Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta23t, jakbyś mogła patyczkiem kosmetycznym spróbować mu to tak "zmieść" z dolnej powieki to byłoby super, my mieliśmy waciki i były za miękkie. Nie ugryzie Cię, jak się zniecierpliwi to Ci napyskuje tylko :evil_lol:.

Posted

spróbuję:cool3: wiecie co tak myślę...może dam mu rutinoscorbin? może go przewiało jak trafił z kanapy do zimnego boksu, a jeszcze nie wiadomo czy wchodzi do budy bo ten otwór taki mały / ja go w budzie nie widziałam/

Posted

Dixona już nie ma, więc proponowałabym żeby przenieść Drago do jego boksu.. tamta buda ma nieco większe wejście więc mam nadzieje, że się zmieści? :roll:

Posted

linko, saint, czy dali byście radę zrobić mu kilka pięknych fotek bez krat do allegro? bardzo mi na tym zależy, chcę jak najszybciej wyprawic chłopaka do nowego domu a przez te kraty prawie go nie widać.nie widać jego masywnej budowy.zdjęcia z kratami tez sa dobre ale oprócz nich chciałabym kilka bez.

Posted

agaga21 napisał(a):
linko, saint, czy dali byście radę zrobić mu kilka pięknych fotek bez krat do allegro? bardzo mi na tym zależy, chcę jak najszybciej wyprawic chłopaka do nowego domu a przez te kraty prawie go nie widać.nie widać jego masywnej budowy.zdjęcia z kratami tez sa dobre ale oprócz nich chciałabym kilka bez.

Na ile będą one piękne - nie wiem, bo teren wkoło to wysypisko śmieci, ale sprobujemy ;) W Puszczykowie będziemy niestety najwcześniej w sobote, bo Saint ma teraz zajęcia poza Poznaniem..

Posted

Linka napisał(a):
Na ile będą one piękne - nie wiem, bo teren wkoło to wysypisko śmieci, ale sprobujemy ;) W Puszczykowie będziemy niestety najwcześniej w sobote, bo Saint ma teraz zajęcia poza Poznaniem..

dobrze, poczekam do soboty. na pewno uda wam się wydobyc z drago to co najpiękniejsze i przyćmi paskudne tło ;)

Posted

marta23t napisał(a):
spróbuję:cool3: wiecie co tak myślę...może dam mu rutinoscorbin? może go przewiało jak trafił z kanapy do zimnego boksu, a jeszcze nie wiadomo czy wchodzi do budy bo ten otwór taki mały / ja go w budzie nie widziałam/

Wchodzi do budy, widziałam go w niej.
A tak w ogóle- schron jest "prezentem" urodzinowym od pana, Drago trafiłtam trzy dni po swoich 3 urodzinach.

Posted

marta23t napisał(a):
Andzia lodówkę jeszcze mam:evil_lol::cool3:

niemozliwe!:evil_lol:

Atecortinem zakrapiałam Bubie oko bo też jej ropiało i łzawiło( cała spojówka w stanie zapalnym przez to była) 3 powieka - 3 razy dziennie i jak na razie skutecznie obeszło się bez zabiegu

jak moje króliki miały problemy z oczami to też im tym zakrapiałam - no ale skoro macie w planie jechać z nim do weta to mozecie poczekać na jego diagnozę

Posted

no dopiero teraz trafiła na wątek chłopaka i to jeszcze przypadkiem :oops:

W czwartek prawdopodobnie Nefi jedzie do hotelu więc można go przenieść do klatki po nim albo po Dixonie, nie będzie tam miał znajomych obok siebie to i spokojniejszy będzie

no i oby szybko znalazł miejsce dla siebie...

Posted

Ja niestety nie byłam, pojadę jutro popołudniu. Wczoraj rano dałam mu wiadro karmy, wody nie wylewa, więc myślę, że będzie w porządku pod tym względem. Dałam mu też wielką kośc, mam nadzieję, że trochę go zajęła. Od pań w biurze dowiedziałam sie, że Drago został wydany "na wszelki wypadek", żeby nie skoczył na dziecko!!!! Doskonały powód, prawda :angryy:?

Posted

ja niestety też nie dałam rady:shake: w pracy kocioł-terminy gonią a w weekend mam dwa zaliczenia:-( w tym tygodniu już chyba nie dotrę bo nawet w weekend mam do 20 zajęcia :-(

Posted

ja byłam dziś, chłop dostał karme, którą od razu pochłonął i garneczek czystej wody - kości nie widziałam :evil_lol:

ale garneczki wstawiłam nowe blisko drzwiczek co bym cała nie musiała nurkować bo ja jednak respekt mam, więc trzeba będzie mu później te stare wyciągnąć co ma dalej, ahaaa no i można chłopa przeprowadzić bo nefika nie ma - do hotelu pojechał dziś z supergogą

Posted

Byłam dzisiaj u Dragusia, jestem bardzo mile zaskoczona- Drago ma czyste oczka! Był u niego schroniskowy weterynarz, oczka są przemyte i zakroplone, czym to musimy zapytać supergogę, ma jego książeczkę. Jutro przeniosę go do boksu po Dixonie, Mundek trochę odpocznie. W ogóle Drago jest spokojniejszy, nie wiem czy kwestia przyzwyczajenia czy to, że zniknęli Nefi i Dixon, w każdym razie jest lepiej.