Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Pieski będę starał się wystawiać na Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz�ta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa i na Allegro.(jest już tam Orzeszek : adopcja - adopcje - psy - Orzeszek - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz�ta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa) Jeśli znacie jakieś atrakcyjne pod względem odwiedzin witryny, to dajcie mi znać. Prośba do Pani Magdy - proszę podsyłać do mnie aktualne informacje dot. zwierząt (jeśli doszedł jakiś nowy psiak) oraz zdjęcia. Jeśli znalazłaby Pani chwilę to proszę o skrócone opisy wszystkich psów : cechy charakteru, wiek, wielkość psa,itp. (do mnie na maila). Pozdrawiam :)

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aktualnie mam gorący okres........przed wyjazem 11-19.07.2009 multum spraw do załatwienia. Nawet Urzad Skarbowy trzeci raz w tym roku mnie wezwał! Przygotowanie domu do wyjazdu , przeprowadzka wychowanka itd - zorganizowanie siebie na te parę dni pobytu + złe samopoczucie i stałe awarie komputera.
Postaram się nocą wysłać materiał do Pana Łukasza , aby strona zareklamowana zawierała moje psy.
P.S. Dzisiaj dowiedziałam się ,że rodzina z Dabrowy Górniczej ,która w grudniu przyjęła mojego Nera ........." zgubiła" go!!! Neruś jest delikatny jak Sonia - jako bezpański zginie! On bardzo boi się ludzi!!!Jak go odnaleźć?!!!

Posted

Orientujecie się może jakie warunki trzeba spełnić aby można było wystawić na Allegro aukcję z cegiełkami dofinansowującymi dom tymczasowy /fundację ? Z tego co widzę, to ludzi wystawiają takie aukcję proponując jako cegiełkę np. zdjęcie psiaka, podziękowanie przesłane na maila (czyli tzw. przedmiot sprzedaży). Może to byłby niezły pomysł, aby choć trochę zmniejszyć dług Pani Magdy ? Może ktoś zaproponowałby jakieś drobiazgi na sprzedaż (o symbolicznym znaczeniu) ?

Posted

jesli się nie jest fundacją nie mozna sprzedawac cegiełek jako takich.

Mozna zrobic taką aukcję sprzedając np zdjęcia lub dyplomy( ja kiedys przedawałam dyplomy, koszt jednego to około 1 zł a cegiełka kosztowała 5 zł wię 4 zł szły na psiaki) a w kosztach przesyłki napisac 2 zł

Nikt nie zabroni sprzedawac rzeczy a to jest sprzedaz i pieniązki idą na dany cel

Teraz juz trudno takie cegiełki sprzedawac, musi byc bardzo dramatyczna sytuacja, bardzo poszkodowany psiak z okropnymi zdjeciami wtedy ludzie kupują, pojawia się tez wielu oszustow więc ludzie nie ufają tak bardzo

Posted

Zaszczepiłam p/wściekliźnie Smyka-Kacperka i Elzę-Sarę / 2x20,00zł/ oraz kupiłam wszystkim "Can-Vit" z glukozaminą preparat witaminowo-mineralny /10zł/. "Can-Vit" dodaję do karmy mojego wyrobu.

Co do Bambo - to pocieszono mnie dzisiaj ,że po wielkich weterynaryjnych analizach Jego objawów "padaczki" NIE BYŁA TO JEDNAK PADACZKA. Na moje pielęgniarskie oko bezwład tylnych łap w czasie krótkiego ataku przy napięciu mięśni łap przednich wskazuje na inną przyczyne neurologiczną. W nocy była burza z piorunami : może się przestraszył i na dodatek rozespany zeskakując z łóżka uderzył łebkiem w np szafę. Stres + uraz = objaw nietypowy. Weci twierdza ,że takie przypadki diagnozuje się tylko w W-wie i Berlinie. Mnie pozostaje obserwacja...
Bambo bryka , bawi się , tuli - lecz nie lubi kumpla Smyka-Kacperka .Atakuje Go ,więc muszę Ich rozdzielać. Pięknie ukazały się u Bambo białe podpalenia na Jego ratlerkowatych łapkach. Jest psem posłusznym. Wykonuje polecenia. Lubi biegać w ogrodzie - spać pod kołderką Pani w łóżku. Noc przesypia jednym tchem.Jego minusem jest niechęć do pozostawania w zamkniętym pokoju. Może pozostać w mieszkaniu i przemieszczac się po pokojach. Wtedy nie drapie drzwi , aby się wydostać. Nie szczeka pozostawiony sam .Muszę jednak pamiętac o tym ,że w pokoju może zostac tylko wtedy gdy jest zmęczony fizycznie i pozostaje z drugim psem.

