Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marysiu, to dobrze, że mobilizujesz się do działania i jesteś tu z nami. Miło widzieć Cię, z pudelkiem w avatarku:)
Historię Tani też przeczytałam i też jestem w szoku. My chyba po prostu mierzymy ludzi swoją miarą - wydaje nam się, że skoro my pomagamy i chcemy dla psiaków jak najlepiej to inni z Dogo mają tak samo. Stąd to zaufanie i przeraża mnie to, że coraz częściej jest ono przez niektórych "dogomaniaków" nadużywane. I jeszcze ta postawa ewy, która nic nie miała sobie do zarzucenia - masakra...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magda222 napisał(a):
Tania już biega z Sarą za Tęczowym Mostem...
  • Wiem, bardzo mnie to poruszyło. Tania
  • :-( :-(

Wątek Tani taki przykry. Nie, nie tak powinno to być.

A my pewnie nadal będziemy mieć zaufanie tam gdzie nie powinno go być. Tylko jak to sprawdzić we właściwym czasie. Nie da się.

• 3 weeks later...
    Posted

UWAGA!!! PILNE!!!

Pani Agnieszka (właścicielka jaroszowickich kotów i psów) jest w szpitalu.
    37 kotów i 6 psów wyląduje w schronisku.
    Szukamy tymczasów lub domów stałych przede wszystkim dla psów.
    One nie odnajdą się w schronisku

BARDZO PROSIMY O POMOC !!!

Link do wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/1485...ekarstwa-karma...

I opis na stronie edano :

http://www.edano.schronisko.net/stro...tuacja!!!.html

Posted

marysia55 napisał(a):
    Zawsze jak tu zaglądam to czuje się jakbym przybywała "na apel poległych" :-(

Bo my tu zawsze jak na apel przybywałyśmy, tylko to był taki apel z uśmiechem :lol: a teraz to tak jak piszesz "apel poległych" z łezką w oku :-(.

Posted

I ja też melduję się u Sary choć mocno spóźniona.

Byłam bardzo zabiegana i jak to się mówi 'bez głowy' bo było bardzo źle z moim psem staruszkiem. Ale dzięki Bogu jeszcze nie tym razem, jeszcze nie teraz. Jakoś dał radę się pozbierać, ma silny organizm.

Marysiu jak u Ciebie po powodzi w Krakowie??? Wierzę, że wszystko dobrze.
    Magda a Ty jak się miewasz, co u Ciebie??? U Was chyba nie było takiej tragedii jak w innych miejscach.

• 1 month later...
    Posted

Zaglądam na "Nasz" wątek. Sary nie ma, ale jesteśmy MY. Ciągle mam tę psinę w pamięci:-(. Taki pies zasługuje aby mu zagrać "Ciszę" Nini Rossi.
    Ostatnio często słucham ten utwór.

Posted

[quote name='marysia55']Zaglądam na "Nasz" wątek. Sary nie ma, ale jesteśmy MY. Ciągle mam tę psinę w pamięci:-(. Taki pies zasługuje aby mu zagrać "Ciszę" Nini Rossi.
    Ostatnio często słucham ten utwór.

i ja i ja jestem :)
    nawet nocną pora mi się udało ;)

Posted

Mi się nie udalo nocną porą, ale to miło spotkać się u Saruni. Witaj Sarunia, witajcie Marysia i 3X. Brakuje mi Krysi. Marys, napisze pw. Sarunia, bądź naszym dobrym duszkiem.

Posted

[quote name='KrystynaS']Witajcie Drogie Dziewczyny. Jestem też.
    Marysiu czy o tą Ciszę Ci chodziło. http://www.youtube.com/watch?v=OAWfyexuyrQ
    To dla Sary od nas, ode mnie.

Dokładnie Krysiu o tę "Ciszę" mi chodziło. Nie wiem jak to zrobiłaś, ale trafiłaś w samą 'dziesiątkę'. W internecie jest wiele wersji, ale ja słucham wyłącznie tę. Jest najpiękniejsza.
    Wiecie piękne jest to, że mamy ciągle 'naszą' Sarę w sercach i swoich subskrypcjach. Wystarczył jeden wpis, a po tak długiej nieobecności wszystkie tutaj się zjawiłyście. Mówią, że człowiek ( ja powiem pies) tak długo żyje jak długo się o nim pamięta i wspomina.
    Myślę, że przy taki cioteczkach Sara będzie nieśmiertelna.
    Cantadorra czekam na obiecane PW.

• 1 month later...
    Posted

Kochane cioteczki Sarusiowe!
    Może któraś z Was może pomóc albo ma jakiś pomysł.
    Podczas jednej z akcji adopcyjnych dom znalazł psiak z tyskiego schroniska Filip.
    Niestety okazało się, że Filip musiał zostać odebrany rodzinie.
    To ludzie, których poprzedni pies został wyrzucony z 9-tego piętra!!!
    Na szczęście Filipek jest już bezpieczny.
    Kuleje na łapkę (prawdopodobnie był bity i kopany) :( i ma biegunkę (nie wiadomo czym był żywiony), ale przynajmniej jego życiu nic nie zagraża...
    Jest w tej chwili w DT u Grażynki (grazyna9915).
    To osoba, która bardzo dużo pomaga zwierzętom i nie przejdzie obojętnie obok żadnej bidy.
    Tym sposobem ma w mieszkaniu 6 psów i 17 kotów...
    Bo niestety 3 psy prawie jedocześnie wróciły z adopcji :(
    Czy ktoś może pomóc i dać DT Filipkowi lub Chico?
    Chico to współlokator Filipa jeszcze ze schroniska.Nie słyszy i ma problemy z sercem :(
    Tu linki do wątków:

http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT

http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego!

Bardzo proszę o pomoc,o radę...

• 3 months later...