Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masakra... dziś się przyglądałam krzaczkowi, a na nim mrówki - pamiętałam, ze mrówki jedzą mszyce i rzeczywiście dojrzałam takie malutkie obrzydlistwo! tylko takie zielone jakies nie czarne :niewiem: kurde... jutro coś kupię

a żeby było weselej to jutro z Luna jadę do weta bo dziś zobaczyłam, że zaropiało jej jedno oko, oczyściłam, oglądam a tu trzecie powieka naderwana :mdleje: to w środku oka co jest - od tego naderwany paseczek i drażni oko :shake: dzwoniłam do weta i pytam co z tym się robi no i trzeba odciąć :cry: kurde... ja nie wiedziałam od czego to a on od razu pyta czy nie walczyła z kotem - i kurde faktycznie wczoraj w nocy wpadła na kota mojej siostry po ciemku i się coś posprzeczały :shock: kuźwa.. .zawsze coś...

Posted

[quote name='malawaszka']ale to już chyba żart co? :lol:

nie,tylko nie wiem czy dotyczy to Twoich mszyc ale mrówki potrafią mieć kolonie mszyc o które dbają właśnie myjąc,czyszcząc po to aby je doić,serio

Posted

Saththa napisał(a):
Matko Boska... a ja się zastanawiałam który to sznupek irga... miałam zawał :mdleje:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='wilczy zew']nie,tylko nie wiem czy dotyczy to Twoich mszyc ale mrówki potrafią mieć kolonie mszyc o które dbają właśnie myjąc,czyszcząc po to aby je doić,serio

Ja potwierdzam. Mszyce mają ochrone mrówek za to wydzielają słodkie mleczko które mrówki uwielbiają. Taka symbioza heh.

Moja mama na mszyce stosowała gnojówke. Na wisni były mszyce. zaśmierdziało całe osiedle ale mszyce znikneły;)

3mam kciuki za wyzdrowienie oczka!

Posted

agaga21 napisał(a):
ja slyszałam kiedyś, że biedronki zjadają mszyce. malawaszka, zaproś biedronki!!:evil_lol:

biedronki omijają nasz dom bo od razu są napadane przez dzieciarnię :D

Posted

nie wiem co się u Ciebie dzieje, jakoś mam problem z byciem na bieżąco :oops: ale na pewno dużo, albo dużo za dużo, w każdym razie przyszłam się przywitać:lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
a ja się cieszyłam, ze te mrówki mi ratują krzaczka a to gadziny sobie hodują mszyce na MOIM krzewie!!!:2gunfire::chainsaw::snipersm: jutro się policzymy :diabloti:

Ja wiem, ze to ogólnie nie jest smieszne ale....

:roflt:

Ja przepraszam nie moge

Posted

ariss napisał(a):
nie wiem co się u Ciebie dzieje, jakoś mam problem z byciem na bieżąco :oops: ale na pewno dużo, albo dużo za dużo, w każdym razie przyszłam się przywitać:lol:

noo tak jakby - jak zawsze mogłoby być spokojniej :lol:

Saththa napisał(a):
Ja wiem, ze to ogólnie nie jest smieszne ale....

Ja przepraszam nie moge

pfffff :obrazic:

Posted

Na mszyce najlepszy jest jeden niezawodny środek w przypadku małych krzaczków - ubrac rekawiczke i je zetrzec - ostatnio dostepne środki niestety są bardzo słabe albo ja mam jakieś dzikie mszyce że na nie nie działaja. Spróbuj naturalnych sposobów - zasypac popiołem , ewentualnie ten ww czosnek. No chyba że to wielkie drzewo to rękoczyny nie wchodzą w grę :)

Posted

nie zamówiłam jeszcze bo czekam na many many :D a moje zwierza starają się o to, żebym nadwyżek nie miała :roll: ciekawe ile dziś zapłacę za naprawę Lunkowego oka :mdleje:

Posted

hhyhy jak zwykle nikt nei trzyma kciuków za nas a tu taaki powazny zabieg był :roll: Luncia kochana moja najukochańsza znowu mnie zaskoczyła nieziemsko :mdleje: ona sobie pazurów nie da obciąć za nic! a trzecią powiekę dr odciął na żywca :mdleje: siedziała jak posąg :mdleje: a tam w oku pęseta, skalepelek, nożyczki :mdleje: no szok!!! i ani nie mruknęła

Posted

jak to nikt, ja trzymałam, ale sie nie chwaliłam

no proszę jaka dzielna dziewczyna, aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam co tam w tym oku miała :crazyeye:

brawo, pewnie jesteś z niej dumna :)