Posted

dostałam dzis maila w sprawie Orzeszka, Pani Magdo na PW podam Pani adres mailowy tego Pana on prosi o kontakt, napisała, ze Pani się odezwie w sprawie pieska

Treść wiadomości:
witam, tutaj marek , szukam pieska dla moich starszych juz rodziców (w wieku 60 lat), dosyć spokojnego, takiego głaskacza trochę :) Przeglądając pani aukcję strasznie spodobałmi się Orzeszek.
Proszę o napisanie czy by nadawał się dla starszych osób - kochających spacery, ale jednak starszych.Proszę również o napisanie krótko o problemach wychowawczych jakie moze nastręczać, jak poradzi sobie w niewielkim dwupokojowym mieszkaniu, chorobach jakie przeby. Proszę też wskazać gdzie należałoby pieska odebrać (najbardziej odpowiadałyby mi okolice Swiętochłowic jako, że nie jestem zmotoryzowany)
Pozdrawiam, M... M...

Posted

Brysio, a jak to właśnie w tej chwili wygląda ? Jaki jest kontakt z Panią Magdą ? Ma ze sobą telefon , którego numer podajemy w ogłoszeniach ? Może trzeba dawać namiar na jej męża ? :)

Posted

kurcze nie mam pojecia, nie wiem czy mmlasowice juz wyjechała czy jeszcze nie. Myslę, ze pewnie ma telefon wiec jesli dzis do wieczora się nie zjawi poproszę Pana, ktoremu się spodobał Orzeszek aby zadzwonił.

Posted

Wróciłam - jestem - nadrabiam zaległości - przeanalizuję - odpiszę.
W czasie urlopu miała 1 telefon z K-wic Ligoty w sprawie Orzeszka. Miałam 1 telefon z prośbą o opiekę nad psem na czas urlopu z T,Gór i 1 z prośbą o pomoc dla małego kotka z Lublińca.

Posted

W ZBĄSZYNIU na dworcu PKP błąka się młodziutka , głodna sunia.. Nakarmiłam ją , zawiadomiłam POLICJĘ w NOWYM TOMYŚLU z prośbą o odłowienie. Nie miałam ze sobą sprzętu do osmyczenia , ani biletu PKP dla niej - a odjazd pociągu za 15 minut!!! Restrykcje kontrolerów PKP nie przepuściłyby mi kary. Jeżeli ktoś z DOGOMANI może jej udzielic pomocy - to proszę !!!!!!!! Jest bardzo ufna , podchodzi do ludzi / jeszcze od nich nie oberwała/, przechodzi przez tory żeby zmieniać perony / oddzielone płotami/ - TO GROZI NIESZCZĘŚCIEM!!!
SUNIA JEST SZCZUPLUTKA. WYGLĄDA MI NA MIESZCZANKĘ OWCZARKOWATĄ/ SZCZULUTKIE ŁAPKI/.

KTO JEJ POMOŻE?

64-360 Zbąszyń / Wielkopolska/

Posted

W wagonie jechała ze mną Pani ze szczeniakiem biszkotowej jamnisi / miała dla niej bilet/. Miejscem docelowym - CENTRUM BYTOMIA.
Jamnisia została podrzucona krewnym / mającym już 2 psy/. Naa ratunek wezwano Panią spokrewnioną z Bytomia - i co dalej ? Na razie owa dobra Pani będzie ją pilęgnowała - tylko prosi o pomoc w adopcji.Ktoś zrobił jej fotki - gdy otrzymam je mailem wtedy prześlę do Brysio i Gluszki.
Za zgodą tymczasowej opiekunki jamnisi podaję tel kom. : 515821838

Posted

Młoda sunia z obrożą na karku / szczupła/ w typie owczarka pomieszanego z huskim prosi o jedzenie w miejscowości PNIEWO 1, 66-300 MIĘDZYRZECZ /PODZIEMNE TRASY TURYSTYCZNE/ tel/fax (95) 741 99 99 / MRU, Międzyrzecki Rejon Umocniony, wycieczki, szlaki, zwiedzanie, bunkry, nietoperze
Dokładnie : krąży przy kantynach, w których są punkty gastronomiczne dla zwiedzających. Właściciel był dlamnie bardzo miły. Dał wodę dla psa i schabowego. Jednak ludzie domagali się ..........bo podchodziła do dzieci.
APEL DO DOGOMANIAKÓW Z TAMTYCH STRON - POMOŻCIE PSU!!!

Posted

Temat znany - sporo ich wypatruję szczególnie latem , jednak te opisane powyżej naprawdę są bezpańskie.Serce mi sie kroi na myśl , że sunie cierpią głód i nie daj Bóg się rozmnożą!!! Cierpię z powodu mojej bezsilności w takich sytuacjach!Liczę na pomoc zamieszkałych w tamtych stronach przyjaciół zwierząt!!!Odezwijcie się - proszę!!!

Posted

Str 18 "Finanse-nosówki" dn. 29.06.2009
------------------------------------------

Proszę wracać do tego rozliczenia , ponieważ najwygodniej jest mi edytować rozliczenie . Każda darowizna pomniejsza dług. Każde szczepienie dług zwiększa. DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA NIEUSTANNA POMOC!!!!!!!!!!