Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny podliczyłam ile pieniązków przesłałyscie Pani Magdzie, proszę abycie poprawiły jesli się pomyliłam;)

bico 30 + 50

Erica 50

kasik wawa 50

Bjuta 50

B.E Wrocław 200

agusiazet 50 + 50

Brysio 50

Justyna85 40

razem 620 zł

Posted

dzisiaj rano nastąpiło pogorszenie. Ma szmery w płucach lekarz podejrzewa powikłania bakteryjne albo co gorsza nawrót nosówki. Jutro wizyta u lekarza prowadzącego, który niestety nie przyjmuje w niedzielę.Trzymajcie kciuki za Sonieczkę:(

Posted

Jestem zaniepokojona brakiem możliwości leczenia ostrych stanów u szczeniąt w niedzielę i dnie świąteczne.Wysłałam odpowiedź mailem do nowych właścicieli Soni. Proszę ratować Ją u lekarza dyżurnego w dni wolne od pracy.Wszystkie wpisy z wizyt sugerują tok postępowania weterynaryjnego. Niedzielna dobowa przerwa w Jej sytuacji jest bardzo ryzykowna.
Znam ten ból wizyt świątecznych. Niestety przebywam w lecznicy wiele godzin dziennie 7 dni w tygodniu - po to , aby utrzymać tempo leczenia i nadzór lekarski w systemie ciągłym.
Sonieczka jest najmłodsza z całej tej grupy nosówkowiczów. E-Sara jest tylko miesiąc od Niej starsza. Dzięki Bogu u mnie nie ma nawrotów. W piątek zaszczepiona została Elza-Sara oraz Bambo - jako pierwsi z wyleczonych ( 2x58,00zł = 116zł)
W następny piątek szczepiona będzie Fiona i Funt. Orzeszek jest w leczeniu doustnym antybiolem.

P.S. Wrócił do mnie pies z nieodpowiedzialnej rodziny adopcyjnej. Jest seperowany z powodu pcheł, świerzbu - które wywołały ropne zapalenie skóry.
Mam kolejne leczenie i kolejny koszt.

Posted

Sonieczka była dzisiaj rano u lekarza, ale na ostrym dyżurze a nie u swojego lekarza prowadzącego. Rano dostała cztery zastrzyki,biedactwo miało wysoką gorączkę. Teraz czuje się lepiej. Pije, je, siusia a nawet rozrabia;)
Jutro jedziemy do lekarza Sonii, na kontynuacje antybiotyku.

Posted

Już podawałam wpłaty z 3 i 4 czerwca.
Rozpisuję według wydruku od 29.05.2009r:
----------------------------------------------
57,00 zł / szczep. od Pianki/

NOSÓWKI:
-----------
50,00 zł Trzebnica
200,00 zł Wrocław
50,00 zł Zaborów
30,00 zł Lublin
15,00zł Łódź
50,00 zł Katowice
20,00 zł Kraków
50,00 zł Mielec
51,00 zł Gliwice
50,00 zł Lublin
50,00 zł Mielec
80,00 zł Wrocław NOWI WŁASCICIELE SONI
100,00 CORONAAJ
-----------
853,00 zł

40,00 zł- leczenie Orzeszka od "Jusstyny 85 "
80,00 +13,00 zł - kastracja Bambo od "Jusstyny 85"

Posted

Pani Magdo, za moim pośrednictwem, tzn z mojego konta poszedł przelew na 100 zł na leczenie nosówki.
Ważne jest to, że choć przelew "szedł" z mojego konta, nie są to pieniądze moje, tylko ciotki o nicku CORONAAJ i ją proszę wpisać jako darczyńcę z USA, Arizona:lol: ja byłam tylko pośrednikiem w przelewie;)

Posted

Nie chcę zapeszać , ale stan zdrowia psiaków jest super! Pieniądze liczę i liczę i ręce załamuję..... Poczekajcie trochę na saldo końcowe - moje obliczenie musi zgadzać się z rachunkiem księgowej z lecznicy. Księgowa jest na etapie kontroli kosztów.

Posted

mmlasowice napisał(a):
22/23.06.2009 otrzymałam 100zł przelewem od darczyńcy z USA - potwierdzam wpływ i dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, to cioteczka Coronaaj tu zadziałała!:multi:

Posted

No, wreszcie znalazłem chwilkę, żeby coś napisać o naszej Sonii. Psiak czuje się już dziś dużo lepiej :) Nawet bryka i psoci :) Apetyt ma dobry, chętnie pije wodę. Od poniedziałku dostaje SYNULOX. W poniedziałek i dziś dostała u weterynarza zastrzyk ZYLEXIS. Jeszcze trochę pokaszluje, ale to już i tak nic w porównaniu z poprzednimi dniami. Dziś weterynarz powiedział, że podejrzewa infekcję wirusową dróg oddechowych (CZYLI CO NAJWAŻNIEJSZE - NAJPRAWDOPODOBNIEJ NIE BYŁ TO NAWRÓT NOSÓWKI!!). Dalsze leczenie - jeszcze 4 dni SYNULOX i być może trzeba będzie powtórzyć ZYLEXIS. Trzymajcie kciuki za Sonieczkę :) Pozdrawiam forumowiczów a przede wszystkim Panią Magdalenę :)

Posted

[quote name='mmlasowice']22/23.06.2009 otrzymałam 100zł przelewem od darczyńcy z USA - potwierdzam wpływ i dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Czyli dostalas odemnie?