Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='snuszkak']dziś nie byl agresywny, tzn. jadl z ręki czasem, gdy przechodziłam obok dalej od jego klatki to tak wlasnie agresywnie szczekal i pokazywal zeby, jak podchodziłam blizej uspokoił sie.
NIe był zamkniety na kłodke, mial cała miske wody i karmy miski były z domu w schronie takich nie mamy. Na budzie były szelki ze smycza.

Myśle że wersja jest na tyle podobna ze to o to samo chodzi, bebki w biurze sa poprostu bardzo malo zorientowane, bylabym zmartwiona gdyby wersja byla zupelnie inna, a tak to jestem spokojna.

Ale ktoś mogł mi dac znać o tym psie bo widze ze wszyscy wiedzieli tylko nie ja :shake:[/quote]
nie wszyscy, tylko ci którzy byli w sobotę;) a ja się dowiedziałam od ani przez telefon.nic nie pisałam bo pomyślałam, że może rzeczywiście ktoś tam go odbierze, choć wydawało mi się to mało prawdopodobne. teraz jak piszesz o tych miskach, szelkach to myślę że może on naprawdę jest tam chwilowo(oby!!!)

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co wiem - mówił mi jeden z pracowników co teraz robia dach na budynku przy budach, przyjeżdza go ktoś wyprowadzac więc myśle że go zabiorą. Pies ma ladną sierść, jest zadbany, ja jestem dobrej myśli.

Posted

snuszkak napisał(a):
Ale ktoś mogł mi dac znać o tym psie bo widze ze wszyscy wiedzieli tylko nie ja :shake:

My go dopiero w sobote zobaczylismy, w piatek jak byl Saint to jeszcze go nie bylo. W niedziele wyjezdzalam i nie mialam neta, poza tym nie chcialam robic szumu dopoki supergoga nie dowie sie co i jak ;).

Posted

Cioteczki, jutro o 18 Drago jedzie do nowego domku :multi:! Nie mogą się już doczekać, cały tydzień oglądali filmik, który sobie z Dragusiem nagrali. Mają uszykowany zapas plastikowych butelek do sprasowywania, Dragusia ulubiona zabawa :evil_lol:.

Posted

Info TRAGICZNE!
Opowiem od początku-tydzień temu po wizycie przedadopcyjnej, która wypadła super, poprosiłam Supergogę o zarezerwowanie Drago do 7lipca, byłyśmy z nowym domkiem umówione na dzisiaj na odbiór. Umówiłam na dzisiaj kastrację i zaraz po zabiegu miał pojechać. Przyjeżdżamy o 17.30 do schronu i co widzimy? P U S T Y B O K S !!! Drago nie ma!!!! Stróż był od 17 i nie wie nic na ten temat!!!
Nie wiemy gdzie i u kogo jest Drago!!!!!!!!!!!!!!!
Edyta zapłakana wróciła do Włocławka, dzieci totalnie zapłakane, wszyscy czekali, kupowali wszystko co potrzebne, Drago nie ma!!!!!!!!

Posted

mam nadzieję że supergoga, która miała zarezerwować psa wszystko nam wyjaśni...dlaczego poszedł do adopcji ZAREZERWOWANY, NIEWYKASTROWANY, W TYPIE RASY, NIE WIADOMO DO K0GO, BEZ JAKIEGOKOLWIEK SPRAWDZENIA.
ania z poznania wzięła na siebie wszystkie koszty, kastrację, na własną rękę psa dokarmiała, bo nie było komu tego robić(choć psów AŻ:crazyeye: 5 LUB 6!!!)...FUNDACJA MIAŁA TYLKO ZAREZERWOWAĆ PSA, PRZETRZYMAĆ PRZEZ TYDZIEŃ.
JESTEM WŚCIEKŁA, MAM NADZIEJĘ, ŻE DA SIĘ TO WSZYSTKO JAKOŚ ODKRĘCIĆ...:angryy:

Posted

:angryy::angryy::angryy: Kompletnie tego nierozumiem jak mogla zaistniec taka sytuacja:angryy:
Pies czekal tyle na dom i dzisiaj taka akcja:angryy::angryy::angryy:
Mam nadzieje zeto sie wyjasni. Drago sie odnajdzie:mad:
Supergoga ma chyba jako fundacja kontakt z osobami odpowiedzialnymi za brak Drago

Posted

Supergogo - gdzie.. jest.. Drago.. ??!!

Ot tak, wydany został amstaff, bez kastracji, bez wcześniejszego sprawdzenia osoby, która psa wzięła, bez jakiejkolwiek informacji.
Nie wiadomo gdzie pies jest, u kogo, i po co (pseudohodowla? a może popularny wśród dresiarstwa "sport"..?) :mad:

Pies po prostu zniknął z tego "schroniska" - zasyfione boksy to już jest przegięcie, a ginący pies..?

Liczę, że sprawa się wyjaśni i to jak najszybciej.
Mało tego - jako fundacja oficjalnie związana z tym "schroniskiem" masz prawo zabrać Drago osobom, które go wzięły - na co nie ukrywam liczę ja, jak i chyba większość osób zaangażowanych w pomoc Drago.

Posted

spokojnie..
mimo iż supergoga była o 22 na dogomanii i prawdopodobnie widziała temat Drago nie zabierając głosu w sprawie.. Wierzę, że wreszcie to zrobi i będzie potrafiła logicznie wyjaśnić nam to całe "nieporozumienie" informując co stało się z psem... prawda?:roll:

Posted

DRAGO JUŻ Z ANIĄ W AUCIE!!!
jedzie do włocławka!
ominie go los "tatusia" jaki zaplanował dla niego jego nowy-były pan.całe szczęście że suce spóźniała się cieczka:angryy:
resztę opisze pewnie ze szczegółami ania jak wróci.

Posted

DRAGO W DRODZE DO WŁOCŁAWKA :multi::multi::multi:!
Odzyskałyśmy go sposobem i dosłownie przekrętem, dlatego nic wcześniej nie pisałam. w poniedziałek Supergoga dowiedziała się w schronie kto adoptował Drago, na szczęście była umowa z danymi. Stwierdziłyśmy, że jedynym sposobem jest va bank, udanie, że ja jestem właścicielem, Drago mi zginął, dowiedziałam się, że jest w schronisku, przyjechałam po niego ale było o 4godziny za późno. Na szczęście facet nie wziął książeczki zdrowia, ja ją dostałam, więc miałam jakiś argument w ręku. Zadzwoniłam, umówiłam się z gościem na dzisiaj, był ok, nastawiony na oddanie mi psa. Dzisiaj dzwonię znowu a facet już nie taki chętny, zaczyna mnie wypytywać czy mam jakiś dokument na Drago, ja, że oczywiście, książeczkę. Już wyczułam że jest podejrzliwy, więc zagrałam kolejną kartą, zapytałam czy Drago ma zapalenie spojówek, bo jest alergikiem. No to facet zmienił ton, potwierdził, że ma i umówliśmy się na odbiór.
Drago był na działce, w środku lasu, w kojcu z suką, która go totalnie ustawiła. Niestety, miał być jako tatuś :angryy:, suka nie sterylizowana, właśnie miała mieć cieczkę ale na szczeście jej się spóźniała:multi:. Odegrałam rolę swojego życia "Draguś syneczku", Drago ucieszył się jak dziki, wpakowaliśmy go do samochodu i pojechaliśmy.
O schronie i o Drago facet dowiedział się od kolegi ze Strazy Miejskiej.