwierdzam - jak się wyżalałam Wasi przez telefon to słyszałam głośne zbiorowe hau hau. Mogą armaty zagłuszyć :)

A w kwestii Wasiu tej rozmowy to w piątek został adoptowany z naszego schronu 3 letni kundello mieszanka chyba labradora, doga i jeszcze czegoś. Przesłodki miziak. czarny z bialymi dodatkami. Dzisiaj oglądałam foty w pracy :)

Posted

sa proste i bardzo skuteczne srodki " Karat" lub cala masa innych lacznie z bilogicznymi wiec nic ino do skepu ogrodniczego tam ci doradza co bedzie najlepsze i pryskac nie w sloncu, nie w deszczu i nie na duzym wietrze a bedzie dobrze

Posted

malawaszka napisał(a):
aaaa ratunku - dopiero zaczynam i już problemy :cry: irgę jedzą mszyce :mdleje:

Matko Boska... a ja się zastanawiałam który to sznupek irga... miałam zawał :mdleje:

Posted

Nie wiem czy akurat ten środek dostaniesz,bo UNIA wycofała nasze środki i wprowadziła swoje na nasz rynek.
Dobrze Tekla radzi trzeba do sklepu ogrodniczego i napewno coś dadzą.

Swoja drogą to ciekawe bo jakoś do tej pory nie miałam mszyc na irdze.