Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a na ile takie opakowanie wystarcza ? masakra cena ......
ehh własnie do mnie znajoma zadzwoniła ... zapłakana :( piesek odszedł ....
nawet dokladnie nie wiem co się stało , bo tak mówiła nie składnie ... jakaś woda w brzuchu , coś z nerkami .. musieli go uśpić ehhhhh , może pamiętasz pisałam o takim kaukazie u mnie kiedyś ... no właśnie on :(

Posted

Vectra napisał(a):
ile one teraz mają ?

a tego leku nie da się przemycić na refundowaną ludzką receptę ?

jakieś 2 tygodnie mają, a leku się nie da bo to lek veterynaryjny :shake: odpowiednik ludzki jest ale z inną substancją, silniejszy - działający na innej zasadzie - niszczy nadnercza, a nie hamuje wydzielanie kortyzolu więc ja nie chcę się bawić w ten lek :shake: bo Pepa jest na to za słaba - poza tym ten ludzki też jest drogi

Posted

Vectra napisał(a):
a na ile takie opakowanie wystarcza ? masakra cena ......
ehh własnie do mnie znajoma zadzwoniła ... zapłakana :( piesek odszedł ....
nawet dokladnie nie wiem co się stało , bo tak mówiła nie składnie ... jakaś woda w brzuchu , coś z nerkami .. musieli go uśpić ehhhhh , może pamiętasz pisałam o takim kaukazie u mnie kiedyś ... no właśnie on :(

u nas opakowanie wystarcza na 3 miesiące więc tragedii nie ma, ale im pies większy tym dawka większa- pieprzą, że to przez cenę euro, tylko cena euro już spadła a lek teraz podrożał :angryy:

szkoda psiaka :-( jak woda w brzuchu to pewnie i serce :shake:

Posted

Kurcze ale miałam wczoraj dzień i noc :mdleje:

W południe zadzwonili do mnie ludzie, którzy mają dwa 2tygodniowe kociaczki - maluchy pechowe od urodzenia - przy porodzie kotka miała problemy i przy cesarce umarła, znaleźli mamkę, a ją kilka dni temu zabił samochód - przywieźli te maluszki do mnie, Joga super je przyjęła, ale jedno maluteństwo nie chciało już ssać - za słabe, próbowałam, podawałam mleczko dla niemowląt, wodę z cukrem, ale malutka umarła dziś nad ranem :placz: druga ma się świetnie - jest sporo mniejsza od moich, ale rozpycha się w jadłodajni i nabiera ciałka w oczach - dobrze, że chociaż jej się udało i oby tak dalej :kciuki:

A koło 1 czy 2 przyjechał nasz nowy gość Hipolit ze "schroniska" Ostatnia Szansa - chyba ostatniąszansę mają te, którym uda się opuścić to miejsce... zagubiła się Bożena Wahl w tym co robiła... delikatnie mówiąc...

to co pieski lubią robić najbardziej :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']będę wdzieczna jak się zorientujesz - dzięki :loveu:
Lek kupujesz bezpośrednio u weterynarza bez psiej recepty ? Jak coś bedę wiedziała od razu dam znać.

Posted

[quote name='Rinuś']Lek kupujesz bezpośrednio u weterynarza bez psiej recepty ? Jak coś bedę wiedziała od razu dam znać.

tak - bez psiej recepty u innego weta niż leczę psa - mówią, że sprzedają mi po cenie jaką oni mają w hurtowni - chyba jest im głupio, że nie potrafili zdiagnozować i ponad rok leczyli ją na wątrobę :roll:

Posted

łiii dzwoniłam do veta - dziewczynki moje obie mają ładne wyniki krwi :multi: :loveu: jestem nienormalna bo prawie się popłakałam jak mi to doktor powiedział :oops: :lol: szczegółów nie znam bo tylko chciałam wiedzieć czy coś niepokojącego jest, ale nie ma :multi: :loveu: teraz czekamy na wyniki zeskrobiny:mad: