agaga21 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 to bardzo dobrze, ciesze się, że psisko się wycisza i lepiej z oczkami. Quote
snuszak Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Zachowanie zdecydowanie lepsze niż było, np. nie gonił przez kratki mundka przy mnie, jednak to zdecydowanie najgłośniejszy pies teraz w schronisku, głośno się upomina, że do niego należy iść i zostawić reszte kejtrów :evil_lol: Quote
ania z poznania Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Przeprowadziłam dzisiaj Dragusia do boksu po Dixonku, mam nadzieję, że będzie czuł się tam lepiej. Wydaje mi się, że od czasu jak ma wyleczone oczka to ma też lepsze samopoczucie, okazał się bardzo miłym, sympatycznym psiakiem. Chciałam go zabrać na spacer, ale są Dni Puszczykowa i nic z tego :placz:! Poza tym musi spacerować w szelkach, ma mniejszą głowę od karku i baaaaarzdo łatwo pozbywa się obroży :cool3:. Quote
agaga21 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 ania z poznania napisał(a): Poza tym musi spacerować w szelkach, ma mniejszą głowę od karku i baaaaarzdo łatwo pozbywa się obroży :cool3:. :evil_lol::evil_lol: a to "kark" z niego! Quote
Charly Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 dziewczyny nie przeczytalam calego wątku, ale to piersze zdjęcie jest potworne. czy w tym schronisku tak wygląda? tzn. taki syf? http://img194.imageshack.us/img194/2977/18136930.jpg Quote
agaga21 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 ania wyjechała...czy ktoś odwiedza naszego przystojniaka? Quote
agaga21 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 i co u drago? ktoś go odwiedził? ciekawa jestem jak się chłopak miewa. Quote
snuszak Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 ja byłam, chłopak witał mnie bardzo, ontaktowy i mocno domagający się pieszczot z niego chłopak. Zazdrosny był, że Aurorke zabieram a jego nie :evil_lol: chyba też już przejedzony - tak mu wszyscy dogadzali, pol michy karmy nie zjedzonej, dosypałam swojej że może wybredny jest ale też nie chciał jeść, w drugiej misce gotowane kości, resztki zostały a zawsze wciagał wszystko i jeszcze gdzieś kość wędzona - pewni od Ani jeszcze sie walala nieruszona :p:p:p więc ma się dobrze, troche pogłaskałam, dałam wody i tyle bo na spacer dla mnie samej z takim psem to nie bardzo, cykor jestem do bulli aaa i najwazniejsze oczka lepiej Quote
agaga21 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 gotowane kości? ciekawe kto mu tak dogadza. chłopak albo przejedzony albo nie ma apetytu bo tęskni... dobrze że oczka zdrowe. Quote
snuszak Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 myśle że przejedzony, bo wcześniej wcinał wszystko jak szło... czasem schronisko dostaje z jednaj knajpy puszczykowskiej kości jeszcze grubo obłozone mięsem, stroz je gotuje zeby były miekkie i daje osobno, bo opowiadał mi że w jedzonku gotowanym jakby były to by sobie nie poradziły psy a jak dostaja osobno to spokojnie sobie zjedzą ;) Quote
agaga21 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 szukam osoby, która mogłaby sprawdzić dom dla drago we włocławku Quote
doddy Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ania+Ulma+Milva lub PRZEC chyba mają najbliżej. Quote
agaga21 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 dzięki, już do nich piszę przec z rypina ma ok.50 km...nie wiem czy da rade b ostatnio ma mnóstwo pracy, a ania gdzie dokładnie mieszka?chyba tez jakieś 50 km bedzie miała... Quote
doddy Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Z samego Włocławka będzie Ci ciężko kogoś znaleźć. Na dogo z Włocławka jest Katie Blackss. Pytanie tylko na ile sobie radzi z wizytami przed adopcyjnymi. [FONT=Arial][/FONT] Quote
agaga21 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 widziałam że z włocławka jest kilka osób ale żadnej z nich nie kojarzę. wolałabym, żeby domek sprawdził ktoś kto choć trochę zna się na bullowatych . zobaczę co ania i przec napiszą.jeśli nie znajdą czasu to ania z poznania pojedzie domek sprawdzic ale dopiero za jakieś póltora tygodnia. Quote
Saint Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 opcja suchej karmy w miskach była zdaje się jednorazowa, bo dziś znów stare drożdżówki, chleb i paragony z kiosku.. Boks po Nefim chwilowo bądź na dłużej?, zajęła suczka właściciela, więc Drago ma towarzystwo :roll: aczkolwiek nie zjadają się nawzajem więc jest dobrze.. Fajnie, że ma szanse na dom ;) Linka. Quote
snuszak Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Byłam dziś w schroniku. Przywitanie było super :) Oczka troszkę gorzej, jednak teraz była ropka ale stara zaschnięta nie udało mi się całej usunąc bo nie miałam wacików ani kropelek nic... tylko nawilzona chusteczka troszke sciagnelam ale zostało jeszcze no i musze stwierdzić, że brzydal z niego bo zrobił sobie kupe do garka ze starymi chrupkami i trzeba było wyrzucić, dostał porzadny zapas jedzonka cały wielki gar, jednak tym razem zjadł od razu z połowe, chociaz szefowa go nie denerwuje raczej to mozna poprosci o jej przeniesienie do boksu z tymi wilkami gdzie powinna byc, jak myslicie? Ania masz do niego obroze? Bo kiedys Goga mi mówiła ze coś Ci dawała a ja nie mam w domu takiej wielkiej, bo posprzatac by mozna ale lepiej by było go stedy przeprowadzic do innego boksu... co z tą wizytą? ktoś bedzie dom sprawdzał? Drago chodził z kimś na spacery nad warte? Bo jeśli nie to chyba tak naprawde zupelnie o nim nic nie wiemy, no chyba ze tyle ze w boksie jest ok ;) Quote
Saint Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Drago nie może chodzić w obroży. Ma za duży kark, za małą głowę. Kolejna sprawa jest taka, żeby raczej nie dawać mu tyle do jedzenia.. Wygląda jak mały tucznik i zaraz mogą się zacząć problemy ze stawami. Na spacerze jeszcze nie był - musimy wziąć z Linką szelki, plus smycz amortyzowaną, żeby nam czasem rąk ze stawów nie powyrywał :evil_lol: Quote
ania z poznania Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Saint napisał(a):Drago nie może chodzić w obroży. Ma za duży kark, za małą głowę. Na spacerze jeszcze nie był - musimy wziąć z Linką szelki, plus smycz amortyzowaną, żeby nam czasem rąk ze stawów nie powyrywał :evil_lol: Dokladnie, mi przelozyl blyskawicznie glowe przez obroze, ale bez obaw, nie ciagnie tak jak Dixonek, spokojnie przeszedl do boksu. W niedziele lub poniedzialek jade sprawdzic nowy domek, jutro konkretnie umawiam sie z Edyta, potencjalna nowa pania Dragusia. Quote
Recommended Posts