kasik wawa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 wracajcie szybciutko do zdrowia a pozniej hoop do domkow Quote
agusiazet Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Hm, jeśli o mnie chodzi to proszę napisz, czy jest choć troszkę lepiej z chorymi? Quote
kasik wawa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ooooooooooooooj chcialabyma uslyszec lepsze wiesci trzymam mocno kciuki raczkami i nozkami zeby jutro bylo lepiej:placz: musi byc lepiej:placz: Quote
kasik wawa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 sliczny rudy lisek nie moge przestac o niej myslec trzymam mocno kciuki Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Przez dwa dni tj 1i 2 czerwca Sonia nie reagowała nawet na E-Sarę. LECZENIE DNIA 2 i 3 CZERWCA 2009r ---------------------------------------------------------------- - nawodnienie wraz ze składnikami odżywczymi : Na Cl 0,9% Glukoza 5% Duphalyte / witaminy, elektrolity, aminokwasy/ Fenactil / p/wymiotnie/ Catosal Synergal Eres / odpowiednik ludzkiej Flegaminy .stos. przy suchym kaszlu/ 02.06.09 temp.ciała = 38,1% 03.06.09 " " = 38,2% waga ciała 3,900 kg Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Sonia z venflonem. Lekarze po dzisiejszym wlewie dożylnym byli uradowani. Sonia nawet oddała dużą ilość moczu. Przedtem groziło ZATRZYMANIE PRACY NEREK z powodu braku płunów do filtrowania / wszystko zwymiotywała , a nawet doszło do przesączu płynów ustrojowych z tkanek do jelit - stad odpowiedź na pytanie" skąd miała tyle wmiotów?/ Niestety 03.06.2009 godz 16 - i spadek wigoru. Znowu tylko śpi. Zjadła dzisiaj mielone mięso gotowane / antrykot/ i piła wyłącznie mleko. Wody nie ruszy. Lekarze obserwują spojówki gałek ocznych - na razie wirus nie wyrządził im szkody. Quote
mmlasowice Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 "Brysio" bardzo dziękuję Ci za prowadzenie wątku i ogłoszenia. Ja wysiadam. Dziennie 3 kursy do lecznicy - łącznie 3-5 godzin spędzam u weterynarzy. W sobotę wesele/ jestem nieprzygotowana/. Dzisiejsza noc przespałam! Boże - niech i w następne się wyśpię. Orzeszek sie "rozkłada". Ciągle leży w sypialni pod łóżkami. Nosek suchy. wody pić nie chce. Liczę na to, że reaguje w ten sposób na szczepienie interwencyjne! Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Soni nie zainteresowana zabawkami /osowiała/ Pozostałe zdjęcia pokazują ,że rozważa pytanie : " jak z tym venflonem mam się podrapać? Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Pomimo choroby dziewczynki próbują się bawić. Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 03.06.2009 po godz 169 Sonia traci ruchliwosć . Podsypia, pokasłuje i szuka CIEPŁEGO MIEJSCA. Jak widać najcieplejsze znalazła na podbrzuszu E-Sary. E-Sara otrzymuje leki z tej samej grupy specyfików co Sonia /więc ich nie przepisuję/. Dzisiaj za obie panienki zapłaciłam 78 zł. W tym jest koszt SZCZEPIENIA INTERWENCYJNEGO E-Sary szczep."NOBIVAC PUPPY DP" / włączona została w ten sposób metoda swoistego zadziałania immunologicznego/ Tą samą szczepionkę otrzymał Orzeszek. Przyczym E-Sara pierwszy raz została zaszczepiona 13 maja 2009r / standartowo jak każdy nowy tymczasowicz/ Po tym szczepieniu zauważyłam nasilenie objawów "ciągania nosem". Elzunia , też jest kosztowna. Sama amputacja złamanego ogonka kosztowała mnie 150zł. Myślałam ,że obejdzie się bez proszenia o wsparcie na Forum. Jednak myliłam sie .Przy tej ilości psów z problemami zdrowotnymi est to niemożliwe. Łącznie do dnia dzisiejszego wydałam na E-Sarę 456,00 zł. Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 To jest filmik , który nakręcił syn Pani Magdy. Wykonany jest dzisiaj , gdy psiaki "miały się lepiej". Po godz 16 stan Ich zdrowia nie nakręca ich do zabawy.Dlatego kręciliśmy go po moim poworcie z lecznicy - w południe. P.S. Dziennie w lecznicy spędzam od 3 do 5 godzin!!! Wrzuta.pl - zabawa Quote
Brysio Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Bardzo prosimy o banerek!!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
bico Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Brysio'][FONT=Comic Sans MS]Bardzo prosimy o banerek!!![/FONT] Pisz do Paulina_mickey, w moich znajomych, ciotka specjalistka od pięknych banerków:loveu: Ale tu huśtawka ze stanem zdrowia psów:-( Co jest nadzieja na lepiej, to znów gorzej i tak w kółko:-( Doszedł grosz ode mnie?:roll: Quote
agusiazet Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Przelałam 50 zł dla chorych panienek. I jeszcze bardzo mocno trzymam kciuki za dziewczynki!!! Quote
Brysio Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Cioteczki bardzo dziękujemy;) Pani Magdo prosimy o wypisanie od kogo ile pieniązków doszło anbym mogła to umiescic w pierwszym poscie;) Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 1szy bannerek dla Sonii: http://img194.imageshack.us/img194/9831/soniabanner1.png Quote
Brysio Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 [FONT=Comic Sans MS]o matko jaki cudny!!!!!!:loveu::loveu::loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]dziękujemy!!!:loveu::loveu::loveu:[/FONT] Quote
Brysio Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 o kurcze teraz tak patrze czy on nie jest za duzy:-( juz dostałam punkt karny za banerek, wole nie ryzykowac, nie da się go pomniejszyc? tzn za wysoki chyba jest Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ups, zaraz poprawię :oops: ETA: http://img193.imageshack.us/img193/6867/sonia2h.png Jak tylko będę miała czas postaram się zrobic też dla E-Sary Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [*URL=http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-psy-z-nosowka-pilnie-potrzebna-pomoc-138825/*][IMG*]http://img192.imageshack.us/img192/2029/sonia2.png[/*IMG][/URL*] Usuś wszystkie * :-) Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Dlaczego nie? :razz: Czy są już dzisiejsze wieści? Quote
kasik wawa Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 sliczny banerek jak tam dzisiaj samopoczucie?? ja nadal trzymam kciuki za zdrowie i jeszcze ich nie puscilam Quote
Recommended Posts