baskomaniak Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Widownio !! Jesteś? :roll: Pozdrawiam :D Quote
M10M Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 baskomaniak napisał(a):Widownio !! Jesteś? :roll: Pozdrawiam :D Jestem ja - chyba się liczę jako widownia :D A co ze wskazówką do szyfru? Na pewno jest coś o innych ale co....? Quote
agabass Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 no i gdzie te lody bo gorąco potwornie i piasek w łapki pali? Quote
baskomaniak Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Dziś wskazówka i podpowiedź: Wskazówka 4: Najczęściej występującą literą w tekście papirusu, bo aż 24 razy jest litera "e" (lub "ę") i podpowiedź: Słowo, o które pytała Bellatriks to: "tu" Pozdrawiam :D Quote
baskomaniak Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 M10M napisał(a):baskomaniak napisał(a):Widownio !! Jesteś? :roll: Pozdrawiam :D Jestem ja - chyba się liczę jako widownia :D ... Oczywiście że tak. :D Ja tak sobie tylko zapytałem, bo lubię wiedzieć, czy wielogodzinna praca nad animacjami nie idzie na marne. Konkretnie miałem na myśli pracę animatorów, czyli Eveliny i mój. Pozdrawiam :D Quote
Basenji Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 A oto co pojawiło się na murach domów w Egipcie! Zdrówko Quote
Evelina Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Basenji napisał(a): A oto co pojawiło się na murach domów w Egipcie! Zdrówko 8) Quote
M10M Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Ty ktory tu stoisz oddaj czesc bogom Egiptu w Tebach z sercem nieuleklym zmierz sie z bezszelestnym zlotookim zlem z najwiekszym tylko najwiekszy moze konkurowac ale zwyciestwo nalezec bedzie do maluczkich o sercach ze zlota :D Quote
M10M Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Basenji napisał(a): A oto co pojawiło się na murach domów w Egipcie! Zdrówko Że niby ten Piesiak taki groźny.... :D :D :D Quote
ajka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 BRAWO M10M BRAWO, tylko szkoda,że tu weszłam :lol: Quote
M10M Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 ajka napisał(a):BRAWO M10M BRAWO Poczekam co na to twórcy zagadki.... :D Quote
baskomaniak Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 M10M napisał(a):Ty ktory tu stoisz oddaj czesc bogom Egiptu w Tebach z sercem nieuleklym zmierz sie z bezszelestnym zlotookim zlem z najwiekszym tylko najwiekszy moze konkurowac ale zwyciestwo nalezec bedzie do maluczkich o sercach ze zlota :D M10M, jestem pod wrażeniem, jeszcze nie mogę wyjść z podziwu. :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Rozwiązanie na podstawie dotychczasowych wskazówek było raczej jeszcze dość trudne. Była wprawdzie jedna, dość prosta metoda rozwiązania, wymagająca jedynie trochę czasu i nie wymagała żadnych wskazówek... Jaką metodą to rozwiązałaś? A może "podpowiedź" reżysera była tym ostatnim brakującym ogniwem... Pozdrawiam. :D Quote
M10M Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Proste - policzyłam których jest 24 i wstawiłam, dodałam literki ze słowa "tu", Egipt wyszedł na logikę (duże E) a reszta to bułka z masłem :D Quote
baskomaniak Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 No to wybrałaś metodę trudniejszą, ale za to dającą więcej satysfakcji. Wprawdzie w rozpędzie zamiast wielkich liter podałaś małe, ale przyjąłem, że jest OK, gdyż moja wskazówka dot. różnicy miedzy wielką i małą literą była dość jasna. Dokładny tekst wygląda tak: Ty ktory tu stoisz oddaj czesc bogom Egiptu W Tebach z sercem nieuleklym zmierz sie z bezszelestnym zlotookim zlem Z najwiekszym tylko najwiekszy moze konkurowac Ale zwyciestwo nalezec bedzie do maluczkich o sercach ze zlota Pozdrawiam. :D Quote
M10M Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Fakt - wielkością liter nie przejmowałam się, wychodząc z założenia, że liczy się treść a nie forma :D Quote
Basenji Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 No, po raz drugi mi dzisiaj kopara opadła. Gratulacje a w nagrodę: zdrówko Quote
agabass Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 super brawo zagadka rozwiazana gratuluje a gdzie kolejny odcinek? Quote
Teba Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 troche mnie tu nie bylo :oops: ale juz nadrabiam :D nowe odcinki sa superowe :D P.s gdyby dla potrzeb serialu byly potrzebne jakies nowe fotki Nukusi to prosze dac znac ostatnio mamy manie pstrykania fotek :D :evilbat: Quote
M10M Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Wielkie dzięki za "energetyzujący napój". Basenji - dlaczego po raz drugi? :D Quote
Basenji Posted October 6, 2005 Author Posted October 6, 2005 M10M napisał(a):Wielkie dzięki za "energetyzujący napój". Basenji - dlaczego po raz drugi? :D Bo pierwszy raz, gdy zobaczyłem temat o fanclubie Inspektora Piesiaka. Zdrówko Quote
M10M Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Basenji napisał(a): Bo pierwszy raz, gdy zobaczyłem temat o fanclubie Inspektora Piesiaka. Zdrówko No faktycznie - jest taki fanclub. To już poważna sprawa :D Ma to i dobre strony - jeszcze niedawno mało znana rasa robi teraz furorę :D :D :D Quote
Basenji Posted October 6, 2005 Author Posted October 6, 2005 Kociokwik II czyli klątwa Napoleona Ależ piękna jest jest ta pustynia! Piękna, piękna ale za to gorąco jak w piekle. :cry: Już nie mogę! Piesiaczku zrób coś, please! Proponuję kupić kapelusze korkowe. Można je dostać w każdym sklepiku. W każdym? Nuko, zatrzymaj się przy tym straganie! Tylko się poooooooo......... już poleciała! Trzpiotka z niej. Jak z nią wytrzymujesz, Drogi Inspektorku? ...................... Mam! Czy ładnie wyglądam Piesiaczku? Pięknie, jak zwykle! To masz też kapelusz dla ciebie! Nuko, możemy już jechać! Jasne :evil: Cdn 08-08 zdrówko Quote
bellatriks Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 o, kurcze!!! Nieźle!!!! :klacz: sorry, trochę mie nie było, ale dostalam kare :-? Quote
gugu Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 MIOM gratulacje i jestem pod wrażeniem. Szybkie zakupy,piekne kapelusze i bazar na pustyni,po prostu bomba.... Quote
Recommended Posts